Str 38 z 253 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2015-03-12 16:42:07 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #2 Ocena: 0 2015-03-12 16:45:07 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2015-03-12 16:34:15, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2015-03-12 15:11:03, Markywee napisał(a): Naprawde was potegowalo z tym porównaniem Ponawiam pytanie - czy prezydent to obiekt kultu religijnego? Z takim poziomem komentarzy to sugeruje wyborcza A dlaczego niby? Kampanii wyborczych nie można prowadzić w szkołach, dzieci były na wiecu zamiast w szkole na lekcjach, ale jak są w kościele trzy dni z rzędu na rekolekcjach zamiast na lekcjach to nie ma problemu? Domyślam się, że te dzieci były tam za zgodą rodziców co nie zmienia faktu, że takie hucpy powinno się robić po szkole. Były za zgoda rodzicow? skad wiesz? Ponawiam pytanie - czy prezydent to obiekt kultu religijnego, mesjasz, duch swiety? NIE MA zadnego porównania z religia. Cytat: Kampanii wyborczych nie można prowadzić w szkołach, dzieci były na wiecu zamiast w szkole na lekcjach
Wiec to jest dokładnie OMIJANIE PRAWA dla własnych korzysci, i wykorzystywanie dzieci do celów wyborczych. Powinny mieć zajecia w momencie wiecu. Tymczasem zaprowadzono je na wiec polityczny. Jeżeli rodzic ma ochote odwiedzić wiec polityczny, niech się uda sam z dzieckiem, natomiast szkola NIE MA PRAWA brac udziału w agitacji politycznej. Kluzik-Rostkowska naciskana przez dziennikarzy na Twitterze wydusiła w końcu z siebie, że bez wiedzy rodziców nie wolno wykorzystywać dzieci do kampanii wyborczej. Kuratorium żąda wyjaśnień Kujawsko-pomorskie kuratorium oświaty w Bydgoszczy zażądało wyjaśnień od dyrektorów szkół na polecenie Ministerstwa Edukacji Narodowej. - Nie mieliśmy informacji, że w spotkaniu z prezydentem Bronisławem Komorowskim wezmą udział dzieci i że zostaną wykorzystane. Kurator wojewódzki w Bydgoszczy wyjaśnia sprawę - poinformowała w czwartek Agencję Informacyjną Polska Press (AIP) Joanna Dębek, rzeczniczka MEN. Zdaniem ministerstwa takie spotkania nie powinny być organizowane w czasie lekcji, a przedszkolaki tym bardziej nie powinny brać udziału w takich imprezach. Już nie wspomnę ze wszystkich spędzono systemem SISMS [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 12-03-2015 16:54 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #3 Ocena: 0 2015-03-12 16:47:30 (10 lat temu) |
|
Konto zablokowane Z nami od: 04-12-2011 |
null
Cytat: 2015-03-12 15:09:31, united4ever napisał(a): Cytat: 2015-03-12 14:32:22, mancun napisał(a): Skoro w publicznych szkolach mozna zmuszac dzieci do modlitwy przed lekcjami, to czemu nie zabrac dzieci na spotkanie z prezydentem. No halo? Spotkanie z prezydentem jak najbardziej, ale nie w czasie kampanii wyborczej i zmuszanie ich do popierania konkretnego kandydata. Czy gdyby Twojemu dziecku kazano maszerować z transparentem "Go Nigel!" też byś nie miała nic przeciwko? Ktoś to trafnie nazwał "polityczną pedofilią". [ Ostatnio edytowany przez: <i>united4ever</i> 12-03-2015 15:32 ] Ale spokojnie, one i tak glosu na prezydenta nie oddadzą. Na razie. ![]() |
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2015-03-12 16:54:36 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie podoba mi się wtykanie dzieciom w ręce banerów wyborczych.
Natomiast to że dzieci spotkały się z prezydentem RP to moim zdaniem nic złego i na pewno to spotkanie nie zmieni losów wyborów. Dla dzieciaków to radocha i tyle. Zastanawia i po części cieszy coś innego. Musi być naprawdę ciepło w pieluszkach skoro przeciwnicy Komorowskiego zajmują się takimi pierdołami. Ciekawe czy któreś z tych dzieci było poczęte metoda in vitro? W każdym razie jak Duda wygra to nie będzie tego pytania. |
Markywee | Post #5 Ocena: 0 2015-03-12 16:56:40 (10 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Uwazasz to za pierdołę???
