MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Clinton czy Trump?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 59 z 72 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 58 | 59 | 60 ... 70 | 71 | 72 ] - Skocz do strony

Str 59 z 72

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2021-08-19 17:00:32 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Słyszałem gdzieś wywiad z byłym żołnierzem który był w Afganistanie. Mówił, że biorąc pod uwagę prawie dwadzieścia lat naszego pobytu to samolotów powinniśmy wysłać co najmniej kilkanaście - tyłu afgańczyków współpracowało z naszymi wojskami.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2021-08-19 20:07:57 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2021-08-19 15:34:01, Kanonier39 napisał(a):
@Jurek. Nie wiem jakie cele Ci przyświeca, aby szerzyć propagandę, której nie powstydziłaby się stacja RT. W Afganistanie nie tylko służyli żołnierze US, byli żołnierze wielu państw NATO , a więc Twoja niechęć do US, do Europy ... dla mnie jest zaskakująca.
Walisz w bęben, jaki ma Mr Farage, Ms Le Pen, Mr Salvini, Mr Orban... Rytm jest wybijany według wskazań Kremla. Każde niepowodzenie Europy tj Unii, każde niepowodzenie US, to woda na Twój płyn. Powstrzymuję się zazwyczaj od bezpośredniej polemiki na Forum, jednak wraz z obserwacja Twych wpisów, to nasuwa mi się jedno - trollowanie.
Krytykujesz Unię niemal za wszystko - ok, masz swoje poglądy polityczne. Krytykujesz poszczególne rządy - ok, nie jesteś konformistą. Szczepionki - spisek. Też ok, bo nie Ty pierwszy i nie ostatni.
Teraz wchodzisz na spisek, co do zamachów na WTC. Rozumiem, bo niektórzy zbili na tych teoriach majątek - publikując artykuły, książki etc.

Tylko, że w operacji w Afganistanie ginęli żołnierze nie za opium, sztabki złota... Czerpiesz wiedzę z szemranych źródeł. Ośmieszenie działań NATO, to uciecha dla Kremla. W swoim kraju trzymają zamordyzm i biedę wśród ludzi - @Jurek bije brawo! Radość w Pekinie, że blamaż US... - @Jurek też się cieszy ... razem z totalitarnym reżimem, gdzie rżnie się wszystkich, co nie idą po czerwonym sztandarem partii. Z reżimem, który nic nie stworzył, nic nie wynalazł, bo wszystko skradł... podrobił.

Nie wylewaj pomyj na żołnierzy, czy amerykańskich, czy brytyjskich, czy francuskich. Szacunek jesteś tym ludziom winien. Zatem zmilcz.

Obrazek

😂😂😂😂😂

Pewnie. Gdzie broń biologiczna Saddama z Iraku? Gdzie ci podbici talibowie? Za mało by wygrać wojnę ze sprawcami zamachow na WTC? Woem, wszystko za co krytykuje sie amerykanów to "putinowska" narracja.

A to nie temat o unii ani szczepionkach.

I masz racje - zwykłym żołnierzom należy sie szacun. Walczyli z tak pieknymi hasłami na ustach, wykorzystani przez polityków. Może mam keszcze chwalić za to, że napadli na suwerenny kraj a potem w pośpiechu uciekli zostawiajac tylu "kolaborantów" na śmierć? Czy ja krytykuje żołnierzy czy tych wydających rozkazy na górze?

Fajne emocje. Niestety już tu jednemu pisałem - pracuje dla putina bo placi dobrze a MW uważa, za jedną z kluczowych platform do krytyki ue za złe rzeczy i krytyki usa za złe rzeczy. BTW. putin pozwolił bym nie negował wirusa ani spisku szczepionek, mam tylko.pisać że to eksperyment o słabym rezultacie.

A te zdjęcia fajne, mam nadzieję że z poligonu a nie z wojny, ktora pochłonęła dziesiatki tysięcy niewinnych ofiar cywilnych i zdestabilizowała kraje tak, że zginęło jeszcze więcej. Jak w Iraku gdzie dzieki amerykanom ISIS stworzylo państwo używajac tez ... amerykański sprzęt. Tam co troche byl zamach terrorystyczny na dzisiatki czy setki ofiar ale to nie w Europie wiec nikt sie za bardzo nie przejmował.

