MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pedofile powinni miec mozliwosc adopcji.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

abd_ul

Post #1 Ocena: 0

2014-12-06 21:19:27 (11 lat temu)

abd_ul

Mężczyzna

Z nami od: 04-06-2013

Cytat:

2014-12-06 20:50:06, Markywee napisał(a):
http://www.lse.ac.uk/collections/law/staff/helen-reece.htm

Cytat:
przestepcy seksualni maja niski procent recydywizmu w porownaiu do innych sfer przestepczych.

Roznica jest taka ze pedofilia "siedzi w glowie", i raczej nie ma szans na "wyleczenie". Jedynie terapia nauki kontroli tego co ma sie w glowie ma jakis tam sens.

Nie biorac po uwage tego ze staja sie ostrozniejsi/cwansi...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Markywee</i> 06-12-2014 20:53 ]

HA!!! A ogladales The Paedophile Next Door na channel4?
Tam wrecz twierdzono ze mozna i powinno sie ich leczyc,ba powinno sie im wspolczuc!!!Nnawet jeden taki sie ujawnil...Skoro mozna pedofili leczyc to I pewnie gejow tez mozna...A to chyba inne lobby!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-12-06 21:25:52 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #3 Ocena: 0

2014-12-06 21:43:47 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:
Skoro mozna pedofili leczyc to I pewnie gejow tez mozna...A to chyba inne lobby!!!

To nie jest "leczenie"... tylko terapia.
Jak ktos chce, to sie jej poddaje, w przypadku - pedo - sa raczej przymuszani i nie maja wyjscia. Jak komus nie pasuje jego orientacja ze wzgl jak np uwaza, "religijnych", udaje sie do podobnego specjalisty...
A czy to dziala, i na jak dlugo - zalezy od pacjenta - bo zeby to dzialalo - trzeba tego chciec.

Moze komentarz do calosci:

Oddanie dziecku pod opieke, takiej osobie, zawsze bedzie sie wiazalo z ryzykiem, i to niewazne ze "odsiedzial swoje". W przypadku "opieki" nad dzieckiem, pedofile maja swoje okreslone bodzce, i jezeli nie potrafia ich kontrolowac, to sie konczy jak sie konczy.
Mozna to wyjasnic prosciej. Zamknac palacza w pokoju z paczka fajek, i powiedziec zeby nie palil. Albo narkomana, z dzialka... itd itp. Ryzyko zawsze jest ze sie zlamie.

Wobec czego, takie osoby powinny byc odsuniete od jakichkolwiek prac zwiazanych z dziecmi. Kuszenie losu.

Tyle odemnie.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 06-12-2014 21:51 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

abd_ul

Post #4 Ocena: 0

2014-12-06 22:12:13 (11 lat temu)

abd_ul

Mężczyzna

Z nami od: 04-06-2013

Absolutnie nikt z takimi sklonnosciami nie powinien miec kontaktu z zadnymi dzieci, tym bardziej ''sam na sam''.

Tyle odemnie

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2014-12-06 22:23:38 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Roznica jest taka ze pedofilia "siedzi w glowie", i raczej nie ma szans na "wyleczenie". Jedynie terapia nauki kontroli tego co ma sie w glowie ma jakis tam sens.

Nie biorac po uwage tego ze staja sie ostrozniejsi/cwansi...

To, ze udzial w jakiejkolwiek terapii moze byc tylko powierzchowny, jest brane pod uwage. Jak nie nie masz (czy to z powod widocznych niklych checi do zmian, czy no zbyt krotki okres dozoru zeby cala terapie przeprowadzic) to terapia nie jest oferowana nawet, bo taka osoba stanowi wieksze ryzyko po przerwanej terapii niz przed terapia. To tak jakby otworzyc puszke pandory sama sobie.

Profesjonalne osoby zajmujace sie zachowaniami przestepcw seksualnych ne traktuja ich jak osoby chore, i napewno nie jak ofiary swoich dewiacji. Zachowania takie mozna opanowac/kontrolowac, i od danej osoby zalezy jak zalezy im ana kontrolowaniu talich zachowan. Duzy procent przestepcow seksualnych funkcjonuje normalnie pomiedzy okazjami kiedy daja upust swoim dewiacjom, na szczescie takich czychajacych za rogiem dizen w dzien na swoja ofiare jest znaczna mniejszosc.

