MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamachy terrorystyczne

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 73 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 71 | 72 | 73 ] - Skocz do strony

Str 6 z 73

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

greta

Post #1 Ocena: 0

2016-07-15 16:15:56 (9 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

i on ma niby 31 lat?wyglada na 51

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Heloiza

Post #2 Ocena: 0

2016-07-15 16:19:14 (9 lat temu)

Heloiza

Kobieta

Z nami od: 14-05-2015

To nie ten facet.

To ten wg mediów https://twitter.com/News_Executive/status/753934350236909568/photo/1

[ Ostatnio edytowany przez: Heloiza 15-07-2016 16:23 ]

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2016-07-15 17:09:50 (9 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2016-07-15 14:16:53, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2016-07-15 14:07:05, LondonCalling napisał(a):
Cytat:

2016-07-15 00:09:02, plazaa napisał(a):
trzeba się przyzwyczajac to tego...

Co??? Trzeba walczyc z tym!!!

Przyzwyczaić to ja się już przyzwyczaiłam do myśli, że nigdzie nie jest bezpiecznie. W miarę spokojne zakupy w zatłoczonych centrach handlowych też do czasu. Jak z tym walczyć? Skoro ludzie widzą, że rządy sobie nie radzą to będzie więcej Breivików

Na początek - zmianą retoryki. Czyli wyelimnowanie stwierdzeń typu "Nie można przecież tak robić...", "Co, chciałbyś żeby...", "Jak sobie to wyobrażasz?" itp.
Czyli - wszystko można, tak chciałbym/chcielibyśmy właśnie tak i tak sobie to wyobrażam.

No ja już nie mówię o publikowaniu takich pierdół, jak wspomniałem w poprzednim poście i "On to zrobił, żeby zadać Francji cios".
"Dopóki pan, panie prezydencie nie powie czegoś konkretnego, to może być na wizji najwyżej w swojej telewizji."

Do góry stronyOffline

Strona WWW

keramczak

Post #4 Ocena: +1

2016-07-15 18:18:09 (9 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

....Liczba Muzułmanów we Francji -10% . Procent Muzułmanow we francuskich więzieniach - 70% Zacznijcie deportacje albo upadniecie jako naród

/maxkolonko
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

dominikaaa

Post #5 Ocena: 0

2016-07-15 19:39:11 (9 lat temu)

dominikaaa

Z nami od: 30-03-2008

Ostatnio na BBC2 wyemitowano dokument: Exodus. Ktos ogladał, co sadzicie? Obejrzalam 3 odcinki, miałam mieszane odczucia. A dzisiaj czytam o zamachu. Szkoda ludzi, tych polek. Chyba juz nigdzie nie można czuć się bezpiecznie.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2016-07-15 21:23:50 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ja obejrzałam pierwszy odcinek i to też nie do końca bo mi padła bateria. Pokazali tam tylko Syryjczyków uciekających przed wojną. Jakby ktoś chciał obejrzeć to są wszystkie trzy odc na BBC Player
W sumie trochę to niespójne było bo niby jeden tłumaczył, że posprzedawali domy, sklepy, żeby opłacić przemytników bo tam się żyć nie da, ale kto inwestuje w takie rzeczy w zrujnowanym kraju ogarniętym wojną gdzie nie ma wody, elektryczności jak sami mówią?
Nauczyciel angielskiego twierdzi, że przemytnicy ich okłamali opowiadając cuda o Europie i pewnie mówi prawdę, ale jako osoba ze znajomością angielskiego nie oglądał zagranicznej telewizji, nie czytał portali, że jest tak zszokowany zastanymi w Grecji warunkami?
Pozostałe odcinki też są o Syryjczykach? Czemu miałaś mieszane uczucia?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

dominikaaa

Post #7 Ocena: 0

2016-07-15 23:26:55 (9 lat temu)

