MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

PRZEGNIŁA BRYTANIA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 117 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 116 | 117 | 118 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

Str 117 z 169

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2021-10-04 15:40:39 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2021-10-04 14:44:11, Emeryt56 napisał(a):

Ja osobiście mam w większości znaczących sprawach wyrobione swoje zdanie, ale to nie znaczy że zawsze się z tym "obnoszę".

Np. Jak ja się wproszę do mojego sąsiada Kowalskiego na "party" i wiem że są bardzo "religijni" to ja jako ateista i propagujący ateizm wstrzymam się od wyrażania opinii na ten temat.
Wcale bym się nie dziwił jak by Kowalski czekał na mnie przed swoim domem i zapytał mnie czy jestem "czynnym" ateistą i po moim potwierdzeniu nie wpuścił by mnie do swojego domu.

Skłaniam się do stwierdzenia że wolność słowa to "iluzja", a to nie znaczy że będę o nią walczył.

Emeryt. Co ty robisz na forum z takim przekonaniem?
Bardzo kiepski przykład wymyśliłeś.
Tak, masz rację. Wolność słowa to iluzja dla ciebie i zgadzasz się aby takową była. Czyli innymi słowy lubisz być oszukiwany, chcesz być oszukiwany i akceptujesz sytuację w której oszustwo staje się prawdą.
Ponadto dyskredytujesz innych, którzy mają prawo mieć własne zdanie, poprzez popieranie ograniczania ich prawa do korzystania z wolności.
Cóż, pozostaje mi tylko życzyć Tobie, byś był w ten sam sposób traktowany.
I może nie odpisuj na moją wypowiedź bo reprezentując takie stanowisko nie zasługujesz na to by z Tobą dyskusję prowadzić. I wcale złośliwie tego nie piszę. Poprostu chce Tobie pokazać praktyczne zastosowanie twojej postawy.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 04-10-2021 16:04 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2021-10-04 15:46:31 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

Ja osobiście mam w większości znaczących sprawach wyrobione swoje zdanie, ale to nie znaczy że zawsze się z tym "obnoszę".

Np. Jak ja się wproszę do mojego sąsiada Kowalskiego na "party" i wiem że są bardzo "religijni" to ja jako ateista i propagujący ateizm wstrzymam się od wyrażania opinii na ten temat.
Wcale bym się nie dziwił jak by Kowalski czekał na mnie przed swoim domem i zapytał mnie czy jestem "czynnym" ateistą i po moim potwierdzeniu nie wpuścił by mnie do swojego domu.

Tyle, że Ty nie wpraszasz się do domu Kowalskiego, ale zostałeś zaproszony przez jego sąsiadów. I teraz Kowalski nie zgadza się na wpuszczenie Cię na swoje osiedle mimo, że nie czytał żadnej z Twoich książek, ale słyszał gdzieś, że jesteś ateistą i ogólnie masz inne poglądy. Więc mimo, że osiedle nie jest jego własnością, a gości może zapraszać każdy to Ty nie masz tam prawa wstępu bo Kowalski jest przekonany, że tylko jego poglądy są właściwe i na osiedlu, na którym on mieszka nie ma miejsca dla odmiennych.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-10-04 16:37:08 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

chów wsobny w populacji UK

niestety nie piszą na jakiej grupie kontrolnej robili te badania :-8

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 04-10-2021 16:37 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #4 Ocena: 0

2021-10-04 17:11:12 (4 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Tak, masz rację. Wolność słowa to iluzja dla ciebie i zgadzasz się aby takową była. Czyli innymi słowy lubisz być oszukiwany, chcesz być oszukiwany i akceptujesz sytuację w której oszustwo staje się prawdą.

