Str 3 z 16 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2015-12-09 11:58:08 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
grzes-24 | Post #2 Ocena: 0 2015-12-09 12:09:01 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2015-12-09 04:11:14, panika napisał(a): Dzieci poczete in vitro sa dziecmi dlugo wyczekiwanymi, rodzice bardzo chuchaja na nie, bo wiele przeszli by w koncu znalazly sie na swiecie. Ja nie mam nic przeciwko in vitro. Bardziej mnie wkurzaja matki, ktore rodza dzieci nie majac srodkow i warunkow, a potem tragedia. Dokladnie tak jak piszesz. Dzieci poczęte in vitro są często bardzo długo wyczekiwane. Rodzice na nie dmuchaja i chuchaja. Myślałem, że x_Fish w tym temacie chociaż nie będzie wyzywal i potępial innych no ale czego innego można się spodziewać. To właśnie w roli rodziców jest wytłumaczyć za wczasu, że nie są poczęte droga naturalna bo mama lub tata nie mógł. Ale są bardzo długo wyczekiwanymi dziećmi. A teksty, że ktoś jest z probówki to właśnie na poziomie x_fisza. |
Post #3 Ocena: 0 2015-12-09 12:16:46 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kleszcz | Post #4 Ocena: 0 2015-12-09 12:18:36 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-11-2014 Skąd: ? |
Cytat: 2015-12-09 11:58:08, x_fish napisał(a): Cytat: 2015-12-09 11:04:44, NightFury napisał(a): A dlaczego nie dawac ludziom wyboru? W 100% sie zgadzam. Nie nalezy zabraniac. Tylko tutaj bardziej chodzi o to na co sluzba zdrowia ma pieniadze. Jakbysmy mieli nadwyzke jestem w stanie poprzec finansowanie nawet powiekszania piersi. Natomiast jak w kilkuletnich kolejkach do specjalistow umieraja pacjenci nalezy przede wszystkim przeznaczyc pieniadze na ratowanie zycia. To powolywanie na swiat nowego zycia ni jest forma jego ratowania? Co na to kk? Przeciez nawet zamrozone zarodki zyciem sa. I tu pojawia sie pytanie. Skoro pis chce dawac po 500 pln na kazde dziecko to kto bedzie kasowal ten zasilek na dzieci w zamrazarkach? ![]() ...a wiec kup sobie glupcze medalik na szyje, i nic ci sie nie stanie, i tramwaj nie zabije...
|
Post #5 Ocena: 0 2015-12-09 12:45:04 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
epsilon | Post #6 Ocena: 0 2015-12-09 12:46:34 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2012 Skąd: samotnia |
Cytat: 2015-12-09 11:58:08, x_fish napisał(a): Cytat: 2015-12-09 11:04:44, NightFury napisał(a): A dlaczego nie dawac ludziom wyboru? W 100% sie zgadzam. Nie nalezy zabraniac. Tylko tutaj bardziej chodzi o to na co sluzba zdrowia ma pieniadze. Jakbysmy mieli nadwyzke jestem w stanie poprzec finansowanie nawet powiekszania piersi. Natomiast jak w kilkuletnich kolejkach do specjalistow umieraja pacjenci nalezy przede wszystkim przeznaczyc pieniadze na ratowanie zycia. A kim Ty jestes zeby chcec decydowac komu bardziej nalezy sie zycie? Tylko dlatego ze dziecko rodzicow ktorzy maja problemy z poczeciem, jeszcze nie istnieje? Moze troche poteoretyzujemy. Czyli rodziny, nawet tragiczne, patologiczne, ktore wlasnie splodzily swoje 26 dziecko, ktore bedzie niedopilnowane, zaniedbane, powieli ich szablon sa warte wydawania na nie pieniedzy tylko dlatego, ze potrafia nievhcacy czesto splodzic czlowieka? To nie ma sensu, nawet ekonomicznego. |
epsilon | Post #7 Ocena: 0 2015-12-09 13:06:20 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2012 Skąd: samotnia |
Cytat: 2015-12-09 11:58:08, x_fish napisał(a): Cytat: 2015-12-09 11:04:44, NightFury napisał(a): A dlaczego nie dawac ludziom wyboru? W 100% sie zgadzam. Nie nalezy zabraniac. Tylko tutaj bardziej chodzi o to na co sluzba zdrowia ma pieniadze. Jakbysmy mieli nadwyzke jestem w stanie poprzec finansowanie nawet powiekszania piersi. Natomiast jak w kilkuletnich kolejkach do specjalistow umieraja pacjenci nalezy przede wszystkim przeznaczyc pieniadze na ratowanie zycia. A kim Ty jestes zeby chcec decydowac komu bardziej nalezy sie zycie? Tylko dlatego ze dziecko rodzicow ktorzy maja problemy z poczeciem, jeszcze nie istnieje? Moze troche poteoretyzujemy. Czyli rodziny, nawet tragiczne, patologiczne, ktore wlasnie splodzily swoje 26 dziecko, ktore bedzie niedopilnowane, zaniedbane, powieli ich szablon sa warte wydawania na nie pieniedzy tylko dlatego, ze potrafia nievhcacy czesto splodzic czlowieka? To nie ma sensu, nawet ekonomicznego. I najwazniejsze macie dzieci? Pomysl o swoim dziecku, jak wieczorem gdy juz spi, idziesz mu poprawic koldre. Pomysl o usmiechu gdy Cielo widzi jak wracasz z pracy. Pomysl, jak bardzo kochasz, swoje dziecko, pomysl do czego jestes zdolny gdyby ktos je skrzywdzil. Jestem pewna ze Twoje dziecko jest w Twoim zyciu najwazniejsze. Teraz wyobraz sobie, ze je tracisz. Nie ma i juz. Ta pustka, rozpacz, desperacja, utrata sensu zycia... Tak wlasnie sie czuja rodzice, ktorzy nie moga miec dzieci. Posiadanie dzieci to nie luksus, gdy ma sie nadwyzke pieniedzy. To podstawowa potrzeba wiekszosci ludzi, nie jakas fanaberia. Cos do czego wszyscy dazymy, dobieramy sie w pary, osiedlamy w jednym miejscu. Serio, mozecie to przeliczac na pieniadze? |
Kleszcz | Post #8 Ocena: 0 2015-12-09 13:32:37 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-11-2014 Skąd: ? |
Na pieniadze to nie.
