2015-05-21 21:51:23, x_fish napisał(a): Mam pytanie nie stricte wyborcze ale dotyczace jednego kandydata.
Czy ktos czytal juz "Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego" Sumlińskiego?
Kupilem dzisiaj na kindle ale ciekawy jestem opinii kogos kto juz przeczytal.
Nie sledzilem slow Szczerskiego, ale brzmi ciekawie jesli sa prawdziwe,,
To akurat świetnie pokazuje jak oni was okłamują.
O co chodzi?
10 lat temu Szczerski z grupą ludzi pisali opowiadania political-fiction. Opowiadania traktujące o alternatywnej historii. To miało być chyba do jakiegoś tomiku.
Zabawa polegała na tym, że każdy losuje alternatywną wersje historii Polski i ma ją opisać.
Szczerski wylosował "Polske jako państwo wyznaniowe". No i oczywiście najpierw GW, póżniej TVN zrobiły mu jazde. Wszystko po to żeby znowu postraszyć PISem.
Wykorzystanie tego przez PBK to świństwo ( jesli wiedział o co chodzi) albo głupota - jeśli nie wiedział.
Cytat:
prezydent i przypomniał, że jego partyjna koleżanka "flagę UE określiła mianem szmaty".
Ja przypomne, że kumpel Komorowskiego wsadził Polską flage w psie odchody. Dla jaj. A sam Komorowski z Dnia Flagi zrobił posmiewisko.
2015-05-21 21:44:00, united4ever napisał(a): Na jego spotkania przywoża aktyw partyjny z sąsiedniego miasta i placą urzędnikom żeby przyszli.
Za całe poparcie jakie maja musieli zapłacić.
Niech mi ktos znajdzie tak skandujący tłum zwykłych ludzi jak u Dudy. Na pewno coś musi być na YT.
Rewinski tez poparl Dude i dowcipami nawet sypal.
Dziwne, ze u Dudy nie ma krzykaczy jak u Komorowskiego. Przypadek? Taki idealny kandydat? Nie sadze zbyt dobrze wiem jak sie piecze taka pizze Ale jak ktos nie wie to i kupi predzej
2015-05-21 21:44:00, united4ever napisał(a): Na jego spotkania przywoża aktyw partyjny z sąsiedniego miasta i placą urzędnikom żeby przyszli.
Za całe poparcie jakie maja musieli zapłacić.
Niech mi ktos znajdzie tak skandujący tłum zwykłych ludzi jak u Dudy. Na pewno coś musi być na YT.
Rewinski tez poparl Dude i dowcipami nawet sypal.
Dziwne, ze u Dudy nie ma krzykaczy jak u Komorowskiego. Przypadek? Taki idealny kandydat? Nie sadze zbyt dobrze wiem jak sie piecze taka pizze Ale jak ktos nie wie to i kupi predzej
2015-05-21 23:06:23, Cruzcampo napisał(a): Tzw. zwykli ludzie nigdy nie powinni wiedziec w jaki sposob robi sie dwie rzeczy - parowki i polityke,,
I jak widac pojecia nie maja.
Autokarami. Zwykle tlumy. Skanduja. Machaja chorogiewkami, machaja zwykle tlumy.
Jak to szlo? Ciemny lud kupi wszystko? Reka Kurskiego niech nad nami czuwa Amen.
Ja tam slysze tylko, ze kogos Kaczynski oszukal, a potem tylko "Andrzej Duda".
Taki spontaniczny tlum, zupelnie jak u Komorowskiego, prawda?
Tez tlum spontanicznie drze sie "Bronek, Bronek".
Podkreslam: spontanicznie ogladalam ostatnio taki dokument o Korei Polnocnej, ale moze opisze to w innym watku