MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory prezydenckie 2015

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 26 z 253 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 251 | 252 | 253 ] - Skocz do strony

Str 26 z 253

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2015-03-06 19:54:32 (10 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2015-03-06 16:29:37, nicado2 napisał(a):
Markywee sadze ze mozg to nie tylko od moich wypowiedzi ci sie lasuje podoba mi sie ze sie poddajesz gdy brakuje ci argumentó by mi odpowiedziec.

Okreslilem WYRAZNIE, czym sa twoje argumenty - poziom karmy jaka leci z TVN. I na nie odpowiedzialem.

Cytat:
co do twoich pytan wiem gzie jest siedziba PKW wiem ktoja wybiera ( prezes TK , prezes SN, prezes SA) ale co to zmienia?
nie znalazlem wynikow na stronie PKW
wyczytalem tez ze nie ma wgladu do glosow niewaznych.
Nie zmienia to faktu ze wiele ludzi oddaje glos niewazny bo nie ma na kogo glosowac.
Nie zmienia to tez faktu ze w ostatnich wyborach partia ktora wygrala oglosila ze wybory sfalszowano

glosy niewazne - tak, ludzie czasem "sie nie przyznaja", i jest to uwzglednione w exit poll - blad wynosi MAX 2%.
A jaka w tym roku byla roznica, i co nam mowi ten wskaznik?
Tylko DWIE partie mialy roznice, zgadnij jakie.

Niezdecydowani? Czlowieku, ty mowisz ze 5000000 osob poszlo i oddalo "niewazne/puste karty". Dobrze sie czujesz?

Doczytales ze NIE MA WGLADU w glosy niewazne, ktorych jest 5000000. Zgadnij teraz DLACZEGO nie ma wgladu.

nie znalazles wynikow na stronie PKW - ile minelo od wyborow? Zastanow sie dlaczego jeszcze nie ma wynikow??

Wiesz gdzie jest siedziba PKW? to bardzo fajnie, dziwi mnie jedynie ze nie wlacza ci sie lampka alarmowa - ale pewnie nie dostarles do informacji ze PKW wynajmuje pomieszczenia od KANCELARII PREZYDENTA.
To jak to tak, kandydat na prezydenta kontroluje pomieszczenia w jakich jest PKW?

Wiesz kto wybiera PKW? Fajnie. A wiesz ze Komorowski uzupelnil jej sklad po dymisjach?
To jak to tak, kandydat na prezydenta sam wybral czlonkow komisji wyborczej? :D

Partia ktora niby "wygrala" wybory samorzadowe zglosila swoje watpliwosci, poniewaz jej wynik mial byc ZNACZNIE wyzszy wg exit poll, oraz byla cala kupa protestow wyborczych.

I co z tymi "zaginionymi" 130.000 glosow? Brak komentarza?

Cytat:
Karta była w formie "książki" i gdyby pierwsza strona była pusta zamiast "PełeSeLu" wyniki mogłyby by być inne.

To juz obalone. Wczesniej tez byla ksiazeczka i nie bylo takich cyrkow.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 06-03-2015 19:57 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Arturo28

Post #2 Ocena: 0

2015-03-06 20:14:42 (10 lat temu)

Arturo28

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Cytat:

2015-03-06 14:59:09, nicado2 napisał(a):
Cytat:

Dobry Wujek jak wklejasz zdjecia to rob to bez fotomonazu albo zrob to porzadnie bo niestety te psai kupe domalowales w dosc nieudolby sposob...

Witam. W nieudolny sposob to ta psią kupe starasz sie chyba zmyc z oka, bo cos niedowidzisz he bez urazy.
Komor to na wyglaszanie kazan sie nadaje bardziej niz na prezydenta. Taki kaznodzieja to powolanie dla niego.
Lublin river side

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #3 Ocena: 0

2015-03-06 20:16:03 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

naprawde poziom przeszkolenia przez Pis jest bardzo wysoki.
jak sadzisz jezeli zrobisz test tu w tym temacie i zadasz pytanie ile osob oglada TVN kazdy powie nie nie ogladam ile osob zaglosuje na Komorowskiego kazdy powie ze nie... stosujesz dobry sposob na wystraszenie ludzi aby sie przyznac do czegokolwiek.
Dla ciebie nie ma dowodow przeciez wszystko jest takie jasne i proste czysto Pis-owa propaganda.

moj swiatopoglad na polska polityke bieze sie z ogladania różych stacjii telewizyjnych poczawszy od TVP przez Polsat TVN jak róniez TVRepublika. w tym momencie ogladam uwielbianom przez ciebie Republike "Polityczne podsumowanie dnia".
Przez caly czas probuje rozpoczac jakakolwiek merytoryczna dyskusje na temat kandydatów na prezydenta ale chyba zle trafilem bo tu trwa kampania Dudy.

