MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory prezydenckie 2015

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 27 z 253 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ... 251 | 252 | 253 ] - Skocz do strony

Str 27 z 253

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nicado2

Post #1 Ocena: 0

2015-03-06 23:08:45 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

ObrazekObrazekmysle ze faktycznie skorzystam z rad wielu i przestane z toba dyskutowac bo takich bzdur jakie piszesz az nie mozna skomentowac...

chociaz zapytam jak mozna miec pewnosc ze tylko 2% ludzi powie ci na kogo glosowalo i byc tego pewnym...
ty tylko na podstawie Exit Poll jestes przekonany ze wybory sfalszowano???!!!
tylko to ci wystarczylo .....to przerazajace...

a coz takiego u tescia Pana Dudy?

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 06-03-2015 23:19 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Cruzcampo

Post #2 Ocena: 0

2015-03-06 23:24:15 (10 lat temu)

Cruzcampo

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 25-02-2013

Nie czytasz ze zrozumieniem, bo nie wybieram sie na inne klacze.. Po prostu pomylilies userow.. Wnioskuje z tego, ze masz na tyle zryty beret, ze nie wiesz do kogo, i o czym piszesz,, To widac w postach, ale ok..
Masz jakiekolwiek dowod na falszerstwa ?,, Twoje propadandowe gatki nie sa wiarygodne..
"Swoje obowiązki wykonywałem ze spokojnym sumieniem i sercem przepełnionym wiarą." - Adolf Eichmann

Do góry stronyOffline

Ulala255

Post #3 Ocena: 0

2015-03-06 23:25:06 (10 lat temu)

Ulala255

Kobieta

Z nami od: 06-03-2015

Witam,

ja uważam że Komorowski i P0 powinni zostac odsunieci od władzy i mam nadzieje ze tym razem rzeczywiscie tak bedzie.

Nie mam na mysli konkretnej partii czy Kandydata ale uwazam ze Duda jak najbardziej sie nadaje na głowę panstwa.

Myślę ze wielu Polaków nie ma zielonego pojęcia co sie zmienilo za rządów Pis-potrafią sie tylko z nich śmiać i ośmieszać.

Otóz kochani duzo dobrego zrobili a mianowicie;

-w okresie 2005-2007 powstało 1,2 mln miejsc pracy w kraju
-spadło bezrobocie z ponad 3 mln osób w 2005 do około 1 mln 100 tys. w 2008
- inflacja była niska ( spełniała kryteria wejścia do strefy euro), a zloty stabilny ( złoty nie przekroczył bariery 3.50 za euro).
--zmniejszono deficyt finansów publicznych z około 4 proc. PKB do w 2006 do 3 proc. PKB ( jedno z kryterium do przyjęcia waluty unijnej) ( Tu warto przypomnieć, że za rządów PIS Polska spełniała wszystkie kryteria przyjęcia do strefy euro. Jednak Kaczyński sensownie uznał, że jesteśmy za słabi gospodarczo i ekonomicznie, żeby starać się o wejście do korytarza ERM2 ( zamrożenie kursu złotego na dwa lata)
-cena benzyny spadla z ok. 4,30 zł do 3,70 zł.
-zlikwidowano podatek od spadków i darowizn
-obniżono o ponad polowe składkę rentową, dzięki czemu wzrosły pensje
-podniesiono znacząco najniższą płacę.
-wprowadził w ramach polityki prorodzinnej nieznane w Polsce a powszechne w Europie Zachodniej odpisy od podatku na każde dziecko
- wydłużył urlopy macierzyńskie
- wprowadził też tzw. „becikowe”, czyli zapomogę z tytułu urodzenia dziecka
- na dożywianie dzieci przeznaczył 500 mln zł rocznie.
- zainicjował politykę bezpieczeństwa energetycznego przez poszukiwanie niezależnych źródeł energii w kraju i zagranicą
-wprowadził mechanizmy konkurencji w telefonii komórkowej: spadły o prawie połowę ceny dostępu do internetu i ceny usług telefonicznych
- -powołał Centralne Biuro Antykorupcyjne
-powołał Krajową Szkołę Sędziów i Prokuratorów. Po dwóch latach rządów PiS przestępczość kryminalna spadla o 18 proc.
-nakłady na ochronę zdrowia wzrosły o ponad 10 mld zł, tj. o 26%, a niedopłacanym latami pracownikom tej branży podniesiono wynagrodzenia o blisko jedna trzecią. Żaden rząd tego nie przeprowadził do tamtej pory, a i do dziś.

