MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamachy terrorystyczne

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 24 z 73 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 71 | 72 | 73 ] - Skocz do strony

Str 24 z 73

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2016-07-26 22:03:11 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Szwedzkie media bez większych emocji lub analizy problemu piszą o kolejnych przypadkach napaści seksualnych, które w Szwecji stają się codziennością.

Niedawno pisaliśmy o horrorze, jaki się wydarza na basenach w Szwecji.

Okazuje się, że poza basenami sytuacja wcale nie jest o wiele lepsza.

19, 21 i 22 lipca doszło do trzech zbiorowych gwałtów w okręgu Kalmar. W pierwszym przypadku ofiarą była 17-letnia dziewczyna, która przed gwałtem została wypuszczona do lasu. Pozostałe ofiary miały 30 i 50 lat. Sprawcy pozostają nieznani, a policja nie podaje szczegółów o ich przynależności etnicznej. Również w Kalmarze w maju tego roku sąd skazał 19-letniego imigranta na grzywnę 4000 koron za molestowanie dwóch dziewcząt 13- i 14-letniej. Mężczyzna, który przebywa w Szwecji nielegalnie, gdyż odmówiono mu azylu, łapał dziewczynki za organy płciowe i piersi.

W miniony weekend w miejscowości Skellefteå odbył się festiwal muzyczny Trästockfestivalen. Doszło tam do 12 zgłoszeń o molestowanie seksualne; rok temu było tylko jedno takie zgłoszenie. W tym roku organizatorzy wynajęli dwa autobusy, żeby dowieźć na festiwal nowoprzybyłych do Szwecji imigrantów. Natomiast o bezpieczeństwo uczestników zadbali aranżując „panel dyskusyjny o roli mężczyzny” gdyż, jak piszą na stronie festiwalu, „większość przestępców to mężczyźni”.

W nocy z 16 na 17 lipca 20 letni „obywatel Szwecji” dokonał gwałtu na 25-letniej kobiecie w miejscowości Sundsvall. Mężczyzna jest imigrantem z Iraku, przybył do Szwecji wraz z rodzicami pod koniec lat 90′, otrzymał obywatelstwo w 2006 roku.

W zeszłym tygodniu w idyllicznej miejscowości Visby na wyspie Gotland doszło do dwóch gwałtów dokonanych przez imigrantów. Jeden ze sprawców jest Arabem z Libii, drugi nie ma meldunku w Szwecji, podaje swoje pochodzenie jako portugalskie.

W Malmö, 22 lipca w środku dnia doszło do gwałtu na 14-letniej dziewczynce. Ofiara spacerowała w okolicy kompleksu sportowego Husiegårds Idrottsplats, gdy jakiś mężczyzna podjechał na rowerze, zsiadł, wciągnął ją w krzaki i zgwałcił. Dziewczynka jest zdruzgotana, pierwszego dnia nie była w stanie rozmawiać z policją.

W zeszłym tygodniu na międzynarodowym turnieju piłki nożnej dla młodzieży Gothia Cup, który odbywa się w Göteborgu doszło do wyłączenia z turnieju drużyny z Maroka. Podczas uroczystości otwarcia turnieju trener drużyny Mohammed El Asmar wraz z wieloma swoimi zawodnikami otoczyli trzy nastoletnie dziewczęta. Napastnicy łapali ofiary za narządy płciowe, piersi oraz całowali. El Asmar został aresztowany. Policja nie chciała początkowo podać kraju ani nazwiska napastnika.

Między 17 a 23 lipca w miejscowości Malung odbył się festiwal muzyczny ”Dansbandsvecka”. Doszło tam do dwóch gwałtów na 17- i 18-letnich dziewczętach. Jedną z nich zgwałcono na parkiecie tanecznym. Wiele kobiet obłapiano. Według wpisów na Facebooku napastnikami byli imigranci, policja jednak podaje, że nie może się wypowiedzieć na temat pochodzenia napastników.

Wszystkie opisane przypadki (oprócz jednego w Kalmarze) wydarzyły się w ciągu 9-10 dni. Pokazuje to skalę problemu. Podobnie jak ostatnio w Niemczech nie ma dnia bez zamachu, tak w Szwecji – nie ma dnia bez gwałtu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2016-07-26 22:08:20 (9 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2016-07-26 21:59:18, mancun napisał(a):
Zuczku, daj spokoj moim dziecio i wnukom. Glupie nie sa, umiejetnosci survivalowych nauczone, to moze sobie poradza.

Skad wiesz czy ja chrzescijanka? Moze buddystka?
Za link dziekuje, ale nie. Nie mam potrzeby podniecania sie ogladaniem okropnosci.

Cytat:

Nie przesadzaj. Trolling jest irytujacy i co najwyzej wzbudzasz politowanie. Jak to mowia najstarsi gorale - Nie ma paszportu takiego kraju, ktory wreczony nowemu obywatelowi wyleczy jego kompleksy wzgledem starego.

