MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory parlamentarne 2015

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

Str 28 z 39

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nicado2

Post #1 Ocena: 0

2015-10-19 15:23:47 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

Co troliki jedziecie dalej na mnie i nowoczesna...jezeli ktos glupi i nie wie ze kurs walut sie zmienia tylko czeka co Petru powie to nie dziwie sie ze ma teraz klopot...

Ty sadzisz ze ekonomista wie jak zachowa sie rzad szwajcarii?
Naprawde jestescie tacy durni ze takie glupoty opowiadacie? Czy tylko trolujecie dla pis?
X-fish przypomnij mi ile razy czlonkowie Pis byli u wladzy bo mi sie wydaje ze po raz trzeci beda rzadzic wiec co ...takis madry a tylko pisowi wierzysz?

Jeszcze o podatkach ...spojrz na paragon z jakiegokolwiek sklepu ile tam vatu za wiekszosc produktow placisz ....bo wedlug mnie 23 nie tylko za jachty sie placi ale to nieraz trzeba pomyslec a nie tepo powtarzac za tvrepublika

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 19-10-2015 15:31 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-10-19 15:46:30 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #3 Ocena: 0

2015-10-19 16:00:35 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

nowoczesna od powstania mowila o pomyslach ktore mozenie beda popularne ale beda ulatwialy zycie wszystkim min jedna stwka podatkowa rezygnacja z przywilejow grupom zawodowym itp. Zadna partia o tym nie chce decydowac bo chce trzymac sie koryta....
Ostatnio widzialem gornikow szykujacych sie donstrajku jezeli nie dostana 14 pensjii....o taki panstwo ci chodzi aby gornicy dostawali 14 15 a moze i 20 pensje?

Ryszard Petru ma tyle samo wspolnego z PO co Duda oboje wywodza sie z UW...
Lub Kukiz ktory doradza Schetynie ...

A ty na kogo zamierzasz glosowac Kukiz czy korwin? Przyznaj sie przeciez ci nie wstyd pohejtuje troszke na twojego wybranca
proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #4 Ocena: 0

2015-10-19 16:05:12 (10 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Nie pisz do mnie ,że jestem trolikiem, bo to samo mogę o Tobie napisać ,jeżeli nie będziesz zgadzał się z moim opiniami.
W swoich postach nie wymieniam Ciebie jako nicado2, tylko piszę o Nowoczesnej.
Mogę chyba mieć swoje zdanie na ich temat?
Osobiście popieram kilka jego postulatów dotyczących restruktyryzacji górnictwa czy zlikwidowanie KRUSu,ale...
Szybko przejrzałem ich program na stronie nowoczesna.org i chciałem zobaczyć jak chcą rozwiązać problem ze zbyt dużymi różnicami pomiędzy biednymi i bogatymi?
I wiesz co zalazłem? Chce doprowadzić do jeszcze większego podziału cytat z programu:
"Zmianę konstrukcji płacy minimalnej,
różnicując ją na poziomie województw
z wydzieleniem obszarów metropolitalnych,
by brała pod uwagę realne koszty utrzymania"
Czyli pracując w moim mieście jako operator maszyn sterowanych numerycznie CNC ze specjalnością programista będę zarabiał na rękę 1800 zł przy 160 godzinach pracy a sprzątaczka w supermarkecie będzie dostawać 2500 zł w Warszawie. Jeszcze bardziej podzieli to Polskę na pół.
Druga rzecz polityka pomocy społecznej.Cytat:
"Polityka pomocy społecznej
nie działa skutecznie.
Dlatego wprowadzimy system oparty o inicjatywy
obywatelskie. Sprowadzi on rolę państwa do roli
strażnika jakości świadczeń – nie zaś usługodawcy
w tym zakresie. Prowadzenie polityki społecznej
może być przejęte przez podmioty obywatelskie,
bądź prywatne na zasadzie kontraktowania zadań
lub bonów społecznych. Pozwoli to nie tylko
na odpowiednie sprofilowanie pomocy i dotarcie
do najbardziej potrzebujących, ale także
zapewni jej wydajność i kompleksowość.
Uważamy, że dobra polityka społeczna nie może
dziś spoczywać tylko na państwie. Musi być
wielosektorowa i obywatelska. Musi także dbać
o to, by nie zmarnować potencjału, talentu
i chęci żadnej osoby. To nowe podejście
do polityki społecznej. ❚
Szybki rozwój Polski to priorytet, ale chciałbym, żeby korzystali
z niego wszyscy Polacy. Solidarność społeczna nakazuje, by nikt
nie został sam, bez pomocy. Kierujemy się wartościami takimi
jak sprawiedliwość i racjonalność, które nakazują tworzyć lepsze
warunki do korzystania z rozwoju przez wszystkich Polaków
i pomagać tym, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji."
Wychodzi z tego ,że jeżeli nie znajdą się wolontariusze i inicjatywy obywatelskie to najbardziej potrzebującym i biednym Polakom państwo nie pomoże.
To tym tokiem rozumowania niech WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY zbiera na sprzęt do szpitali co roku a państwo będzie opłacało lekarzy.
Następna rzecz .Nowa wycena świadczeń lekarskich.MA to polegać na zmnijeszeniu refundowanych rzeczy i jeżeli będziemy musieli mieć jakiś zabieg ,operację to sami będziemy musieli dopłacić co sama przyznała pani rzecznik Nowoczesnej w radiowej Trójce.
Tak więc bogatym będzie pod jego rządami będzie żyło się lepiej ,ale biedota niech umiera i nie ma co do gara włożyć.
To jest nowoczesne państwo?

