MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brexit referendum

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 38 z 145 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 37 | 38 | 39 ... 143 | 144 | 145 ] - Skocz do strony

Str 38 z 145

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-06-24 17:53:42 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2016-06-24 17:56:48 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2016-06-24 17:53:42, luxtorpeda napisał(a):
Cytat:

2016-06-24 17:51:53, SweetLiar napisał(a):
Ludzie... a który polityk nie dąży do władzy?

Każdy, tylko fundamentalne pytanie brzmi, jakim kosztem?

Kolejne pytanie to jakie koszty zapłaci ten kraj za Camerona na fotelu premiera?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

astalavista

Post #3 Ocena: 0

2016-06-24 18:00:55 (9 lat temu)

astalavista

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2010

Nic nam do tego co niepodległy naród robi ze swoim państwem, nie rozumiem tych emocji, tego zacietrzewienia tutaj co niektórych - szczególnie Panie są jakieś ostre :). Ich cyrk, ich małpy więc proponuje się zdystansować. Zagłosowali jak zagłosowali i to oni będą ponosić wszelkie konsekwencje (dobre i złe), a my się ładnie zawiniemy z tego raju jak będzie nie bardzo...A tutaj co niektórzy chcieli by wręcz głosować za brytyjczyków i wskazywać im jedynie słuszną drogę. A figa. Referendum się odbyło , wynik jest znany i teraz jakby coś zaczęli kombinowć, zmieniac decyzję, było by to nikczemne.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2016-06-24 18:04:27 (9 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2016-06-24 17:50:49, iwona38 napisał(a):
No właśnie, czy to referendum było wiążące czy nie? Słyszałam różne głosy, np. że parlament jeszcze musi poprzeć to wyjście ale nie wiem czy to prawda bo od samych Brytyjczyków słyszałam różne opinie.

w Uk referenda sa tylko dla zasiegniecia opinii publicznej, jak by nie bylo to dalej monarchia jest, przynajmniej w teorii...

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #5 Ocena: 0

2016-06-24 18:45:10 (9 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Tak przeglądam Polska prasę w internecie i chyba nie maja tam o nas dobrego zdania.
Mam wrażenie, ze zdecydowana większość Polaków w UK to ludzie, którzy sobie radzą tylko dzieki zasiłkom...

"
Dziennikarka podkreśla, że dla blisko miliona Polaków, zamieszkujących Wielką Brytanię, wykonywanie pracy bez możliwości korzystania ze świadczeń socjalnych stanie się nieopłacalne. " - to pani z TVNu.

TVN ogólnie przoduje w informacjach, ze bedziemy mieli tu wielkie problemy.

No i oczywiście liczą juz na korzyści.
Liczba osób, która wróci do Polski to 120-400 tysięcy.
Funty które przywiozą ze sobą bardzo pobudza koniunkturę. Wiec czekają z otwartymi rękoma.

Juz widzę ewentualna pomoc Polskich władz...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: +1

2016-06-24 18:48:06 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

astalavista

Post #7 Ocena: 0

2016-06-24 19:00:28 (9 lat temu)

astalavista

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2010

Nie sądzę. Fakt posiadania jakiegos "papierka" nie czyni cię jeszcze pełnoprawnym członkiem społeczeństwa w głębokim tego słowa sensie. Nie wiem, może jakbys tu była ze 100 lat , Twój dziad i pradziad coś zrobili dla tego kraju to może, może, a tak to jesteś tylko farbowanym liskiem. Taka prawda - bez słodkiego pierdzenia. Czas na przetarcie oczu i mocne stąpanie po ziemi. Jesteś emigrantem z Polski.

Do góry stronyOffline

LeechPL

Post #8 Ocena: 0

2016-06-24 19:11:04 (9 lat temu)

LeechPL

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2013

A ja zbiegne troche z tematu, bo nie wiem czy juz bylo. Mialem wysylac troszke pieniazkow do Polski. Oczywiscie teraz juz rozne plotki chodza, jak to stosunek funta do zlotoki sie zaniza i w ogole.

Wiec pytanie - czy myslicie, ze faktycznie bedzie teraz znaczny spadek wartosci i wstrzymac sie z przesylka, czy spokojnie odczekac i zobaczyc co sie bedzie dzialo, bo nie jest od razu powiedziane, ze od razu wszystko poleci na "leb i szyje".

hmm? Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #9 Ocena: 0

2016-06-24 19:17:18 (9 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2016-06-24 19:00:28, astalavista napisał(a):
Jesteś emigrantem z Polski.

I skoro ma paszport brytyjski to ma pełne prawo decydować o tym kraju.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2016-06-24 19:17:50 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2016-06-24 18:00:55, astalavista napisał(a):
Nic nam do tego co niepodległy naród robi ze swoim państwem, nie rozumiem tych emocji, tego zacietrzewienia tutaj co niektórych - szczególnie Panie są jakieś ostre :). Ich cyrk, ich małpy więc proponuje się zdystansować. Zagłosowali jak zagłosowali i to oni będą ponosić wszelkie konsekwencje (dobre i złe), a my się ładnie zawiniemy z tego raju jak będzie nie bardzo...A tutaj co niektórzy chcieli by wręcz głosować za brytyjczyków i wskazywać im jedynie słuszną drogę. A figa. Referendum się odbyło , wynik jest znany i teraz jakby coś zaczęli kombinowć, zmieniac decyzję, było by to nikczemne.

Trudno, żeby się nie udzieliły jakieś emocje jak niektórzy w pracy cały dzień bluzgali na fb, ze zdenerwowania robili głupie błędy. A bluzgali bo mieli na to sporo czasu, dlatego że mamy w pracy spory przestój, właśnie przez brexit i co będzie dalej nie wiadomo. Długo już pracuję i tak jeszcze nie było nawet jak był strajk scenarzystów, nie mogę mieć pewności, że będę miała pracę, a mam swoje plany więc to też jest moja sprawa

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 38 z 145 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 37 | 38 | 39 ... 143 | 144 | 145 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,