2017-12-20 21:43:54, WybitnieWrednyWerdew napisał(a): Przepraszam, czy to oznacza społeczne przyzwolenie
Na szczanie/sranie i rzyganie gdzie popadnie pod warunkiem że za to płacą?
Takiego przyzwolenia nie ma nawet na tym forum a co dopiero powiedzieć że jest powszechne ja wedkowalem w Polsce sporadycznie tutaj wcale kiedy słyszę o takich cwaniakach to mi wstyd i uważam że powinno się ich karać i to konkretnie ale tłumaczyć takie coś desperacja heh nie dzięki są inne sposoby widać że ten gość to taki kamienny łeb co wie swoje i pewnie głosował na ukip
Tak jak powszechne przyzwolenie na zabieranie ryb z prywatnych łowisk.
2017-12-20 18:13:07, queenOfChocolate napisał(a): to jest przeciez tak samo, jakby wywiesic znak przy wejsciu do metra ze zakaz wstepu wyznawcom islamu, bo kilku z nich w przeszlosci dokonalo aktu terroryzmu.
tutaj mamy doczynienia zakazu wstepu naszej narodowosci, bo kilku z nich nie potrafilo sie zachowac i przestrzegac pewnych zasad - czyli wg wlasciciela biznesu jestem zlodziejka, bo jestem Polka...
przeciez mozna bylo napisac, ze jest nakaz wypuszczenia ryby do stawu, zakaz zabierania jej do domu. pogrubic, w czerwonym kolorze, mozna bylo nawet napisac to w kilku jezykach...
No prawie jak postawic tabliczke - zakaz wysadzania się w powietrze w Polsce A my prosto z mostu uchodźców nie przyjmujemy.
Tu trochę analogiczna sytuacja.
Można tylko domniemac że miał doświadczenia z rodakami i naszymi sąsiadami i zastosował odpowiedzialność zbiorową. Broni się jak umie, myślę że rasizm mu nie w głowie. Ale oczywiście popieram jeśli to do sądu wezmą i uświadomia że to wbrew prawu. Bo co innego kogoś nie lubić a co innego łamać prawo w taki sposób.
Proponuję nie wpuszczać Anglików do komunikacji miejskiej dzięki temu rasiście ...
Od 40 sekundy zaczyna się pokaz mocy
Za pół roku Mistrzostwa Świata w Rosji i kibicowski rewanż Rosjan z Anglikami , a my Polacy trafiamy po wyjściu z grupy w 1/8 na Anglików i wysyłamy ich domu razem z tymi skaczącymi po naszej fladze ...
Prawda jest taka , że Anglicy NAS NIENAWIDZĄ.
Przynajmniej połowa z nich , która głosowała za wyjściem z Unii.
Dla nich Rosjanin , Litwin , czy Słowak to Polak .
Ładnie się uśmiechają przeciągając helloooo , a głosują i myślą byśmy jak najszybciej stąd wyjechali.
Tak więc nie dziwi mnie zachowanie tego gościa od ryb , ale ciekawy jestem , czy zrobiłby to samo , jeżeli chodziłoby o muzułmanów , czy murzynów ???
W pracy miałem rasistkę , która była 68 letnią kobietą , a prawie wpierd... dostała od Brazylijczyka mieszkającego wcześniej w Portugalii , a teraz pracującego w Anglii .
Każdy kto przebywał w Anglii poniżej 5 lat miał wracać do swojego kraju , ludziom którzy przyjechali po Brexicie potrafiła mówić : po co przyjechałeś jak był Brexit i na " dzień dobry " Polaka jej odpowiedż - fu... off
Mógłbym pisać i pisać , jeżeli chodzi o rasistowskie zachowanie i odzywki .
Na szczęście odeszła na emeryturę .
I żeby było ciekawiej na sam koniec jej pracy .
Ze względu na to , że pracowała w fabryce ponad 20 lat i z kilkunastoma ludzmi pracowała nawet po 10 lat zrobilismy zrzutę na prezenty dla niej.
