2015-05-22 10:42:06, Soltys napisał(a):
2015-05-22 09:27:58, Cruzcampo napisał(a):
Bardzo brudna kampania z obu stron.. Jedna jak i druga strona tylko i wylacznie chce do koryta. Tzw. zwykli ludzie nie interesuja ani PO ani PiS i nigdy wczesniej nie bylo tego widac tak jak wlasnie w tej kampanii,,
Zamiast chamsko wyciagac haki z jednej jak i z drugiej szuflady, paradoksalnie wygraby ze znaczna przewaga ten, ktory przyznalby wczoraj drugiemu racje w kwestii emerytur, bo tylko to interesuje zwyklego zjadacza.. Reszta zagadnien do bicie piany..
Gdyby Duda powiedzial wczoraj - ta wprowadzona przez pana poprawka do sejmu dotyczaca emerytur(40 lat +) ma sens w zestawieniu jej z 67, jest lepsza od mojej propozycji i jesli zostane prezydentem, pojde tym tropem - wygralby w cuglach,,,, a tak ? Jeden i drugi mowil tylko i wylacznie - chce do koryta za wszelka cene .. nic wiecej..
Ja oczywiscie glosuje w niedziele na Bronka, ale jedna i druga frakcja to dno i dwa metry mulu..
Hej, wiec tak. Konczysz technikum masz 20 lat jesli czteroletnie 19. OK. Natychmiast znajdujesz prace I przez kolejne 40 lat pracujesz placisz skladki I jest gutes. Ba, masz nawet czas na szukanie pracy, nawet czas na bezplatny urlop. Co sie dzieje kiedy idziesz na studia? Konczysz je w wieku 24-25 lat (jesli nie masz dziekanki itp.)
Kolejne 40 bez przerwy pracujesz wiec juz masz 65 to samo kobiety I faceci. Gdzie u kobiet czas na dzieci? Mysle, ze nad emeryturami trzeba poglowkowac. Wyobrazasz sobie 66 letniego nauczycilke lub nauczyciela WF? Itd.
Nie wiem jak to ma wyglądać w przyszłości ale czy dotychczas nie było tak iż zawodówka, technikum i studia zaliczały się do stażu pracy? Kiedyś nawet obowiązkowa służba wojskowa wliczana była.
ps. Jaka jest różnica pomiędzy 65 a 67 letnim nauczycielem WF?
Soltys a w jakim wieku na emeryturę przejdziesz w kraju w którym w tej chwili żyjesz?