Porazajace jest ze cala wasza argumentacja na tematy gdzie nic nie potraficie powiedziec konczy sie na TVN owskiej propagandzie ktorej zostalem niby poddany.

EDIT
co do zdjecia na moje wyglada to na nieudolny fotomontaz ...
ale pytanie czy wdepniecie w psia kupe dyskwalifikuje kandydata w wyborach?

Markywee nie wiem ile osob swiadomie oddalo glos niewazny nie wiem ile popelnilo blad wiem jedno olbrzymia czesc spoleczenstwa jest niezadowolona i zdgustowanapoziomem polityki jaki prowadzi PO-PIS.
widac to zreszta tu na forum jezeli ktos nie jest za Duda to na pewno jest za Komorowskim nie ma dla was nikogo posrodku...

Dlatego uwazam ze ani Duda ani KOmorowski

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 06-03-2015 20:22 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #4 Ocena: 0

2015-03-06 20:43:20 (10 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2015-03-06 20:16:03, nicado2 napisał(a):
naprawde poziom przeszkolenia przez Pis jest bardzo wysoki.
jak sadzisz jezeli zrobisz test tu w tym temacie i zadasz pytanie ile osob oglada TVN kazdy powie nie nie ogladam ile osob zaglosuje na Komorowskiego kazdy powie ze nie... stosujesz dobry sposob na wystraszenie ludzi aby sie przyznac do czegokolwiek.

Ale ty to jestes naprawde zabawny. Chcesz sie kłócić z matematyka/statystyka?
Exit polls mowi wyraznie - BLAD max 2%. Tymczasem w wyborach samorzadowych roznica wynosila... ile?
A ty dalej lecisz z karma na poziomie TVN. Ty masz swoja "statystyke" a firmy sie tym zajmujace maja swoja jak widze.

Cytat:

Dla ciebie nie ma dowodow przeciez wszystko jest takie jasne i proste czysto Pis-owa propaganda.

Dowody? Wyliczylem ci. Najwyrazniej sa dla ciebie zbyt widoczne zeby zauwazyc. Jak tam, nadal zero komentarza na temat "zaginionych" 130.000 glosow?

Cytat:

moj swiatopoglad na polska polityke bieze sie z ogladania różych stacjii telewizyjnych poczawszy od TVP przez Polsat TVN jak róniez TVRepublika. w tym momencie ogladam uwielbianom przez ciebie Republike "Polityczne podsumowanie dnia".
Przez caly czas probuje rozpoczac jakakolwiek merytoryczna dyskusje na temat kandydatów na prezydenta ale chyba zle trafilem bo tu trwa kampania Dudy.

Doskonale pokazujesz jaki masz swiatopoglad, i jaka stacja przewaza.

Twoja "merytoryczna dyskusja" opiera sie w wiekszosci na zabawnym przekazie z tv - no wlasnie.

Cytat:

Porazajace jest ze cala wasza argumentacja na tematy gdzie nic nie potraficie powiedziec konczy sie na TVN owskiej propagandzie ktorej zostalem niby poddany.

Ty mowisz jaka telewizje ogladasz, nie my.
Argumentacja jest - i do tego mocna - natomiast ty meandrujesz gdzies... gdzies.
Zadnego komentarza na temat kontroli bronka nad PKW? Ahaaaa bo tego w tv nie bylo...

Cytat:

Markywee nie wiem ile osob swiadomie oddalo glos niewazny nie wiem ile popelnilo blad wiem jedno olbrzymia czesc spoleczenstwa jest niezadowolona i zdgustowanapoziomem polityki jaki prowadzi PO-PIS.

NIE WIESZ, ale nadal pitolisz od rzeczy, przedstawiajac swoja odrealniona wersje w ktorej 5.000.000 osob idzie sobie na wybory i oddaje niewazny glos bo nie wie na kogo glosowac. I naturalnie, zadziwiajaco nagle psl rosnie a pis spada...
Rece opadaja.

Cytat:

widac to zreszta tu na forum jezeli ktos nie jest za Duda to na pewno jest za Komorowskim nie ma dla was nikogo posrodku...

A.... kto jeszcze ma szanse z naszym drogim liderem komorowskim? Skonczony palikot? Smieszna ogorek? Szalony kapelusznik korwin?

W tych wyborach chodzi GLOWNIE o wykopanie bronka.

