2016-07-27 15:14:46, Severance_ napisał(a):
2016-07-27 14:01:37, zuczek2246 napisał(a):
Właśnie przełączam po CNN , BBC World News , EuroNews , po polskich TVN , TVP i polskich stronach internetowych i nic nie było i nie ma.
Zrozumiale, Polska zyje ŚDM.
Podobalo mi sie wystapienie Legutko i przypomnialo mi jedna z wczorajszych wypowiedzi..:
2016-07-26 20:34:48, SweetLiar napisał(a):
A tak na serio, nie dość że nie musimy powielać błędów Europy Zachodniej to wiecej, powinniśmy się na ich błędach uczyć. Mnie to nawet szkoda tej Merkelowej, może i jestem naiwna, ale może ona chciała tak po chrześcijańsku i po ludzku tym ludziom pomóc. W najgorszych koszmarach nie wyśniła okropnych konsekwencji o czym może świadczyć jej milczenie jeszcze długo po wystąpieniu Obamy. A to dopiero niestety początek tego co nas czeka bo takich samotnych wilków nikt nie wie ile jest w Europie.
Ciekawe jakby to wszystko wygladalo dzisiaj gdyby Niemcy otworzyly rynek dla emigrantow z Polski w 2004. Mozna zalozyc, ze az tylu Polakow nie skonczyloby w UK i Norwegii. Polacy pracowaliby w Niemczech bez potrzeby przenoszenia calych rodzin, niz demograficzny nie bylby problemem tak dla Niemcow jak i dla Polakow, Polska nie musialaby przymykac oka na emigrantow zarobkowych z Ukrainy, a Niemcy udawac, ze z tym sciaganiem uchodzcow chodzilo tylko o akcje humanitarne, a nie o to, ze spoleczenstwa zachodniej Europy sie po prostu starzeja.
Do tego wszystkiego okazuje sie, ze niektore kraje Europy wschodniej robia niezla kase na wysylaniu broni na Bliski Wschod; raport
wylicza, ze Czechy, Bosnia, Bulgaria, Croatia, Montenegro, Slovakia, Serbia i Rumunia od zaostrzenia konfliktu w 2012 wyslaly na Bliski Wschod bron warta cirka 1.2 biliona Euro.
Dodajmy do tego najwiekszych handlarzy bronia Amerykanow, a pozniej GB i Francje (!) i chyba nie ma sie co dziwic, ze gdzies ta bron trzeba zdetonowac!

Dodaj do tego Belgię i Holandję. co prawda tylko broń ręczna maszynowa, ale też idą tego całe kontenery dla szejka kolekcjionera.
Cisus mam sklerozę, zapomniałem jego nazwiska, ale jak ktoś śledzi kontakty i wizyty Melker, to wyłuszczy częstego gościa.
Szejk ma słabość do broni, kolekcjionersko kupuje całę kontenery, i ma cholernego pecha, ciągle dzieś mu ona ginie u wybrzeży afryki wschodniej i morza martwego.
Ale najważniejsza wiadomość jest taka że jeszcze jakieś 5 lat temu, miasta oparte na "zbrojeniówce" były przygotowywane do ogromnego bezrobocia, bo cały biznes w mieście oparty jest na dochodach z tych fabryk, Podobna sytuacja jak Huta Katowice, czy Nowa Huta koło Krakowa.
gdy brakło dochodu, to ludzie przestali kupować i korzystać z usług... nie mówiąc o samej firmie... Ale szejk uratował

Jak ktoś ma wątpliwości to użyć google, mnie się nie chce, ale wiem ze źródeł end off user że niemieckie Gx choć coraz bardzie popularne jak Toyota w Iraku, to coraz bardziej zawodne i woleli by kupować Chińskie "kałachy" gdyby tylko byli wstanie tyle produkować.