Mi sie wydaje ,że wiara lubi być ogłupiana, byle by mieć i posiadać a nie BYĆ.
Nie prowadzę statystyk ale pewnie tak jak duża większość społeczeństwa , kupując nowego smartphona patrzysz na? Przecież co jeszcze może zaoferować smartphone? Ludzie ogłupieli ostatnio jeden chory na głowe człowiek pokazywał mi ,że w swoim nowym bmwe 3 z 2021 potrafi , włączyć silnik , ogrzewanie i okno w samochodzie przez aplikacje... a ja ziew , myślał ,że sie podjaram na coś co dla mnie nie ma znaczenia , ludzie w większości to chore umysły dzisiaj.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 04-10-2021 17:12 ]

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #5 Ocena: 0

2021-10-04 17:12:27 (4 lata temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Cytat:

2021-10-04 15:46:31, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

Tyle, że Ty nie wpraszasz się do domu Kowalskiego, ale zostałeś zaproszony przez jego sąsiadów. I teraz Kowalski nie zgadza się na wpuszczenie Cię na swoje osiedle mimo, że nie czytał żadnej z Twoich książek, ale słyszał gdzieś, że jesteś ateistą i ogólnie masz inne poglądy. Więc mimo, że osiedle nie jest jego własnością, a gości może zapraszać każdy to Ty nie masz tam prawa wstępu bo Kowalski jest przekonany, że tylko jego poglądy są właściwe i na osiedlu, na którym on mieszka nie ma miejsca dla odmiennych.

Jak Kowalski ma najwięcej do powiedzenia na tym osiedlu to bym sobie "dał spokój", no ale ja to zwykły śmiertelnik i nie uprawiam polityki.

Hmm... prawa człowieka ? dobrze to wygląda na papierze ale w każdym kraju służby specjalne już wiedzą co robić...

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2021-10-04 19:18:08 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Kowalski ma tam tyle do powiedzenia co cała reszta, chociaż może mu się wydawać, że jest inaczej. Natomiast jeśli wszyscy "damy spokój” to będzie już przekonany, że ma najwiecej do powiedzenia i zechce pewnego dnia nie tylko decydować kto nas na osiedlu może odwiedzać, ale i jakiej muzyki powinniśmy słuchać.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2021-10-04 22:24:34 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Ziemkiewicz jest dziennikarzem i publicystą oraz autorem ksiazek, podobnie jak Lis, Węglarczyk, Sakiewicz i tysiace innych, którzy także reprezentują określone poglądy i piszą czy mówia o tym głośno. Wiec argument o "siedzeniu cicho ze swoimi pogladami" nie tylko jest słaby ale też trąca hipokryzją. W końcu zacofani katolicy w PL nie krzyczą by zbanować publicystę i dziennikarza ateiste czy zwolennika aborcji. Albo jakuś pismak publikuje we wprost: "Trzeba zabrać niezaszczepionym wszelkie przyjemności życia (nie chodzi tylko o knajpe czy mecz ale zakupy w markecie) i szczepionkowy rasizm jest ok". I gość zbiera brawa zamiast buć nazwanym jak na to zasługuje - faszystą.

Mało tego, wyobraźmy sobie krzyk i jazgot na miare "stref wolnych od lgbt" tylko 20x wieksxy gdyby rzad nie wpuścił delegacji transowych edukatorów seksualnych w szkołach bo "łamie to wartości i przekonania polskiego społeczeństwa". Ale tak sie nie dzieje. Ci sami co chwalą UK za Ziemkiewicza chca wpuszczac nielegalnych imigrantów z których czesc jest powiazana z terroryzmem albo lubi kozy czy osły. Dla nich terroryzm i zoofilia to czesc polskich wartosci. Przy okazji propagujac łamanie prawa ale to jest spoko bo wystarczy, ze Baćka da im grubego kota który wedlug wyborczej i onetu szedl z nimi 5000km plus kobiety i dziecko.