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2015-10-19 16:06:32 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

rafi86

Post #6 Ocena: 0

2015-10-19 16:27:45 (10 lat temu)

rafi86

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2013

Nie jestem w temacie Nowoczesnej, ale czy oni mowia cos o wytepieniu korupcji i ukladow ?

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #7 Ocena: 0

2015-10-19 16:33:42 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Zuczek masz prawo do opinii rowniez tych negatywnych natomiast jezeli wyskakujesz z tekstem ze Petru nie powiedzial ludziom zeby przewalotuwywali kredyty dlatego jest ten zly to dla mnie jest typowy trolling. Jezeli uwazasz ze jest zly bo pimylil sie jako ekonomista w procesie prognozowania kursu walut to jestes albo niezbyt rozgarniety akbo troll.

Co do vatu zgadza sie zywnosc bedzie drozsza ale paliwa beda tansze w tym gaz prad czynsze beda tansze podstawowa stawka w polsce jest 23 procent czyli weiekszosc produktow stanieje

Co do partii Korwin zebyscie nie byli zadymiarzami politycznymi pozwolili innym na wolnosc pogladow i wyrzucili Korwina to bylibyscie nudni a tak jest z kogo sie posmiac

Rafi a co maja mowic o korupcjii sa do tego odpowiednie organa panstwowe Petru chce wpriwadzenia kadencyjnosci politykow dzieki czemu mozliwosci korupcyjne beda mniejsze

X-fish mowisz ze Petru nie mysli o najbiedniejszych a Korwin mysli chcac aby zlikwidowac publiczna sluzbe zdrowia za wszystko bedziemy placic z wlasnej kieszeni

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 19-10-2015 16:42 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2015-10-19 16:47:17 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

rafi86

Post #9 Ocena: 0

2015-10-19 17:07:14 (10 lat temu)

rafi86

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2013

Cytat:

Rafi a co maja mowic o korupcjii sa do tego odpowiednie organa panstwowe Petru chce wpriwadzenia kadencyjnosci politykow dzieki czemu mozliwosci korupcyjne beda mniejsze

No jak widac na przestrzeni ostatnich kilku lat to tych organow nie ma,a jezeli sa to maja zerowa skutecznosc.
Moim zdaniem od tego trzeba zaczac, bo co komu po ustawach, vat-ach i innych skoro kasa bedzie sie ulatniach a Panstwo zostanie do konca sprzedane.

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #10 Ocena: 0

2015-10-19 17:12:10 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

X fish nie wiem kto cie namawial do brania kredytu mnie nikt do niczego ni e namawial a gdy planowalem cokolwiek kupic sam kalkulowalem....ale prosba zalinkuj gdzie Petru namawia na kredyty we frankach
Co do vatu uwarzam taka zmiane za kozystna przynajmniej dla mnie jak i dla wiekszosci dlatego ich popieram. Przykro mi nie jestem filantropem i mysle o sobie i mojej rodzinie.

Merytoryke rozmow pokazal sekretarz generalny partii Korwin gdy zaklocal konferencje Petru piszczac jakas zabaweczka gdy Petru pozwolil mu przemowic udostepnil mu mikrofon gosc nie wiedzial co powiedziec.

Nie wszystko jest niestety za darmo Nowoczesna tez o tym mowi ...

Do góry stronyOffline

Strona 28 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,