Tymczasem, nasz drogi bronek, nie daje nam odpoczac, dzis byli... "polscy biznesi"

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #5 Ocena: 0

2015-03-06 20:52:50 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Markywee no prosze cie jak mozna statystyka i matematyka to dwie rozne dziedziny nauki. I tam gdzie z matematyka nie mozna sie klocic tak statystyka moze wprowadzac blad tym bardziej w sondazach.

Sluchalem sobie prof. Targalskiego stwierdzenie ze Polska to dziki kraj nie jest zbyt przyjemne dla uszu. zaznaczam ze nie powiedzial o politykach jako tych dzikich tylko powiedzial przyjezdza Komorowski polityk z dzikiego kraju.

Z ostatnim twoim zdaniem Markywee musze sie z toba zgodzic i robie to z przyjemnoscia "Nie ma nikogo na kogo mozna glosowac nalezy wykopac Bronka ale jak to zrobic nie wpuszczajac tam Dudy i nie chodzi tu o samego Dude jako polityka tylko Dude jako czlowieka sterowanego przez PiS.

Chcialbym zeby Duda przegral te wybory wtedy Kaczynski wywali go z partii a Duda na fali popularnosci stworzy wlasna partie ktora moze wtedy bylaby powiewem swierzosci w naszej polityce. Kto wie moze wtedy bym na niego zaglosowal...

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 06-03-2015 20:57 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #6 Ocena: 0

2015-03-06 21:35:13 (10 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2015-03-06 20:52:50, nicado2 napisał(a):
Markywee no prosze cie jak mozna statystyka i matematyka to dwie rozne dziedziny nauki. I tam gdzie z matematyka nie mozna sie klocic tak statystyka moze wprowadzac blad tym bardziej w sondazach.

Widze ze tylko do tego byles w stanie sie odniesc. Ok.

To nie byl sondaz, tylko exit poll. Znaczna roznica. Blad max 2%. Ale z kim ja o tym gadam...

Cytat:

Z ostatnim twoim zdaniem Markywee musze sie z toba zgodzic i robie to z przyjemnoscia "Nie ma nikogo na kogo mozna glosowac nalezy wykopac Bronka ale jak to zrobic nie wpuszczajac tam Dudy i nie chodzi tu o samego Dude jako polityka tylko Dude jako czlowieka sterowanego przez PiS.

Ale ty glosuj na kogo sobie chcesz. Chocby nowicka albo kukiza ktorego prawdopodobnie nie bedzie.
"czlowieka sterowanego" - jak widac propaganda "polityki milosci" PO, zrobila swoje. Ot efekty ogladania telewizji...

Cytat:

Chcialbym zeby Duda przegral te wybory wtedy Kaczynski wywali go z partii a Duda na fali popularnosci stworzy wlasna partie ktora moze wtedy bylaby powiewem swierzosci w naszej polityce. Kto wie moze wtedy bym na niego zaglosowal...

Pomine mileczeniem... to cos.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 06-03-2015 21:40 ]

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #7 Ocena: 0

2015-03-06 22:08:33 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2015-03-06 21:35:13, Markywee napisał(a):
Cytat:

2015-03-06 20:52:50, nicado2 napisał(a):

Widze ze tylko do tego byles w stanie sie odniesc. Ok.

To nie byl sondaz, tylko exit poll. Znaczna roznica. Blad max 2%. Ale z kim ja o tym gadam...

Cytat:

Ale ty glosuj na kogo sobie chcesz. Chocby nowicka albo kukiza ktorego prawdopodobnie nie bedzie.
"czlowieka sterowanego" - jak widac propaganda "polityki milosci" PO, zrobila swoje. Ot efekty ogladania telewizji...

Cytat:

Pomine mileczeniem... to cos.

ales ty sie tej telewizjii uczepil a ty co tylko Radia sluchasz bo telewizja klamie.
exit poll to nie sondaz HA HA HA HA
a co do twoich smiesznych wypowiedzi to za wikipedia:
Exit poll :Exit poll (ang., /ˈeksɪt ˌpəʊl/ lub /ˈegzɪt ˌpəʊl/) – sondaż przeprowadzany przez agencję badawczą w dniu wyborów, w którym wyborcy wychodzący z lokali wyborczych odpowiadają na pytanie, na kogo głosowali.

Sondaże takie są zazwyczaj przeprowadzane przez prywatne firmy medialne, jak gazety i telewizje. W sondażach tych występuje naturalny margines błędu, nierzadko duży (przeważnie 2%)

wyobraz sobie wychodzi facet z lokalu wyborczego podchodzi gosc z TV Trwam i pyta na kogo glosowal sadzisz ze przyznalby sie gosc do glosowania na PO ??

