MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brexit referendum

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 145 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 143 | 144 | 145 ] - Skocz do strony

Str 15 z 145

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2016-05-23 20:02:55 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

no i gitara
tylko lepiej zrob to "po cichu" bo jak nie daj boze wyrazisz chociazby na forum swoja neutralna opinie np taka

"bawi mnie tez takie wytykanie akcentu lub polskiego nazwiska w sytuacji kiedy ktos ma paszport tak jakby celem jego posiadania byla chec traktowania przez innych brytoli jak swojego "
co ewidentnie wskazuje na to ze ktos kto to pisal ma gleboko co o nim mysla angole

a znajdzie sie ktos kto ciebie cytujac zacznie cie "szarpac za nogawke" piszac np to

"Ok, i jak wyrobisz ten paszport, to nagle wszyscy znajomi beda mowic-a to ten Chris"
lub to

"
Dla wiekszosci ludzi nadal bedziesz Polakiem, ktory tu mieszka od jakiegos czasu"

jezeli to nie jest "bol doopy" to jak to nazwac? juz zauwazylem w kilku podobnych tematach ze wielbiasz wsadzac kija w mrowicho hehe ;)

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 23-05-2016 20:04 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2016-05-23 20:16:22 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2016-05-23 20:19:40 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

tak tak dlatego ze tak bardzo jestem wystraszony i przerazony 5 tygodni temu ruszylem z procesem kupna domu w anglii dlatego ze nie moge spac bojac sie ze mnie wyrzuca po 23 czerwa oczywiscie jak zwykle masz racje moze mam prosty tok myslenia ale przynajmniej nie robie za internetowego trola ktory wszystkiego cie wiecznie czepia ;)

p.s ja rozumiem ludzi ktorzy chca lub nie chca byc posiadaczami paszportu za to nie rozumiem ludzi ktorzy wyjezdzaja pod takimi tematami z tekstami w stylu

i tak nie bedziesz anglikiem kazdy bedzie cie uwazal za polaka... tak jakby ktos aplikowal o paszport w nadziei ze go potraktuja jak swojego sama jestes prosta jak budowa cepa piszac takie rzeczy :-]

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 23-05-2016 20:23 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-05-23 20:22:53 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #5 Ocena: 0

2016-05-23 20:26:53 (9 lat temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Cytat:

2016-05-23 20:22:53, panika napisał(a):
Cytat:

2016-05-23 20:19:40, cris82 napisał(a):
...ale przynajmniej nie robie za internetowego trola ktory wszystkiego cie wiecznie czepia ;)

i tu bym sie klocila...

Ale po co Ci to?...
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: +1

2016-05-23 23:04:25 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SelfTransfer

Post #7 Ocena: -1

2016-05-26 22:03:06 (9 lat temu)

SelfTransfer

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2014

Czesc wszystkim

Ja w razie wojny nie beda walczyl tylko daje noge tam gdzie jest bezpiecznie. Nie ma takiej ojczyzny, ktora bylaby warta mojego zycia.

A teraz do tematu: jak wy, ktorzy posiadacie Brytyjskie obywatelstwo zamierzacie glosowac w Referendum?

Odrazu powiem, ze ja jestem za wyjsciem. Rezydentom, czyli tym ktorzy sa tutaj ponad 5 lat i tak juz nic raczej nie zrobia, a nie podoba mi sie perspektywa rywalizowania o prace z milionami Turkow i prawdopodobnie pozniej rownie zawrotna liczba imigrantow z Ukrainy.

Do góry stronyOffline

camilius

Post #8 Ocena: 0

2016-05-26 22:25:39 (9 lat temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

Nie wiem czy znasz temat,ale w ub.tygodniu media podawały wyniki tureckiej sondażowni,która podsumowała wyniki i wyszło,że po zniesieniu wiz dla Turków chce ich wyjechać do UK prawie 12 milionów !!!
Brytyjskie media podchwyciły ten temat i uznały,że ten news może radykalnie wpłynąć na decyzję wyspiarzy w referendum !!!
Tym samym twierdzę,że poruszyłeś bardzo istotny temat,z którego nie zdaje sobie sprawy większość rodaków na wyspach...

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2016-05-26 22:39:23 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Camilius nie wiem czy wiesz o czym piszesz. Po pierwsze jeśli doszło by do zniesienia wiz to tylko turystycznych i Turcy mogliby przebywać w Europie maksymalnie 90 dni , nie mogli by podjąć pracy ani pobierać świadczeń socjalnych. Po drugie projekt dotyczy TYLKO STREFY Schengen . Czyli tak czy siak nie dotyczy to Wielkiej Brytanii. To o czym mówisz to powielane przez polskie szmatlawce materiały z angielskich szmatlawcow. Turcy mogliby poruszać się i funkcjonowac w Unii Europejskiej tak jak np Polacy tylko jeśli Turcja weszła by do UE. Ale to jeśli nastąpi to w odległej kilkudziesiecioletniej przyszłości , podobnie jak Ukraina. .. Jeden duży problem z ruchem bezwizowym dla Turków to duże prawdopodobieństwo przenikniecia ogromnej ilości terrorystów na tureckich paszportach. I w tym cały problem - terroryści będą mogli legalnie wjechać do UE - zresztą i tak już to robią...

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 26-05-2016 22:41 ]

Do góry stronyOffline

camilius

Post #10 Ocena: 0

2016-05-26 23:20:41 (9 lat temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

Cytat:

2016-05-26 22:39:23, Wielim napisał(a):
Camilius nie wiem czy wiesz o czym piszesz. Po pierwsze jeśli doszło by do zniesienia wiz to tylko turystycznych i Turcy mogliby przebywać w Europie maksymalnie 90 dni , nie mogli by podjąć pracy ani pobierać świadczeń socjalnych. Po drugie projekt dotyczy TYLKO STREFY Schengen . Czyli tak czy siak nie dotyczy to Wielkiej Brytanii. To o czym mówisz to powielane przez polskie szmatlawce materiały z angielskich szmatlawcow. Turcy mogliby poruszać się i funkcjonowac w Unii Europejskiej tak jak np Polacy tylko jeśli Turcja weszła by do UE. Ale to jeśli nastąpi to w odległej kilkudziesiecioletniej przyszłości , podobnie jak Ukraina. .. Jeden duży problem z ruchem bezwizowym dla Turków to duże prawdopodobieństwo przenikniecia ogromnej ilości terrorystów na tureckich paszportach. I w tym cały problem - terroryści będą mogli legalnie wjechać do UE - zresztą i tak już to robią...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Wielim</i> 26-05-2016 22:41 ]

To fakt,prasówkę robiłem pobieżnie i nie wziąłem pod uwagę opcji,które opisałeś.
Zobaczymy wkrótce jak to będzie z tymi Turkami bo jak na razie nie chce ustąpić ani Merkel ani Erdogan...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 145 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 143 | 144 | 145 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,