i wiele innych rzeczy ktorych w tym momencie nie pamiętam.

Powiedzcie,czy rządy Po mogą sie pochwalić czyms podobnym??????

Oni najchetniej by wszystko posprzedawali...złodzieje
Kto sie trochę interesuje,wie ze Ci ludzie z PO tylko doprowadzą do nędzy...

Mam nadzieje ze tym postem nikogo nie urazilam a byc możę niekorym otworzyłam oczy:)

Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: Ulala255 06-03-2015 23:28 ]

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #4 Ocena: 0

2015-03-06 23:29:54 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

Cytat:

2015-03-06 23:25:06, Ulala255 napisał(a):
Witam,

ja uważam że Komorowski i P0 powinni zostac odsunieci od władzy i mam nadzieje ze tym razem rzeczywiscie tak bedzie.

Nie mam na mysli konkretnej partii czy Kandydata ale uwazam ze Duda jak najbardziej sie nadaje na głowę panstwa.

Myślę ze wielu Polaków nie ma zielonego pojęcia co sie zmienilo za rządów Pis-potrafią sie tylko z nich śmiać i ośmieszać.

Otóz kochani duzo dobrego zrobili a mianowicie;

-w okresie 2005-2007 powstało 1,2 mln miejsc pracy w kraju
-spadło bezrobocie z ponad 3 mln osób w 2005 do około 1 mln 100 tys. w 2008
- inflacja była niska ( spełniała kryteria wejścia do strefy euro), a zloty stabilny ( złoty nie przekroczył bariery 3.50 za euro).
--zmniejszono deficyt finansów publicznych z około 4 proc. PKB do w 2006 do 3 proc. PKB ( jedno z kryterium do przyjęcia waluty unijnej) ( Tu warto przypomnieć, że za rządów PIS Polska spełniała wszystkie kryteria przyjęcia do strefy euro. Jednak Kaczyński sensownie uznał, że jesteśmy za słabi gospodarczo i ekonomicznie, żeby starać się o wejście do korytarza ERM2 ( zamrożenie kursu złotego na dwa lata)
-cena benzyny spadla z ok. 4,30 zł do 3,70 zł.
-zlikwidowano podatek od spadków i darowizn
-obniżono o ponad polowe składkę rentową, dzięki czemu wzrosły pensje
-podniesiono znacząco najniższą płacę.
-wprowadził w ramach polityki prorodzinnej nieznane w Polsce a powszechne w Europie Zachodniej odpisy od podatku na każde dziecko
- wydłużył urlopy macierzyńskie
- wprowadził też tzw. „becikowe”, czyli zapomogę z tytułu urodzenia dziecka
- na dożywianie dzieci przeznaczył 500 mln zł rocznie.
- zainicjował politykę bezpieczeństwa energetycznego przez poszukiwanie niezależnych źródeł energii w kraju i zagranicą
-wprowadził mechanizmy konkurencji w telefonii komórkowej: spadły o prawie połowę ceny dostępu do internetu i ceny usług telefonicznych
- -powołał Centralne Biuro Antykorupcyjne
-powołał Krajową Szkołę Sędziów i Prokuratorów. Po dwóch latach rządów PiS przestępczość kryminalna spadla o 18 proc.
-nakłady na ochronę zdrowia wzrosły o ponad 10 mld zł, tj. o 26%, a niedopłacanym latami pracownikom tej branży podniesiono wynagrodzenia o blisko jedna trzecią. Żaden rząd tego nie przeprowadził do tamtej pory, a i do dziś. Źródło: <a href="http://niepoprawni.pl/blog/2559/czego-dokonal-rzad-pis-w-niespelna-dwa-lata-14vii2006-5xi2007" target="_blank" target="_new">http://niepoprawni.pl/blog/2559/czego-dokonal-rzad-pis-w-niespelna-dwa-lata-14vii2006-5xi2007</a> &copy; Niepoprawni.pl | Dziękujemy! :) <- Bądź uczciwy, nie kasuj informacji o źródle - blogerzy piszą za darmo, szanuj ich pracę.

