odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Anthrax |
Post #1 Ocena: 0 2015-12-09 00:42:25 (10 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Zeby nie schodzic z torow dyskusji w temacie 'Co z ta Polska'
Zakladam nowy watek
ie2ox-4 napisal
ile dzieci z tego in vitro jest nieszczęśliwe z powodu kalectwa fizycznego, umysłowego i załamania psychicznego?
ie2ox. prosze powiedz ile tych dzieci jest i jak ta liczba sie przedstawia u dzieci poczetych standardowa metoda? Prosze podaj zrodla
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|

|

|
|
|
ie2ox4-b |
Post #2 Ocena: 0 2015-12-09 01:01:14 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
No cóż, wtakim razie zapraszam do Oxfordu. Do oxfordu musisz przyjechać z maczetą i wtedy źródło będziesz miał na talerzu.
Masz już trochę tych wiosen, więc możesz nie zrozumieć psychiki młodego człowieka który dowiaduje się że jest z próbówki...
Znam takie przypadki... Przykro mi ale nie wskaże ich...
Ty, jako lekarz powinieneś przewidzieć też taki przypadek: Ojciec ma jakiś gen zdegenerowany, matka też, dziecka nie będzie. Ojca eliminujemy, matka zostaje ta sama. Jaka jest szansa że dziecko nie będzie miało problemu z tym genem?
Proszę o następny zestaw...
|

|
 |
|
Anthrax |
Post #3 Ocena: 0 2015-12-09 01:24:27 (10 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
1. Ty mnie nie wysylaj w dalekie podroze tylko daj konkretna odpowiedz.
2. zaburzenia psychiki - jest to oczywiscie odlegle mozliwe, ale nie u przecietnie radosnej osoby.
3. Jedyna genetyczna choroba jaka sie przenosi na potomstwo in vitro jest bezplodnosc. Inne choroby przenioslyby sie tak czy owak.
Malo wiesz duzo gadasz. Siadaj dwoja. -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|

|

|
|
ie2ox4-b |
Post #4 Ocena: 0 2015-12-09 01:53:24 (10 lat temu) |
Dobre... to ocenianie, ale niepowalające.
1. Co do konkretnych odpowiedzi, takich może procentowych, to będziesz lepszy ode mnie... Może do jakiegoś doktoratu?
2. Niemożność mienia zaburzeń psychiki przez przeciętnie radosną osobę???
Nie widziałeś śmiejących się osób z zaburzeniem...?
3. Nie jestem medykiem, jestem tylko normalnym zjadaczem chleba.
Reasumując Twoją odpowiedź, to uważasz że człowiek bezpłodny jest normalnym?
Dziękuję, z tej pustości się wypisuję. Żyć... po co? Dla siebie? Jak długo? Przydatność w zachowaniu gatunku???
Jako taksometr moich wiadomości: nie zdałeś egzaminu.
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2015-12-09 04:11:14 (10 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
ie2ox4-b |
Post #6 Ocena: 0 2015-12-09 07:37:13 (10 lat temu) |
Nie to że bronię zaciekle, zwykła pomoc. Każdy zasługuje na szansę. Jednemu wystarczy jedna, drugiemu kilka... Jej nikt nie pomoże, dopóki Ona sama nie będzie sobie pomagać.
Inna sprawa to z facetami. Niektórzy mają specjalne zdolności do "produkowania" problemów. I tu można o tym rzucaniu kamieniem. Ja nie rzuciłbym.
|

|
 |
|
|
Post #7 Ocena: 0 2015-12-09 08:15:37 (10 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
epsilon |
Post #8 Ocena: +1 2015-12-09 08:19:44 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2012 Skąd: samotnia |
[QUOTE
2015-12-09 01:01:14, ie2ox4-b napisał(a):
Masz już trochę tych wiosen, więc możesz nie zrozumieć psychiki młodego człowieka który dowiaduje się że jest z próbówki...
Znam takie przypadki... Przykro mi ale nie wskaże ich...
Ty, jako lekarz powinieneś przewidzieć też taki przypadek: Ojciec ma jakiś gen zdegenerowany, matka też, dziecka nie będzie. Ojca eliminujemy, matka zostaje ta sama. Jaka jest szansa że dziecko nie będzie miało problemu z tym genem?
Proszę o następny zestaw...
Co Ty gadasz? Masz male pojecie o temacie. Wiekszosc rodzicow, ktorzy sa jakos "bezplodni" nie ma problemow natury genetycznej. I pisze bezplodnosc w " ", poniewaz czesto jest to raczej plodnosc ograniczona, np mala ilosc plamnikow w ejakulacie. Co moze byc wynikiem dzialania wielu czynnikow. Chocby czynnik srodowiskowy. Wielu lekarzy twierdzi ze bezplodnosc bedzie nastepna choroba cywilizacyjna.
Dodatkowo, wieKsze szanse na poczecie dziecka obciazonego genetycznie maja rodzice, ktorzy maja dzieci poczete naturalnie poniewaz rodzice podchodzacy do in vitro maja miesiace badan przed procedura, rowniez genetycznych, wlasnie po to zeby wykluczyc przekazywanie chorob. [ Ostatnio edytowany przez: epsilon 09-12-2015 08:24 ]
|

|
 |
|
ie2ox4-b |
Post #9 Ocena: 0 2015-12-09 08:30:10 (10 lat temu) |
Widzę że tu jest trochę osób z problemami... Nie tylko z problemem in vitro. Czytaliście ze zrozumieniem?
Nie zauważyliście, że bezpłodność będzie przypisana do tego dziecka?
Więc nie zapalenie czy mała ilość, inna sprawa, że jeżeli ktoś dąży do małej ilości, to dlaczego ja mam za niego płacić?
[ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 09-12-2015 08:42 ]
|

|
 |
|
epsilon |
Post #10 Ocena: 0 2015-12-09 08:41:11 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2012 Skąd: samotnia |
Cytat:
2015-12-09 08:30:10, ie2ox4-b napisał(a):
Widzę że tu jest trochę osób z problemami...
Prosze wytlumacz, jakie problemy
Bezplodnosc nie jest jest przypisana do dzieci poczetych z in vitro. Choc moze sie zdarzyc. Podobnie jak uzdrowych par. To logiczne. Plodni rodzice moga miec bezplodne dziecko, ktore bedzie mialo plodne dzieci. O Taki paradoks.
Co do placenia za kogos, jest to leczenie jak kazde inne. Skoro ja sie skladam na leczenie ciebie, choc, moze palisz, pijesz, jesz duzo cukru, soli, albo jestes genetycznie obciazony chorobami serca, to Ty sie skladasz na moje leczenie nieplodnosci. Tak sie zyje w cywilizowanym spoleczenstwie. Mamy takie cos jak odpowiedzialnosc zbiorowa. W grupie dzialamy, by to spoleczenstwo bylo, zdrowsze, wyksztalcone, bezpieczne. [ Ostatnio edytowany przez: epsilon 09-12-2015 09:02 ]
|

|
 |
|