Nie ma mowy, ani nie slyszalam o zamiarach odstapienia od blokady osob ktore popelnily przestepstwa seksualne do pracy z dziecmi, a juz napewno do adoptowania dzieci. Ta pani z linku prowadzi swoje dywegacje w odniesieniu do praw czlowieka generalnie, nie w odniesieniu do specifiki zachowan osob z dewiacjami seksualnymi. Kierowca po odebraniu prawa do jazdy po drogach publicznych rozni sie od przestepcy seksualnego.

PS Przestepca seksualny nie jest rownoznaczny z osoba chora psychicznie. Takie poronywanie jest bardzo krzywdzace osoby z chorobami psychicznymi.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-12-06 22:30:14 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2014-12-06 22:31:58 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2014-12-06 21:43:47, Markywee napisał(a):

Moze komentarz do calosci:

Oddanie dziecku pod opieke, takiej osobie, zawsze bedzie sie wiazalo z ryzykiem, i to niewazne ze "odsiedzial swoje". W przypadku "opieki" nad dzieckiem, pedofile maja swoje okreslone bodzce, i jezeli nie potrafia ich kontrolowac, to sie konczy jak sie konczy.
Mozna to wyjasnic prosciej. Zamknac palacza w pokoju z paczka fajek, i powiedziec zeby nie palil. Albo narkomana, z dzialka... itd itp. Ryzyko zawsze jest ze sie zlamie.

Wobec czego, takie osoby powinny byc odsuniete od jakichkolwiek prac zwiazanych z dziecmi. Kuszenie losu.

Tyle odemnie.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Markywee</i> 06-12-2014 21:51 ]

Nic dodać, nic ująć.

Jednak potrafisz :)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2014-12-06 22:37:25 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ada, ja nie wierzę w żadne terapie.
To tak jak ja miałbym się opanować przed cyckami i pośladkami pań, no kurde wiem że się nie da i żadna kuracja tego nie zmieni :)))
A to że nie łapię wszytkich w zasiegu ręki nie znaczy że szukam "spełnienia"
I któraś w końcu musi paść moją "ofiarą" :))

To samo z pedofilami.
Kwestia czasu i okazji.

Wiesz, leczenie, terapie itp narkomana, czy samobójcy czy inne podobne, to jest chronienie osoboby którą się leczy.

Natomiast kwestia pedofilii i gwałcicieli jest o tyle ryzykowna, że do eksperymentu dołącza się osoby trzecie, nie koniecznie zainteresowane w danym momencie przygodą.

I trudno mnie przekonać, a właściwie to nie możliwe, abym sie zgodził na to że ofiara ma się dowiedzieć że padła ofiarą nieudanego eksperymentu / leczenia.

Chyba że, technika pójdzie tak dalego że za pomocą medycyny, taki pedofil, czy gwałciciel zostanie pozbawiony całkowiecie popędu seksualnego.

Ale z tego co wiem z publikacji np w National Scientific, które od czasu do czasu poruszają ten temat, jest to nie tyle nie możliwe, co obarczone skutkami ubocznymi.
Zastępują go
Frustracja i/ lub agresja. W efekcie otrzymuje się jeszcze bardziej niebezpiecznego człowieka.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Markywee

Post #9 Ocena: 0

2014-12-06 22:53:16 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2014-12-06 22:37:25, krakn napisał(a):
To tak jak ja miałbym się opanować przed cyckami i pośladkami pań, no kurde wiem że się nie da i żadna kuracja tego nie zmieni :)))

dasz rade. walcz z tym nalogiem...

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2014-12-06 23:19:21 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-12-06 22:53:16, Markywee napisał(a):
Cytat:

2014-12-06 22:37:25, krakn napisał(a):

dasz rade. walcz z tym nalogiem...

Ale po co?:-8
:-]*ROFL*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,