MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Życie po Brexicie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 16 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2016-02-26 19:34:42 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

to nie byl zaden skrot myslowy ...tylko doslownie napisalem ze hindusi zeruja na systemie a zachowaja swiadczenia a polacy nie a przynajmniej nie wszyscy i ty tez nie wiesz czy cos sie nie zmieni w twojej sytuacji moze masz przepracowane juz 7 lat i masz wszystko gleboko ale to nie zmienia faktu ze sa tu osoby ktore przyjechaly np rok temu i nie jest dla nich takie oczywiste co dostana po 2020r

wniosek jest z tej dyskusji 1 czy ktos przyjechal w 2004 3lata temu lub przyjedzie po 2020 warto zrobic obywatelstwo bo wtedy bedzie traktowny na tych samych zasadac co tubylcy :) wiec to swietny pomysl no chyba ze ktos sie boi dziecinnej szydery ze strony drugiego "obozu" hehe

moj plan jest wlasnie taki ze mam zamiar zrobic ten paszport pierwsze co jak go dostane to sobie polece na weekend do ny tak sie nakrecilem przez ostatnie dwa dni ze chetnie podszedlbym to tych testow juz za miesiac niestety musze poczekac hehe

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 26-02-2016 19:35 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2016-02-26 19:46:13 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ja mam przepracowane wiecej niz 5 i wiecej niz 7 lat, a ty teraz odwracasz kota ogonem bo tu od poczatku jest mowa o takich jak my, a nie o tych co przyjechali rok temu. Oni i tak nie moga sie starac o obywatelstwo i oni rzeczywiscie maja powody do niepokoju.
Co do tych Hindusow to oni sa Brytyjczykami i maja prawo zerowac, wielu naszych nie ma obywatelstwa i tez im to nie przeszkadza zerowac.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2016-02-26 19:54:43 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

ale beda mogli po 5 latach to szybsza droga niz odpracowac 7 i uzyskac "cos" bo nie wiadomo jak to sie jeszcze skonczy dla ciebie nie dla nas bo ja ten paszport zrobie na bank

i gdybys czytala uwazniej to wiedzialabys ze jetem tu niecale 3 lata co kilka razy podkreslalem

co do hindusow to podalem ich za przyklad grupy najbardziej naduzywajacej swiadczen chodzilo o sam fakt ze my wiecej jednak wciaz wkladamy do tego systemu bo wiekszosc pracuje i nie plodzi dzieciakow na potege zwyczajnie chodzi mi o sprawiedliwosc chcialem ujac ze jej NIE MA chyba ze staniesz sie posiadaczem odpowiedniego dokument ktory otworzy przed toba kazde drzwi :)

co ty nie powiesz maja prawo zerowac? szkoda ze rdzenni angole jak sie ich pociagnie za jezyki to maja odmienne zdanie niz ty ...

swoja droga myslalem ze my jestesmy takim kozlem ofiarnym ale rowniez bedziemy takich cichym pretekstem do tego zeby zabrac wszytkim leniom nie zwazajac na narodowosc i kolor skory okazalo sie ze tylko to pierwsze

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 26-02-2016 19:55 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2016-02-26 20:03:50 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

To teraz po 3 latach daja obywatelstwo, nie po 5?

Cytat:
co ty nie powiesz maja prawo zerowac? szkoda ze rdzenni angole jak sie ich pociagnie za jezyki to maja odmienne zdanie niz ty ...

Ja pisze o prawie, ktore im na to zezwala, a nie co kto o tym sadzi bo to sa dwie zupelnie rozne rzeczy.

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 26-02-2016 20:04 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-02-26 20:09:12 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2016-02-26 20:09:52 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

nie my nie pisalismy tutaj o prawac hindusow ty chyba juz dawno zapomnialas o tym ze ze piszemy o plusach i minusach posiadania obywatelstwa i zamiast pisac o istocie sprawy to czepiasz sie jakis delikatnych porownan przeze mnie uzytych wczesniej :) bo to nie byly agumenty o hindusach pisane na cala stron tylko jedno zdanie ktorego sie uczepilas jak rzep

prawo sie zmienia slonko a jak juz sie zmienia to chcialbym byc traktowany tak samo przez prawo jak brytyjczycy
angole

omg :-o jesli masz taka krotka pamiec to przeczytaj raz jeszcze caly watek i zobaczysz ze pisze w kilku postach ze jestem tuniecalem 3 lata i musze poczekac jeszcze dwa zeby aplikowac
a w ostatnich postach ze chetnie aplikowalbym juz za miesiac ale nie moge
masakra kobieto :-] masz meza ? musi miec z toba naprawde lekkie zyciee *CRAZY*

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 26-02-2016 20:12 ]

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #7 Ocena: 0

2016-02-26 20:36:13 (9 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2016-02-26 20:03:50, SweetLiar napisał(a):

To teraz po 3 latach daja obywatelstwo, nie po 5?

