MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brexit referendum

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 39 z 145 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ... 143 | 144 | 145 ] - Skocz do strony

Str 39 z 145

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-06-24 19:36:28 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anjuli

Post #2 Ocena: 0

2016-06-24 19:37:18 (9 lat temu)

Anjuli

Kobieta

Z nami od: 24-06-2016

Cytat:

2016-06-24 19:00:28, astalavista napisał(a):
Nie sądzę. Fakt posiadania jakiegos "papierka" nie czyni cię jeszcze pełnoprawnym członkiem społeczeństwa w głębokim tego słowa sensie. Nie wiem, może jakbys tu była ze 100 lat , Twój dziad i pradziad coś zrobili dla tego kraju to może, może, a tak to jesteś tylko farbowanym liskiem. Taka prawda - bez słodkiego pierdzenia. Czas na przetarcie oczu i mocne stąpanie po ziemi. Jesteś emigrantem z Polski.

Kolego masz chyba jakis kompleks Polaka. W sumie jezeli masz kiepskie pochodzenie- w pelni rozumiem. Tylko w takim przypadku jeden Polak moglby nazywac drugiego Polaka jako emigranta z Polski w celu obrazy. No coz, moj "dziad i pradziad" zrobili cos dobrego dla tego kraju, o bitwie o Anglie slyszales? Farbowany lisek? Nigdy w zyciu. Jestem dumna Polka a jezeli mam rowniez paszport brytyjski mam prawo glosowac i Twoje zdanie tego nie zmieni. Pozdrawiam i zycze mniej kompleksow (nawet pochodzac z patologii mozna zbudowac poczucie wlasnej wartosci. Polecam ciezka prace zwiazana z pomoca innym oraz praktykowanie wdziecznosci.)

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2016-06-24 19:44:22 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2016-06-24 20:12:51 (9 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

@astalavista,

Temat jest wyjatkowo goracy, zyjemy w naprawde ciekawych czasach! Na naszych oczach zmienia sie Europa ktora wielu z nas poznalo zaledwie troche ponad dekade temu. Ja osmiele sie powiedziec: jak mozna sie nie ekscytowac?! Dodatkowo, to, ze nie mam na cos wplywu nie odbiera mi automatycznie prawa do eksplorowania zjawiska ; )

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

astalavista

Post #5 Ocena: 0

2016-06-24 20:40:36 (9 lat temu)

astalavista

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2010

Cytat:

2016-06-24 19:37:18, Anjuli napisał(a):
Cytat:

2016-06-24 19:00:28, astalavista napisał(a):
Nie sądzę. Fakt posiadania jakiegos "papierka" nie czyni cię jeszcze pełnoprawnym członkiem społeczeństwa w głębokim tego słowa sensie. Nie wiem, może jakbys tu była ze 100 lat , Twój dziad i pradziad coś zrobili dla tego kraju to może, może, a tak to jesteś tylko farbowanym liskiem. Taka prawda - bez słodkiego pierdzenia. Czas na przetarcie oczu i mocne stąpanie po ziemi. Jesteś emigrantem z Polski.

Kolego masz chyba jakis kompleks Polaka. W sumie jezeli masz kiepskie pochodzenie- w pelni rozumiem. Tylko w takim przypadku jeden Polak moglby nazywac drugiego Polaka jako emigranta z Polski w celu obrazy. No coz, moj "dziad i pradziad" zrobili cos dobrego dla tego kraju, o bitwie o Anglie slyszales? Farbowany lisek? Nigdy w zyciu. Jestem dumna Polka a jezeli mam rowniez paszport brytyjski mam prawo glosowac i Twoje zdanie tego nie zmieni. Pozdrawiam i zycze mniej kompleksow (nawet pochodzac z patologii mozna zbudowac poczucie wlasnej wartosci. Polecam ciezka prace zwiazana z pomoca innym oraz praktykowanie wdziecznosci.)

