MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zagrożona niepodległość

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

clockwork_orang

Post #1 Ocena: 0

2014-04-20 13:51:15 (11 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2014-04-20 13:27:13, borys0001 napisał(a):
Czego bronić ? Ojczyzny ? Komunistów na pewno bym nie bronił że by mieli jeszcze lepiej się .
To przez nich tu jesteście.

hehe, czemu myslisz, ze wszyscy sa tacy jak Ty?

mnie sie znudzilo w Polsce... nie widzialem zadnych wyzwan przed soba, za to start od zera wydawal sie ciekawa przygoda, wiec spakowalem plecak i wzialem standardowe £200 w kieszen (tyle mniej wiecej bralem do Azji czy Afryki na wycieczki)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2014-04-20 15:14:39 (11 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Czasy nie minęły. Polska jest Polska - jaka by nie była, czy rządzi Tusk, czy Kaczyński, czy Korwin-Mikke (he he).
To inna, wyższa wartość.

Kto tego nie rozumie jest ch..., szmatą, renegatem. No i tchórzem przede wszystkim (jak się nie podoba jakiemuś moderatorowi to proszę mnię skasować) - bo to mówi się niby, że "za taką Polskę nie będę walczył", ale w gruncie rzeczy chodziłoby o to, że się dupą trzęsie, bo tam strzelają, mordują... a tu jest wygodnie i nie trzeba się bić.

Zagrożenie jest. Kacap chce odbudować imperium. Im się to należy, na zasadzie "bo tak".
Od wieków, od Jarosława Mądrego to dążyło do ekspansji (wtedy były pierwsze przesiedlenia). Zostało to przerwane rozbiciem dzielnicowym i panowaniem tatarskim - po którym pozostały takie typy ludzkie jak Lenin, czy Putin (patrzcie na te oczęta i kości policzkowe - typ śródziemnomorski nie?).
Niestety, moment powstania i wzrastania w siłę Moskwy (bo to Moskwa, a nie Ruś) został przez nas przeoczony, zaniedbany i pozostawiony sammeu sobie. A mozna to było wraz z Tatarami zrównać z ziemią...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2014-04-20 16:19:43 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

antek77

Post #4 Ocena: 0

2014-04-20 16:24:47 (11 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2007

stanislawski Ty chyba się czymś zatrułeś przez te święta a to dopiero pierwszy dzień :-D
Jeszcze nie tak dawno Ty i większość forum jechała po PIS i Kaczyńskich wypominając im Rusofobie a teraz idziecie razem w szeregu *DONT_KNOW*
Mam wrażenie że rząd PO więcej robi dla Ukrainy i EU,USA niż dla Polski.Dobrym przykładem jest sposób prowadzenia dochodzenia w sprawie katastrofy Smoleńskiej gdzie zginęło prawie 100 obywateli Polski.No ale skoro zginęli przeciwnicy polityczni to dla PO było to na rękę.

Co do pytania powinno ono brzmieć:
Czy wybrać wojnę i mieszkać potem w zniszczonej Polsce jak po 1945r czy nic nie robić i dalej cieszyć się życiem?
Ja wybieram 2 opcję,jest upodlająca ale nie ma tyle bólu i cierpienia:-(

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-04-20 17:17:22 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-04-20 17:59:10 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2014-04-20 17:59:10 (11 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2014-04-20 17:17:22, paolomario napisał(a):
Dokładnie. Mi z wyjazdu na 3 miesiące zrobiło się 9 lat. Po prostu zadział efekt "łał", lenistwo i pewnie też PiS, którego największym problemem były teletubisie i lista lektur w szkołach. Ani beznadzieja, ani bieda z Polski nie wyganiała, a pomysł na biznes dokładnie w tym samym miejscu realizuje z powodzeniem ktoś inny.