WIdze ze kolega traci argumenty w tej dyskusjii i gada byle co co mu do glowy przyjdzie. a szkoda kiedys ciekawe teksty wyszukiwales a teraz nawet do wujka Google nie zajrzales co to exit poll no chyba ze google to tez platformersi *ROFL*:-]

:-]*ROFL**ROFL*

tak z ciekawosci jak oni to robia ze blad w exit poll to max 2% czyzbys wiedzial o czyms czego my nie wiemy?
jakies kamery w kabinach do glosowania czy po prostu twoja partia wyniki juz ma przygotowane a tylko raz zaspali stad to oburzenie??

*THUMBS UP**THUMBS UP*

wszyscy o Komorowskim to ja troszke o Dudzie:

"
Latem 2009 roku Lech Kaczyński ułaskawił Adama S., biznesmena skazanego za wyłudzenie, a prywatnie bliskiego znajomego zięcia prezydenta, Marcina Dubienieckiego. Decyzja zapadała w błyskawicznym tempie, z pominięciem opinii sądu i wbrew stanowisku Prokuratury Generalnej. Sprawę miał pilotować właśnie Andrzej Duda. W sprawie wszczęto śledztwo, ale dokumenty związane z ułaskawieniem zaginęły. W związku z tym prokuratura była zmuszona umorzyć postępowanie, ale w uzasadnieniu przyznała, że tylko Duda mógł odpowiadać za zaginięcie tych materiałów.

Sam zainteresowany twierdził, że nie pamięta szczegółów sprawy. W zeznaniach podkreślał, że Lech Kaczyński decyzje o ułaskawieniach podejmował samodzielnie i starał się pomniejszać swoją rolę w ułaskawieniu Adama S."

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 06-03-2015 22:24 ]

Do góry stronyOffline

Cruzcampo

Post #8 Ocena: 0

2015-03-06 22:24:25 (10 lat temu)

Cruzcampo

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 25-02-2013

Kolego, wybrales zlego adwersarza.. Kolega Markywee to tuba PiSlamu dzialajaca na tym forum.. Tak to dziala .. Jedni klakierzy rzucaja konfetti na wiecach Dudy, a inni dzialaja na forach Polonii.. Slowem - agitacja i rycie lba niezdecydowanym *THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: Cruzcampo 06-03-2015 22:30 ]

"Swoje obowiązki wykonywałem ze spokojnym sumieniem i sercem przepełnionym wiarą." - Adolf Eichmann

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #9 Ocena: 0

2015-03-06 22:28:59 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

wiem ale mnie bawi jak sie miota i juz sam nie wie co pisac mam dobry ubaw mam nadzieje ze nie tylko ja

wiec lecimy dalej z Panem Duda

"10 kwietnia 2010 r. był w Warszawie. Chcąc opóźnić moment przejęcia obowiązków głowy państwa przez ówczesnego marszałka Sejmu Bronisława Komorowskiego odmawiał uznania, że prezydent Kaczyński zginął w katastrofie smoleńskiej. Domagał się przedstawienia oficjalnego aktu zgonu.

Z okresu po katastrofie pochodzi też jedna z bardziej kontrowersyjnych wypowiedzi Dudy. Komentując protesty przeciwko pochowaniu Lecha Kaczyńskiego na Wawelu polityk PiS stwierdził, że ludzie, którzy się temu sprzeciwiają „nie są prawdziwymi patriotami"

no ja nie jestem patriota wedlug Dudy wiec jak moge na niego glosowac??

lecimy dalej zobaczmy z kim mamy do czynienia "Prawdziwa polityczna próba przyszła już po kilku tygodniach. Prezes PiS podjął decyzję o usunięciu z partii Zbigniewa Ziobry. Wraz ze swoim patronem z partii odeszło kilkunastu wpływowych polityków. Wszyscy spodziewali się, że Duda, który zawdzięczał Ziobrze całą karierę, podąży za nim. Tak przynajmniej kalkulowali stronnicy Ziobry, ale srodze się zawiedli. Duda zapewnił Jarosława Kaczyńskiego o swojej lojalności i pozostał w PiS. – Nie mogłem uwierzyć, że Andrzej nie poprze Zbyszka. Przecież to my go wprowadziliśmy do polityki, wypromowali, uczyniliśmy go posłem, a on w godzinie próby okazał się zwykłym karierowiczem – wspominał w 2012 r. w rozmowie z „Newsweekiem” Arkadiusz Mularczyk."

spotkanie z "moherowym biskupem" czyli co nas czeka gdy Duda wygra wybory

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 06-03-2015 22:45 ]

