2015-02-26 20:10:58, SweetLiar napisał(a): Taki Ogórek Ta kandydatura to jest jakaś wydmuszka albo żart. Miała odpowiadać na pytania internautów, a tu cisza. Myślę, że Miller zgłupiał na stare lata, albo korzysta z porad jakiejś kieskiej wróżki?
Wedug mnie to dobrze przemyślana strategia. Miller dobrze wie, że nie jest w stanie wygrać tych wyborów, ale to na co go stać to odebranie głosów innym konkurentom, czyli zmniejszenie ich poparcia. Pani Ogórek wyróżnia się urodą, więc jeśli ktoś podejdzie spontanicznie do wyborów, a może nawet potraktuje wybory jako żart, to może nawet odda na nią głos.
W Japonii, wskoczyc z butami na marszalkowski fotel, qurde wole myslec, ze to jakis fotomontaz albo jakas inna fata mrugana. Ten czlowiek stara sie o reelekcje i mial poparcie 70% spoleczenstwa?
"Nie zawsze trzeba mieć za drania
Tego, co jest innego zdania."
Jan Sztaudynger
No ale z czego wybierac? Pomysl na Ogorek zasadniczo jest dobry. Po tym "zaprezentowaniu" swojego pomyslu na polityke zagraniczna, myslalem ze to bedzie trzon jej kampanii wyborczej. Nawet wg oficjalnych mediow okolo 40% Polakow uwaza ze zaangazowanie kraju w konflikt Ukrainski jest zbyt duze. Ale kandydatka nagle zniknela. tak jakby przestala prowadzic kampanie. Ja niestety opieram sie tylko o internet. Szkoda troche, bo Prezydent w Polsce to funkcja glownie reprezentacyjna i lekko kontrolna nad rzadem i ustawodawca. Prezydent o "lewicowwej wrazliwosci", wyksztalcona kobieta, moglaby zrownowazyc bezczelnosc, pazernosc i hipokryzje obecnego ukladu politycznego. Wielka szkoda, ze jej sztab wyborczy robi wszystko zeby ona przegrala.