Rozumiem spotkanie dzieci z prezydentem "nie podczas kampanii", ale bronek tam przyjechal w okreslonym celu. O tym celu swiadcza wcisniete dzieciom transparenty. Tyle w temacie. Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2015-03-12 16:57:03 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Czy te dzieci przyprowadzili tam rodzice czy szkoła za zgodą lub bez zgody rodziców te nie wiemy. Na zdjęciach widać dzieci z dorosłymi, którzy nie mają napisane na czole kim są, a ja wiem jak funkcjonują tabloidy dlatego trochę za wcześnie na pisanie o omijaniu prawa skoro są jak narazie same domysły i znaki zapytania bo ja nie wiem kto te dzieci tam przyprowadzil. Jeżeli szkoła to powinno się tym zająć kuratorium.
Szkoła jest szkołą a wszelkie kulty religijne i inne kółka zainteresowań powinny odbywać się po zajęciach szkolnych doba ma 24 godziny i starczy czasu na jedno i na drugie. kuratorium wyjasnia sprawe [ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 12-03-2015 17:14 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Markywee | Post #7 Ocena: 0 2015-03-12 17:18:14 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-03-12 16:57:03, SweetLiar napisał(a): Czy te dzieci przyprowadzili tam rodzice czy szkoła za zgodą lub bez zgody rodziców te nie wiemy. Na zdjęciach widać dzieci z dorosłymi, którzy nie mają napisane na czole kim są, a ja wiem jak funkcjonują tabloidy dlatego trochę za wcześnie na pisanie o omijaniu prawa skoro są jak narazie same domysły i znaki zapytania bo ja nie wiem kto te dzieci tam przyprowadzil. Jeżeli szkoła to powinno się tym zająć kuratorium. Przedstawilem ci stanowisko MEN powyżej, ale ty głupio idziesz w zaparte. Pytanie - czy "impreza odbyla się w czasie lekcji"? TAK. I to zbija wszystkie argumenty "za bronkiem". Cytat: Szkoła jest szkołą a wszelkie kulty religijne i inne kółka zainteresowań powinny odbywać się po zajęciach szkolnych doba ma 24 godziny i starczy czasu na jedno i na drugie.
Ale ty nie mow co szkola "powinna" robic z religia, bo to jest jakies zyczeniowe myslenie i nic ponaddto. Regulacje sa jednoznaczne. Sa również jednoznaczne wobec agitacji politycznej. Na dodatek - jeżeli bronek miał być tam "jako prezydent" to: Placówki mają zadanie poinformować kuratorium o planach takich spotkań – mówi rzecznik MEN. Informacja do kuratorium była? Stad kontrole. Będą się mocno tlumaczyc i na pewno cos wymysla, co nie zmienia faktu - ze jest to pedofilia polityczna, jak ktoś wyżej napisał. Zreszta już się tlumacza, znaczy RZNA GLUPA... ![]() Prezydent nie wspominał w swoich wystąpieniach o kampanii, nie padło podczas spotkań ani jedno słowo - zapewnił burmistrz w rozmowie z dziennikarzem AIP. Skąd więc w rękach dzieci znalazły się plansze wyborcze "Popieram Komorowskiego"? - Ktoś, nie wiem kto, wręczył je dzieciom obecnym na spotkaniu. Sam zainterweniowałem, aby te elementy zostały dzieciom zabrane. Młody człowiek, który się pojawił w okolicy, natychmiast odebrał materiały wyborcze z rąk dzieci - powiedział burmistrz. [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 12-03-2015 17:24 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #8 Ocena: 0 2015-03-12 17:25:42 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #9 Ocena: 0 2015-03-12 17:28:41 (10 lat temu) |
Cytat: 2015-03-12 17:25:42, united4ever napisał(a): Cytat: Ciekawe czy któreś z tych dzieci było poczęte metoda in vitro? W każdym razie jak Duda wygra to nie będzie tego pytania.
Skąd ten pomysł? Zanim wydasz na kimś sąd postaraj się dowiedzieć co ten ktoś ma do powiedzenia w danym temacie. Tutaj cała wypowiedż Dudy na temat in vitro. Szczera do bólu klik Niezle. No nie spodziewałem się, myslalem ze będzie uciekać z odpowiedzia... Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Dwunasty | Post #10 Ocena: 0 2015-03-12 17:29:21 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2015-03-12 17:25:42, united4ever napisał(a): Cytat: Ciekawe czy któreś z tych dzieci było poczęte metoda in vitro? W każdym razie jak Duda wygra to nie będzie tego pytania.
Skąd ten pomysł? Zanim wydasz na kimś sąd postaraj się dowiedzieć co ten ktoś ma do powiedzenia w danym temacie. Tutaj cała wypowiedż Dudy na temat in vitro. Szczera do bólu klik Oj to przepraszam. Gdzieś wyczytałem iż Duda w 2012 roku chciał ludzi do wiezienia wysyłać za in vitro. Ale pewnie to nie było w czasie wyborów... Ale widzisz United to są sprawy ważne i o takich powinno się rozmawiać. edit: Duda jest przeciwnikiem in vitro i to trzeba sobie jasno wyjaśnić. |