MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Clinton czy Trump?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 54 z 72 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 53 | 54 | 55 ... 70 | 71 | 72 ] - Skocz do strony

Str 54 z 72

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2021-06-24 12:14:01 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Nie bo zbóje zawsze załatwią broń. Zobacz na statystyki Londynu - restrykcyjne prawo a tu 2.5tys gun crimes. Przecież nie sprowadzają ich z Cheshire gdzie nie obowiązują obostrzenia.

A najwiecej nielegalnej broni w us naplywa z dragami z meksyku. I to nie wyglada tak, że wpadnie sobie jakiś naćpany floyd z chicago do texasu i powie "yo yo, dawaj mi te 4 giwery". Broń nielegalna oznacza, że nie była zakupiona legalnie bo to jest łatwo sprawdzić.

Całej konferencji nie widziałem ale nie zdziwi mnie, jak dziadek nawijał, że nieprawda jest że to czarni i że to biali to główni sprawcy strzelanin i morderstw. On nie mija sie z prawda niechcacy, blm i czarni zbóje poparli bajdena przy okazji domagajac sie defund police. W niektórych miastach tak sie stało, efekt był oczywisty. No i w tej cenie poparcia nastapiło złagodzenie kar dla przestepcow o czym pisalem - napad z bronia w reku na przyklad. W starym kodeksie to od 8 do 12 lat do wyroku, teraz projekt zaklada, że broń nie bedzie okolicznościa obciążającą. Wszystko ma swoja cenę.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2021-06-24 12:28:02 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Nie wiem, nie śledzę wszystkiego w USA, ale wydaje mi się, że Biden jest długo w polityce i jest dość wyrafinowany. Poparcie bierze się tam gdzie się da, stąd poparcie np dla LGBT czy blm. Nie wierzę w to, że on, wychowany w zupełnie innych realiach, przejmuje się tym co się kryje pod jednym czy drugim.
Robi swoją politykę np. z Chinami i tutaj widać jego doświadczenie. Potrzeby i problemy USA są jakie są i wszystko będzie temu podporządkowane, dlatego zawsze twierdziłem, że za bardzo nie jest istotne kto jest prezydentem bo oni i tak będą robić swoje. Światowe imperium to nie tylko przywileje, ale też wyzwania. USA jest w takim momencie, że może stracić rolę lidera na świecie. Wielu ludziom się taki stan rzeczy wcześniej nie podobał. Oby nie musieli zmienić swojego myślenia gdy Chińczycy wyjdą na prowadzenie. Zagrożenie jest ogromne bo oni mają tą przewagę nad USA i krajami zachodu, bo tam się nie projektuje przyszłości w perspektywie wyborów co cztery czy pięć lat. Perspektywa jest kilkudziesiecioletnia. Więc niech nikogo nie zmylą pewne fakty. Chińczycy celowo obniżają wartość swojej gospodarki - być może już jest największa na świecie. Do tego ich niezwykła ekspansja. Kto był w krajach afrykańskich ten wie o czym mówię. Oni są tam wszędzie, oczywiście nie z pomocą humanitarną.
Zdaje sobie sprawę, że pomijam aspekt polityki wewnętrznej w USA a to ma znaczenie i to np. jak zwinęła się klasa średnia bo to oni w głównej mierze będą rozgoryczeni i podatni na wahania np. podczas wyborów.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 24-06-2021 12:28 ]

Do góry stronyOnline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-06-25 08:12:56 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

John McAffee, pionier oprogramowania antiwirusowego, został znaleziony martwy w hiszpańskim więzieniu, gdzie oczekiwał na ekstradycję do USA.
McAffee oczekiwał na ekstradycję oficjalnie z powodu wykroczeń podatkowych.
Nieoficjalnie zaś posiadał dane dotyczące amerykańskiego 'deep state' i afery Epsteina.
Wielokrotnie wysyłał wiadomości z więzienia, że czuje się dobrze, nie planuje samobójstwa, a gdy coś mu się stanie, ujawnione zostaną ciekawe informacje...
Obrazek
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2021-06-25 18:45:07 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Rudy Giuliani tymczasowo stracił licencję do wykonywania zawodu prawnika w stanie Nowy Jork. Sąd podjął taką decyzję ze względu na "kłamstwa i wprowadzające w błąd stwierdzenia", które Giuliani szerzył na temat wyborów przegranych przez Donalda Trumpa.

myślę ze Łukaszenko mógłby się uczyć

źródło
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-07-14 21:53:25 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Używane samochody w USA podrożały w ciągu roku o 45%!
Dodatkowo dziś m.in. podano informację o inflacji CPI w USA, która wynosi już 5,4% Ekonomiści spierają się czy to tzw. efekt bazy - niskie ceny z powodu pandemii rok temu i załamanie podaży ze względu na zerwane łańcuchy dostaw czy jednak skutki bezprecedensowego dodruku pieniądza.
źródło

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2021-07-14 23:59:22 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

[LIST]
Cytat:

2021-07-14 21:53:25, sqlserver napisał(a):
Używane samochody w USA podrożały w ciągu roku o 45%!
Dodatkowo dziś m.in. podano informację o inflacji CPI w USA, która wynosi już 5,4% Ekonomiści spierają się czy to tzw. efekt bazy - niskie ceny z powodu pandemii rok temu i załamanie podaży ze względu na zerwane łańcuchy dostaw czy jednak skutki bezprecedensowego dodruku pieniądza.
źródło

Ostatnio przeglądałem ceny w UK i też widzę, że wszystko szybuje do góry. Tłumacze to tym, że sprzedawało się mniej nowych samochodów więc jest większy ruch na rynku wtórnym. Nie wiem czy słusznie.

Do góry stronyOnline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2021-07-15 00:08:29 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

"UK inflation jumps to 2.5% as secondhand car and food prices rise
June figure is highest level since August 2018 and above analysts’ forecasts
Business live updates: UK inflation rises to 2.5% in June.

The Office for National Statistics says there are reports of an increased demand for secondhand cars.

Britain’s inflation rate has risen to 2.5% – the highest in almost three years – as a combination of supply shortages and rising demand prompted by the easing of coronavirus lockdown restrictions led to higher prices last month."
From Guardian

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 15-07-2021 00:10 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2021-07-27 16:08:49 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

https://rumble.com/vkd6mb-australian-media-channel-destroys-biden-in-way-an-american-channel-would-ne.html

Piekna orka Wielkiego Dżoł, ktory pomimo farmakologii coraz bardziej nie daje rady. No i wymowne jak w takim wieku boi sie wirusa - dzieci w szkole w maseczkach! Ja w studiu pelnym ludzi? Nie.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2021-08-15 17:30:16 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Amerykanie wycofują sie z Afganistanu, Talibowie przejęli już cały kraj, prezydent "abdykuje" i musi opuścić kraj, talibowie przejmuja cały sprzet i nawet drony. A wielki Dżoł okazał się nie po raz pierwszy łgarzem:

Dżoł Bajden gwarantuje

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #10 Ocena: 0

2021-08-15 19:43:40 (4 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Onz, nato i usa powinno skoncentrowac swoje dzialania na rzecz ratowania teczowych flag i zapewnieniu bezpiecznej aborcji dla talibanczykow.

USA znalazly sie nie tyle z reka, co z glowa w nocniku, ewakuacje ambasady helikopterami. Niebywale rzeczy. Widac ze wszystkie sily poszly na ochrone tvn.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Strona 54 z 72 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 53 | 54 | 55 ... 70 | 71 | 72 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,