MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Unia przyjela projekt antydyskryminacyjny.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2014-02-28 21:47:11 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2014-02-28 21:39:56, binus1 napisał(a):
Cytat:

2014-02-28 20:41:33, Markywee napisał(a):
Nic nie stoi na przeszkodzie (oprocz oporu spolecznego), zeby uznac pedofilie za orientacje.

Jak myslisz Antoni...zlinczowaliby Cie za to w Pl czy nie....:-8

pedophilia-a-sexual-orientation-experts-tell-parliament

Cytat:
“Pedophiles are not simply people who commit a small offence from time to time but rather are grappling with what is equivalent to a sexual orientation just like another individual may be grappling with heterosexuality or even homosexuality,” emphasized Van Gijseghem.

“True pedophiles have an exclusive preference for children, which is the same as having a sexual orientation. You cannot change this person’s sexual orientation.” He added, however: “He may however remain abstinent.”

MP Serge Ménard later praised the witnesses. “Mr. Van Gijseghem and Mr. Quinsey,” said Ménard, “corrected some of our impressions.”

However, MP Marc Lemay of the Bloc Quebecois challenged Van Gijseghem’s definition. “I have to admit that I was not expecting, on this Valentine’s Day, to be talking about this inappropriate type of love. It is not really love. It has more to do with violence and control. I am concerned, Professor Van Gijseghem … because you say, if I am not mistaken, that pedophilia is a sexual orientation.”

“That is what I said,” continued Van Gijseghem.

Lemay pursued the point, asking if it therefore should “be compared to homosexuality.”

“Yes, or heterosexuality,” responded Van Gijseghem. “If, for instance, you were living in a society where heterosexuality is proscribed or prohibited and you were told that you had to get therapy to change your sexual orientation, you would probably say that that is slightly crazy. In other words, you would not accept that at all. I use this analogy to say that, yes indeed, pedophiles do not change their sexual orientation.”

Myslisz ze go zlinczowali?

Chodzi o to ze NAUKOWO, ta parafilia dąży w kierunku orientacji seksualnej.
Wlasciwie juz mozna to uznac za orientacje - problem w tym ze jest to "ZLA orientacja" seksualna, bo koniec koncow - ofiara sa nieletni. Poczekamy, zobaczymy. Stad miedzy innymi wzielo sie stwierdzenie, ze "normalizacja" homoseksualizmu, otworzyla droge dla innych... fikolkow seksualnych. Wystarczy odpowiednio mocny nacisk.

Mam nadzieje ze opor spoleczny bedzie zawsze, PROBLEM w tym, ze spoleczenstwo jest podatne na rozne wplywy. A jak za wplywami ida pieniadze...

poptrz np na to: Rezolucja wzywa WHO do wykreślenia zaburzeń tożsamości płciowej z katalogu zaburzeń psychicznych

Rozumiesz? POLITYCY chca od naukowcow, zeby uznali ze cos NIE JEST zaburzeniem.

To wszystko jest plynne...

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 28-02-2014 21:54 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-02-28 21:50:26 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #3 Ocena: 0

2014-02-28 22:02:52 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-02-28 21:50:26, ewa28300 napisał(a):
Widzialam ten pierwszy post jak zalozyles topic. Napisales: "W pale się nie mieści...
Ją optuje za wyjściem z tej chorej unii...
"
Czyli z gory przyjales, ze to jest chore. I o czym tu z Toba dyskutowac? Przeciez znam Twoje zdanie na ten temat, a ty znasz moje. Mogles poprstu to wrzucic do juz istniejacych watkow, ale nie zrobiles tego bo wiesz, ze nowy temat moze miec wieksze wziecie niz stary, gdzie wszystko z kazdej strony zostalo juz powiedziane. Ludzie sa juz zmeczeni, ile razy pewne rzeczy mozna walkowac w kolko? Ja nie przekonam Ciebie, ty nie przekonasz mnie. zyj i daj zyc innym, a bedziesz zdrowszy.

1 - czy dla ciebie NORMALNYM jest zabronienie krytyki zachowan seksualnych odstajacych od reszty spoleczenstwa?
2 - czy dla ciebie normalnym jest NARZUCENIE PRAWNE JEDYNEJ okreslonej moralnosci, nie biorac pod uwage roznicy w spoleczenstwach?
3 - czy dla ciebie normalne jest wymuszanie na naukowcach skreslenia okreslonego zaburzenia ze spisu chorob "bo tak chca politycy" i stojacy za nimi lobbysci?
4 - we wloskiej wersji antydyskyminacyjnej, oprocz orientacji seksualnych, pod ochrone NA ROWNI wpadla rowniez pedofilia. Czy to jest tez normalne?

[...] that is based on homophobia or transphobia '' with the words '' or based on hatred or contempt or otherwise overt hostility aimed specifically at adversely affect the safety, dignity and decorum of the people that gets even appear , even if not openly homosexual orientation, bisexual , heterosexual, pedophiles, if hate is put in place because of their sexual orientation and are an expression of violence or hostility [...]

Jak tu z toba dyskutowac? Tak, wiem ze masz swoje zdanie. I nie mam sily na kolejna dyskusje ze slepym o kolorach.

Ludzie sa zmeczeni - Czy dodawalem cos w temacie, poza informacja? Przez miesiac byla cisza. Zaareagowalem dopiero jak dyskusja poplynela gdzies na manowce.

tyle.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 28-02-2014 22:09 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-02-28 22:17:47 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2014-02-28 22:23:30 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Ludzie sa zmeczeni - .....Przez miesiac byla cisza.

Cisza zmeczeni? Nigdy !!! Nikt sie nie skarzyl na cisze.
Ada

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #6 Ocena: 0

2014-02-28 22:25:50 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-02-28 22:17:47, ewa28300 napisał(a):
Nie tlumacz sie Marky. Najpierw wrzucasz link i komentulesz, ze to jest chore. Potem twierdzisz, ze to byla tylko sucha informacja i "jak najbardziej jestem za dyskusja dotyczaca owej ustawy, a nie rozmemlania tematu czego ona dotyczy i dlaczego to jest dobre-zle normalne-nienormalne". Na sam koniec w czterech punktach probujesz udowodnic dlaczego jest nienormalna.

Nie wiem o co ci chodzi, ale napewno nie o dyskusje. Raczej o bicie piany.
Ten temat zdechnie, otworzysz nastepny. