MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wasze kontakty z muzułmanami

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: +1

2015-09-15 19:47:08 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

To wynika z czasów z przed 1000 a nawet 2000 lat.

Z wieprzowiną to chodzi o to że faktycznie dzika świnia jest nośnikiem wielu pasożytów, głownie tasiemczycy, to paskudztwo siedzi w mięśniach, ale również różne inne pierwotniaki. Jej nic nie jest, a człowieka nieleczone potrafi zabić.

To samo dotyczy kwestia czystej i brudnej ręki.
Kwestia higieny i zdrowia.
Brak wody, albo jej ograniczone zasoby, po załatwieniu sprawy, wytarcie tyłka szmata, czy piachem i podmycie wodą. Brak detergentu więc mieszanka piachu z wodą i ew soli.
Do dziś są plemiona w afryce gdzie kobiety nacierają sobie cipki glinką i "wędzą sobie krocze, nad kadzidełkami.
Nie żeby pachniało, tylko żeby robactwo ich nie zjadło.
Ale wracając do ręki.
Taka ręka nadal nie jest do końca czysta, prawda?

To samo z podmywaniem, to nie jest nieuzasadnione.
Ja się wcale nie dziwię, tam się nauczyłem i szczerze mówiąc stosuję gdy to możliwe. W Polsce bidety też byly przed wojną, po wojnie poszły zapomnienie.

Wyobraźcie sobie, niedotarte resztki kału, w drobnych zagłębieniach fałdek zwieracza i temperatura 40+ i pot ... Ręczę że co drugi się zatrze w kroku po pół dnia marszu czy pracy.
Bakterie po prostu uszkodzą skórę .

A tak jak i kiedyś, a wielu i do dziś, nawet w chrześcijaństwie, trudno było tłumaczyć zawiłości pleśni, wirusów, chorób ... prostemu ludowi... więc załatwiano sprawę higieny i zdrowia plemiona i narodu, jednym hasłem, tak powiedział bóg czy inny taki świety.

Islam jest połańczaninem Biblii starego testamentu i wierzeń wędrownych jakiś tam beduinów z pustyni. A resztę dopisywano wg aktualnych potrzeb... tego miłuj, tego zabij... zależy z kim wojowali tak dopisywali.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #2 Ocena: 0

2015-09-15 20:11:21 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2015-09-15 01:46:35, ie2ox4-b napisał(a):
Ja też mam kilku znajomych którzy co jakiś czas rozwijają dywanik i tyłek na mnie wypinają.
Jako tolerancyjny, jak na Polaka przystało to nawet po tyłku go nie biję. Gorzej z poczęstunkiem, tylko sernik i inne ciasta po upewnieniu się że tam smalcu nie ma. Ja ich zapewniam że to było pieczone w naczyniach które nie miały stycznością ze świniną. Niektórzy nie odmawiają alkoholu, inni niestety tylko wodę piją. Nie raz muszę sam posiłki spożywać bo oni poszczą. Jednym słowem, o tych zaprzyjaźnionych mam dobre zdanie, nawet jeżeli rozmawiamy o tematach religijnych. Jeżeli coś dla nich robię za pieniądze, to uzgodniona cena jest dla nich święta, nigdy mnie nie oszukali.

Araby przynajmniej tych których w życiu poznałem, czy teraz mam kontakt, np z Dubaju, a dawniej z Iraku, Egiptu itp, targują się ostro, no moze ci z Dubayu mniej :))
Ale jak już dojdzie do umowy to zaklepane.
Gorzej z Hindusami, a z Pakistańczykami to jak z cyganami, do końca trzeba się pilnować.... masakra

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: +1

2015-09-15 22:26:43 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2015-09-15 17:50:56, ChrisCov napisał(a):
Ja z kolei spoktałem się z chrześcijanami z Nigerii, którzy wieprzowiny nie ruszą.

Ja tez znam takcih co nie rusza, z roznych krajow Afryki. To kwestia niezwiazana z religia, a raczej z jakimis wielowiekowymi tradycjami, to tak jak Europejczyk nie ruszy kota czy psa. Nie ruszy i juz, bez wzgledu na religie.
Co prawda slyszalam o jakims smalcu psim czy skorach kocich dobrych na nerki, ale czlowiek chory uwierzy w kazda bajke byleby sobie pomoc, a poza tym to jest nielegalne.

Wiekszosc muzulmanow, ktorych znam to normalni ludzie, boja sie radykalizmu islamskiego tak samo jak my. Kazdy normalny i wolny czlowiek sie tego boi. Musze zagadac czy da sie cos z tym zrobic, jakis odpowiednik ekshomuniki czy cos?

