Str 101 z 169 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
sqlserver |
Post #1 Ocena: 0 2021-05-01 21:04:01 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2021-05-01 20:38:22, Blamestorm napisał(a):
Gwontownik nie przeinaczaj moich slow, ja napisalam ze wazektomi moga sie podac mezczyzni ktorzy nie chca miec dzieci. Nie wszyscy. Nie projektuj na mnie jakiejs niecheci do plci, bo ja jej nie mam. Lubie facetow ( kobiety tez) lubie ludzi.
Mam wrazenie ze niektorzy faceci na kobiety postulujace o rownosc, reaguja w bardzo dziwny sposob. I mysla ze jak ktos chce rownosci DLA OBU PLCI to chce im cos zabrac.
Edit:
A zreszta.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Blamestorm</i> 01-05-2021 20:54 ]
bo w sytuacji gdy jest faktyczna równość płci i jedna strona ciągle krzyczy ze chce po równo to znaczy ze ktoś chce zapierdzielić drugiej stronie z jej kawałka wmawiając ze to dlatego żeby było sprawiedliwie
Odwracanie kota ogonem w sytuacji gdy facet nie ma żadnych praw ani możliwości pomijając te które łaskawie dostanie od kobiety w sprawie dziecka i ciąży jest lekkim nadużyciem
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #2 Ocena: +1 2021-05-01 23:02:59 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2021-05-01 20:38:22, Blamestorm napisał(a):
Gwontownik nie przeinaczaj moich slow, ja napisalam ze wazektomi moga sie podac mezczyzni ktorzy nie chca miec dzieci. Nie wszyscy. Nie projektuj na mnie jakiejs niecheci do plci, bo ja jej nie mam. Lubie facetow ( kobiety tez) lubie ludzi.
Mam wrazenie ze niektorzy faceci na kobiety postulujace o rownosc, reaguja w bardzo dziwny sposob. I mysla ze jak ktos chce rownosci DLA OBU PLCI to chce im cos zabrac.
Edit:
A zreszta.
Ja nic nie projektuje. Twoje wypowiedzi świadczą same o tobie i twoich poglądach. "niech faceci podają się wazektomii"? To tak samo jak ja bym powiedział jak kobita nie chce być zgwałcona i wykorzystana to niech w domu siedzi i nie stwarza sposobności. Nie zgadzasz się z tym wiem. Tak więc to ty nie twórz takich sytuacji. Rola wykorzystanywanej, bez udzielonego wsparcia ci pasuje, a "brak empatii' to twoja broń. Tak więc ilekroć próbujesz walczyć o swoje prawa, uszanuj prawa innych. W przeciwnym razie to zawsze ty zajmujesz pozycję niewłaściwą, a odmawiając prawa innym sama stawiasz się na straconej pozycji.
Chyba, że twoja dyskusja jest próżna, dla podtrzymania tematu i wprowadzenia fermentu. To wychodzi ci doskonale. I przepraszam za tę ocenę, ale to jest moje odczucie i tak przedstawiasz się tu. Nie wiem czy jest to zgodne z twoimi zamiarami i poglądami, czy nie. Tak cię odbieram i informuje cię o tym. Tak chcesz być postrzegany? A właśnie tak jesteś.
Równość płci istnieje tylko w teorii feministek, kiedy żadna nie postawiła się że che na równi z facetem być traktowana co do pracy i obowiązków w zawodach trudnych. Wtedy to one wszystkie kwiatka na dzień kobiet oczekują. Bądźmy szczerzy. Każda płeć ma swoje predyspozycje i zadania i każda z nich pewne rzeczy wykonuje lepiej inne gorzej. I nie jest to rządna ujmą na honorze, bo ktoś tak ten świat stworzył. A jeżeli u kobiety doszukiwać się cech męskich, czy odwrotnie to w jakim kierunku my zmierzamy? Każda z płci ma swoją rolę do odegrania w zakresie podtrzymania gatunku i tyle. Reszta jest zwykłym podziałem wykonywania zadań codziennych przez poszczególne osobniki w imię celu nadrzędnego, który wspomniałem i pomniejszego jakim jest dobro jednostki. To nie jest wielka filozofia, to natura. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 01-05-2021 23:40 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #3 Ocena: +1 2021-05-02 20:31:20 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
U brytyjskiego milionera Richarda Masona zdiagnozowano właśnie mukowiscydozę, co oznacza, że od urodzenia jest bezpłodny. Problem w tym, że mężczyzna ma troje dzieci. A bynajmniej tak mu się wydawało. Artykuł nie wspomina żeby postawiono żonie żadnego zarzutu za wyłudzenie czy oszustwo
W 2016 r. jeden z portali prawniczych pisał, że nawet co dziesiąty mężczyzna może wychowywać nieswoje dziecko
Źródło moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
wit_oldo |
Post #4 Ocena: 0 2021-05-02 21:03:23 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-05-02 20:31:20, sqlserver napisał(a):
U brytyjskiego milionera Richarda Masona zdiagnozowano właśnie mukowiscydozę, co oznacza, że od urodzenia jest bezpłodny. Problem w tym, że mężczyzna ma troje dzieci. A bynajmniej tak mu się wydawało. Artykuł nie wspomina żeby postawiono żonie żadnego zarzutu za wyłudzenie czy oszustwo
W 2016 r. jeden z portali prawniczych pisał, że nawet co dziesiąty mężczyzna może wychowywać nieswoje dziecko
Źródło
No to "dołożyłś do pieca".Co na to nasza atywistka??
