Str 5 z 253 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2015-02-22 14:09:36 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
nicado2 | Post #2 Ocena: 0 2015-02-22 14:16:46 (10 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2008 Skąd: preston |
Cytat: 2015-02-22 14:09:36, united4ever napisał(a): Cytat: 2015-02-22 13:47:54, Markywee napisał(a): O co chodzi z tymi "rządami kaczyńskich?" Czytałem ostatnio wywiad z pewnym znanym politologiem. Twierdzi on, że fakty już dawno przestały mieć znaczenie w procesie podejmowania decyzji wyborczych. W dzisiejszym zalewie informacji ludzie kierują się tylko emocjami. Dlatego też tak łatwo ulegają wszelkiej propagandzie. Twierdzi on też że jak chcemy komuś jakiegoś człowieka ( zdarzenie, opcje) obrzydzić to wystarczy często o tym mówić. Na przykład mamy dwa wydarzenia. 1. pan x przechodzi przez droge nz czerwonym świetle. 2. pan y jechał po pijanemu samochodem i potrącił człowieka. I teraz, jeśli o zdarzeniu 1 będziemy powtarzać do znudzenia a o zdarzeniu 2 powiemy tylko raz to przeciętny człowiek będzie twierdził, że pan x jest popełnij gorsze wykroczenie i to jego powinno się ukarać. mozna tez byc obserwatorem zeby wiedziec ze cos jest nie tak. ale fakt swego czasu obrzydzano nam wizerunek kaczynskiego upubliczniajac jego zdjecia najbardziej niekozystne jak cos mowil mial otwarte usta cos krzyczal itp podobnie jest dzis pokazujac Dude i Komorowskiego na nartach tym razem chca nam pokazac ze prezydent musi fajnie na nartach jezdzic... proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...
|
linginexte | Post #3 Ocena: +1 2015-02-22 14:22:00 (10 lat temu) |
Z nami od: 22-02-2015 Skąd: Minehead |
Gdybym sączył papkę z telewizji reżimowych (pro)rządowych = TVN, Polsat, TVP) też bym tak mówił i myślał.
Odniosę się tylko do rolników i pielęgniarek. Proszę posłuchać panią Marię Ochmann (apolityczna i zawsze i z każdym będzie walczyć o prawa pielęgniarek, przewodnicząca Sekretariatu Ochrony Zdrowia Komisji Krajowej NSZZ Solidarność) jak wyglądała sytuacja pielęgniarek od 1989, przez które lata zyskały najwięcej - zdziwisz się ![]() Proszę też posłuchać rolników, czy stracili za czasów Kaczyńskich - też się zdziwisz ![]() Mam przykłady tych grup społecznych w rodzinie i słucham tych ludzi, a nie telewizje (pro)rządową. Założę się, że można znaleźć "odpowiednich" ludzi i zrobić TVN-owski reportaż o uciskaniu katolików za czasów Kaczyńskich ![]() Znaleźli kilkadziesiąt upolitycznionych (opłaconych?) pielęgniarek i zrobili hucpę polityczną. Środowisko pielęgniarek do dziś wstydzi się za tamten spektakl "koleżanek" po fachu. Za czasów Kaczyńskich stracili tylko Ci co mieli coś na sumieniu, którzy mieli na bakier z prawem. Nikt też wtedy nie walczył z ateistami, czego dziś np katolicy nie mogą powiedzieć o 8 latach niszczenia Polski przez PO. |
Post #4 Ocena: 0 2015-02-22 14:27:03 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
linginexte | Post #5 Ocena: 0 2015-02-22 14:28:14 (10 lat temu) |
Z nami od: 22-02-2015 Skąd: Minehead |
