Str 14 z 23 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2014-09-03 13:27:24 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2014-09-03 14:02:15 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2014-09-03 14:43:10 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
AlmostFamous | Post #4 Ocena: 0 2014-09-03 14:50:11 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
To nie jest stanowisko na ktorym sie cos swojej ojczyznie zalatwia. Wiec to pewnie jest powod, ze nic nie zalatwi...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2014-09-03 15:04:01 (11 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2014-09-03 13:27:24, united4ever napisał(a): Ja mam pytanie do Wielkiego Ja, Ewy, Paolo, Badfisha. Co myślicie o tym ? Tylko bez trolowania prosze.Wiem, ze potraficie. Premier (Tusk) zgodził się na ograniczenie praw socjalnych Polaków w Wielkiej Brytanii za poparcie Camerona przy wyborze na szefa Rady Europejskiej. klik Pytanie drugie : jak myślicie co dostała Merkel w zamian za jej poparcie ? Polske w strefie EURO ? [ Ostatnio edytowany przez: <i>united4ever</i> 03-09-2014 13:49 ] I bardzo dobrze. Wkurza mnie nowoprzybyly do UK Polak, który nie zaczyna od szukania pracy tylko od pytania na forum> "co mi się należy"... ![]() |
|
|
AlmostFamous | Post #6 Ocena: 0 2014-09-03 15:06:24 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-09-03 15:04:01, andyopole napisał(a): Cytat: 2014-09-03 13:27:24, united4ever napisał(a): Ja mam pytanie do Wielkiego Ja, Ewy, Paolo, Badfisha. Co myślicie o tym ? Tylko bez trolowania prosze.Wiem, ze potraficie. Premier (Tusk) zgodził się na ograniczenie praw socjalnych Polaków w Wielkiej Brytanii za poparcie Camerona przy wyborze na szefa Rady Europejskiej. klik Pytanie drugie : jak myślicie co dostała Merkel w zamian za jej poparcie ? Polske w strefie EURO ? [ Ostatnio edytowany przez: <i>united4ever</i> 03-09-2014 13:49 ] I bardzo dobrze. Wkurza mnie nowoprzybyly do UK Polak, który nie zaczyna od szukania pracy tylko od pytania na forum> "co mi się należy"...* SORRY* ![]() Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
Markywee | Post #7 Ocena: 0 2014-09-03 16:30:35 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Wy chyba czegos nie rozumiecie z tymi benefitami.
To moze byc poczatek, czegos co moze potoczyc sie dalej. moze zrozumiecie jak kiedys bedziecie probowac zmienic prace a w "jobcentre" wam powiedzia, "panstwa nie obslugujemy". Albo jak bedziecie w doopie po stracie pracy i bez kasy... "pana nie obslugujemy"... W szpitalu? - "pana nie obslugujemy"... Oto wasza unia rownych szans, gdzie szanse okresla sie wg narodowosci. A to wszystko nie w szarej strefie, TYLKO OKRESLONE RZADOWYMI USTAWAMI... Pomyslcie chwile. Ja nie mam problemu z obcinaniem swiadczen, ale powinno dotyczyc to wszystkich, zwlaszcza anglikow ktorych wisi na zasilkach wiecej niz innych narodowosci. Btw, ciekawe jak szybko przestepczosc pojdzie w gore po obcieciu swiadczen... [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 03-09-2014 16:32 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #8 Ocena: 0 2014-09-03 16:44:49 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
AlmostFamous | Post #9 Ocena: 0 2014-09-03 16:48:44 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
To chyba Ty nie roumiesz o co w danym tekscie chodzilo. A chodzilo w tym przypadku tylko o ludzi przyjezdzajacych, ktorzy zamiast szukac pracy pytaja co im sie nalezy.
W mojej opini jesli czlowiek jest tu jakis czas pracuje i podwinie mu sie niga w sensie straty pracy to wowczas natauralna rzecza jest jakas pomoc od panstwa. Do czasu znalezienia pracy. Ale taki czlowiek traci prace nie ze swojej winy, nie dlatego, ze mu sie nie chcialo badz zapil i do pracy nie poszedl tylko dlatego, ze go zwolniono np z powodu redukcji etatow. Pracowal i placil podatki. Ale jak czytam posty osob, ktore sie tu dopiero wybieraja i pytaja co im sie nalezy to tak sie we mnie gotuje, ze szok. Ja jestem tu od kwietnia tego roku. A chcialem conajmniej 2 lata wczesniej. Przyjechalem dopiero w tym roku, bo bylem pewny pracy. Jestem tu z dzieckiem i kobieta i nic nie bierzemy. Choc ponoc by sie nam nalezalo. Ale swietnie sobie dajemy rade. Ale w zyciu nie pomyslelismy jadac tutaj o tym co nam sie nalezy. Bo Pan AlmostFamous jedzie do UK i wszyscy juz na niego maja czekac z pienazkami na dziecko, dom i Bog wie co jeszcze?? Masakra jakas. Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
AlmostFamous | Post #10 Ocena: 0 2014-09-03 17:01:25 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-09-03 16:44:49, wiciazkruzewnik napisał(a): Coś nagle zamilkli Tuskochwalący, chyba zrozumieli, że przyczynił się do jawnej dyskryminacji Polaków w UK kosztem 500% podwyżki. I co mądrale? Powiecie, że was nie tyczy bo nie pobieracie zasiłków? Odśpiewajcie mu 100 lat bo wasze najbliższe pare tutaj zaczyna wyglądać nieciekawie. [/QUOTE Nigdy nie bylem Tuskochwalacym. Nic nie zrozumialem, bo to jest jakas bzdura, ktorej nawet nie chce mi sie komentowac. Z tego co piszesz to chyba dobrze, ze nieciekawie.Wrocimy do Ojczyzny ![]() Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|