Cytat:
2015-08-10 09:18:42, x_fish napisał(a):
Cytat:
2015-08-10 08:53:57, SweetLiar napisał(a):
Duda jest zaprzysiężonym prezydentem i należy mu się szacunek, ale to nie znaczy, że jest świętą krową, której nie da się rozliczyć z obietnic.
Przypominam kolejną obietnicę: pan prezydent Duda obiecał, że jeśli nie uda mu się spełnić przedwyborczych obietnic to ustąpi z urzędu po roku. Tylko kurczę nie pamiętam, w której stacji to słyszałam. Trzeba szybko link jakiś znaleźć bo jak nie napisze o tym nie daj Boże Neewsweek i Wyborcza to będzie za mało żeby uznać te słowa za fakt.
To co Duda naprawde powiedzial i obiecal znajdziesz w internecie w ciagu 5 sec. Jak kiedys nie spelni jakiejkolwiek drobnej obietnicy pojawi sie w ciagu 2 min na tvn i gw.
Nie wiem jakim trzeba byc naiwniakiem zeby myslec, ze Gazeta Wyborcza ktora kilka tygodni walkowala temat etatu Dudy (nieistotna bzdura nawiasem mowiac ale nie mogli nic lepszego znalezc), chodzila do UJ o potwierdzenia nagle zapomnialaby, ze on obiecal ze ten etat zwolni.
Po prostu waszej dwojce cos sie przeslyszalo, czegos nie doslyszeliscie i tyle. Moj domysl jest taki, ze moglo byc powiedziane cos typu, ze jak zostanie prezydentem to ten urlop bezplatny wygasnie. Tak bylo dlatego wystapil do rektora o jego przedluzenie.
W waszych glowach na pewno jest jeszcze wiele "faktow" i "zdarzen", o ktorych sie filozofom nie snilo ale rozmawiajmy o faktach, ktore da sie zweryfikowac.
A'propos tego ustapienia z urzedu - tak wlasnie tworzysz "fakty" w swojej glowie slyszac polowe, czesci nie rozumiejac a czesc manipulujac.
Nie powiedzial, ze ustapi jak nie spelni obietnic wyborczych. Powiedzial, ze ustapi jezeli nie zlozy w pierwszym roku urzedowania dwoch najwazniejszych dla niego projektow. Niby podobnie a jednak nie napisalas calej prawdy.
Popatrz nawet
TVN o tym pisal i
Gazeta Wyborcza.
Moze dlatego, ze to Duda powiedzial a nie tajemniczy glos w glowach dwoch osob?
[ Ostatnio edytowany przez: <i>x_fish</i> 10-08-2015 09:21 ]
Po pierwsze to nie media wyciągnęły sprawę etatów na uczelniach tylko sztab Komorowskiego po tym jak Duda wyjechał z blokowaniem etatów przez starszych. Przypomnij sobie i dopiero pisz.
Po drugie to PAD nie mówi całej prawdy, nie ja, ustąpi jeśli nie złoży dwóch najwaźniejszych dla niego projektów, a co z pozostałymi obietnicami? Przestały mieć znaczenie w dniu zaprzysiężenia? Wiesz ile ludzi czeka na 500 złotych na dziecko?
Widzisz, tak się wlasnie manipuluje prostym ludem. Obiecujesz kawior zamiast kaszanki, szampan zamiast lemoniady, a potem zostajesz przy wieku emerytalnym i kwocie wolnej od podatku, ale przekaz w mediach idzie taki: jaki uczciwy człowiek, ustąpi z urzędu. Proszę cię...
Nie wiem dlaczego zakładasz, że ktoś czerpie wiedzę z TVN i Wyborczej bo ci tak PiSowskie media powiedziały? Ja nawet tv polskiej nie mam i nie czytam płatnych portali więc szukaj sobie mitycznych lemingów z powodzeniem gdzie indziej.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.