[ Ostatnio edytowany przez: wit_oldo 02-05-2021 21:08 ]
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #5 Ocena: 0 2021-05-02 21:36:05 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
A jeżeli u kobiety doszukiwać się cech męskich, czy odwrotnie to w jakim kierunku my zmierzamy?
A jakie to są "cechy męskie" których nie należy się "doszukiwać" u kobiety?
Chodzi Ci może o anatomię, Gwontownik?
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #6 Ocena: 0 2021-05-02 22:25:04 (4 lata temu) |
Panna, Czytaj całą wypowiedź i potem odnieś się do wypowiedzi zamiast analizować jedno zdanie wyrwane ze środka wypowiedzi. Tym sposobem to udowodnimy, że " na ciemnej stronie księżyca zamieszkuje nieznana cywilizacja".
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-05-2021 22:37 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #7 Ocena: 0 2021-05-02 22:35:22 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-05-02 22:25:04, Gwontownik napisał(a):
Panna, Czytaj całą wypowiedź.jedno zdanie wyrwane ze środka wypowiedzi może świadczyć, że " na ciemnej stronie księżyca zamieszkuje nieznana cywilizacja"
Ale mnie z calej wypowiedzi zainteresowalo wlasnie to zdanie. W dodatku ja nie pisze o czym to zdanie "swiadczy" tylko proponuje Tobie wlasnie rozwiniecie Twojej mysli.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #8 Ocena: 0 2021-05-02 22:38:55 (4 lata temu) |
Panna. Moja wypowiedź jest pełna i kompletna. Proponuję ponowne jej przeczytanie.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-05-2021 22:42 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #9 Ocena: 0 2021-05-02 22:45:37 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-05-02 22:38:55, Gwontownik napisał(a):
Panna. Moja wypowiedź jest pełna i kompletna.
Acha. No to jesli nie masz juz nic do dodania to zajrzalam do sieci gdzie na polskiej stronie www.doz.pl wyczytalam co nastepuje:
Cechy przypisywane mężczyznom to: przebojowość, agresja, arogancja, bezwzględność, racjonalizm.
Ja osobiscie mysle ze kobieta tez moze byc na przyklad arogancka, ale rozumiem ze jako tradycjonalista sie nie zgadzasz?
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #10 Ocena: 0 2021-05-02 22:50:38 (4 lata temu) |
Cytat:
2021-05-02 22:45:37, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Acha. No to jesli nie masz juz nic do dodania to zajrzalam do sieci gdzie na polskiej stronie www.doz.pl wyczytalam co nastepuje:
Cytat:
2021-05-02 22:35:22, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Ale mnie z calej wypowiedzi zainteresowalo wlasnie to zdanie. W dodatku ja nie pisze o czym to zdanie "swiadczy" tylko proponuje Tobie wlasnie rozwiniecie Twojej mysli.
Ja nie wiem co i gdzie wyczytała. Wiem, że ja przedstawiłem swój pogląd w temacie w sposób kompletny i dodawanie czegokolwiek dla pełnego zrozumienia jest rzeczą zbędną. Jeśli to Ciebie nie zadowala to nie pomogę Ci w zrozumieniu moich poglądów.
A wszelkie wyrwania z kontekstu uważam za nadużycie i prowokację.
A tak na marginesie pytanko do Ciebie; czy może nie powinnaś się skupić na zupełnie innych cechach męskich lub żeńskich, takich co bardziej istotną rolę w naszej egzystencji odgrywają niż te przytoczone przez Ciebie?
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-05-2021 23:16 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|