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #10 Ocena: 0

2015-03-06 22:54:06 (10 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2015-03-06 22:08:33, nicado2 napisał(a):
exit poll to nie sondaz HA HA HA HA
a co do twoich smiesznych wypowiedzi to za wikipedia:
Exit poll :Exit poll (ang., /ˈeksɪt ˌpəʊl/ lub /ˈegzɪt ˌpəʊl/) – sondaż przeprowadzany przez agencję badawczą w dniu wyborów, w którym wyborcy wychodzący z lokali wyborczych odpowiadają na pytanie, na kogo głosowali.
Sondaże takie są zazwyczaj przeprowadzane przez prywatne firmy medialne, jak gazety i telewizje. W sondażach tych występuje naturalny margines błędu, nierzadko duży (przeważnie 2%)

Dobrze wiesz ze chodzi o porownanie z sondazami PRZEDWYBORCZYMI.
Saondaze przedwyborcze to zupelnie inna bajka, bo badaja PREFERENCJE i sa niedokladne.

Zapomiales dopisac:

Exit polls have historically and throughout the world been used as a check against and rough indicator of the degree of election fraud. Some examples of this include the Venezuelan recall referendum, 2004, and the Ukrainian presidential election, 2004.

A teraz jeszcze sobie POROWNAJ wersje angielska tego hasla w wikipedii z wersja polska.

http://en.wikipedia.org/wiki/Exit_poll

http://pl.wikipedia.org/wiki/Exit_poll

2%. PONOWNIE zapytam, JAKA BYLA ROZNICA w wyborach samorzadowych?

Cytat:
wyobraz sobie wychodzi facet z lokalu wyborczego podchodzi gosc z TV Trwam i pyta na kogo glosowal sadzisz ze przyznalby sie gosc do glosowania na PO ??

Witki opadaja.
TAK masz racje, wszyscy klamia... *ROFL* dzizas...

Cytat:
WIdze ze kolega traci argumenty w tej dyskusjii i gada byle co co mu do glowy przyjdzie. a szkoda kiedys ciekawe teksty wyszukiwales a teraz nawet do wujka Google nie zajrzales co to exit poll no chyba ze google to tez platformersi *ROFL*:-]

:-]*ROFL**ROFL*

Kolego, ja podaje argumentacje, ty meandrujesz.
Piszac to co piszesz ani nie ubarwisz rzeczywistosci, ani jej nie nagniesz w swoja strone, ale widze ze masz taki styl dyskusji. Nie odnoszenie sie merytorycznie, oraz pisanie ze ktos nie ma "argumentow", samemu ich nie majac.
Ja wiem ze dzis piatek, i dzien trola, ale bez przesady.

130.000 zaginionych glosow, kontrola bronka nad PKW, 5.000.000 niewaznych glosow, brak wynikow na stronie PKW nadal wisi bez odpowiedzi.
Ale napiszesz zaraz ze "nie mam argumentow" i bedzie "ok", prawda?

Cytat:
tak z ciekawosci jak oni to robia ze blad w exit poll to max 2% czyzbys wiedzial o czyms czego my nie wiemy?
jakies kamery w kabinach do glosowania czy po prostu twoja partia wyniki juz ma przygotowane a tylko raz zaspali stad to oburzenie??

Nie "jak oni to robia" tylko to jest badanie przeprowadzane od razu po oddaniu glosu. Dlatego jest dokladne i dlatego 2%.

I dlatego jest to wskaznik czy wybory byly falszowane, czy nie.

Cytat:

2015-03-06 22:24:25, Cruzcampo napisał(a):
Kolego, wybrales zlego adwersarza.. Kolega Markywee to tuba PiSlamu dzialajaca na tym forum.. Tak to dziala .. Jedni klakierzy rzucaja konfetti na wiecach Dudy, a inni dzialaja na forach Polonii.. Slowem - agitacja i rycie lba niezdecydowanym *THUMBS UP*

A myslalem ze kolega Bampool wybrykal na inne pastwisko obslugiwac inne klacze...?

Cytat:
wiem ale mnie bawi jak sie miota i juz sam nie wie co pisac mam dobry ubaw mam nadzieje ze nie tylko ja

Ja sie kolego nie miotam, po prostu dziwi mnie... bezmiar bezsensu niektorych tekstow jakie tutaj prezentujesz.

Ciekaw jestem kiedy merytorycznie odniesiesz sie do tego co napisano, czy znowu bedzie skok w bok i pitolenie o niczym...

Do góry stronyOffline

Strona 26 z 253 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 251 | 252 | 253 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,