MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brexit referendum

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 145 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 143 | 144 | 145 ] - Skocz do strony

Str 12 z 145

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

epsilon

Post #1 Ocena: 0

2016-05-22 21:46:53 (9 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

Cytat:

2016-05-22 21:32:23, ludzik50 napisał(a):
Zabawni jestescie :) -a jaki poziom merytoryczny :D
To, ze dzieki EU jestem tutaj to wiem, wszyscy rodacy maja szanse na przyjazd tu bez problemu.
Nie podoba mi sie jednak gdzie zmierza Unia, i jakos nie tylko ja to widze ale i polowa anglikow i-jak sie dzis okazalo- rowniez austriacy.
To, ze cos kiedys dzialalo nie oznacza, ze bedzie dzialac wiecznie, akurat na dzien dzisiejszy gdybym mogl to bym tez zaglosowal za wyjsciem z tej Unii Niemieckiej z Merkelowa na czele.

To powinniscie wlasnie glosowac za pozostaniem. To w naszym wspolnym interesie. Polska jest unii, jako Polacy mieszkajacy w Anglii powinniscie chciec by Anglia tez pozostala tam gdzie Polska.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AlmostFamous

Post #2 Ocena: 0

2016-05-22 21:53:59 (9 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Zadziwiające jak wielu nowych "Brytyjczyków" bedzie głosowało za wyjściem... Jakie to polskie...

Nie pamietal wół jak cielęciem był.

Powtórzę sie. Ale cóż. Na tym wyjściu najbardziej skorzysta Rosja z Putinem na czele. Tylko na to czekają.
Jesli nastąpił by efekt domina, wówczas unia sie rozpadnie. A to dla Putina jak wygranie w totka.
Dla mnie to głosowanie nie ma znaczenia jesli chodzi o UK. Ale o to co może sie pózniej dziać na świecie. A sami Brytyjczycy sobie nie zdają z tego sprawy. A juz napewno Ci starszej daty, którzy nadal wierzą w Imperium Brytyjskie, które juz nie istnieje.

Wg pewnego reportażu w TV, Clacton On Sea małe miasteczko jest praktycznie w 100% za brexitem.

Głownie z powodu imigrantów. A, ze ich praktycznie w ogole nie widują to juz inna sprawa. Bo na 100% mieszkańców 1,2% to imigranci z UE. Ale na przykład przeszło 30% populacji tego miasteczka przekroczyło sześćdziesiąty rok życia. Wciaz żyją przeszłością, która juz nie istnieje...

Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2016-05-22 22:12:00 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2016-05-22 22:15:06 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Przyklad Clacton swietnie pokazuje jaka sieczke w mozgach robia media i retoryka na ukiperska modle. Bezrobotnych tam przesiedlali z Londynu. Tylko najlepsze, ze oni nie rozumieja mechanizmow tego wysnionego ukipowskiego free market forces z Hayek'anskimi perspektywami w tle (w sensie zadnej ingerencji panstwa w "nierownosci" spoleczne) a dajac sie nabrac na spiewke o imigrantach, sami na siebie kreca w ten sposob bat. Podsumowujac, oni nie maja dosc obcokrajowcow, bo tam ich zwyczajnie nie ma.

Kazdy normalny, bardziej rozgarniety i ambitny stamtad predzej czy pozniej uciekal. Mieszkalam tam kiedys. Sporadycznie jacys obcokrajowcy sie pojawiali na chwile, "unici" jeszcze rzadziej. Praca tam glownie jest w domach opieki. I faktycznie populacja sie starzeje. Moze im tam Syryjczow potem wysla, zeby odmlodzic spolecznosc. Nie wiem jak sie zintegruja bo nie ma tam rowninez spolecznosci odmiennych etnicznie, ani kulturowo, ani religijnie.
Taka sobie biala "This is England"...:-8

Wg mnie dla Polski brexit i konsekwencje to czarny scenariusz. Jak wyzej, Putiny juz sie ciesza na nowy rozklad sil na politycznej szachownicy.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 22-05-2016 22:25 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #5 Ocena: 0

