MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory prezydenckie 2015

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 224 z 253 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 223 | 224 | 225 ... 251 | 252 | 253 ] - Skocz do strony

Str 224 z 253

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nicado2

Post #1 Ocena: 0

2015-05-22 20:03:31 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2008

Cytat:

2015-05-22 19:53:38, x_fish napisał(a):
Cytat:

2015-05-22 19:45:56, Cruzcampo napisał(a):
Cytat:

2015-05-22 19:43:13, x_fish napisał(a):
Cytat:

2015-05-22 19:37:34, nicado2 napisał(a):
co do tego czy PO mialoby 10% gdyby nie bylo PIS... chcialbym... nie sadzisz chyba ze ludzie glosuja na PO bo tak super rzadza nawet teraz nie wazne czy Komorowski wygra czy przegra ma duze poparcie nie dlatego ze jest dobrym prezydentem ludzie po prostu nie chca Pisu u wladzy...

Dzieki za wyjasnienie bo zastanawialem sie skad sie bierze takie poparcie PO po tym co wyczyniali w ostatnich latach, po wszystkich aferach zamiatanych pod dywan, po zawladnieciu publicznych mediow.

Co takiego ma w sobie PiS, ze tak sie udaje ludzmi manipulowac do wlasnych celow? Powaznie pytam. Nigdy na PiS nie glosowalem ale nigdy sie ich nie balem.

Oszolomow w swoich szeregach.. Tylko tyle i az tyle.. *DONT_KNOW*

i to wystarcza?
Jedni i drudzy maja oszolomow. Zlodziei wiecej w PO.
Program jest niewazny? Mam wybrac ponownie spiacego misia, notariusza PiS zamiast inteligentnego i energicznego Dude bo w pisie jest Jarek i Macierewicz? Dla mnie Nalecz czy Niesiolowski to podobne oszolomy

Cytat:

2015-05-22 19:53:30, nicado2 napisał(a):
dokladnie rzady Pis pokazaly jak afera goni afere

Probowales podsumowac pod tym katem rzady PO?
Obejrzyj filmik Cejrowskiego ktory byl tutaj wrzucany.

zgadzam sie ztoba PO ma podobna ilosc afer moze wiecej moze mniej...ale rydzykowy klerykalizm w tamtych latach przerazal...

i zgadlem gdyby nie bylo Kaczynskiego i Macierewicza Duda by wygral w pierwszej turze róznica miedzy Niesiolowskim a Kaczynskim jest taka ze on nie zasiada u wladz PO.

czego sie boimy w pis utraty sojusznikow Kaczynski patrzyl daleko bardzo daleko nie widzial sojuszników w europie tylko w USA w europie byl sklocony prawie ze wszystkimi

boimy sie tego jak traktowani byli ludzie ...przypomnij sobie strajk pielegniarek...

wiem napiszesz ze PO tez nie jest lepsze ale maja chociaz lepszy PR

2015-05-22 20:02:04, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2015-05-22 19:43:13, x_fish napisał(a):
Zreszta niech kazdy glosuje jak chce, moze ludzie potrzebuja powtorki z rozgrywki?

wiesztez tak zaczolem ostatnio myslec ciekawe co bedzie wtey znow pospolite ruszenie do urn?

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 22-05-2015 20:14 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-05-22 20:06:06 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cruzcampo

Post #3 Ocena: 0

2015-05-22 20:13:19 (10 lat temu)

Cruzcampo

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 25-02-2013

Cytat:

2015-05-22 20:06:06, x_fish napisał(a):
Ja nikogo nie chce nawracac bo jak juz pisalem sam nie jestem fane PiS.
Staram sie tylko zrozumiec ten, nieracjonalny dla mnie, strach przed PiS, ktory powoduje, ze ludzie ponownie chca wybierac osoby, ktore przez 8 lat traktuja ich za nic, ktore okradaja ich i ich panstwo, ktore z nikim sie nie licza i nie maja za grosz uczciwosci czy honoru.
Dlaczego po tych wszystkich aferach osoby odpowiedzialne nie poszly na zielona laczke? Dlaczego sa dalej w polityce i sa DALEJ przez ludzi wybierani?

Rydzyka tez nie trawie i dla mnie kosciol powinien byc dalej od panstwa ale to nie moze mi przeslonic wad PO. Ich jest za duzo. Nie moge powiedziec zlodziejowi kradnij dalej, nic sie nie stalo bo jeszcze inny zlodziej przyjdzie i oprocz kradziezy poderznie mi gardlo.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>x_fish</i> 22-05-2015 20:09 ]

Zawsze masz jakis wybor ,, Dokladnie jak w rekalmie - papier toaletowy - tablet :-]
"Swoje obowiązki wykonywałem ze spokojnym sumieniem i sercem przepełnionym wiarą." - Adolf Eichmann

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #4 Ocena: 0

2015-05-22 20:13:56 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2015-05-22 20:06:06, x_fish napisał(a):
Ja nikogo nie chce nawracac bo jak juz pisalem sam nie jestem fane PiS.
Staram sie tylko zrozumiec ten, nieracjonalny dla mnie, strach przed PiS, ktory powoduje, ze ludzie ponownie chca wybierac osoby, ktore przez 8 lat traktuja ich za nic, ktore okradaja ich i ich panstwo, ktore z nikim sie nie licza i nie maja za grosz uczciwosci czy honoru.
Dlaczego po tych wszystkich aferach osoby odpowiedzialne nie poszly na zielona laczke? Dlaczego sa dalej w polityce i sa DALEJ przez ludzi wybierani?

