Str 108 z 169 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
PannaZMokraGlow |
Post #1 Ocena: 0 2021-07-11 14:05:07 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-07-11 13:54:09, Kanonier30 napisał(a):
W kontekście opowieści przytoczonych przez Kolegów powyżej, to jedynym sposobem na zabezpieczenie się przed nożownikami jest posiadanie wyposażenia ochronnego. Proponuję więc coś z mojej kolekcji - szabla kawalerii wzór 34
Zaś co do ogółu Anglików (nie włączam Szkotów, Walijczyków, Irlandczyków), to zwyczajna hołota. Brak szacunku do jakiejkolwiek innej nacji. Brak respektu podczas odgrywania hymnów narodowych. To jest pokaz nienawiści i dyskryminacji w chyba najbardziej dosadnym wydaniu.
Dlaczego "nie włączasz Szkotów" którzy w Glasgow booingowali Chorwatów od momentu ich wejścia na boisko? Chorwaci to nie nacja?
|

|
 |
|
|
Kanonier30 |
Post #2 Ocena: +1 2021-07-11 14:08:58 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
@PZMG... odpowiedź jest prosta. Zachowanie angielskiej publiczności widziałem, a nawet obserwowałem z bliska. Co do wydarzeń podczas meczu opisanego przez Ciebie - nie oglądałem, nie czytałem, nie widziałem. Stąd nie będę się wypowiadał.
Pozdrawiam, K.
PS. Chętnych na szablę zapraszam na priv
[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 11-07-2021 14:10 ]
|

|
 |
|
Kanonier30 |
Post #3 Ocena: 0 2021-07-11 14:18:27 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Aha, jeszcze dodam. Na temat ogółu Anglików - po dekadzie życia z dużym nadkładem - mogę co nieco powiedzieć z własnego doświadczenia.
W Szkocji nie mieszkałem, nie stykałem się z ludźmi, jak również to samo tyczy się Walii czy Irlandii. To powód treści wpisu.
Na pytanie czy 'Chorwaci to nie nacja' nie będę odpowiadał. Możesz uznać, że nie wiem...
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #4 Ocena: 0 2021-07-11 14:19:22 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2021-07-11 14:08:58, Kanonier30 napisał(a):
@PZMG... odpowiedź jest prosta. Zachowanie angielskiej publiczności widziałem, a nawet obserwowałem z bliska. Co do wydarzeń podczas meczu opisanego przez Ciebie - nie oglądałem, nie czytałem, nie widziałem. Stąd nie będę się wypowiadał.
Pozdrawiam, K.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 11-07-2021 14:10 ]
Czyli mozna kupić? Jedną już mam, ale nigdy dość...
|

|

|
|
sqlserver |
Post #5 Ocena: 0 2021-07-11 14:22:37 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
te wszystkie turnieje w nowoczesnym świecie nie powinny mieć miejsca, to nie jest moja opinia ale jest ona bardzo popularna.
Do tej pory z ta opinia wygrywa kasa jaka kreci się wokoło takich imprez. W europie sport w czasie długiego pokoju to jedyne źródło powszechnego nacjonalizmu (nie używam tego słowa w pejoratywnym znaczeniu) dlatego jest sola w oku wszystkich, którzy proponują żeby proletariat wszystkich krajów się łączył
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
|
Kanonier30 |
Post #6 Ocena: 0 2021-07-11 17:34:00 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-07-11 14:19:22, stanislawski napisał(a):
Cytat:
2021-07-11 14:08:58, Kanonier30 napisał(a):
Tak, można. Jeżeli jest bez ostrego pióra, to chyba najlepszą ofertę ma Nestof - wystarczy wpisać nazwę.
Jeżeli z ostrym piórem, to już więcej kłopotu. Są firmy, ale trafiłem tylko na wersję szabli bez pochwy. Ale przyznam, że szukałem tylko repliki wzoru 34, a więc 'Ludwikówki'
Pozdrawiam, K.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 11-07-2021 14:10 ]
Czyli mozna kupić? Jedną już mam, ale nigdy dość...
|