Bo naród ruski to bez "za mordyzmu" nie potrafi funkcjonować i im wsjo rawno, cz karki im gną Tatarzy, Lachy, czy kolejne wcielenia Iwana Groźnego.

w moim przypadku zadne lal nie zadzialalo... ot. rok wakacji od rodziny 8-)

a tu nie masz racji - ja w tej samej czesci Ruskim jestem co i Polakiem - to kwestia rodziny, a ta w wiekszosci ziemie w Polsce posiada... wiec ja nie walczylbym dla prezydenta czy premiera a dla ziemi, w uproszczeniu - bronilbym swojej wlasnosci

Do góry stronyOffline

darmund

Post #8 Ocena: 0

2014-04-20 18:37:06 (11 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Wrocilbym gdyz nie moglbym byc tutaj wiedzac ze tam moga ginac Polacy, wasate Mariany i solarowe Mariolki, ale jednak Polacy. Co prawda watpie zeby Ruskie doszly do Wielkopolski ale lepiej im wpierdolic na wschodzie.

[ Ostatnio edytowany przez: darmund 20-04-2014 18:41 ]

Do góry stronyOffline

Diabolique

Post #9 Ocena: 0

2014-04-20 18:50:34 (11 lat temu)

Diabolique

Kobieta

Z nami od: 19-09-2013

Cytat:
Gdyby faktycznie trzeba było walczyć o niepodległość Polski, wrócilibyście do kraju i bronili ojczyzny? Jeżeli tak/nie, to dlaczego?

Szczerze?

Mysle, ze emigranci wspierali by przedsiewziecie finansowo.

Jestem za armia zawodowa. Nie sadze, aby na cokolwiek przydali sie przyzwyczajeni do wygody ludzie o "zachodniej" mentalnosci. Tylko potem wiecej pacjentow z PTSD w psychiatrykach. Nie wiem natomaist, czy cos takiego jak armia zawodowa w Pl istnieje.

Dobrym pomyslem jest korwinowski pomysl wykorzystania holoty stadionowej jako miesa armatniego. Wrodzona agresje mozna wykorzystac lepiej niz demolujac stadiony, a przeciwnik przeciez na tym samym poziomie.
Nie wiem, czy ogladaliscie reportaze o sowieckiej armii, tytul- Sudba. Taka wlasnie to- to lyse, agresywne, proste, niedouczone, i wyszkolone w surowym klimacie Syberii.

:-8

Niemcow i Francuzow ruska zima pokonala. Dla nas takie tam mrozy, to nie mrozy.

Nie podoba mi sie ten motyw obrony.

Dlaczegoz nie byc tym, ktorego to oni (kimkolwiek oni beda, wiadomo polityczna szachownica wciaz sie zmienia) sie boja?

Cytat:
Po pierwsze, czy możesz pokazać wyniki takich badan, sondaży?

Na Londynku; )

[ Ostatnio edytowany przez: Diabolique 20-04-2014 18:55 ]

Inter arma enim silent leges.

Do góry stronyOffline

star4870

Post #10 Ocena: 0

2014-04-20 18:52:40 (11 lat temu)

star4870

Mężczyzna

Z nami od: 09-08-2013

Przypomina się Julian Tuwim

Do prostego człowieka

Gdy znów do murów klajstrem świeżym przylepiać zaczną obwieszczenia, gdy "do ludności", "do żołnierzy" na alarm czarny druk uderzy i byle drab i byle szczeniak w odwieczne kłamstwo ich uwierzy, że trzeba iść i z armat walić, mordować, grabić, truć i palić; gdy zaczną na tysiączną modłę ojczyznę szarpać deklinacją i łudzić kolorowym godłem i judzić "historyczną racją" o piędzi, chwale i rubieży, o ojcach, dziadach i sztandarach, o bohaterach i ofiarach; gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin pobłogosławić twój karabin, bo sam Pan Bóg szepnął z nieba, że za ojczyznę bić się trzeba; kiedy rozścierwi się, rozsochami wrzask liter z pierwszych stron dzienników, a stado dzikich bab - kwiatami obrzucać zacznie "żołnierzyków". - - O, przyjacielu nieuczony, mój bliźni z tej czy innej ziemi! wiedz, że na trwogę biją w dzwony króle z panami brzuchatemi; wiedz, że to bujda, granda zwykła, gdy ci wołają: "Broń na ramię!".

Dla mnie to bujda i granda i niem kraju za który warto umierać.

[ Ostatnio edytowany przez: star4870 20-04-2014 18:54 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,