ty naprawde nic nie pamietasz z IV RP??

o wlasnie chocby to ze rzadzacy sami zmienili nazwe naszej ojczyzny z IIIRP na IVRP tak jakby to byla ich wlasnosc a teraz Duda czepia sie ze zrobiono orla z czekolady

dlaczego sa dalej w POlityce???
powiem ci tak bo nikt nic nie chce z tym nic zrobic... lacznie z Kukizem ktory uparl sie na JOW-y a to nic nie zmieni...

juz to pisalem wczesniej ale powtorze KADENCYJNOSC Tylko to moze odmienic nasz kraj nie bedzie starych dziadó w polityce

no wlasnie x-fish masz wybor zlodziej ktory kradnie 8 lat a nowy zlodziej ktory bedzie kradl i poderznie ci gardlo... wygonisz tego pierwszego aby wpuscic drugiego ? czy zostaniesz tylko przy tym co kradnie...

inny przyklad zlodzieje ktorzy kradna dla siebie albo zlodzieje ktorzy kradna dla siebie i dla kosciola i kaza Bogu dziekowac za to ze cie okradaja i jeszcze chca kontrolowac cie na kazdym kroku ile masz dzieci jak zrobione itp itd...

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 22-05-2015 20:20 ]

proponuje zaklady czy Duda wywiaze sie ze swoich obietnic. Kto ze zwolenników Dudy ma odwage podjac wyzwanie? odwagi,to wasz prezydent...

Do góry stronyOffline

Cruzcampo

Post #5 Ocena: 0

2015-05-22 20:22:09 (10 lat temu)

Cruzcampo

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 25-02-2013

Tak czy inaczej Polska w poniedzialek nie bedzie juz taka sama,, Podzial jaki sie zaznaczyl na nawie tej kampanii i wyborow bedzie trudno zlikwidowac...
Mamy tak naprawde dwa kraje ,, - na wschod od Wisly, oraz reszte.. :-(.. bardzo kiepska perspektywa..
"Swoje obowiązki wykonywałem ze spokojnym sumieniem i sercem przepełnionym wiarą." - Adolf Eichmann

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2015-05-22 20:26:42 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #7 Ocena: 0

2015-05-22 20:27:22 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

Cytat:

2015-05-22 20:22:09, Cruzcampo napisał(a):
Tak czy inaczej Polska w poniedzialek nie bedzie juz taka sama,, Podzial jaki sie zaznaczyl na nawie tej kampanii i wyborow bedzie trudno zlikwidowac...
Mamy tak naprawde dwa kraje ,, - na wschod od Wisly, oraz reszte.. :-(.. bardzo kiepska perspektywa..

mamy niestety dwa kraje i to mnie przeraza do czego to zmierza... ale to nie zaczelo sie teraz ale w 2005 r gdy rozpadl sie POPIS nie wiem kto jest winny sadze ze my wszyscy politycy nic by nie zrobili jesli my wszyscy nie chcielibysmy walczyc ze soba...kazdy ma swoje poglady jedni wybieraja PIS inni PO... ale my nie potrafimy zyc w zgodzie to widac tu na forum gdzie oponenta sie miazdzy aby pokazac ze nie ma racjii
Cytat:

2015-05-22 20:26:42, x_fish napisał(a):
Cytat:

2015-05-22 20:13:56, nicado2 napisał(a):
no wlasnie x-fish masz wybor zlodziej ktory kradnie 8 lat a nowy zlodziej ktory bedzie kradl i poderznie ci gardlo... wygonisz tego pierwszego aby wpuscic drugiego ? czy zostaniesz tylko przy tym co kradnie...

Nie o tym pisalem. Chodzi o to, ze mam pozwalac krasc nadal bo moze ktos nowy bedzie jeszcze gorszy.
Nikt nie powiedzial, ze ten nowy okaze sie zlodziejem.
Jezeli widze, ze ktos sie nie sprawdza to go zmieniam. Nie moge glosowac ponownie na kogos kto sie nie sprawdzil.

Dlatego JOWy by w tym pomogly. Jak ktos jest zamieszany w afere to go ludzie ponownie nie wybiora. Boss partyjny nie pomoze. Nie przeszkadza mi dwupartyjnosc wazne zeby w partiach byly odpowiednie osoby.

jeszcze raz zapytam pamietasz cos z IV RP

wiekszosc przeciwnikow PIs pamieta wiele... i ma wybor nie przed kims starym a nowym.... ja wybieram miedzy starym a starszym obie partie juz byly obie kradly do tego ta co teraz pcha sie do koryta ta co jest dla ciebie "nowa" probowala wprowadzic panstwo wyznaniowe...Chrystus mial byc krolem Polski pamietasz to?? to tylko taki przyklad ja wybieram miedzy gosciem ktory mnie okrada a gosciem ktory okrada i wpirdziela sie w moje zycie mowiac mi jak mam zyc... sorry wole chyba placic haracz i miec spokoj...

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 22-05-2015 20:36 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2015-05-22 20:29:20 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Wynik wyborow moze byc tak wyrownany, ze nawet w poniedzialek nic moze nie byc pewne.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

nicado2

Post #9 Ocena: 0

2015-05-22 20:34:29 (10 lat temu)

nicado2

Mężczyzna

a potem znow wojna...IIIRP z IVRP

[ Ostatnio edytowany przez: nicado2 22-05-2015 20:35 ]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2015-05-22 20:36:34 (10 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 224 z 253 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 223 | 224 | 225 ... 251 | 252 | 253 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,