MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Unia przyjela projekt antydyskryminacyjny.

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-03-02 14:16:27 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bloby00

Post #2 Ocena: 0

2014-03-02 16:14:11 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2014-03-02 14:16:27, wiciazkruzewnik napisał(a):
Anty-dyskryminant blooby nawoluje do dyskryminacji, co za smiech. Nie wiem poza tym jak osoby niepubliczne i nie majace wplywu Na polityke, regulacje prawne moga dyakryminowac homosi. Nie przepuszczajac w drzwiach po dzentelmensku? Mozna kogos obrazic, zniewazyc, pobic ale zdyskryminowac? Krytyka pedofilskich sklonnosci czesciej wystepujacych u homoseksualistow to dyskryminacja pedofilow Bo Sa homosiami?

Jakiekolwiek działania mające na celu nie pozwalanie homoseksualistom na normalne życie to dyskryminacja. Odpowiedzi głównego autora wątku nie mam już zamiaru komentować bo będzie to się ciągnęło w nieskończoność.

Ja nawołuje do dyskryminacji? Już głupiej tego nie mogłeś napisać! Powiem wam nawet tak, myślcie sobie co wam się święcie podoba (czyli bądźcie sobie dalej homofobami) ale nie macie prawa homoseksualistów traktować inaczej, bo według was są "inni" - przynajmniej nie w tym kraju. Jawne porównywanie homoseksualistów do zoofilów to nic innego jak dyskryminacja i uprzedzenie. Tak samo jak aktualne traktowanie przez Brytyjczyków każdego Rumuna jak potencjalnego złodzieja i oszusta. Zanim więc kolego napiszesz totalne bzdury to zastanów się nad pojęciem dyskryminacji.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-03-02 16:21:10 (11 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Znałem kilku homo i kiedyś w czasie rozmowy jeden z nich stwierdził że aby być zdrowym nie używa masła.
W tym momencie wszyscy spojrzeli na jego partnera ze współczuciem.

Czy to już dyskryminacja?

[ Ostatnio edytowany przez: robinek 02-03-2014 16:33 ]

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #4 Ocena: 0

2014-03-02 22:24:59 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:
Jakiekolwiek działania mające na celu nie pozwalanie homoseksualistom na normalne życie to dyskryminacja.

Czy ktos im broni bawic sie w "normalne zycie"?
Jak zdefiniujesz normalne zycie wg homoseksualistow?
Wg jakiej normalnosci bedziesz to definiowac? "mam partnera i kupilem dziecko"?

Cytat:
Ja nawołuje do dyskryminacji? Już głupiej tego nie mogłeś napisać! Powiem wam nawet tak, myślcie sobie co wam się święcie podoba (czyli bądźcie sobie dalej homofobami) ale nie macie prawa homoseksualistów traktować inaczej, bo według was są "inni" - przynajmniej nie w tym kraju.

oh alez nikt ich nie traktuje inaczej.

Cytat:
Dzisiaj siedzę w Londynie – jestem tu obywatelem trzeciej kategorii. Nie biorę zasiłków, nie korzystam z pomocy państwa brytyjskiego (z przekonań Wasza Wysokość), a i tak, jeżeli odezwę się po polsku to już spadam na koniec kolejki. Mimo tego, że żołnierze spod mojego godła ratowali zadki brytyjskich komandosów w Iraku i Afganistanie. Mimo nawet tego, że dzisiejsze dzielnice Londynu wyglądałyby inaczej, gdyby nie piloci Dywizjonu 303.
Przeprowadziłem nawet test na poziom dyskryminacji Polaków – po to, żeby, jeżeli będzie potrzeba, mówić o tym głośno przed międzynarodowymi trybunałami. Wysyłałem kilka CV na jedną ofertę pracy – jako Polak, katolik i ojciec dzieciom, jako murzyn, chrześcijanin i ojciec rodziny, murzyn pedał (przepraszam – znów jestem niepoprawny), jako Pakistańczyk pedał i muzułmanin z Somalii.
CV nie różniły się między sobą – kwalifikacje i historię zatrudnienia miały dokładnie takie same. Zmieniłem, co naturalne, nazwy zakładów pracy i miejsca zamieszkania, poza tym – wszystko było takie samo. Eksperyment powtórzyłem kilkukrotnie z różnymi stanowiskami pracy (w tym w brytyjskich urzędach) – tylko Polak dostawał odpowiedź: „dziękujemy za twoją ofertę. Niestety otrzymaliśmy oferty od kandydatów, których kwalifikacje były bliższe naszym wymaganiom”. Pakistańczyk – pedał, wygrywał. Murzyn – chrześcijanin najczęściej dowiadywał się, że jest ‘overqualified’, czyli zbyt dobry na to stanowisko.

:-]

Uprzedzenia, to masz ty, do myslacych inaczej niz ty - na dodatek brzydko takie osoby nazywasz.

Pozdrowienia

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 02-03-2014 22:27 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-03-04 14:37:11 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-03-04 16:02:18 (11 lat temu)

Mężczyzna