MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Donald Tusk prezydentem Europy.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 15 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-09-03 17:12:41 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Markywee

Post #2 Ocena: 0

2014-09-03 17:16:34 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:
To chyba Ty nie roumiesz o co w danym tekscie chodzilo. A chodzilo w tym przypadku tylko o ludzi przyjezdzajacych, ktorzy zamiast szukac pracy pytaja co im sie nalezy.

Od dłuższego czasu Cameron chce ograniczyć do sześciu miesięcy okres wypłaty imigrantom zasiłku dla bezrobotnych. Imigranci musieliby się również pożegnać m.in. z dopłatami do mieszkań socjalnych.

Pewne jest, jak David Cameron zareagował na wypowiedź polskiego premiera. - Jestem zachwycony słowami Donalda Tuska podkreślającymi ważność reform w Unii i zwracających uwagę na obawy, jakie ma Wielka Brytania. Nie mogę się doczekać pracy z nowym szefem RE w nadchodzących miesiącach i latach - komentował szef brytyjskiego rządu.

Planowana przez Camerona reforma najbardziej uderzyłaby w Polaków. Na Wyspach jest ich według różnych szacunków od 700 do 900 tysięcy. Do tej pory Donald Tusk mocno sprzeciwiał się zmianom w prawie imigracyjnym UE, a jego stanowisko jest obecnie postrzegane jako "zwrot".

Cytat:
podwinie mu sie niga

rasista... :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 03-09-2014 17:19 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #3 Ocena: 0

2014-09-03 17:23:59 (11 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Oczywiscie, ze nadal tego nie rozumiem.

Skoro jestes taki antytuskowy jednoczesnie Jarek z Antonim sa dla Ciebie kims to po co tutaj jestes? Kolega z Antonim w tle jest Toba zachwycony. Tak pieknie piszesz. W Gazecie Polskiej bys pewnie zlapal dobry etat. PiS by wygral wybory. Zylo by sie lepiej niz w UK. No i Polska Prawica napewno by podniosla poziom zycia w kraju, ktory tak zanizyl ten "zdrajca" Tusk...

Decydowal bys o wszyskim i o niczym w swojej Ojczyznie.
Anglicy zapewne nie potrzebuja Twojej opinii. Swietnie sobie radza. Inaczej.pewnie by Cie tu nie bylo.

Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #4 Ocena: 0

2014-09-03 17:50:07 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ja tez nie rozumiem.

Kolega taki pro-tuskowy, zachwycony pO, to po co kolega wyjechal - widze przy avatarze, dumna lokalizacja skad - EUROPEJCZYK. Przeciez w Polandii dobrobyt.
No chyba ze kolega nie zalapal sie do mlodziezowki pO, inaczej zlapalby dobry etat np w gazecie u lisa albo gdzies w zusie, albo jako asystent tlustego misia w pO, pO wygralo by kolejne wybory, zylo by sie lepiej niz w UK. No i pO, pewnie podniosla by jeszcze bardziej poziom zycia w kraju, ktory tak bardzo zanizyl kaczor swoimi 2 letnimi rzadami...

tak? czy jak? :D

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 03-09-2014 17:52 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #5 Ocena: 0

2014-09-03 18:07:04 (11 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Chyba kolega nie umie czytac. Juz wyjasnialem, ze nie jestem pro-tuskowy. Wrecz przeciwnie. Ani Tusk ani Kaczynski ani nikt aktulnie w naszym kraju nie jest dla mnie porzadnym politykiem na ktorego.moglbym glosowac.
Moze teraz zrozumiesz?

Europa. Hmm. Tak tu sie urodzilem. Nie potrzebuje przy swoim profilu podawac gdzie mieszkam. Ale jesli Cie to.interesuje moge napisac...

Na tenat Lisa tez.mam swoje nie za dobre zdanie. Ale po co ja to.pisze skoro Ty wiesz lepiej...

Nigdzie rowniez nie napisalem, ze Kaczynski zanizyl poziom zycia w Polsce swoimi 2 letniemi rzadami. Ale po co ja to.pisze skoro moze Ty to w moim poscie gdzies przeczytales a ja juz zapomnialem co napisalem...

A po co wyjechalem? Bo mi tu lepiej.
Ale jakbym chcial odbic wrak wraz z Antonim i Jarkiem to napewno bym im pomog a nie siedzial w UK.

Jednym slowem mam ich wszystkich w powazaniu. Myslalem, ze mlodsi politycy beda mogli cos zmienic. Ale juz starzy ich "nauczyli" swoich metod. A odpisuje Wam tylko dlatego, ze zadziwia mnie Wasza wiara w Jarka i Antoniego i nienawisc do Tuska. A oni wszyscy tacy sami.

Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: +2

2014-09-03 18:12:09 (11 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Cytat:

2014-09-03 17:50:07, Markywee napisał(a):
Ja tez nie rozumiem.