Zarzut, że Ziemkiewicz jest antysemita jest równie słaby pomijając fakt, że antysemityzm jest krytyką żydów czy podanie faktu, że żydzi np.mieli własną milicję wyłapującą ziomków dla niemców. W tym kraju o pieknych bryryjskich wartosciach jest srednio 12x wiecej ataków antysemickich niż w PL. Nie chodzi tylko o hate speech na forach ale o fizyczne napady na żydów w tym kraju. Kto słyszał, że żydzi w Londynie wynajmuja uzbrojonych ochroniarzy by dzieci bezpiecznie dostarczyć do szkoły? I kto ich atakuje bo raczej nie edl czy Polacy a ci, ktorych wpuszczono w imie tych brytyjskich wartosci a oni nie tylko nie lubia żydow ale generalnie wszystkich co nie wyznaja jedynej slusznej i pokojowej religii. I jak wspomnialem - przymukali oko na pedofilskie gangi (brytyjska wartosc by unikac posadzenia o rasizm) czy pranie głów w meczetach co skutkuje brytyjskozwartościowanym zamachem na koncercie dla nastolatków.

Ludzie w tych czasach maja tak wyprane głowy tzw.poprawnoscia, że klaszcza zwyklemu łamaniu prawa do wolnosci slowa i klaszcza na ten faszyzm tylko dlatego, ze nie zgadzaja sie z jego poglądami. W swym przekonaniu zapominaja, że to miecz obosieczny i kiedyś to spotkać moźe ich ulubieńców i ich samych. No alevza 40 lat bedzie tu 50:50 z tymi co atakuja żydów w uk i wtedy zobacza co to wolnosc słowa i szkoda, że nie dożyje czasów by pośmiać sie z obecnych hipokrytów, uciekajacych stad do ... Polski czy na Węgry piszczac "ziemkiewicz mial racje".

Bardziej cenie wnioski Winstona czy Orwella o tym, że pod płaszczykiem antyfaszyzmu nowi faszyści zamkną ludziom "mordy" i wprowadza jedyna słuszna cenzure. Cenie ich bardziej niz jakas hipokrytke z partii pracy co z normalnymi przesiedla tu też afgańskich terrorystów i gardzę tymi, co ten pełzający progresywny faszyzm chwalą i biją brawo. Do czasu aż obudza sie z reka w nocniku.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cezar99

Post #8 Ocena: 0

2021-10-06 20:10:29 (4 lata temu)

Cezar99

Mężczyzna

Z nami od: 14-09-2013

Nie mogę zrozumieć technicznego szczegółu,
Pan Ziemkieiwcz mówi. ze miał wize brytyjska i na YT pokazuje otwarty paszport na dowód na którym rzekomo ja widać i jest starannie przekreślona pod linijkę (Pan Z. twierdzi, ze została ona z nienawiścią przekreślona aż odbiło to się na drugiej kartce)
A co chodzi z ta wiza? :) Czy ktoś wymaga tu wizy na krótki pobyt?
Przypomina mi się sprawa posła Rokity który krzyczał, ze bija go Niemcy ( a potem okazało się ze nie umiał zachować się w samolocie )
Bardzo cenie P. Z ale dobrze byłoby i wysłuchać drugiej strony.
Today is the oldest you have ever been and the youngest you will ever be so enjoy the day as best as you can

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2021-10-06 20:45:29 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Bo pan Ziemkiewicz raz już nie został wpuszczony do UK. Prawdopodobnie więc przed podróżą pozyskał "coś" co zapewni wjazd.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cezar99

Post #10 Ocena: 0

2021-10-06 20:56:00 (4 lata temu)

Cezar99

Mężczyzna

Z nami od: 14-09-2013

Cytat:

2021-10-06 20:45:29, Gwontownik napisał(a):
Bo pan Ziemkiewicz raz już nie został wpuszczony do UK. Prawdopodobnie więc przed podróżą pozyskał "coś" co zapewni wjazd.

no jak sobie "cos" namalował w paszporcie i nazwał to wiza brytyjska to nic dziwnego , ze się wydal podejrzany. Tak samo trudno uwierzyć ,ze mu zabrali leki na cukrzyce.
Today is the oldest you have ever been and the youngest you will ever be so enjoy the day as best as you can

Do góry stronyOffline

Strona 117 z 169 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 116 | 117 | 118 ... 167 | 168 | 169 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,