I to z tego politowania taki najazd na mnie? Jureczku, doprawdy...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>mancun</i> 26-07-2016 22:01 ]

Nie, to z powodu proby umoralniania innych na temat patriotyzmu, slabej intelektualnie szydery za pomoca prawdziwych polakow czy zakutych lbow. Jaa sie tam z niektorymi odpowiedziami czy wypowiedziami innych nie zgadzam ale zupelnie popieram wniosek, ze osoba ktora od zawsze chciala byc jukejowska czarownica i wyjechala tutaj z milosci do tego kraju bedzie mnie pouczac jak wyglada patriotyzm i czy mam prawo przypominac i wspominac ludobojstwo wolynskie czy nie. Tak samo czy mam prawo napisac, ze podrzynajacy gardlo ksiedzu islamista z isis jest terrorysta.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2016-07-26 22:12:33 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #4 Ocena: 0

2016-07-26 22:13:40 (9 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Wielim . Piszesz o Szwecji , a dwa dni temu wracałem ze sklepu w małej mieścinie w Anglii i stałem na światłach. Arab w brodzie mniejszy i chudszy ode mnie ubrany gorzej niż polski dresiarz stał na tych światłach i mijała nas dziewczyna z wózkiem , a koleś tak ją zgwłcił wzrokiem , że wrócił głową za nią w tył nie widząc co dzieje się na przejściu na pieszych i ze światłami.

Widać , że wyposzczony był jak pies bez suk... .

Gdybym mógł to dostałby w cymbał , mimo ze ta dziewucha nie była moją rodziną czy znajomą.

To są wypuszczone kundle i jęzeli kobiety Europejki tego nie widzą , to mozna odnieść wrażenie , ze są wyposzczone i bronią napastników sexualnych ...

Mancun o co ty walczysz???

W każdym temacie jedziesz pod prąd.

Jak masz problem co do Polaków to wyrzeknij się swojej rodziny , jeżeli to Polacy i MAM PYTANIE DO MODERACJI ?????

Mancun pisze coś w niepolskim jęzku i karze Polakom uczyć się innych języków.

To mam pytanie .

Czy jak ktokolwiek będzie cokolwiek pisał coś w języku arabskim chwaląc ISIS i terrorsytów to też mam domyślać się co tam ma KTOŚ taki jak MANCUN napisane albo mam uczyć się języka arabskiego????

Dzisiaj piszę to na otwartym , ale jak nie otrzymam odpowiedzi jutro piszę to pytanie nie to nie do admina , a do redakcji w Polsce .
:)

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 26-07-2016 22:21 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-07-26 22:16:51 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #6 Ocena: 0

2016-07-26 22:29:19 (9 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Napisałem wyposzczeni panowie arabowie , bo nie widziałem Polaka tak jak ten za mną stojący na światłach ŚNIADY spoglądający i wyposzczoney jak ten typ.

Broń bardziej zbrodniarzy niż broniących się , a i tak karma do Ciebie i Twojej rodziny , znajomych wróci.

ty w ogóle czujesz się jeszcze Polką ?
Masz papiery brytyjskie.
piszesz po rusku , ukraińsku.

Jedziesz po polakach.

Ktoś cie kiedyś skrzywdził z Polaków , że masz takie jazdy??????????

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 26-07-2016 22:48 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2016-07-26 22:32:24 (9 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2016-07-26 22:12:33, mancun napisał(a):
Cytat:

2016-07-26 22:08:20, Jurny_Jurek napisał(a):
Nie, to z powodu proby umoralniania innych na temat patriotyzmu, slabej intelektualnie szydery za pomoca prawdziwych polakow czy zakutych lbow. Jaa sie tam z niektorymi odpowiedziami czy wypowiedziami innych nie zgadzam ale zupelnie popieram wniosek, ze osoba ktora od zawsze chciala byc jukejowska czarownica i wyjechala tutaj z milosci do tego kraju bedzie mnie pouczac jak wyglada patriotyzm i czy mam prawo przypominac i wspominac ludobojstwo wolynskie czy nie. Tak samo czy mam prawo napisac, ze podrzynajacy gardlo ksiedzu islamista z isis jest terrorysta.

Dobrze, ze forum ma Ciebie - mocnego intelektualnie, prawdziwego patriote!

BTW: chyba nie calkiem tak mialo to zabrzmiec? W emocjach glupoty sie pisze:
"zupelnie popieram wniosek, ze osoba ktora od zawsze chciala byc jukejowska czarownica i wyjechala tutaj z milosci do tego kraju bedzie mnie pouczac jak wyglada patriotyzm"

Mniej emocji, wiecej sensu.

Masz racje, telefon i box 2x2 cm wyslane bez sprawdzenia.