|
 |
|
Kanonier30 |
Post #7 Ocena: 0 2021-07-11 17:36:06 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
repliki broni białej
@stanislawski... coś system przekombinował z wstawianiem cytatu, a więc jeszcze raz:
Tak, można. Jeżeli jest bez ostrego pióra, to chyba najlepszą ofertę ma Nestof - wystarczy wpisać nazwę.
Jeżeli z ostrym piórem, to już więcej kłopotu. Są firmy, ale trafiłem tylko na wersję szabli bez pochwy. Ale przyznam, że szukałem tylko repliki wzoru 34, a więc 'Ludwikówki'
* link do strony na wstępie wpisu
[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 11-07-2021 17:37 ]
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #8 Ocena: 0 2021-07-11 19:03:36 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2021-07-11 14:22:37, sqlserver napisał(a):
te wszystkie turnieje w nowoczesnym świecie nie powinny mieć miejsca, to nie jest moja opinia ale jest ona bardzo popularna.
Do tej pory z ta opinia wygrywa kasa jaka kreci się wokoło takich imprez. W europie sport w czasie długiego pokoju to jedyne źródło powszechnego nacjonalizmu (nie używam tego słowa w pejoratywnym znaczeniu) dlatego jest sola w oku wszystkich, którzy proponują żeby proletariat wszystkich krajów się łączył
Pełna zgoda. Cisnienie, by skończyć z hymnami i flagami pomału rośnie by zastąpić je tęczowymi a kobiecym drużynom płacić tyle co facetom bo to niesprawiedliwe. Tyle, że reprezentacja chłopców U-15 czy U-16 stanu bodajże Teksas pokonała dorosłą reprezentację mistrzyń swiata czyli USA. To sie nie sprzeda, męska piłka jest bardziej widowiskowa, fizyczna, techniczna itd a zdecydowana wiekszosc kibiców to ci źli faceci.
Raz straciłem troche czasu ogladajac bodajże Medyk Konin vs jakaś drużyna i przełączyłem na polską 1 lige Termalica-Arka bo szło przysnąć.
Ale żeby nie było - na igrzyska dopuszczono chyba ciężarowca co był facetem ale jest kobietą. Ciekawe czy wygra mimo bodajże 43 lat. Terapia hormonalna sprawiła, że chyba ma wystarczajaco mało teścia chyba, że usunął teges. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
Zygmunt_Merytor |
Post #9 Ocena: 0 2021-07-11 21:14:07 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
Cytat:
2021-07-11 14:05:07, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:
2021-07-11 13:54:09, Kanonier30 napisał(a):
W kontekście opowieści przytoczonych przez Kolegów powyżej, to jedynym sposobem na zabezpieczenie się przed nożownikami jest posiadanie wyposażenia ochronnego. Proponuję więc coś z mojej kolekcji - szabla kawalerii wzór 34
Zaś co do ogółu Anglików (nie włączam Szkotów, Walijczyków, Irlandczyków), to zwyczajna hołota. Brak szacunku do jakiejkolwiek innej nacji. Brak respektu podczas odgrywania hymnów narodowych. To jest pokaz nienawiści i dyskryminacji w chyba najbardziej dosadnym wydaniu.
Dlaczego "nie włączasz Szkotów" którzy w Glasgow booingowali Chorwatów od momentu ich wejścia na boisko? Chorwaci to nie nacja?
Chorwaccy kibice maja wyrobiona opinie na temat przyszlosci Szkocji
Ogladalem mecz i przyznam, ze booingowania Chorwatow (zwlaszcza hymnu) nie przypominam sobie, przepraszam z gory jesli cos mi umknelo.
 [ Ostatnio edytowany przez: Zygmunt_Merytoryczny 11-07-2021 21:53 ] A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #10 Ocena: 0 2021-07-11 23:21:52 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Europa
Film z Europy moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|