Cytat: 2015-02-22 14:09:36, united4ever napisał(a): Cytat: 2015-02-22 13:47:54, Markywee napisał(a): O co chodzi z tymi "rządami kaczyńskich?" Czytałem ostatnio wywiad z pewnym znanym politologiem. Twierdzi on, że fakty już dawno przestały mieć znaczenie w procesie podejmowania decyzji wyborczych. W dzisiejszym zalewie informacji ludzie kierują się tylko emocjami. Dlatego też tak łatwo ulegają wszelkiej propagandzie. Twierdzi on też że jak chcemy komuś jakiegoś człowieka ( zdarzenie, opcje) obrzydzić to wystarczy często o tym mówić. Na przykład mamy dwa wydarzenia. 1. pan x przechodzi przez droge nz czerwonym świetle. 2. pan y jechał po pijanemu samochodem i potrącił człowieka. I teraz, jeśli o zdarzeniu 1 będziemy powtarzać do znudzenia a o zdarzeniu 2 powiemy tylko raz to przeciętny człowiek będzie twierdził, że pan x jest popełnij gorsze wykroczenie i to jego powinno się ukarać. Coś w ten deseń powiedział Stefan Niesio... przepraszam, Joseph Goebbels ![]() "Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą." |
|
|
nicado2 | Post #6 Ocena: 0 2015-02-22 14:36:03 (10 lat temu) |
nie zamierzam dyskutowac czy Kaczynski (Duda) lepszy czy Komorowski moim zdaniem zaden z nich. Powtorze jeszcze Duda moze tak gdyby tak cala partie odswierzyc odmlodzic przewietrzyc. Na dzien dzisiejszy nie ma kandydata ktory zrobil cos dobrego dla Polski gdy mial taka mozliwosc...a czy zrobi jak zostanie wybrany tez w to nie wierze a czy TVN Polsat itp mnie do czegos przekonuja... jestem typem czlowieka ktory wierzy ze kij ma zawsze dwa konce i probuje znalezc ten drugi koniec. swego czasu zona ostrzegala mnie ze sie rozwiedzie jezeli co dziennie bede po obejrzeniu faktów przelanczal na Tv republika lub Superstacje
![]() z telewizjii informacyjnych nie ogladam chyba tylko TV Trwam. Mam swoj rozum i potrafie wyciagac wniski z tego co widze i slysze. proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...
|
Post #7 Ocena: 0 2015-02-22 14:54:22 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
nicado2 | Post #8 Ocena: 0 2015-02-22 15:05:07 (10 lat temu) |
Komorowski to jak ktos powiedzial urwal sie ze smyczy PO
Ogorek to oczywiste ze Miller nia steruje i to w bardzo bezposredni sposob i mimo ze na poczatku myslalem ze bedzie jakis powiew swierzosci od niej to jednak jej milczenie i wypowiedzi Leszka zalatuja smrodkiem starego SLD proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...
|
Soltys | Post #9 Ocena: 0 2015-02-22 15:36:48 (10 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2005 Skąd: Gillingham |
Cytat: 2015-02-22 15:05:07, nicado2 napisał(a): Komorowski to jak ktos powiedzial urwal sie ze smyczy PO Ogorek to oczywiste ze Miller nia steruje i to w bardzo bezposredni sposob i mimo ze na poczatku myslalem ze bedzie jakis powiew swierzosci od niej to jednak jej milczenie i wypowiedzi Leszka zalatuja smrodkiem starego SLD Naprawde? Urwal sie ze smyczy? Kiedy? Jakis przyklady "swierzosci"? ![]() Z dedykacja dla Ciebie, ponizej. ![]() "Nie zawsze trzeba mieć za drania
Tego, co jest innego zdania."
Jan Sztaudynger
|
nicado2 | Post #10 Ocena: 0 2015-02-22 15:43:07 (10 lat temu) |
kazdy ma swoje zdanie jedni uparcie sa przeciw czemus inni probuja realnie spojrzec na swiat nie wiem po co mi zdjecie Komorowskiego skoro nie jestem jego zwolennikiem.
Nie dawaj tez zdjecia Kaczynskiego bo nie jestem tez jego zwolennikiem Ogorek tez odpada o reszcie nie wspomne szkoda pisania proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...
|