dominikaaa

Z nami od: 30-03-2008

Nastepne odcinki też są o Syryjczykach, dodatkowo jest jeden afrykanczyk, ktory wyjezdza typowo z powodów ekonomicznych. Co do tego nauczyciela to on ucieka przed wojna i zamiast cieszyć się, że ma spokoj nad głowa narzeka, że złe warunki i idzie spać do hotelu. Ponadto zostawił tam żonę z dzieckiem ( z ewentualnym isis nad głowa a sam zwiedza Paryż). Mieszane uczucia mam bo z jednej strony rozumię ich jako ludzi, że uciekają przed wojną, chcą sobie polepszyć byt. A z drugiej przecież Europa nie jest w stanie przyjąć całej Afryki i Syrii. W Turcjii mieli względny spokój do dzisiaj. No i kolejnym elementem, ze mam mieszane uczucia to to, że to są muzułmanie a my jednak jesteśmy odmienni kulturowo i religijnie. No i zagrożenie zamachami też swoje robi (nie każdy muzułmanin to terrorysta ale odwrotnie już tak). Jedni piszą, że ani jednego muzułmanina wiecej w Europie a z drugiej jak uciekają przed wojną no to .... szkoda mi ich. Powsiadali na te pontony, uciekają, niektorzy tam zostali i walczą. z drugiej strony tolerancyjni europejczycy, a niewiadoma co z tego wyniknie w przyszłości. Moim zdaniem ten konflikt powinno się starać rozwiązać na tamtejszych terenach tylko nie wiem jak.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2016-07-15 23:38:32 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2016-07-16 22:04:15 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2016-07-15 23:38:32, panika napisał(a):
Jakos dziwnie tam maja, ze kobieta z dzieckiem nie moze opuscic kraju w niebezpieczenstwie, za to ojciec, silna glowa rodziny moze sobie wyjechac i wybrzydzac. Jednak sie ciesze, ze mieszkam w Europie. I bylo mi dane wyjachac 11 lat temu do Uk, tam poszukac pracy, pracowac nawet to 60 godzin tygodniowo i zadecydowac, gdzie chce zyc.

W sumie rozumie Camerona, ktory nie chcial przyjac uchodzcow (tak naprawde setek tysiecy zdrowego chlopa w koszulkach adidasa z iphonami w reku. Tylko powiedzial: pojedziemy do obozow na grznicy Syrii i pomozemy najbardziej potrzebujacym: kobietom, dzieciom, po zidentyfikowaniu, kim naprawde sa. Z powodow oczywistych (Brexit)nie wiadomo, co z tym bedzie.

Tam jest z wieloma innymi rzeczami dziwnie i tu właśnie też jest problem czy problemy jakie wynikają w Niemczech czy krajach skandynawskich np z molestowaniem kobiet. W takiej bodajże Szwecji w jakiejś gminie policja zaleciła kobietom nie wychodzenie z domu po zmroku samotnie. Ja się pytam Hello, który mamy rok? Dlaczego ja mam nie wychodzić z domu w obstawie faceta?

Druga sprawa. Też jest mi szkoda ludzi, ale jak już pisałam, kto kupuje domy czy małe biznesy w kraju ogarniętym wojną? Otóż kupują ci w tych regionach Syrii, gdzie wojna się realnie nie toczy. Czyli pomagamy Syryjczykom, ale niekoniecznie tym, którzy tej pomocy realnie potrzebują bo oni nie mają realnie już nic do sprzedania, żeby opłacić przemytników, mogą tylko emigrować do bezpieczniejszych części Syrii, czy do Turcji, tam sprzedawać papierosy, popcorn, cokolwiek, żeby przeżyć, o odłożeniu kilkunastu tysięcy euro dla przemycenia całej rodziny nie wspomnę.

Trzecia sprawa to bezpieczeństwo. Terroryści działają na zasadzie zaskoczenia. Euro we Francji - odpuszczamy. Szczyt NATO w Polsce, Światowe Dni Młodzieży - odpuszczamy. Za bardzo pilnują, za duże ryzyko, że się zamach nie powiedzie to po co ryzykować? Lepiej poczekać na mniejszą okazję, mało jest imprez różnych w Europie? Koncerty, rocznice, festyny, pielgrzymki do Częstochowy na przykład? Kto tam pilnuje, jeden patrol w gminie? I to jest okazja dla nich i moim zdaniem takie będą wykorzystywać pojedyncze wilki

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 16-07-2016 22:12 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2016-07-16 23:45:50 (9 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Ci bezbronni ludzie swietowali jedna rzez i stali sie ofiarami kolejnej. Mysle, ze ten bydlak wybral to nieprzypadkowo
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 73 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 71 | 72 | 73 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,