MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Życie po Brexicie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 19 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-03-24 21:57:19 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kruuuu

Post #2 Ocena: 0

2016-03-24 22:01:35 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Liczba nierealna, zdeterminowani zostaliby chocby i nielegalnie. Wyjada ci ktorzy przyjechali zarobkowo, bo powiedzmy sobie szczerze w takim wariancie funt=euro pracowac w UK bedzie nieopłacalne.

[ Ostatnio edytowany przez: kruuuu 24-03-2016 22:02 ]

Do góry stronyOffline

RobertNY

Post #3 Ocena: 0

2016-03-24 22:06:45 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2014

Cytat:

2016-03-24 21:57:19, panika napisał(a):
A Ty nadal swoje...

Tak, tak juz pakujemy walizki. Jessssoooo, ilez mozna.

I jakiez to pewne zrodlo polishexpress.co.uk
Wez sobie prace znajdz, albo azyl.

Z tego co widzę: to zamiast się pchać do GB i wkrótce tam zostać nielegalnym-zacznę się chyba na serio rozglądać za babą z papierami w USA.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-03-24 22:14:40 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #5 Ocena: 0

2016-03-24 22:19:11 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Ja mam takie skromne pytanie, ale nie wiem czy mogę spytać. Pytanie brzmiałoby: Jesteś nawiedzony, natchniony czy masz jakiś inny problem?
Jeżeli mogę coś zasugerować, to nie szukaj baby z papierami, bo te papiery może mieć... np żółte. Wypchaj portfel gazetą w dolarówki i poszukaj kobiety z amerykańskim rodowodem.

Do góry stronyOffline

RobertNY

Post #6 Ocena: 0

2016-03-24 22:27:14 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Cytat:

2016-03-24 22:19:11, ie2ox4-b napisał(a):
Ja mam takie skromne pytanie, ale nie wiem czy mogę spytać. Pytanie brzmiałoby: Jesteś nawiedzony, natchniony czy masz jakiś inny problem?
Jeżeli mogę coś zasugerować, to nie szukaj baby z papierami, bo te papiery może mieć... np żółte. Wypchaj portfel gazetą w dolarówki i poszukaj kobiety z amerykańskim rodowodem.

Przyjacielu sympatyczny: porfel to ja mam wypchany kartami kredytowymi ($33000 credit line).

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #7 Ocena: 0

2016-03-24 22:38:40 (9 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Robert a jak Ty sobie ten przymusowy exodus wyobrazasz?
Wezmą nas za fraki i w obstawie policji bedą na lotniska odwozić? Wyślą uprzejmy list z prośba o opuszczenie kraju? Myślisz ze każą nam wracać do Pl czy będziemy mogli np osiedlić sie w innym kraju europejskim? Będziemy mogli wnioskować o benefity dla uchodźców? 😜
Nawet jeśli wyjdą z Uni to przecież nie zamienia sie od razu w niecywilizowanych Wikingów co to odrąbuja głowy i pożerają niemowlęta.
Przecież im niektóre sektory gospodarki padną bez nas. 
A co z rodzinami gdzie rodzice maja polskie paszporty a dzieci angielskie? Dzieci zostaną a rodziców wygonią? Zastanów sie....
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

RobertNY

Post #8 Ocena: 0

2016-03-24 22:51:11 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Cytat:

2016-03-24 22:38:40, NightFury napisał(a):
Wezmą nas za fraki i w obstawie policji bedą na lotniska odwozić? Wyślą uprzejmy list z prośba o opuszczenie kraju? Myślisz ze każą nam wracać do Pl czy będziemy mogli np osiedlić sie w innym kraju europejskim? Będziemy mogli wnioskować o benefity dla uchodźców? 😜
Nawet jeśli wyjdą z Uni to przecież nie zamienia sie od razu w niecywilizowanych Wikingów co to odrąbuja głowy i pożerają niemowlęta.
A co z rodzinami gdzie rodzice maja polskie paszporty a dzieci angielskie? Dzieci zostaną a rodziców wygonią? Zastanów sie....

Ja sobie tego nie wymyśliłem. To co napisałem są to tezy z raportu Polskiego Instytutu Spraw Międzynarodowych (PISM). A skoro pytasz jak to ja sobie wyobrażam to odpowiem:
-w prosty sposób. Od osób które nie mają co najmniej stałego pobytu bedą wymagane pozwolenia na pracę. Nie spodziewam się masowych deportacji. Załatwią to inaczej: stworzą takie warunki ze ludzie ktorzy nie zadbali lub jeszcze nie kwalifikują się na papiery-wyjadą sami dobrowolnie. Bo kto będzie chciał pracować (jak dawniej było) za £££ poniżej minimum wage, gdy jest cała Europa Zach do wyboru?

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #9 Ocena: 0

2016-03-24 23:12:53 (9 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2016-03-24 22:51:11, RobertNY napisał(a):
Cytat:

2016-03-24 22:38:40, NightFury napisał(a):

Ja sobie tego nie wymyśliłem. To co napisałem są to tezy z raportu Polskiego Instytutu Spraw Międzynarodowych (PISM). A skoro pytasz jak to ja sobie wyobrażam to odpowiem:
-w prosty sposób. Od osób które nie mają co najmniej stałego pobytu bedą wymagane pozwolenia na pracę. Nie spodziewam się masowych deportacji. Załatwią to inaczej: stworzą takie warunki ze ludzie ktorzy nie zadbali lub jeszcze nie kwalifikują się na papiery-wyjadą sami dobrowolnie. Bo kto będzie chciał pracować (jak dawniej było) za £££ poniżej minimum wage, gdy jest cała Europa Zach do wyboru?

Za minimum wage to mogą pracować osoby nie wykwalifikowane.
A na ich miejsce nie ma innych. Bo miejscowi nie chcą za takie pieniądze pracować.

Miejsce z którego znalazłeś informacje, nazwę tak delikatnie. Doooopy nie chciałbym wytrzeć ;)

Twoje 33 TUSIACE dolarów amerykańskich. "Zazdroszczę". Tak mi dałeś tym do myślenia, ze sie zastanawiam czy tam nie wyjechać jak Ty. Na pocZatek "legalnie" na wizę turystyczna a tak naprawdę za praca. Moje marzenie. A pózniej znajdę sobie zonę. Amerykanke.

Na tak nie może byc wycieczek osobistych. Niestety muszę stwierdzić z całym przekonaniem, ze żal mi ciebie.

Jak nowym prezydentem będzie pan Trump czy jak mu tam. Będziesz frunął do UK choćby latawcem ;)

Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

RobertNY

Post #10 Ocena: 0

2016-03-24 23:21:17 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Widzę ze nie znasz prawdziwej natury pana D. Trumpa.
Wiec ci go dokładniej sprezentuję:
-jest to tylko typowy demagog który powie wszystko co gawiedź chce usłyszeć. A jak już obejmie urząd to bardzo szybko zapomni to co wygadywał by tylko ugrać więcej głosów. Dojdzie do głosu jego prawdziwa natura-biznesmena. Nie wiem czy wiesz, ale parę lat temu świadomie on zatrudniał nielegalnych Polaków przy budowie komplexu Trump Tower w Miami na Florydzie? Taki to z niego legalista.

Do góry stronyOffline

Strona 19 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,