Źródło: <a href="http://niepoprawni.pl/blog/2559/czego-dokonal-rzad-pis-w-niespelna-dwa-lata-14vii2006-5xi2007" target="_blank" target="_new">http://niepoprawni.pl/blog/2559/czego-dokonal-rzad-pis-w-niespelna-dwa-lata-14vii2006-5xi2007</a>
&copy; Niepoprawni.pl | Dziękujemy! :) <- Bądź uczciwy, nie kasuj informacji o źródle - blogerzy piszą za darmo, szanuj ich pracę.

i wiele innych rzeczy ktorych w tym momencie nie pamiętam.

Powiedzcie,czy rządy Po mogą sie pochwalić czyms podobnym??????

Oni najchetniej by wszystko posprzedawali...złodzieje
Kto sie trochę interesuje,wie ze Ci ludzie z PO tylko doprowadzą do nędzy...

Mam nadzieje ze tym postem nikogo nie urazilam a byc możę niekorym otworzyłam oczy:)

Pozdrawiam

masz wiele racjii
ale naprawde zalozylas teraz konto aby to napisac??*THUMBS UP*

jutro posiedze poszukam troche informacjii na ten temat bo co do niektorych rzeczy masz racje ale nie do wszystkich jednak aby ci odpowiedziec musze troche pogrzebac aby poszukac danych

jednak nie ktos juz przygotowal to za mnie masz ponizej wykresy jak to bylo naprawde :-)porownanie

widzisz teraz kazdy narzeka a to ze podatki rosna a to ze PO rozkrada.
ale powiedz mi szczerze PIS obiecuje cuda a skad na to wziasc kase?? dodrukowac?

HAHAHA dlaczego kopiujesz czyjes komentarze bez podawania zrodla
ponizej link do komentarza ktory wkleilas
kopiuj wklej nowej kolezanki

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 06-03-2015 23:44 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Ulala255

Post #5 Ocena: 0

2015-03-06 23:40:22 (10 lat temu)

Ulala255

Kobieta

Być może sie mylę w niektorych kwestiach,
i nie mam zamiaru nikogo obrażac bo domyslam się ze zaraz zostanę ,,obrzucana błotem' itp
Tak czy owak kazdy ma prawo do swojego zdania:)
Ja szanuje poglądy innych i mam nadzieję ze forumowicze moje tez uszanują:)

Do góry stronyOffline

qubuzz

Post #6 Ocena: 0

2015-03-06 23:43:57 (10 lat temu)

qubuzz

Mężczyzna

Z nami od: 21-02-2015

@Nicado2, czemu akurat obecność Andrzeja Dudy przeszkadza Ci na spotkaniu parlamentarzystów izraelskich w Krakowie rok temu? Spotkaniu w którym uczestniczyli członkowie naszego rządu, parlamentu (np. Cezary Grabarczyk) oraz politycy z innych Krajów.