Może dla równowagi zdjęcia trumien żołnierzy, którzy oddali życie za...? Cywili odpuścimy na razie.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 19-08-2021 20:24 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2021-08-19 20:17:43 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2021-08-19 17:00:32, daavid napisał(a):
Słyszałem gdzieś wywiad z byłym żołnierzem który był w Afganistanie. Mówił, że biorąc pod uwagę prawie dwadzieścia lat naszego pobytu to samolotów powinniśmy wysłać co najmniej kilkanaście - tyłu afgańczyków współpracowało z naszymi wojskami.

Ja sie np.zgadzam z tymi, co mówili, że to nie nasze wojny i żeby tam nie jechać. Afganistan czy Irak nie zaatakował Ameryki wiec protokół nato był co najmniej naciągany.

A po wtóre - to powinna być nauczka dla tych co polegają na sojuszu z usa i jak w imie interesow można zostać na lodzie. Powtorka z 39 dla takich ludzi jak Miller, Kwachu co żołnierzy wysłali jak i Kaczafiego zapatrzonego w USA. W geopolityce licza sie interesy a nie emocje, które przedstawił Kanonier.

Dezinformacja dalej jest góra choć Snowdena z checia by usa odstrzelilo niczym moj pracodawca szpiegow w UK, tyle że trucizna. Przeciez wikileaks to przechwycone oficjalne dokumenty i dzieki "milczymy zapomną" ludzie faktycznie zapomnieli. Niech żyje us army! 🤣
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #4 Ocena: 0

2021-08-19 22:02:01 (4 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Jedynym przyjacielem panstwa jest jego armia, jak mowi Michalkiewicz cytujac kogos innego.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2021-08-20 00:51:53 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Nie dziwi, że opozycja chce przyjąć afgańczyków z białoruskiej granicy (niektórzy w maseczkach choc te na Białorusi nie obowiazują):

Obrazek

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2021-08-20 03:13:08 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Ja tam w szeregach PiSu widzę Talibów, choćby ich Czarnek. Teraz na języku polskim dzieci będą czytać Jan Pawła i kardynała Wyszyńskiego.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2021-08-20 05:22:31 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2021-08-20 03:13:08, daavid napisał(a):
Ja tam w szeregach PiSu widzę Talibów, choćby ich Czarnek. Teraz na języku polskim dzieci będą czytać Jan Pawła i kardynała Wyszyńskiego.

Zawsze tak było, jest i będzie, że to państwo kształtuje obywateli poprzez to jak i co im do głowy wciska, a zestaw lektur jest podstawowym narzędziem. I biada tym, co na tym tylko poprzestają by tańczyć tak jak im grają, zamiast sami komponować i tańce układać. Ale co ja tam wiem. Jak kiedyś to napisałem to zjeść mnie chcieli, a dziś Dawid się oburza na takie praktyki.
Czekam niecierpliwie na kolejne odkrycie, że rola TV (TVP, BBC, czy cuda z innych krajów) jest taka sama. A to ci niespodzianka, prawda?
Ale to na inny wątek.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 20-08-2021 05:54 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2021-08-20 11:26:25 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

Chyba nie masz świadomości co się dzieje w Afganistanie i kim są talibowie. Tam jeśli ktoś będzie cokolwiek czytał to najwyżej chłopcy. To jest straszna tragedia dla tego narodu, a ironia też ma swoje granice.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2021-08-20 13:51:46 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2021-08-20 11:26:25, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

Chyba nie masz świadomości co się dzieje w Afganistanie i kim są talibowie. Tam jeśli ktoś będzie cokolwiek czytał to najwyżej chłopcy. To jest straszna tragedia dla tego narodu, a ironia też ma swoje granice.

A tak do meritum i bez emocji to jakbyś skomentowała wymysły Czarnka?

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2021-08-20 14:01:59 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Jak się wypowiesz w temacie lektur bez histerii o katotalibanie rodem z komentarzy onetu to się adekwatnie do tego odniosę.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 59 z 72 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 58 | 59 | 60 ... 70 | 71 | 72 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,