Str 19 z 21 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2016-03-24 21:57:19 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kruuuu | Post #2 Ocena: 0 2016-03-24 22:01:35 (9 lat temu) |
Z nami od: 11-10-2015 Skąd: Newcastle |
Liczba nierealna, zdeterminowani zostaliby chocby i nielegalnie. Wyjada ci ktorzy przyjechali zarobkowo, bo powiedzmy sobie szczerze w takim wariancie funt=euro pracowac w UK bedzie nieopłacalne.
[ Ostatnio edytowany przez: kruuuu 24-03-2016 22:02 ] |
RobertNY | Post #3 Ocena: 0 2016-03-24 22:06:45 (9 lat temu) |
Z nami od: 28-10-2014 Skąd: New York |
Cytat: 2016-03-24 21:57:19, panika napisał(a): A Ty nadal swoje... Tak, tak juz pakujemy walizki. Jessssoooo, ilez mozna. I jakiez to pewne zrodlo polishexpress.co.uk Wez sobie prace znajdz, albo azyl. Z tego co widzę: to zamiast się pchać do GB i wkrótce tam zostać nielegalnym-zacznę się chyba na serio rozglądać za babą z papierami w USA. |
Post #4 Ocena: 0 2016-03-24 22:14:40 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ie2ox4-b | Post #5 Ocena: 0 2016-03-24 22:19:11 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Ja mam takie skromne pytanie, ale nie wiem czy mogę spytać. Pytanie brzmiałoby: Jesteś nawiedzony, natchniony czy masz jakiś inny problem?
Jeżeli mogę coś zasugerować, to nie szukaj baby z papierami, bo te papiery może mieć... np żółte. Wypchaj portfel gazetą w dolarówki i poszukaj kobiety z amerykańskim rodowodem. |
|
|
RobertNY | Post #6 Ocena: 0 2016-03-24 22:27:14 (9 lat temu) |
Cytat: 2016-03-24 22:19:11, ie2ox4-b napisał(a): Ja mam takie skromne pytanie, ale nie wiem czy mogę spytać. Pytanie brzmiałoby: Jesteś nawiedzony, natchniony czy masz jakiś inny problem? Jeżeli mogę coś zasugerować, to nie szukaj baby z papierami, bo te papiery może mieć... np żółte. Wypchaj portfel gazetą w dolarówki i poszukaj kobiety z amerykańskim rodowodem. Przyjacielu sympatyczny: porfel to ja mam wypchany kartami kredytowymi ($33000 credit line). |
NightFury | Post #7 Ocena: 0 2016-03-24 22:38:40 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Robert a jak Ty sobie ten przymusowy exodus wyobrazasz?
Wezmą nas za fraki i w obstawie policji bedą na lotniska odwozić? Wyślą uprzejmy list z prośba o opuszczenie kraju? Myślisz ze każą nam wracać do Pl czy będziemy mogli np osiedlić sie w innym kraju europejskim? Będziemy mogli wnioskować o benefity dla uchodźców? 😜 Nawet jeśli wyjdą z Uni to przecież nie zamienia sie od razu w niecywilizowanych Wikingów co to odrąbuja głowy i pożerają niemowlęta. Przecież im niektóre sektory gospodarki padną bez nas. A co z rodzinami gdzie rodzice maja polskie paszporty a dzieci angielskie? Dzieci zostaną a rodziców wygonią? Zastanów sie.... Music leads me through my life
|
RobertNY | Post #8 Ocena: 0 2016-03-24 22:51:11 (9 lat temu) |
Cytat: 2016-03-24 22:38:40, NightFury napisał(a): Robert a jak Ty sobie ten przymusowy exodus wyobrazasz? Wezmą nas za fraki i w obstawie policji bedą na lotniska odwozić? Wyślą uprzejmy list z prośba o opuszczenie kraju? Myślisz ze każą nam wracać do Pl czy będziemy mogli np osiedlić sie w innym kraju europejskim? Będziemy mogli wnioskować o benefity dla uchodźców? 