Dlaczego zamiast zajac sie budowa wielkosci Zjednoczonego Krolestwa, trolujesz niepotrzebnie w takich tematach obrazajac innych a gdy dostajesz kontre placzesz o nienawisci? Dlaczego zamiast skupic sie na poradach ,,fizykoterapeutycznych'' rzucasz jakies slabiutkie intelektualnie wstawki, niepoparte zadnymi danymi o wyborach polskich kobiet (pewnie pod wplywem emocji)? Dlaczego musisz na sile irytowac swoimi cebulaczanymi wstawkami o zakutych lbach zamiast zglebiac bogactwo brytyjskiej historii? Myslisz, ze jak mnie obrazisz zakutym lbem to udowodnisz, ze twoje postrzeganie patriotyzmu bedzie od razu tym lepszym? Jeszcze raz - nie tyka mnie wcale obrzucanie ,,prawdziwym polakiem'' przez przerobionego na brytyjczyka rodaka bo nie ma obywatelstwa kraju, ktory uleczy kompleksy wzgledem kraju urodzenia.

Masz cos do wniesienia do tematu to pisz i przestan trolowac zakutymi lbami.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2016-07-26 22:39:30 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Mancum , ja mam zone , Polke , mamy syna kilkumiesiecznego , i martwie sie o przyszlosc. Widze co sie dzieje wokolo mnie , na swiecie zawsze byly morderstwa , to fakt , ale nigdy czlowiek nie bal sie tak o zycie najblizszych jak ostatnio. Moja zona poleciala wczoraj do Polski. Nigdy tak nie obserwowalem ludzi na lotnisku jak wczoraj. Jak zauwazylem kolesia o sniadej cerze z kilkoma walizkami na wozku to patrzalem sie mu prosto w oczy by wyczytac czy cos tu sie nie swieci, koles az odszedl , usiadl z boku , uspokoila mnie tylko grupa bialych jego znajomych ktorzy przyszli do niego po kilku minutach , wczesniej odrazu wzbudzil moje podejrzenia po co jednemu czlowiekowi tyle bagazu i to o sniadej cerze... bylem na tym lotnisku juz dziesiastki razy jednak dopiero wczoraj takie rzeczy rzucaly mi sie w oczy , wczesniej z pewnoscia tez sie zdarzaly jednak nigdy nie zwracaly mojej uwagi ... dlaczego ? dlatego ze kiedys nie bylo takiego zagrozenia terorystycznego , w Niemczech jeszcze tydzien temu robili badania czy ludzie boja sie zamachow i nagle bum kilka zamachow w kilka dni wiec zamach w Anglii to tylko kwestia czasu. Boje sie o swoja rodzine , jeszcze rok temu tak sie nie balem , jeszcze rok temu nie bylo tyle ludzi bez papierow w UE. Ja siebie znam , jestem szalencem , gdyby koles z bagazami na lotnisku coraz bardziej przypominalby mi teroryste to rzucilbym sie na niego nie liczac sie z konsenkwencjami. Za bardzo kocham swoja rodzine. Moze czasami przesadzam , ale wiadomosci z Europy nie napawaja mnie optymizmem , jest coraz gorzej , przybysze z krajow trzeciego swiata zamiast dziekowac za normalne zycie w Europie , gdzie wiekszosc z nich nie pracuje a kase z urzedu ma , to jeszcze spiskuje jak ugryzc reke ktora ich karmi. A karmi ich podatnik. Taki jak ja. I wukrw mnie bierze ze place podatki , a taki pierwszy lepszy budzi sie o 11 i mysli tylko o tym co by tu zjesc lub wyru... . Mam kolegow ktorzy pracowali lub pracuja dla councili w Londynie i remontowali councilowskie chaty , niektore calkie nowe , kilku letnie ... brud , smrod i ubostwo , a najlepsze ze z naszych podatkow zmienia im sie kafelki w kuchni , jaki tylko chca kolor , a wstaje ci ciapa o godzinie 10 zaspany i z morda by nie halasowac przy zmienianiu plytek bo on spac nie moze... no przeciez ubilbym chyba na miejscu , na szczescie koledzy maja wieksza cierpliwosc ... to jest jak szarancza , wiekszosc z nich nie pracuje , opanowali wszystkie wieksze jak i mniejsze miasta w Anglii , nie pracuja , a ja czlowiek pracy musze wyprowadzac sie pod miasto , placic full rent i dojezdzac do pracy podczas gdy w Tower Hamlets 90 % muzulmanskiego spolczesntwa nie pracuje a to druga trefa Londynu ... porazka ... ludzie maja juz tego dosyc , i nie zdziwie sie jak niedlugo wybuchnie wojna domowa, anglicy pracujacy ze mna takze w wiekszosci mieszkaja pod londynem bo maja dosyc ciapactwa

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #9 Ocena: 0

2016-07-26 22:42:52 (9 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Wielim nie pisz do niej .

niech wejdzie w te obrazki i w swoją i jej dzieci i wnuczki przyszłość .

Może ogarnie się ona i jej podobni

https://forumdlazycia.wordpress.com/2014/08/16/holokaust-chrzescijan-to-sie-dzieje-naprawde-artykul-przeznaczony-tylko-dla-ludzi-doroslych-18-lat/

niech dalej myślą , że to S-F albo niech będą świadomi , ale winiący o wszytko kogo ?????

tak jak " polskie obozy ... "

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 26-07-2016 22:45 ]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2016-07-26 22:51:15 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 24 z 73 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 71 | 72 | 73 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,