MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamach stanu w Turcji!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 9 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

franio11

Post #1 Ocena: 0

2016-07-16 16:11:55 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2015

Cytat:

2016-07-16 04:43:36, Wielim napisał(a):
Ciekawe ile zapłacił wojskowym za odstawienie tej szopki. Ale stać go na to zarobił na ropie z isis. Przed chwilą były czołgi na lotnisku, a teraz go witają tłumy na tym samym lotnisku, a po czołgach ani śladu. A teraz już bez oporu wytnie tych którzy zagrazali mu w państwie. .. po to była ta cała szopka

może si eerdogan dowiedział ze zachód ma do niego jakieś ale i odstawił szopkę aby sie umocnic. (albo sie dowiedziął ze zachód juz weiecej nie zapłaci za "uchodzców";)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2016-07-16 16:14:27 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Żuczek mancum nie pisze o ciemnych kartach polskiego narodu tylko swojego narodu. ..

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #3 Ocena: 0

2016-07-16 17:11:13 (9 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Mancun , a Ty zajmij się pisaniem na poszczególne tematy w postach , a nie pouczaniem wszystkich i zachowywaniem się jak pani nauczycielka , która ma przed sobą dzieci i cały czas chodzi niezadowolona .
Masz problem z moją pisownią to nie czytaj moich postów.
Ciekawy jestem , czy w życiu też tak idziesz pod prąd jak tutaj na forum?

Wielim: widziałem , że napisała " własnego narodu " i w sumie teraz zastanawiam się , którego , bo nic o polskim nie było, a z tego co ktoś pisał to ma chyba obywatelstwo brytyjskie.
Szkoda , że nie napisze o brytyjczykach , którzy nas zdradzili i robiąc interes ze Stalinem nie zaprosili nas na defiladę zwycięstwa po 2 wojnie światowej i zostawiając nas na łaskę ZSRR i jego przywódców.

A co do Erdogana to w roku 1936 i czasów rządzenia Hitlera , NSDAP i SS były podporządkowane zbrodniarzowi i jego pomysłom . Natomiast starsi generałowie , pamiętający czasy cesarstwa , czyli przed 1918 rokiem , byli przeciwko Hitlerowi i buntowali się przeciwko niemu.

Możliwe , że także w przypadku Erdogana jego generałowie wiedzą o jakiś planach podbijania innych części świata i chcieli odsunąć go od władzy , żeby nie było powtórki z 2WŚ ???

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 16-07-2016 17:23 ]

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2016-07-16 18:43:04 (9 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2016-07-16 16:11:55, franio11 napisał(a):
(albo sie dowiedziął ze zachód juz weiecej nie zapłaci za "uchodzców";)

Przywrócą karę śmierci, od czasu do czasu zorganizują " zamach stanu " i po problemie.

Cytat:

[4]2016-07-16 14:56:33, zuczek2246 napisał(a): [/B]
Unia Europejska powinna zająć się imigrantami i coraz mniejszymi prawami krajów członkowskich , żeby nie dochodziło do Brexitów

No, UK miało szczególne powody do niezadowolenia..:-]

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 16-07-2016 18:44 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #5 Ocena: 0

2016-07-16 19:21:29 (9 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Pojawiła się teoria, że Erdo sam zrobił fikcyjny zamach, by uzyskać pełnię władzy i zrobić czystkę w armii, która to jest mocno antyislamistyczna. Spiskowcy mogli aresztować Erdogana kilka razy, ale tego nie zrobili, a jego samolot swobodnie przebywał w tureckiej przestrzeni powietrznej. Niektórzy zachodni internauci informowali, że nietypowe rzeczy zaczęły się dziać w tureckich placówkach dyplomatycznych kilka dni wcześniej, jakby pracujący tam ludzie wiedzieli, co się wydarzy.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 16-07-2016 20:04 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2016-07-16 19:57:16 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ludzie tylko ślepy i głupi jak UE nie widzi że to szopka. Pisałem już o tym jak tylko się dowiedziałem.

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #7 Ocena: 0

2016-07-16 19:57:52 (9 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Cytat:

2016-07-16 18:43:04, Severance_ napisał(a):
Cytat:

2016-07-16 16:11:55, franio11 napisał(a):
(albo sie dowiedziął ze zachód juz weiecej nie zapłaci za "uchodzców";)

Przywrócą karę śmierci, od czasu do czasu zorganizują " zamach stanu " i po problemie.

Cytat:

[4]2016-07-16 14:56:33, zuczek2246 napisał(a): [/B]
Unia Europejska powinna zająć się imigrantami i coraz mniejszymi prawami krajów członkowskich , żeby nie dochodziło do Brexitów

No, UK miało szczególne powody do niezadowolenia..:-]

Wielka Brytania korzystała będąc w Unii i nie piszę o tym .
Chodzi mi o przyszłość i tego typu wypowiedzi kierujących z Brukseli typków - jeden bez matury Schulz , drugi uwikłany w aferę podatkową w Luksemburgu.

