Str 2 z 2 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2015-09-07 06:47:38 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Alter_Ego | Post #2 Ocena: 0 2015-09-07 10:21:05 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-04-2010 Skąd: . |
Cytat: 2015-09-07 06:47:38, tyniek napisał(a): Wyniki referendum pokrywają się z moimi przypuszczeniami, ale frekwencja to totalna porażka demokracji. Znalezione w sieci: Sto milionów poszło w błoto, bo naród nie dorósł do tego, żeby wziąć sprawy w swoje ręce. Potrafi tylko nic nie robić i narzekać, zawsze zwalając winę na innych. Tym razem zamiast wykorzystać swoją w przedziwny sposób nadarzającą się okazję (bez znaczenia jest tutaj jej geneza) po raz kolejny dał się ogłupić pseudomediom i pseudopolitykom, którym taka frekwencja jest jak najbardziej na rękę i stała się dodatkowo argumentem za tym, żeby ten naród nie tylko nadal ogłupiać, ale i drzeć z niego łacha przy każdej nadarzającej się sposobności. To Wy, ludzie którzy nie wstaliście z foteli i nie poszliście do urn zmarnowaliście 100 mln, to Wy jesteście odpowiedzialni za to, że ten kraj jest tylko teoretyczny, miejcie pretensje wyłącznie do siebie. Nie potrafiliście być na tyle rozgarnięci i samodzielnie myślący, żeby za pomocą samej frekwencji (wrzucając choćby pustą kartę, czy wypisując na niej bzdury, jak to zrobili co niektórzy) jasno i wyraźnie zakomunikować władzy: "nie będziemy tolerować takiego traktowania; nie będziecie traktować nas jak śmieci i robić sobie z nas jaja, żonglując naszymi prawami tak jak wam się podoba; wiemy jak z nami pogrywacie i długo to już nie potrwa". Ale czego można wymagać od ludzi, którym się wydaje, że wszystko wiedzą najlepiej i obrażają się na władzę zamiast dać jej w pysk? Nie pisałabym tego, bo straciłam już nadzieję, że Polacy mogą się jeszcze jakoś opamiętać i zjednoczyć, bez kłótni, wzajemnych obelg i ciągłych pomyj wylewanych na siebie nawzajem i innych. Napisałam jednak, bo oliwy do ognia dolał Kolonko, który o godzinie 18.00 (czyli co najmniej tydzień za późno) zbeształ naród i wyłożył jak ma się zabrać za ten cały burdel, żeby go posprzątać i w ostatnich minutach wywodu doprowadził mnie do histerycznego płaczu. Już dawno nie było mi tak cholernie przykro https://youtu.be/4_jdGII4xpQ "Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
|
Alter_Ego | Post #3 Ocena: 0 2015-09-07 10:55:43 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-04-2010 Skąd: . |
Proszę o poprawienie linka na klikany. https://youtu.be/4_jdGII4xpQ [ Ostatnio edytowany przez: Alter_Ego 07-09-2015 10:59 ] "Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
|
stanislawski | Post #4 Ocena: 0 2015-09-07 11:37:21 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2015-09-06 21:25:06, krakn napisał(a): Cytat: 2015-09-06 17:25:57, stanislawski napisał(a): Cytat: 2015-09-06 17:15:14, andyopole napisał(a): Cytat: 2015-09-06 16:58:53, SweetLiar napisał(a): Ale dobrze się stało w sumie. Jest szansa, że na przyszłość nikt nie będzie się kompromitował zabawą w referenda czy chcecie być piękni, młodzi i bogaci. Ludzie nie są takimi idiotami za jakich politycy widocznie ich uw W polskiej tradycji nie ma zwyczaju stosowania referendum w celu rozstrzygnięcia drobnych spraw jak np. w Szwajcarii. Jeśli dobrze pamiętam to jednym z niewielu, jeśli nie jedynym udanym jeśli chodzi o 50% frekwencje, było to z pytaniem "czy wstapic do UE". No tak, ale to kwestia naprawdę fundamentalna. A nie czy do lasu, czy dzieci do szkoły teraz czy później... sorry, bo nie wiem - o co właściwie chodzi? Poza tym, że Duda chce już teraz przeniesienia większej częśći władzy na swoją fuchę? Tak. Po części nie jest to take złe, bo silniejsza władza prezydenta to jednocześnie możliwość jego rozliczania. Bo władza parlamentarna to tylu ma władzę że co zepsują to nie wiadomo kto, bo "rząd" i zawsze ta "druga strona" jest winna. Nie rozliczysz Krkn. Projekt konstycucji wg. PIS zakłada, że się, nie dobierzesz na tzw. h.. wafla (mieszkasz oryginalnie dość blisko NH tak że wiesz... |
Post #5 Ocena: 0 2015-09-07 11:53:37 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2015-09-07 17:36:04 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2015-09-07 11:53:37, x_fish napisał(a): Cytat: 2015-09-06 17:25:57, stanislawski napisał(a): sorry, bo nie wiem - o co właściwie chodzi? Wiedzialem, ze kiedys doczekam sie twojego wpisu, w ktorym bedzie cos z sensem napisane. Jeden inteligent nabija sie po referndum z Dudy bo nie ma pojecia o czym bylo i z czyjej inicjatywy. Drugi sie cieszy ze sejm odrzucil drugie referendum. Jeden i drugi ma prawa wyborcze. Koszmar. Biedna Polska. Klikalny Max Kolonko: [ Ostatnio edytowany przez: <i>x_fish</i> 07-09-2015 12:16 ] Cały ten żenujący cyrk z referendum zaczął Komorowski, a Duda chętnie do tego cyrku przystąpił. Jeden był, a drugi jest prezydentem. To rzeczywiscie jest koszmar i tylko Polski szkoda. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
stanislawski | Post #7 Ocena: 0 2015-09-07 18:35:49 (10 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
x-fish - wybacz, ale ja z reguły wchodzę na fora kiedy jestem nietrzeźwy.
Poza tym pracuję albo co... |
Soltys | Post #8 Ocena: +1 2015-09-07 18:46:41 (10 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2005 Skąd: Gillingham |
Cytat: 2015-09-07 17:36:04, SweetLiar napisał(a): Cały ten żenujący cyrk z referendum zaczął Komorowski, a Duda chętnie do tego cyrku przystąpił. Jeden był, a drugi jest prezydentem. To rzeczywiscie jest koszmar i tylko Polski szkoda. Ewa, zapomnialas dodac, ze Prezydent Andrzej Duda nie jest samodzielny i za sznurki pociagal wstretny kaczor. Niemniej calkowita wine ponosi obecny prezydent bo nie odwolal prawda? ![]() Wiec teraz trzeba wolac "Duda dawaj moie sto milionow" Oj Ewa Ewa, czy jestes sobie w stanie wyobrazic co by zrobily mendia z prezydentem Duda? Mysle, ze i Ty bys swoje 3 grosze dolozyla, prawda? ![]() "Nie zawsze trzeba mieć za drania
Tego, co jest innego zdania."
Jan Sztaudynger
|