Jak pisze Gazeta Krakowska:

Wydarzenie, które odbyło się w ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Pamięci o Holokauście, przypadającego w rocznicę wyzwolenia Auschwitz, zgromadziło parlamentarzystów z kilkunastu krajów, m.in. Polski, Izraela, Czech, Grecji, Francji, Estonii, Litwy, Włoch, Niemiec, Hiszpanii, Węgier, Kanady i Stanów Zjednoczonych, którzy oddali hołd pomordowanym i uhonorowali ocalonych. Wcześniej wzięli oni udział w uroczystości rocznicowej w Oświęcimiu-Brzezince. W spotkaniu uczestniczyła największa w historii – licząca około 60 deputowanych - delegacja Knesetu. Na jej czele stali szefowie frakcji parlamentarnych: rządzącej koalicji - Jariw Lewin i opozycyjnej Partii Pracy - Isaak Herzog. W delegacji byli też m.in. minister gospodarki Naftali Bennett, aszkenazyjski rabin Izraela Dawid Lau i przedstawiciele sił zbrojnych. Delegacji Sejmu przewodniczył wicemarszałek Sejmu Cezary Grabarczyk. Obecni byli także członkowie polsko-izraelskiej grupy parlamentarnej. Po obradach zaplanowano spotkania grup bilateralnych. Posłowie rozmawiali m.in. o przyszłości Muzeum Auschwitz i wzajemnych relacjach. Inicjatorem przyjazdu deputowanych Knesetu do Polski była fundacja „From the Depths”, którą kieruje 27-letni Izraelczyk Jonny Daniels, wnuk ocalonych z Zagłady Żydów. Międzynarodowy Dzień Pamięci o Ofiarach Holokaustu został ustanowiony przez Zgromadzenie Ogólne Narodów Zjednoczonych. 27 stycznia przypada rocznica wyzwolenia obozu Auschwitz.

Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3312452,krakow-spotkanie-parlamentarzystow-w-rocznice-wyzwolenia-auschwitz,id,t.html

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

Ulala255

Post #7 Ocena: 0

2015-03-06 23:46:47 (10 lat temu)

Ulala255

Kobieta

Nie tylko Pis obiecuje,,cuda' kazda partia tak robi.
Ale Pis choć troszkę postarał się aby pokazac ze jest to mozliwe,
Oczywiscie nie wszystko od razu,na to potrzeba wielu lat,ale rządząca partia musi prężnie do tego dążyć,a Pis pokazal namiastkę tego czego nie mozna powiedziec o PO.
Tutaj gdzie mieszkam,znajomi anglicy rozmawiajac ze mną o sytuacji politycznej w Polsce śmieją sie z Tuska i Komorowskiego...
i co bylo dla mnie olbrzymim zaskoczeniem,bardzo chwalą Pis,twierdzą ze gdyby tylko dostali szansę i czas to wyprowadzą nas na prostą.
Nie wiem ską posiadaja taką wiedzę,ale wielokrotnie sie z tym spotkałam.
Więć skoro obcokrajowcy cos takiego mowią to może rzeczywiscie warto sie nad tym zastanowic?:)

Do góry stronyOffline

Ulala255

Post #8 Ocena: 0

2015-03-06 23:48:47 (10 lat temu)

Ulala255

Kobieta

Zerknijcie na to:)
mialam ubaw po pachy:)
https://www.youtube.com/watch?v=UYdQO58FXvE

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2015-03-06 23:51:36 (10 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2015-03-06 23:48:47, Ulala255 napisał(a):
Zerknijcie na to:)
mialam ubaw po pachy:)
https://www.youtube.com/watch?v=UYdQO58FXvE

Proponuje przejrzeć istniejące już tematy, ten filmik już jest na forum to raz, a dwa to nijak ma się do tematu "wybory prezydenckie".

Lubie wybory. Zawsze mamy tylu nowych użytkowników :)

Do góry stronyOffline

Ulala255

Post #10 Ocena: 0

2015-03-06 23:52:51 (10 lat temu)

Ulala255

Kobieta

a link do moich komentarzy to

http://niepoprawni.pl/blog/2559/czego-dokonal-rzad-pis-w-niespelna-dwa-lata-14vii2006-5xi2007

Tu wszystko jest ładnie opisane:)

Do góry stronyOffline

Strona 27 z 253 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ... 251 | 252 | 253 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,