Żadna Angielka i Anglik nie chcieli dać dla niej na prezent.
Polacy , Litwini , Łotysze , Rumuni zrobili zrzutkę i kupili kilka prezentów.
Do czego może być zdolna angielska rasistka ?
1) Nakrzyczała z pretensjami , że nie podobają jej się prezenty .
2) Wyrzuciła je w domu do kosza zostawiając jedynie kwiaty
Zanim zaczniemy sami się biczować jako Polacy , to spójrzmy też na inne narody m.in. Anglików , którzy nie są świętsi od nas ...
Mamy wiele watkow I niemal wszyscy wiemy, ze teoria, jakoby Anglicy (celowo omijam np Szkotow) sa gentlemanami jest co najmniej od poczatkow XX wieku nieaktualna. O zachowaniach tejze nacji przekonali sie nie tylko Polacy, ale rowniez chocby Hiszpanie na Majorce - ad vocem Mr Maverick (bo polscy restauratorzy sie nie skarza...), gdzie cala spolecznosc wyspy ma serdecznie dosc gosci z Albionu. Tudziez tam niemal przed kazdym lokalem powinny stac napisy "Nie dla wprowadzania Anglikow I psow" .
Napis jest szkaradny I nie ma usprawiedliwienia, ze farmer mial zle doswiadczenia z polskimi wedkarzami. Obraza wszystkich Polakow - z wyjatkiem nielicznych, jak Mr Maverick z niezwykla empatia do wlasciciela lowiska. Niestety, jesli takie precedensy przechodza bez echa, to jest przyzwolenie dla innych. Zatem jesli kazdy czy to sklepikarz, farmer, kierowca itd. bedzie stosowal taka praktyke, to rowniez Mr Maverick nie bedzie mogl wejsc do wybranej przez siebie restauracji, kina czy sklepu. Rozumiem, ze wowczas wykazalby sie podobnym zrozumieniem. I ok.
Napis jest rasistowski, obrazajacy Polakow a ignorowanie zdarzenia - jakas rybia farma na "zaduxxxiu" jest tylko akceptowaniem podobnych zdarzen w przyszlosci. Stad wypadaloby wymusic - przede wszystkim na naszych sluzbach dyplomatycznych stosowne dzialanie. Od tego sa rowniez konsulaty RP w Wielkiej Brytanii.
Moze jeden email na niewiele sie zda, ale jesli zrobi juz to kilkadziesiat, kilkaset osob, to Pan/I Konsul ruszy cztery litery I postraszy Pana Chojraka z Oxfordshire droga sadowa I zadaniem odszkodowania. Zwlaszcza tego drugiego Pan Chojrak z rybiej farmy raczej sie wystraszy, bo rybi biznes moze szlag trafic.
Takze zachecam osoby, ktore czuja sie obrazone tego rodzaju haslem do przeslania prosby o reakcje do Ambasady RP w Londynie, tudziez Konsulatu RP w Manchester lub Edinburgh...W sumie to kilka minut, a tyle kazdy z Nas, forumowiczow moze zrobic. Przywolujac material BBC:
Ps. Zuczek...oczywiscie, ze Pan Chojrak nie umiescilby napisu na temat muzulmanow. Bardzo szybko zostalby ubogacony kulturowo w ogolnie przyjety sposob zatem w najlepszym wypadku dolaczyby do ryb w lowisku. W gorszym - zostalby poddany obrobce, a wiec wypatroszenie I uciecie lba.
Koleś wspomniał w materiale o petycji ele linku jakoś nie złapałem.
Ponawiam pytanie jeśli ktoś ma chęć pobuszowac na necie i znaleźć. Jak nie to ja to jutro zrobię.
Ja myślę że niedługo zdejmie. Myszevtylko sprawdzić co ta petycja mówi. Bo nie chce mi się wierzyć że może to zostawić nawet na jego prywatnym terenie jeśli świadczy usługi dla wszystkich.