Juncker: Premierzy muszą przestać słuchać swoich wyborców i zamiast tego działać jako „pełnoetatowi Europejczycy”

Jeżeli ludzie w Europie słyszą takie słowa i widzą , że wciska nam się na siłę muzułmanów to będzie więcej takich Brexitów , aż Unia rozwali się i nie będzie nikomu do śmiechu , bo już nie długo w Austrii może wygrać skrajny prawicowiec , w roku 2017 w Holandii , Niemczech i Francji mogą wygrać ugrupowania skrajnie prawicowe.

Jak to wszystko będzie szło w tą samą stronę to Anglicy są pierwszymi , ale nie ostatnimi , którzy opuszczą Unię .

ChrisCov poruszył ciekawy temat.

Czemu placówki francuskie dwa dni wcześniej pozamykały tam swoje biura?

Wywiad Francuzów musiał coś wiedzieć i poinformował swoich pracowników.

Jeżeli naprawdę miałby być ten zamach stanu to pewnie Francuzi przekazaliby tą informację Erdoganowi i nie byłoby żadnych wojsk i ofiar na ulicach.
Jak to możliwe , że kilka godzin po tym puczu nagle zwolniono ok 3 tysięcy tureckich sędziów ???
Skąd wiedzieli , ze akurat te 3 tysiące sędziów było powiązanych z puczem???
Śmierdzi to wszystko i widać , że Erdogan chce powrócić do systemu sprzed 1920 roku, gdzie Armia nie będzie miała możliwości obalenia rządu , który pójdzie za bardzo w kierunku islamu i kalifatu.

Mancun piszesz , że wspominam o teoriach spiskowych.

To obejrzyj sobie TVN i wypowiedzi tam będących dziennikarzy lub byłych wysoko postawionych urzędników państwowych.

Gen.Koziej były doradca prezydenta Bronisława Komorowskiego mówił o możliwości prowokacji przez Erdogana i poszedł dalej mówiąc o WTC i 11 września.

Do tego dziennikarz Kraśko i zaproszeni przez niego liberalni dziennikarze są wręcz przekonani , że Erdogan to zorganizował.

Nie tylko ja piszę o teoriach spiskowych, ale mówią o tym w liberalnej amerykańskiej telewizji.
Masz z tym problem to napisz do TVNu , że kiedy nie włączysz tego kanału to spisek na spisku...

Trzeba widzieć co dzieje się na świecie , znać trochę historię ( m.in. inwazja w Zatoce Świń https://pl.wikipedia.org/wiki/Inwazja_w_Zatoce_%C5%9Awi%C5%84) i nie wierzyć , że wszystko co dzieje się na świecie jest przypadkiem.

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 16-07-2016 20:10 ]

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2016-07-16 20:08:14 (9 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2016-07-16 19:57:52, zuczek2246 napisał(a):

Hmmm

Na całym świecie akurat wtedy Francuzi pozamykali...pewnie wywiad poinformował o święcie narodowym Francji.

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #9 Ocena: 0

2016-07-16 20:19:47 (9 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Cytat:

2016-07-16 20:08:14, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2016-07-16 19:57:52, zuczek2246 napisał(a):

Hmmm

Na całym świecie akurat wtedy Francuzi pozamykali...pewnie wywiad poinformował o święcie narodowym Francji.

Jak masz takie informacje to podziel się swoim żródłem na ten temat .

Ja akurat czytałem , tylko o Turcji , a możliwe , że w Polsce też zamknęli swoje placówki , ale jakoś w żadnych wiadomościach i portalach nie widziałem na ten temat informacji.

Za to o zamknięciu placówek w Turcji trąbiły wszystkie portale:

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016-07-13/francja-zamyka-swoje-przedstawicielstwa-w-turcji/

https://www.wprost.pl/swiat/10014997/Francja-zamyka-placowki-dyplomatyczne-w-Turcji-ze-wzgledow-bezpieczenstwa.htm

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/turcja-francja-zamknela-ambasade-i-konsulat,660710.html

Największe polskie media nie piszą o całym świecie , tylko o Turcji

hmmm...

Masz zródło swoich informacji o pozamykanych francuskich placówkach na całym świecie to pochwal się , bo możliwe , że przegapiłem.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2016-07-16 20:33:31 (9 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2016-07-16 20:19:47, zuczek2246 napisał(a):

Masz zródło swoich informacji o pozamykanych francuskich placówkach na całym świecie to pochwal się , bo możliwe , że przegapiłem.

14 lipca wszystkie placówki były pozamykane.

Mogli(wywiad) czuć jakiś smród ale zamkniecie placówek wg mnie wiązało się właśnie z 14 lipca i narodowym świętem Francji. Bylo duże zagrożenie ataku na placówki Francji szczególnie w takim państwie jak Turcja.

Niemcy już bodajże w marcu zamknęli, tez już wiedzieli?

Oczywiście, to że Turcy sami pucz sobie wymyślili jest całkiem mozliwe, szczególnie tam.

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,