😜 Nawet jeśli wyjdą z Uni to przecież nie zamienia sie od razu w niecywilizowanych Wikingów co to odrąbuja głowy i pożerają niemowlęta. Przecież im niektóre sektory gospodarki padną bez nas. A co z rodzinami gdzie rodzice maja polskie paszporty a dzieci angielskie? Dzieci zostaną a rodziców wygonią? Zastanów sie.... Ja sobie tego nie wymyśliłem. To co napisałem są to tezy z raportu Polskiego Instytutu Spraw Międzynarodowych (PISM). A skoro pytasz jak to ja sobie wyobrażam to odpowiem: -w prosty sposób. Od osób które nie mają co najmniej stałego pobytu bedą wymagane pozwolenia na pracę. Nie spodziewam się masowych deportacji. Załatwią to inaczej: stworzą takie warunki ze ludzie ktorzy nie zadbali lub jeszcze nie kwalifikują się na papiery-wyjadą sami dobrowolnie. Bo kto będzie chciał pracować (jak dawniej było) za £££ poniżej minimum wage, gdy jest cała Europa Zach do wyboru? |
AlmostFamous | Post #9 Ocena: 0 2016-03-24 23:12:53 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-03-24 22:51:11, RobertNY napisał(a): Cytat: 2016-03-24 22:38:40, NightFury napisał(a): Robert a jak Ty sobie ten przymusowy exodus wyobrazasz? Wezmą nas za fraki i w obstawie policji bedą na lotniska odwozić? Wyślą uprzejmy list z prośba o opuszczenie kraju? Myślisz ze każą nam wracać do Pl czy będziemy mogli np osiedlić sie w innym kraju europejskim? Będziemy mogli wnioskować o benefity dla uchodźców? 😜 Nawet jeśli wyjdą z Uni to przecież nie zamienia sie od razu w niecywilizowanych Wikingów co to odrąbuja głowy i pożerają niemowlęta. Przecież im niektóre sektory gospodarki padną bez nas. A co z rodzinami gdzie rodzice maja polskie paszporty a dzieci angielskie? Dzieci zostaną a rodziców wygonią? Zastanów sie.... Ja sobie tego nie wymyśliłem. To co napisałem są to tezy z raportu Polskiego Instytutu Spraw Międzynarodowych (PISM). A skoro pytasz jak to ja sobie wyobrażam to odpowiem: -w prosty sposób. Od osób które nie mają co najmniej stałego pobytu bedą wymagane pozwolenia na pracę. Nie spodziewam się masowych deportacji. Załatwią to inaczej: stworzą takie warunki ze ludzie ktorzy nie zadbali lub jeszcze nie kwalifikują się na papiery-wyjadą sami dobrowolnie. Bo kto będzie chciał pracować (jak dawniej było) za £££ poniżej minimum wage, gdy jest cała Europa Zach do wyboru? Za minimum wage to mogą pracować osoby nie wykwalifikowane. A na ich miejsce nie ma innych. Bo miejscowi nie chcą za takie pieniądze pracować. Miejsce z którego znalazłeś informacje, nazwę tak delikatnie. Doooopy nie chciałbym wytrzeć ![]() Twoje 33 TUSIACE dolarów amerykańskich. "Zazdroszczę". Tak mi dałeś tym do myślenia, ze sie zastanawiam czy tam nie wyjechać jak Ty. Na pocZatek "legalnie" na wizę turystyczna a tak naprawdę za praca. Moje marzenie. A pózniej znajdę sobie zonę. Amerykanke. Na tak nie może byc wycieczek osobistych. Niestety muszę stwierdzić z całym przekonaniem, ze żal mi ciebie. Jak nowym prezydentem będzie pan Trump czy jak mu tam. Będziesz frunął do UK choćby latawcem ![]() Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
RobertNY | Post #10 Ocena: 0 2016-03-24 23:21:17 (9 lat temu) |
Widzę ze nie znasz prawdziwej natury pana D. Trumpa.
Wiec ci go dokładniej sprezentuję: -jest to tylko typowy demagog który powie wszystko co gawiedź chce usłyszeć. A jak już obejmie urząd to bardzo szybko zapomni to co wygadywał by tylko ugrać więcej głosów. Dojdzie do głosu jego prawdziwa natura-biznesmena. Nie wiem czy wiesz, ale parę lat temu świadomie on zatrudniał nielegalnych Polaków przy budowie komplexu Trump Tower w Miami na Florydzie? Taki to z niego legalista. |