Ale pewnie maja na to taki sam wplyw jak my na Rydzyka czy Terlikowskiego. Niektorzy maja potrzebe narzucania calej reszcie swojego swiatopogladu i swojej wrazliwosci. Dlatego uwazam, ze przestrzen publiczna/ ustawodawsto powinny byc wolne od jakiejkolwiek religi i wtedy byloby zdrowo. Ale tu sie odzywaja muzulmanie z rzekoma dyskryminacja i kolo sie zamyka.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #4 Ocena: +2

2015-09-16 15:57:51 (10 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Ja spotkałem się z bardzo różnymi muzułmanami.
Pewien człowiek mieszkający na mojej ulicy jeszcze w Polsce był muzułmaninem, z czym się wcale nie rzucał w oczy. Bardzo porządny facet, nikogo nie drażnił i był znany z tego, że nie rosła mu broda i nie chodził do kościoła. W tłumie Polaków niczym się nie wyróżniał. Kilka lat temu sprawdziłem na google nazwisko i doszedłem do wniosku, że musiał być potomkiem polskich Tatarów. Żaden normalny Polak do polskich Tatarów nic mieć nie powinien. W końcu wszyscy oni dostali szlachectwo od króla za służbę I Rzeczypospolitej.

W Wielkiej Brytanii natomiast poznałem muzułmańskiego studenta, z którym chodziłem na uniwersytet. Bystry człowiek (żeby dostać pracę biurową w Jaguarze, to trzeba naprawdę mieć mózg) i bardzo dobrze zintegrowany. Biegał w celach charytatywnych i zbierał kasę leczenie dzieci, itp. Nosi brodę i czasami robi jajcarskie rzeczy, jak picie alkoholu i palenie trawki. Zawsze mnie to totalnie rozwala. Mimo wszystko to jeden za najlepszych moich kolegów.

Potem spotkałem lokalnych Kurdów z Iraku i moim zdaniem, ci ludzie powinni być po prostu trzymani na pustyni.

Gdy zetknąłem się z Somalijczykami i Pakistańczykami w pracy, moja reakcja była mniej więcej taka po wejściu do używanych przez nich ubikacji:
[
£&@£&@£&@£&@£&@

Mają chłopaki "modę" na stanie nogami w przysiadzie na desce klozetowej i stawianiu "klocka". Trzymają dupy w zwisie kilkadziesiąt cm nad deską, przez co gówno się rozbryzguje na deskę i podłogę. Kilka razy wchodząc po nich do ubikacji prawie zwymiotowałem, więc zacząłem chodzić do miejsc, gdzie jest ich bardzo mało i niektóre kible w miarę dobrze wyglądają. Wolę stracić kilka minut więcej na dojście do toalety i potem się tłumaczyć team leaderowi, niż zwymiotować. Poza tym leserzy z nich okrutni i mają gdzieś zasady bezpieczeństwa BHP. Sporadycznie wśród nich też zdarzają się normalni ludzie, ale większość powinna być trzymana gdzieś z daleka od cywilizacji.

Uwaga moderatora: Obrazek usunięty przez moderatora A.

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2015-09-16 18:15:13 (10 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2015-09-15 16:34:28, Wielim napisał(a):
Do abdula - w wątku Stop islamizacji Europy na ostatnich stronach jest link to artykułu opisującego pochodzenie islamu, radzę przeczytać ....

Czy mozesz podac ten link? Szukalam, ale nie znalazlam , a watek ma ponad dwiescie stron.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ie2ox4-b

Post #6 Ocena: +1

2015-09-16 20:13:14 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

"Uwaga moderatora: Obrazek usunięty przez moderatora A."
A możesz ten obrazek na PW?

Uwaga moderatora: Jesli tak dla ciebie istotny , zerknij na pw. A.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: +1

2015-09-16 20:16:51 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

W niemczech mój ojeciec miał podwładnego i jednocześnie sąsiada z Tunezji.
Gościu był niesamwity, pracował jako spawacz odbiorowy, bo tam robili części do reaktorów atomowych, do kopalń, części konstrukcji mostów itd.
Był niesamowity w liczeniu.
Potem się dowiedziałem, był pilotem myśliwca w Tunezji, spierniczył do niemiec, podobno uciekł właśnie samolotem i dostał azyl. Dokłądnej historii już nie pamiętam bo to było coś koło 1980 roku.

A moja kobieta też była muzułmanką, ale dość na luzie podchodziła do tego.
Wieprzowiny nie jadła, ale nie przeszkadzało jej że leży kiełbacha czy kotlety w lodówce razem z jej baraniną :))) No dobra inna półka.
Ale wino piła, czasami piwo, mocniejszych alkoholi nie lubiała. Spróbowała raz czy dwa i tyle. Ubierała szmaty tylko gdy jechała do ojca, we Francji chodziła normalnie ubrana w krótkich kieckach, bikini na plaży.
Ale to była zasługa matki, europejki

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: +1

2015-09-16 20:41:13 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #9 Ocena: 0

2015-09-16 23:54:01 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2015-09-16 20:13:14, ie2ox4-b napisał(a):
"Uwaga moderatora: Obrazek usunięty przez moderatora A."
A możesz ten obrazek na PW?

Dziękuję, zerknąłem i jestem nim zniesmaczony. Obrazek jak obrazek ale nie lubię wulgaryzmów.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,