Swoja droga, to moze latwiej teraz bedzie, moze przestana "utrudniac" jak sie ustawimy w szeregu z bylymi koloniami?
Str 3 z 4 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2017-08-16 15:23:16 (8 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Nie wiem czy dyskryminacja ale z pewnoscia urzednicze zycia utrudnianie, np. w NCS mi kiedys powiedzieli ze mniej zachodu/ papierologii maja z obywatelami spoza UE. To tak przy okazji kompletowania i sprawdzania papierow do obywatelstwa.
Swoja droga, to moze latwiej teraz bedzie, moze przestana "utrudniac" jak sie ustawimy w szeregu z bylymi koloniami? Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
NightFury | Post #2 Ocena: 0 2017-08-16 15:27:39 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Gdzie tam od razu w szeregu...
Za bylymi koloniami... ![]() Music leads me through my life
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2017-08-16 15:34:07 (8 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
: )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Kanonier30 | Post #4 Ocena: 0 2017-08-16 16:07:04 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Night Fury...dyskryminacja jest nieakceptowalna nie tylko z powodu traktatow unijnych, ale prawa brytyjskiego rowniez - np. Equality Act 2010
http://discrimination-act.co.uk/ Oczywiscie w pozycji lezenia plackiem (bo Brytania wychodzi z Unii) ciezko jest egzekwowac swoje prawa i nie dawac takim "obszczymurkom", jak staff na kasie w sklepie typu Aldi ![]() Rozumiem, ze w wiekszosci jestesmy imigracja ekonomiczna. Z biedniejszego kraju Europy. Ale tak z drugiej strony...jaka opinie maja Brytole we Francji, w Hiszpanii...? Toleruja ich, bo jeszcze szastaja pieniedzmi, np jako turysci. Sam stereotyp to okryte tatuazami przyglupie osobniki (obu plci), chlejace bez umiaru, zalatwiajace sie lub kopulujace w miejscach publicznych, gdzie ciagle robia "bydlo". W hotelach maja palpitacje na poddanych Elki. Nie jest tak? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 16-08-2017 16:32 ] |
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2017-08-16 16:46:48 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Chyba jestem zadowolony ze tam juz nie mieszkam. takie przytyki do Polakow zdarzaly sie I w 2004 roku ale chyba duzo rzadziej. W tamtych latach mielismy w miare dobra opinie jako dobrzy pracownicy. Angielskie firmy zabijaly sie za Polakami, taki byl deficyt sily roboczej. Ale bywalo, raz mi jeden smarkacz zaczal przygadywac przy zaladunku i chociaz jestem niespotykanie spokojny czlowiek upatrzylem sobie ustronne miejsce na hali (kamery), tam go zwabilem, ujalem oburacz za odziez wierzchnia i to wystarczylo... posiusial sie w spodnie.
![]() |
|
|
malinowka | Post #6 Ocena: 0 2017-08-16 21:54:33 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
To ja nie miałam takich doswiadczeń, chociaz moja mieścinka zdecydowanie głosowała za wyjściem z Unii. Natomiast faktem jest, z tego, co obserwuję na co dzień,że Home Office robi porzadki w zakladach karnych. O wiele więcej jest deportacji obywateli Unii.
" Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość."
|
Post #7 Ocena: 0 2017-08-17 08:35:47 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kasia_red | Post #8 Ocena: 0 2017-09-06 09:18:55 (8 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Dziennikarze "The Guardian" dotarli do 82-stronicowego dokumentu Home Office dotyczącego kontroli imigracji. Nie jest jeszcze zatwierdzony, ale pokazuje drogę, w jaką zmierza rząd Theresy May, aby zrealizować postulaty Davida Camerona mowiące o ograniczeniu imigracji do "dziesiątek tysięcy".
W dokumencie mowa m.in. o pozwoleniu na pobyt dla pracowników niewykwalifikowanych do max 2 lat, dla wykwalifikowanych - od 3 do 5. Krótkie info tutaj, w tekście jest też link do źródła. Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
NightFury | Post #9 Ocena: +2 2017-09-06 10:57:52 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Mnie zaczyna zastanawiac ta ilosc "wycieknietych" dokumentow... To juz chyba trzeci dokument z cyklu "tajne/poufne" ktory dorwali dziennikarze.
Albo dziennikarze maja w HO jakas porzadna wtyke albo pracownicy HO nie umieja nawet papierow porzadnie upilnowac i w szale radosnego rozproszenia zostawiaja wazne dane na skwerkach publicznych, stolikach w restauracjach, gdziekolwiek... Music leads me through my life
|
AgentOrange | Post #10 Ocena: 0 2017-09-06 11:35:57 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Albo to kontrolowany wyciek... Czy przed Brexitowi tez beda miec maks. 5 lat zycia w UK?
|