MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Donald Tusk prezydentem Europy.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 11 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2014-09-02 11:23:21 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2014-09-02 10:27:21, AlmostFamous napisał(a):
Mozna to znazwac grabieza... Ale nie on pierwszy bedzie mial taka emeryture. Wiec jechanie tylko na niego wydaje sie nie na miejscu. Tak sobie najwyzsi politycy w UE ulozyli pensje i emerytury i pan Tusk nie bedzie wyjatkiem.
Skubia nas wszyscy.

Nic tylko olac pracę, studia i zapisac sie do po.

Nie on pierwszy zapewne. Pytanie, czy ktoś jeszcze narobił burdelu u siebie, po czym w nagrodę dostał wyższe stanowisko?

Ot...

Na temat spontanicznośći u lisa...

Obrazek

Oświadczenie lisa...

Myśl, że ja lub którykolwiek z moich współpracowników, zaangażowałby się w organizowanie komukolwiek klaki jest w istocie pocieszna. Ani bym na ten pomysł nie wpadł, ani materializować go by mi się nie chciało.

..... Dziiiizas...

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 02-09-2014 11:27 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-09-02 11:56:49 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #3 Ocena: 0

2014-09-02 12:11:54 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Poziom trudności tych pytań jest zaiste niebotyczny...

Czytam ta organizatorke "100 lat" czytam...

I nie wiem już co myśleć, ręce opadają..

Obrazek

:-]

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 02-09-2014 12:13 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-09-02 13:51:50 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #5 Ocena: 0

2014-09-02 14:36:51 (11 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Świadomy ustawki był chyba także sam Tusk, który był dość zażenowany postawą widowni.

Jestem poruszony. Pojawiam się już w studiach ćwierć wieku, nawet w dniu moich urodzin; nikt nigdy nie śpiewał mi „Sto lat”… Jestem bardzo wzruszony, nawet jeżeli odrobina inscenizacji jednak była...

To byl w koncu zazenowany czy jednak poruszony a nawet bardzo wzruszony?

Nie da sie czytac...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-09-02 19:46:57 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

badfish

Post #7 Ocena: 0

2014-09-02 21:21:40 (11 lat temu)

badfish

Mężczyzna

Z nami od: 04-12-2010

Dość histeryczna reakcja środowisk samozwańczo-patriotycznych nawet mnie zaskoczyła. Prawicowe (a właściwie kościółkowe) media pękąją w szwach by swoim czytelnikom na tacy przedstawić wnioski: Tusk ucieka, Tusk tonie, Tuska wielka wina. I te media dwoją się i troją by umniejszyć znaczenie nominacji Tuska na to stanowisko. Gdyby Kaczuś uzyskał taką synekturkę to byłoby to wydarzenie równe kanonizacji JP2, a tak...? Tusk ucieka. I tonie. Dość niepokojące jest to, że połowa Polaków dostała pyjerdolca tylko dlatego, że inny Polak obejmie dość prestiżowe stanowisko w EU. I jak tu się dziwić naszej historii?

No ale załóżmy, że potraktujemy sprawę jako spór między Polską lemingów a Polską ciemnogrodzian. No i co? Ciemnogrodzianie nie umieją przegrywać, a powinni mieć już w tym niezłą wprawę. A co się mówi w wypadku przegranej? (a histeria prawiczków świadczy o tym, że tak to widzą) Mówi się: "Gratuluję zwycięstwa, ale za jakiś czas następne rozdanie i może to ja będę lepszy". Można? Można. Ale można też histeryzować, lamentować i udawać, że sukces to porażka. I to właśnie się odbywa w tzw. mediach prawicowych: rozpacz, poklepywanie się po pleckach (bo przecież nie jest tak źle) i zaklinanie rzeczywistości.

Niebo gwiazdziste nade mna prawo moralne we mnie

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-09-02 21:58:37 (11 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Cytat:

2014-09-02 19:46:57, united4ever napisał(a):
Dzisiaj w Telegraph

You might ask why someone would want to step aside as leader of a proud, ancient country to take up a bureaucratic post in Brussels. Mr Tusk’s wife Malgorzata gave a refreshingly honest explanation: “Better money.” By taking the post, Mr Tusk will increase his income by more than 500 per cent, and will no longer have to worry about the voters.

The EU is all about jobs for the boys

Która żona nie myśli tak o mężu czy poprawie egzystencji w rodzinie?
I nie ważne ile zarabia mąż.
Nie jest senatorem z pis a już tym bardziej politykiem.
No chyba że Tusk powiedział że chce dostać to stanowisko bo to mniej pracy, większe biuro i fajniejszy służbowy do dyspozycji.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2014-09-02 22:10:03 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-09-02 22:11:03 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,