Cytat:
2015-05-21 21:19:47, Onieznajomy napisał(a):
Cytat:
2015-05-21 21:07:17, grzes-24 napisał(a):
Duda jak wygra to będzie porażka sromotna.
Znowu będzie rządził Kaczyński.
Ale widocznie ludzie mają dosyć siedzenia w g..nie po pachy, wolą siedzieć po uszy
moze to i dobrze ze Polacy chca zwyciestwa Komorowskiego i opieki duszpasterskiej bp. Pieronka, bp. Goclowskiego, i innych takich o ktorych Isakiewicz-Zalewskiemu zabroniono mowic
Z ta opieka duszpasterska to tak nie do konca..
Cytat z debaty :
W części przeznaczonej na pytania wzajemne Komorowski spytał Dudę o to, jak zamierza prowadzić politykę zagraniczną w Unii Europejskiej, mając w swoim otoczeniu m.in. posłankę Krystynę Pawłowicz i Krzysztofa Szczerskiego. - Pokaż mi swoich przyjaciół, a powiem Ci, jaki jesteś, także w kwestii Europy, integracji europejskiej i UE - mówił prezydent i przypomniał, że jego partyjna koleżanka "flagę UE określiła mianem szmaty".
- Ja wiem, że pan chętnie zrzuci na mnie odpowiedzialność za wszystkich dookoła. Natomiast ja powiem krótko tak: to ja mam być prezydentem Rzeczpospolitej Polskiej i to ja będę odpowiadał za to, w jaki sposób będę działał - odpowiedział Duda i zaznaczył, że bycie w UE "to jeden z naszych największych sukcesów ostatnich 26 lat".
W odpowiedzi Komorowski wytknął kandydatowi PiS deklarację, by w jego kancelarii znalazł się Szczerski. Prezydent przypomniał, że poseł mówił i pisał m.in. "o potrzebie powołania republiki wyznaniowej w Polsce, o potrzebie funkcjonowania przedstawicieli Kościoła katolickiego w Senacie i dyktaturze ewangelii". Duda odparł, że nie zna osoby, która prowadziłaby więcej spotkań międzynarodowych niż Szczerski, a profesor jest biegłym dyplomatą, zna się na stosunkach międzynarodowych, a także "rozumie polskie interesy i wie, jak ich bronić".
Nie sledzilem slow Szczerskiego, ale brzmi ciekawie jesli sa prawdziwe,,
Duda jakos metnie odniosl sie do tematyki
"Swoje obowiązki wykonywałem ze spokojnym sumieniem i sercem przepełnionym wiarą." - Adolf Eichmann