MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

UKIP, wybory do Europarlamentu i co to dla nas oznacza?

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-06-07 11:51:52 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bloby00

Post #2 Ocena: 0

2014-06-07 12:55:13 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2014-06-06 12:06:15, SelfTransfer napisał(a):
Ja tak na serio przyjrzalem sie programowi UKIPu i oni sa partia zdrowego rozsadku.

Pierwszy post i od razu, że UKIP jest najlepszą partią? Czyżby kolega z grupy FCB "Polacy kochają UKIP?".

Cytat:
Im chodzi o imigracje jakosciowa, jak w Australii, NZ, czy Kanadzie.

Szkoda, że UKIP zapomina np o tym, że Australia i Nowa Zelandia mają również ruch bezwizowy ze sobą (free movement).

Cytat:
Napewno maja racje z czescia przepisow unijnych, ze powoduja wzrost kosztow

UKIP prezentuje typowo samolubne podejście, "wszystko co dla mnie". Co z tego, że pewne przepisy mają na celu ochronę tej planety aby wystarczyła nie tylko na moje i moich dzieci pokolenia.

Cytat:
Na yahoo czytalem ze UKIP bardzo podkreslal fakt, ze np. Polska wykorzystuje fundusze unijne na szkolenia pt. 'jak wykorzystac fundusze unijne'

A co złego w wykorzystaniu funduszy unijnych które właśnie wprowadzone były w konkretnym celu, jak np w Polsce do podwyższenia standardów wielu rzeczy.

Co jest ciekawe to fakt, że Pan Farage nie widzi nic złego w wykorzystywaniu luk prawnych w płaceniu podatku, co robi sam (zamiast z wyższą stawką, płaci poprzez corporation niższy podatek). To czyli jak, jest fair czy nie jest fair robienie rzeczy zgodnie z prawem? Aha, ponownie, samolubność, jest fair wtedy gdy pasuje to danej osobie.

Cytat:
Oczywistym jest ze nikogo nie beda wyrzucali jednego dnia

Po wyparciu się ich manifestu (którego Farage nawet nie znał, pomimo bycia w partii) i jakiś jego wypowiedziach, typowe "wyrzucenie" staje się mniej możliwe.... ale ponownie będę się trzymał tego, że uprzykrzenie życia to na pewno.

Cytat:
Ale zaostrzenie przepisow o benefitach, uniemozliwienie wjazdu na wyspe osobom poszukiwanym w Polsce lub kryminalistom (z wyrokami ktore nie ulegly zatarciu), obowiazkowy jakis stopien znajomosci jezyka przed ubieganiem sie o prace. To ma sens i to bardzo prawdopodobne ze sia stanie.

Farage nie chce wprowadzenia tych rzeczy. On chce wyjścia z Unii, koniec, kropka. Owszem, zgodzę się, że pewne rzeczy mogą i powinny być zmienione... choć Twój przykład ze znajomością języka jest nietrafiony, bo w końcu masa ludzi tutaj przyjeżdża właśnie po to aby uczyć się języka, a jednym z najlepszych sposobów jest uczenie się go poprzez kontakt m.in. w pracy. To już pracodawcy działka czy chce kogoś brać kto zna język czy też nie i to w jakim stopniu.

Te "zatarcie" wyroku to nie rozumiem. Jak ktoś odbył wyrok to ma jeszcze czekać x lat zanim mógłby wyemigrować? Ma to sens ale częściowy, w zależności od wyroku.

Cytat:
Jezeli zaostrza takze postepowanie z nielegalnymi imigrantami

Nie przypominam sobie aby UKIP miał konkretne pomysły w tym temacie, w dodatku to nie jest ich głównym tematem i pożywką wyborczą.

Cytat:
Na marginesie, to ciekaw jestem ilu rodakow nerwowo teraz kompletuje dokumenty do obywatelstwa?

Chociażby ja.... ale żebyś znał sprawę dokładnie to zabierałem się do tego już kilka lat temu, zanim UKIP istniał publicznie.

Cytat:

2014-06-06 12:27:38, stanislawski napisał(a):
Gdybym mieszkał w Polsce, to bym popierał lokalny UKiP. Żeby mi np. milion przedstawicieli narodów korzuchowych przyejchało?! Nigdy w życiu. Owszem, kiedy pan Niczyporuk czy pan Patel są profesorami fizyki kwantowej - witamy z otwartymi ramionami! Reszta - weg. Ni ma kasy. Zaś obyczajowość ludowa z tamtych stron niech pozostanie na swoim miejscu. Jak i religie.

A wiesz, że ci "przedstawiciele" mogą tam przyjeżdżać jeśli mają europejski paszport bez problemów? Tylko, że Polska nie jest dla migrantów w Europe wystarczająco atrakcyjna...

Cytat:

2014-06-06 23:41:36, wiciazkruzewnik napisał(a):
Zaraz wpadnie tu ten od gazetek dla jurnych budowlańców na break'u i wam da sympatię do UKIP. To som faszysty co wszystkich chcom przegonić (oprócz członków UKIP).

Czyżby Wicia się za mną stęsknił? Jak tam głosowanie na UKIP? Wygrał w Twoim lokalnym ktoś z tej partii tolerantów... czy nie masz czasu na tego sprawdzenie bo wspominasz po raz kolejny na forum jak dobrze ci się ze mną dyskutowało.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,