Str 4 z 145 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2016-04-15 21:23:03 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Camilius ja twierdzę tak samo od zawsze, ale często jestem wysmiewany przez rodaków, że jak to tak , że Anglicy to są wolne debile a Polacy tacy super. I ostatnio przy kielichu kolega zalil się ze na budowie Polak robi za 4 - hydraulika, plytkarza , malarza i kogoś tam jeszcze za taką samą stawkę co Anglik który robi tylko jedna rzecz i to wolniej. Odpowiedziałem ze tak ale jeden Polak zabiera na tym przykładzie prace 4 innym osobom, że pracodawca i tak zarabia a tak to wszyscy maja prace i gospodarka się kręci, bezrobocia nie ma. Dostałem odpowiedź ze się nie znam bo Polak najlepszy ...
|
Post #2 Ocena: 0 2016-04-15 21:36:13 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
camilius | Post #3 Ocena: 0 2016-04-15 22:03:56 (9 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2015 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2016-04-15 21:23:03, Wielim napisał(a): Camilius ja twierdzę tak samo od zawsze, ale często jestem wysmiewany przez rodaków, że jak to tak , że Anglicy to są wolne debile a Polacy tacy super. I ostatnio przy kielichu kolega zalil się ze na budowie Polak robi za 4 - hydraulika, plytkarza , malarza i kogoś tam jeszcze za taką samą stawkę co Anglik który robi tylko jedna rzecz i to wolniej. Odpowiedziałem ze tak ale jeden Polak zabiera na tym przykładzie prace 4 innym osobom, że pracodawca i tak zarabia a tak to wszyscy maja prace i gospodarka się kręci, bezrobocia nie ma. Dostałem odpowiedź ze się nie znam bo Polak najlepszy ... Tak,Wielim,Polak jest zawsze debeściak... ![]() Niedaleko ode mnie jest cake factory.Do 2004 mały zakład gdzie nie było chętnych do pracy.Dzięki temu,że dowozili do pracy więżniów padłby niechybnie na pysk... Ale przyszedł 2004 i jacyś ludzie z tej firmy mający polskie korzenie w 2 pokoleniu zorganizowali pierwsze transporty siły roboczej z Polski.Wyszukali chętnych z popegeerowskich wsi z łódzkiego i kujawsko-pomorskiego i zapełnili wakaty. Więżniowie mogli wreszcie odpocząć sobie w celach a wyścig sprowadzeni z Polski wyrobnicy zaczęli wyścig szczurów przy aktywnym udziale polskich poganiaczy !!! W konsekwencji w ciągu roku pozostało na produkcji kilku tubylców przed emeryturą,którzy byli po ochroną i dalej pracowali wg.starych norm a nie nowych podniesionych o 300 % ![]() ![]() ![]() |
Post #4 Ocena: 0 2016-04-15 22:19:25 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
camilius | Post #5 Ocena: 0 2016-04-15 22:28:53 (9 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2015 Skąd: Nottingham |
Bardzo mi przykro z powodu konieczności współpracy z takim leserem...
Masz poczucie odpowiedzialności za to,co robisz i posiadasz wysoki etos pracy.Gratuluję!!! Normę wyrabiasz za dwóch ponieważ jesteś sumienny a Twój bezpośredni przełożony jest ślepy,że tego nie dostrzega.Lub nie chce dostrzec... Wielim i ja mamy na myśli inny sposób zawyżania niepotrzebnie norm.Jeżeli nigdy, choćby przez krótki okres nie pracowałeś na linii produkcyjnej z polskimi "szczurami" to ciężko będzie Ci to zrozumieć. |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2016-04-15 22:48:21 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2016-04-15 23:02:36 (9 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
"Odpowiedziałem ze tak ale jeden Polak zabiera na tym przykładzie prace 4 innym osobom"
sam siejesz niepotrzebny ferment na temat rodakow takim gadaniem jakos ciezko mi sobie wyobrazic tego klesia wykonujacego 4 rozne czynnosci jednoczesnie przez 8 godz tacy ludzie sa na wage zlota |
malben1 | Post #8 Ocena: 0 2016-04-16 00:01:03 (9 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2007 Skąd: Stafford |
no dobra ..
a mozemy wrocic do tematu? -TRZEBA SIE JAKOS PRZYGOTOWAC NA EWENTUALNY BREXIT? -JAKI BEDZIE NASZ STATUS PO..? -JAK NAS POTRAKTUJA? (mamy tu domy, swoje firmy, nasze dzieci sie tu urodzily..) -JAKIE BEDA OPCJE DLA OBYWATELA EU W KRAJU Z POZA EU..? Pamietajcie!
Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2016-04-16 05:24:30 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Już widzę jak wielka Brytania staje na równi w konkurencji do rynku europejskiego z Chinami, czy nawet z Malezja, o USA nie wspomnę.
Po ocleniu towarów i usług z UK będzie stać garść filantropow. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Googhaz | Post #10 Ocena: 0 2016-04-16 08:24:34 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-02-2016 Skąd: Już Polandia |
Cytat: 2016-04-16 05:24:30, krakn napisał(a): Już widzę jak wielka Brytania staje na równi w konkurencji do rynku europejskiego z Chinami, czy nawet z Malezja, o USA nie wspomnę. Po ocleniu towarów i usług z UK będzie stać garść filantropow. Powaznie Szwajcaria boryka sie z takimi problemami? Fakt, ze na Patek Philippe niewielu stac ale to raczej nie przez cła. Trzeba natychmiast żyć. Jest później, niż się wydaje. -
Baptiste Beaulieu
|