Kolega taki pro-tuskowy, zachwycony pO, to po co kolega wyjechal - widze przy avatarze, dumna lokalizacja skad - EUROPEJCZYK. Przeciez w Polandii dobrobyt.
No chyba ze kolega nie zalapal sie do mlodziezowki pO, inaczej zlapalby dobry etat np w gazecie u lisa albo gdzies w zusie, albo jako asystent tlustego misia w pO, pO wygralo by kolejne wybory, zylo by sie lepiej niz w UK. No i pO, pewnie podniosla by jeszcze bardziej poziom zycia w kraju, ktory tak bardzo zanizyl kaczor swoimi 2 letnimi rzadami...

tak? czy jak? :D

Co nie którzy wyjechali jeszcze za SLD jak by co.:-8
I wtedy nie było tyle dostępnych benefitków.
Za każdym razem jak ekipa odchodziła to marzyłem by żonę usadowić w KGHM Miedź chociażby.:-T[ By żyło się lepiej.
Ale nie ma się tych pleców co inni.:-!
I rękawki człowiek podwijał i nie było cukierków jak pracę zmieniał
by mógł sobie spokojnie chociaż przez trzy miechy poszukać dobrej pracy. Kalkulatorek sadysta cały czas miał minus włączony przy podliczaniu rachunków.
Jeśli mają objąc te ograniczenia wszystkich imigrantów to można strawić ale bez wskazywania palcem kraju lub rejonu.
Jak byśmy mieszkali w Polsce też byśmy jęczeli na swoich imigrantów którzy doją z systemu.
Ostatnio Cameron ostro poobcinał nawet swoim.
Ale nadal jest za dobrze bo co jakis czas słyszę o tym ze ludzie szukaja pracy tylko na tyle godzin by nie zabrali dodatków.

[ Ostatnio edytowany przez: robinek 03-09-2014 18:17 ]

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #7 Ocena: 0

2014-09-03 18:13:55 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-09-03 18:07:04, AlmostFamous napisał(a):
Chyba kolega nie umie czytac. Juz wyjasnialem, ze nie jestem pro-tuskowy. Wrecz przeciwnie. Ani Tusk ani Kaczynski ani nikt aktulnie w naszym kraju nie jest dla mnie porzadnym politykiem na ktorego.moglbym glosowac.

Nie nadymaj sie kolego, tylko dobrze sie baw.

Troche sie szturchamy patyczkami ale nic przeciez wiecej... :D

Tu na forum jest chyba tylko jedna osoba konkretnie pro-pisowa, i to nie jestem ja... :)

Za to wielbicieli donka jest no... sporo, jak to pewnych zwierzaczkow...

Jezeli ratunkiem ma byc rozdupczenie systemu, to tutaj wpisuje sie... korwin.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 03-09-2014 18:14 ]

Do góry stronyOffline

badfish

Post #8 Ocena: 0

2014-09-03 18:20:34 (11 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

Jak mają ograniczyć socjal a mi podatki - to jestem za.
Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #9 Ocena: 0

2014-09-03 18:26:24 (11 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Ja sie nie nadymam tylko nie lubie jak ktos mi mowi kim jestem lub ci napisalem jesli to nie jest prawda. Tyle.

Korwin. Gdyby nie prawo pewnie na jednyn ciosie w twarz pewnego polityka by sie nie skonczylo ;) i pewni kilku innych by oberwalo. I wg mnie zdecydowanie sie im nalezy...

[ Ostatnio edytowany przez: AlmostFamous 03-09-2014 18:28 ]

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #10 Ocena: 0

2014-09-03 22:51:51 (11 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

2014-09-03 16:30:35, Markywee napisał(a):
Wy chyba czegos nie rozumiecie z tymi benefitami.

To moze byc poczatek, czegos co moze potoczyc sie dalej.
moze zrozumiecie jak kiedys bedziecie probowac zmienic prace a w "jobcentre" wam powiedzia, "panstwa nie obslugujemy".

Albo jak bedziecie w doopie po stracie pracy i bez kasy... "pana nie obslugujemy"...

W szpitalu? - "pana nie obslugujemy"...

Oto wasza unia rownych szans, gdzie szanse okresla sie wg narodowosci.

A to wszystko nie w szarej strefie, TYLKO OKRESLONE RZADOWYMI USTAWAMI...

Pomyslcie chwile.

Ja nie mam problemu z obcinaniem swiadczen, ale powinno dotyczyc to wszystkich, zwlaszcza anglikow ktorych wisi na zasilkach wiecej niz innych narodowosci.

Btw, ciekawe jak szybko przestepczosc pojdzie w gore po obcieciu swiadczen...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Markywee</i> 03-09-2014 16:32 ]

brdzo dobrze to Markywee oceniles
to jest wlasnie przyklad ze Unia przestaje byc unia, ale tylko dla mniej zamoznych
gawiedz jak zwykle przyklaskuje, dopoki sami nie straca mozliwosci zarobkowania

ten eurokolchoz rozleci sie tak samo jak kiedys RWPG i tylko niektorzy skorzystaja, ale jest nastepnym przykladem ze ludzie tylko tyle maja w glowie co uslysza z ambony albo z mediow

Dostojewski kiedys napisal
"siedza w karczmie i rozprawiaja, jedni o Bogu i wierze, drudzy o polityce, a nie wiedza ze tak naprawde mowia o tym samym"

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,