Doceniam fakt iż założyłaś konto aby mi specjalnie odpisać.
Nie odbieram nikomu prawa do głosowania jeśli ma stosowne dokumenty etc., niemniej daleka droga do pouczania innych w tym wypadku Brytyjczyków co jest dobre dla nich etc. Fakt ich wyboru jest dla, emigrantów nienaruszalny, a komentowanie w negatywnym świetle wyboru suwerena wręcz niekulturalny. Co do kompleksów, to własnie ja ich nie mam :)

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #6 Ocena: 0

2016-06-24 20:47:44 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Mala ciekawostka.
W PL rezultaty wyborow, glosowan i referendow sa dostepne z podzialem na poszczegolne lokale wyborcze.
Tutaj jest inaczej, przynajmniej w przypadku tego referendum.
Zapytalem o szczegolowe wyniki dla poszczegolnych lokali wyborczych z mojej miejscowosci, by zobaczyc jak glosowaly rozne "osiedla" i...
Okazuje sie, ze wszystkie glosy z terenu gminy byly zebrane "do kupy" i po tym dopiero liczone.
Rezultat jest taki, ze poszczegolne komisje maja mniej roboty, za to wiedza o rozkladzie glosow jest zadna.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2016-06-24 20:52:27 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

keramczak

Post #8 Ocena: +1

2016-06-24 20:58:27 (9 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Niechcącą białych z Europy przyjadą do nich nie biali,nie z Europy i napewno nie będą im brali pracy, przejdą płynnie na zasiłki....

Ich kraj, ich wybór....
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

camilius

Post #9 Ocena: 0

2016-06-24 21:26:34 (9 lat temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

Cytat:

2016-06-24 20:52:27, panika napisał(a):
W sumie po porannym szoku juz mi przeszlo. Moze dlugo sie ludzilam, ze Brytyjczycy nie sa tacy antyimigranccy i dzis rano w pracy rzeczywistosc dala mi kopniaka w zeby (szok, ze ludzie, z ktorymi pracuje, glosowali za wyjsciem tylko z powodu emigrantow). No, ale to ich kraj, ich prawo glosu. W sumie powiedzialam, co mysle na temat Borysa, ze kampanie wyjscia z Unii oparl na emigrantach przybywajacych zabierac benefity, przeladowywac NHS i zabijac ludzi. Myslalam, ze jest ponad to (jako byly burmistrz Londynu wskaze inne pozytywy wyjscia z UE)i jedyne, czego zycze, by tacy ludzie nie dostali sie do wladzy (populisci). I ze troche sie boje o swoja przyszlosc. Nie chodzi o to, czy mnie wyrzuca, ale o niechec ludzi do imigrantow, ktora moze wzrosnac przez obecne nastroje, politykow, niespelnione oczekiwania Brytyjczykow wobec Brexitu.

Troche szokiem jest dla mnie zapowiedzenie przez Szkocje mozliwego nastepnego referendum i rozwazanie przez Irlandie Pn odlaczenia sie od Wielkiej Brytanii (moze juz nie tak wielkiej).

W sumie pierwszy raz poczulam sie niechciana w UK. I nie zmieni to pocieszanie czy klepanie po plecach "bedzie ok" czy "ale Ty sie nie martw". Nawet przez tych, co glosowali za wyjsciem. Ludzie nie chca imigrantow. No, ale to ich wybor.

Teraz pozostaje tylko czekac, jak sie to dalej ulozy.

Jeżeli bez-unijna UK chce mieć dostęp do bezcłowego unijnego rynku i marzy o pełnym dostępie do unijnego rynku musi wpłacać co roku do unijnej kasy kwoty trochę mniejsze niż ich dotychczasowa unijna składka i muszą w pełni zaakceptować unijne regulacje - w tym SWOBODNEGO PRZEPŁYWU OSÓB-bez żadnego wpływu UK na te decyzje :-]
Tak więc ludzie mogą nie chcieć imigrantów ale nikt im nie powiedział przed referendum,że to nie od nich zależy :-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

keramczak

Post #10 Ocena: 0

2016-06-24 21:59:28 (9 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To który z nich będzie premierem?

[ Ostatnio edytowany przez: keramczak 24-06-2016 22:03 ]

#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 39 z 145 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ... 143 | 144 | 145 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,