Nie ta waluta ale na zdrowaski w piecu chlebowym to pewnie potrafi. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kleszcz 09-12-2015 13:37 ] ...a wiec kup sobie glupcze medalik na szyje, i nic ci sie nie stanie, i tramwaj nie zabije...
|
ie2ox4-b | Post #9 Ocena: 0 2015-12-09 14:24:31 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Cytat: 2015-12-09 11:04:44, NightFury napisał(a): A dlaczego nie dawac ludziom wyboru? (...) Czy jednym z ludzi jestem i ja? Jeżeli tak, to wybieram: Róbcie to za swoje, tak samo jak ja gdy lecę samolotem to mogę wybrać klasę... Cytat: 2015-12-09 11:57:09, SweetLiar napisał(a): (...) A dokładnie napisał, że nie akceptuje GMO i podobnych poprawiających naturę więc ja to odbieram jako porównanie. Czytanie ze zrozumieniem, czy może literki się zabazgały? Cytat: (...) Przeszczepy serca oraz wiele innych zabiegów ratujących życie bardzo często kończy to życie na stole operacyjnych bo każda operacja niesie jakieś ryzyko więc jeśli kolega jest przeciw poprawianiu natury i pisze coś Bogu to nie powinien kłaść się na stół operacyjny tylko zdać się na Jego wolę. Ta sama uwaga j.w. Jeżeli byś zrozumiała to tam jest napisane ~~ratować przy wypadkach niezawinionych, zawinione no to ubezpieczenie. (...) Cytat: 2015-12-09 13:06:20, epsilon napisał(a): (...)I najwazniejsze macie dzieci? Pomysl o swoim dziecku, jak wieczorem gdy juz spi, idziesz mu poprawic koldre. Pomysl o usmiechu gdy Cielo widzi jak wracasz z pracy. Pomysl, jak bardzo kochasz, swoje dziecko, pomysl do czego jestes zdolny gdyby ktos je skrzywdzil. Jestem pewna ze Twoje dziecko jest w Twoim zyciu najwazniejsze. Teraz wyobraz sobie, ze je tracisz. Nie ma i juz. Ta pustka, rozpacz, desperacja, utrata sensu zycia... Tak wlasnie sie czuja rodzice, ktorzy nie moga miec dzieci. Posiadanie dzieci to nie luksus, gdy ma sie nadwyzke pieniedzy. To podstawowa potrzeba wiekszosci ludzi, nie jakas fanaberia. Cos do czego wszyscy dazymy, dobieramy sie w pary, osiedlamy w jednym miejscu. Serio, mozecie to przeliczac na pieniadze? Czy dziecko in vitro nie skazujesz na to? Co będziesz czuła patrząc na żywą Twoją zabawkę, wiedząc że ono tego szczęścia nie zazna? Cytat: 2015-12-09 13:32:37, Kleszcz napisał(a): Na pieniadze to nie. Nie ta waluta ale na zdrowaski w piecu chlebowym to pewnie potrafi. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Kleszcz</i> 09-12-2015 13:37 ] Jakiś Ty biedny, (mam na myśli umysł), jakiś Ty głupiutki... Nie wiedziałeś że nie należę do żadnej parafii ? [ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 09-12-2015 14:31 ] |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2015-12-09 14:48:50 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Ja zaobserwowałem u dziewczyny z próbowki że faktycznie miała bruzde, a nawet szpare. Co prawda nie na czole, ale fakt faktem było. ^_^
A tak poza tym, była tak samo pokorbiona jak średnia statystyczna bab w jej wieku. A napowaznie, fakt poczęcia w probowce, czy też na szelce, nie robił na niej żadnego wrażenia. To tak jak byście się zastanawiali czy zostaliście poczeci, na plaży, za stodoła, czy może na tylnym siedzeniu fiata 125p. Nie wiem, może ktoś z was to rozkminia, ja bynajmniej nie. Kwestia chorób genetycznych to bzdura, przy normalnym bzykaniu zagrożenie jest takie samo, a może i nawet większe. Bo w ostateczności można jeszcze poprawić klucz genetyny Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|