Cytat:

Ja pisze o prawie, ktore im na to zezwala, a nie co kto o tym sadzi bo to sa dwie zupelnie rozne rzeczy.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>SweetLiar</i> 26-02-2016 20:04 ]

Jesli mowimy o Hindusach, poniewaz Indie nie sa w EU, jedna z metod legalnego pobytu w UK jest malzenstwo z obywatelem. Jesli ktos jest malzonkiem obywatela UK , dostanie obywatelstwo po trzech latach zamiast pieciu.

Do góry stronyOnline

Strona WWW

cris82

Post #8 Ocena: 0

2016-02-26 20:39:09 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

nie wiem jak obecnie ale wczeniej byla ustawa dzialajaca od ktoregos roku ze osoby pochodzace krajow kolonialnych nie musialy sie wiazac z tubycami tylko obywatlstwo bylo im przyznawane bez zadnyc konkretnych wymagan

p.s swoja droga hindusi tzn muzulmanie a na pewno ta najbardziej radykalna czesc dla ktorej tozsamosc jest najwazniejsza nie maja pewnie takich dylematow ze "ja" zatraca i zapomna kim sa stajac sie posiadaczami brytyjskiego paszportu bardzo chetnie przyjma paszporick a pozniej nierzadko wyjda na ulice londynu w burkach i innych kalesonach krzyczac na przemian allah akbar i kill the police przy okazji posilkujac si tymi paszportami ze jest wolnosc slowa a oni sa brytyjczykami tylko polacy jak zwykle robia sobie pod gorke bez paszportu nie dobrze z paszportem jeszcze gorzej... :-D

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 26-02-2016 20:49 ]

Do góry stronyOffline

radiesteta

Post #9 Ocena: 0

2016-02-26 20:48:42 (9 lat temu)

radiesteta

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2015

Ja patrzę na temat z perspektywy tego co w PL się pisze. Wielka Brytania może po Brexicie być Małą Brytanią. Czy Szkocja w zeszłym roku nie została w Zjednoczonym Królestwie, zamiast dokonać secesji głownie dlatego, że UK jest w UE ? Czy Walia nie jest przeciwna wyjściu z UE? Czy jest prawdopodobny scenariusz, że te 2 regiony mogą chcieć dokonać secesji i odłączyć się od UK po Brexicie ?

[ Ostatnio edytowany przez: radiesteta 26-02-2016 20:50 ]

Duma i honor tego bez naszej zgody nikt nam nie odbierze

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2016-02-26 20:49:12 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2016-02-26 20:36:13, Turefu napisał(a):
Jesli mowimy o Hindusach, poniewaz Indie nie sa w EU, jedna z metod legalnego pobytu w UK jest malzenstwo z obywatelem. Jesli ktos jest malzonkiem obywatela UK , dostanie obywatelstwo po trzech latach zamiast pieciu.

Nie w tym rzecz, kolega pisal o Hindusach, potem powiedzial, ze nic nie pisal o Hindusach, a na koniec, ze jednak o Hindusach zerujacych, ale juz z brytyjskim obywatelstwem, a ja sie czepiam jak ten rzep.
Niewazne.

Rzeczywiscie chyba na stronie 5 czy jakos tak wspomniales, ze jestes tu 3 lata, ale moglam przeoczyc bo glownie skupiasz sie na cenach funta, lekach itp i wybiegasz w przyszlosc 30 lat do przodu. Tak jakby wszyscy tutaj byli od trzech lat albo mieli przyjechac jutro. Jesli jestes tutaj tak krotko to rzeczywiscie moze tlumaczyc twoja nerwowosc w kwestii swojej przyszlosci, ale naprawde myslisz, ze ktos ma inne zdanie bo chce cie naklonic do zmiany decyzji, serio?

Cytat:

2016-02-26 20:48:42, radiesteta napisał(a):
Ja patrzę na temat z perspektywy tego co w PL się pisze. Wielka Brytania może po Brexicie być Małą Brytanią. Czy Szkocja w zeszłym roku nie została w Zjednoczonym Królestwie, zamiast dokonać secesji głownie dlatego, że UK jest w UE ? Czy Walia nie jest przeciwna wyjściu z UE? Czy jest prawdopodobny scenariusz, że te 2 regiony mogą chcieć dokonać secesji i odłączyć się od UK po Brexicie ?

Przeciez premier Szkocji juz chyba zapowiedziala rozpisanie nowego referendum w przypadku zaglosowania za Brexitem. Wiec Mala Brytania bylaby bardzo prawdopodobna.

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 26-02-2016 20:53 ]

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,