2016-05-22 22:17:23 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Mlodzi tez niestety zyja w nieswiadomosci. Nie ma dla nich pracy, no bo kto to pomyslal zeby 5 razy w tygodniu isc do pracy a przy tym nie zasypiac. Trzeba sie pozbyc imigrantow. A ze przy okazji specjalistow, przedsiębiorców-nie istotne. No a Polak z paszportem to wiadomo - szlachta. Nadal mi nikt nie odpowiedział, czy Polak z obywatelstwem Brytyjskim moze na lotnisku w UK okazac Polski paszport

[ Ostatnio edytowany przez: kruuuu 22-05-2016 22:19 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2016-05-22 22:39:16 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2016-05-22 23:01:29 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

raczej bardziej niz troche hipokryta nie chodzi o wychodzenie z unii tylko pozbawienie innych rodakow szans z ktorych sami korzystacie
cos na zasadzie czwartek przed otrzymaniem paszportu -jestem za pozostaniem piatek po otrzymaniu- jestem zawyjsciem :D

p.s bawi mnie tez takie wytykanie akcentu lub polskiego nazwiska w sytuacji kiedy ktos ma paszport tak jakby celem jego posiadania byla chec traktowania przez innych brytoli jak swojego

sam jak sie uda aplikuje o paszport ale tylko po to zeby miec komfort w sytuacjach jak ta ze znajomych pewnie nikomu nie powiedzialbym nawet o tym widze ze nie warto biorac pod uwage jaka pozywke robio sobie czasami z tego osoby nie posiadajace obywatelstwa brytyjskiego...
smieszne jest to ze kila osob stad pewnie bedzie sie cieszylo jak male dzieci wiedzac ze zostalismy w unii nabijajac sie z tych co zrobili obywatelstwo
osobiscie mam do tego takie podejscie to tylko 1500f wiec warto

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 22-05-2016 23:09 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2016-05-22 23:09:56 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
I to, ze trzymacie paszport, nie zmienia az tak wiele.

Na przyklad przez Migration Watch wciaz jestescie liczeni jako emigranci w statystykach:-)

Wystarczy, ze za kryterium brytyjskosci przyjmie sie miejsce urodzenia.

Tak sobei dzialaja liczby, w ktorych magie wszyscy zwykle swiecie wierza, ze niby to takie naukowe i niepodwazalne: )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #9 Ocena: 0

2016-05-23 07:46:37 (9 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2016-05-22 22:12:00, ludzik50 napisał(a):
AlmostFamous- chyba nie rozumiem Twojego toku rozumowania- 30% starszych ludzi odpowiada za 100% z wynikow ankiety? poza tym 30% to chyba normalne ratio- choc trzeba by zerknac jak to wyglada w innych miastach.
A jak chodzi o bezpieczenstwo to jest taka organizacja co sie nazywa NATO, Unia miala byc wspolnota gospodarcza a nie militarna- wiec tez nie rozumiem...

Czego tu nie rozumieć. Ci starsi ludzie żyją przeszłością, która juz nigdy nie wróci.
I myślą, ze to imigranci wszystko na gorsze zmienili co jest nieprawda.
Oni chcą wyjścia przez imigrantów. A w ogole nie maja z nimi do czynienia. Imigranci nie maja wpływu na ich życie. Nie "zabierają" im pracy.

Najlepsza w tym programu była para z tego samego miasteczka. Rownież wie wypowiadali o imigrantach. A ten gość stał z polskim proszkiem do prania zakupionym w sklepie :-8

NATO. A czy ja pisze o wojnie? Zreszta czy NATO od razu by zareagowało jak powinno? Śmiem wątpić. Ale ja nie o tym.

Zjednoczona Europa jest pierwsza gospodarka świata.
Dziś wspólnie możemy w jakiś tam sposób "karać" Rosję gospodarczo. Pózniej juz to nie bedzie mozliwe. Nie bez przyczyny prezydent USA wydaje taka opinie będąc w UK. Jego nie interesuje czy panu Faragowi bedzie lepiej bez Unii. Jego interesuje pozycja i zyski Rosji i Putina po ewentualnym Brexicie.
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

antek77

Post #10 Ocena: 0

2016-05-23 08:56:06 (9 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2007

Same Rusofoby do psychiatry razem z Macierewiczem :-D

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 145 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 143 | 144 | 145 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,