MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prezydentura A.Dudy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 32 z 33 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ] - Skocz do strony

Str 32 z 33

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2015-09-29 21:44:48 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Obrazek

"to ja dokończę: spieszą się ,spieszą ludzie okrutnie.powysiadali już nawet w Kutnie.I nagle co to stukot do drzwi,o nie !! mój Boże to mi się śni.Bo Polska może to cudny kraj,lecz czemu wszyscy uciekli w dal.Bo każdy wierzy w jakieś tam cuda.Lecz nie w te ,które obiecał Duda"

To tak na wesoło bo śmiech zdrowszy od płaczu :-8

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 29-09-2015 21:48 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-10-28 14:41:55 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #3 Ocena: 0

2015-10-28 18:09:21 (10 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2015-10-28 14:41:55, x_fish napisał(a):
Za Korwinem:
Pytany o opinię po wyborze JE Andrzeja Dudy na prezydenta odpowiedziałem, że dla mnie jest to ZERO - ani plus, ani minus, czysta karta - nic o Nim nie wiem.
W tej chwili Pan Prezydent zavetował "poprawkę daushańską" do Protokołu z Kyoto - i ma u mnie już trzeci duży PLUS.

Link

Plus plusem, tylko czy wyobrażasz sobie zawetowanie przez niego szkdoliwych dla społeczeństwa przyszłych ustaw PiSu? Duda jest marionetką, a Jaro pociąga z tyłu za sznurki. Ciekawe, ile czasu Szydło utrzyma się na fotelu premiera. Pewnie będzie jak z Marcinkiewiczem.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2015-10-28 18:12:34 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #5 Ocena: 0

2015-10-28 18:19:09 (10 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2015-10-28 18:12:34, x_fish napisał(a):
Cytat:

2015-10-28 18:09:21, ChrisCov napisał(a):
Plus plusem, tylko czy wyobrażasz sobie zawetowanie przez niego szkdoliwych dla społeczeństwa przyszłych ustaw PiSu? Duda jest marionetką, a Jaro pociąga z tyłu za sznurki. Ciekawe, ile czasu Szydło utrzyma się na fotelu premiera. Pewnie będzie jak z Marcinkiewiczem.

Dojdzie do tego bedziemy oceniac.
Kwestia "szkodliwy dla spoleczenstwa" to pojecie wzgledne. Dla mnie rozdawanie po 500zl na dziecko jest szkodliwe dla spoleczenstwa ale w wyborach prawie 40% uznala, ze taki program im odpowiada.

Jeżeli państwo będzie miało kontrolę nad wydawaniem tych pieniędzy, a takie ma plany, to sam pomysł nie jest aż taki zły. Jednakże trzeba wiedzieć, skąd te pieniądze wziąć i nie zadłużać państwa, zamiast postulować pomysły "z dupy", niepoparte żadnymi miarodajnymi wyliczeniami. Mamy jeden z najniższych wskaźników przyrostu naturalnego w Europie i trzeba coś z tym zrobić. Przecież nie pójdziemy wzorem Niemiec i nie będziemy importowali "uchodźców" z dzikich krajów.
Ostatnio czytałem artykuł, że kwota wolna od podatku została podana do Trybunału Kostytucyjnego ze względu na swoją komiczną wartość.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

zuczek2246

Post #6 Ocena: 0

2015-10-28 18:20:29 (10 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Strasznie boicie się o Dudę a jakoś nikt nie widział wcześniej co robił Komorowski?
Dzisiaj Duda był we FRancji na spotkaniu u prezydenta Hollande . Francuz wypowiadając się przed dziennikarzami wspomniał ,że spóźnione gratulacje przekazuje dla Dudy.
Ile czasu Duda jest prezydentem i czemu tego wcześniej nie zrobił ,mimo że w dobrym zwyczaju jest pogratulowanie nowo wybranemu prezydentowi państwa.
Bo Duda Paryża nie wybrał jako pierwszej wizyty?
Bo boją się ,że już tak łatwo nie będzie z Polakami dogadywać się klepiąc ich po plecach?
Komorowski sprzedawał nas razem z PO,PSL,SLD i dążył do planu zredukowania ludności polskiej na tych ziemiach do 15 mln poprzez zamykanie fabryk,rozwalanie przemysłu,rozdawanie pieniędzy żydom ze sprzedaży lasów.To był Komorowski.Wiem ,że Duda nie sprzeda się i będzie musiał z resztą prawicy odbudowywać to co przez 25 lat zepsuli agenci obcych państw.

Chriscov dobrze ,że wspomniałeś o tej kwocie nieopodatkowanej.
Od 7 lat nie została podwyższona,czyli jak rządziła PO i PSL.
Najniższa minimalna kwota roczna ,która jest potrzebna do zycia jest w kwocie 6500 zł. Czemu tyle lat nie podwyższyli kwoty nieopodatkowanej z 3000 zł? Czemu prezydent Komorowski nie wyszedł z inicjacją takiego pomysłu ,żeby chronić najuboższych i rodziny?
Wiecie co dzisiaj była pani wiceminister finansów powiedziała w telewizji czemu nie podwyższali tej kwoty?
BO SKORZYSTALIBY na tym bogaci.
Z premedytacją kłamie nie wiedząc co miała odpowiedzieć.
Zamiast zmniejszać różnicę pomiędzy społeczeństwem to ją powiększali.Takie były rządy PO i PSL razem z KOmorowskim.

biznes.pl/podatki/leszczyna-wysoka-kwota-wolna-od-podatku-sluzy-tylko-bogatym/v29kjp

1:20-1:25 dobra jest

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 28-10-2015 18:37 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2015-10-28 22:38:47 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2015-10-28 23:30:36 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2015-10-29 09:46:23 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Wyraźnie się pogubił przez ułamek sekundy i nie na wyborczej to oglądałam. Oczywiście to nie to samo co wstawiona Kopacz w Berlinie, ale jak widać niektórzy mają Dudę za jakiegoś nadczłowieka, któremu się nie zdarzy kierunków pomylić.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2015-10-29 10:19:14 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 32 z 33 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,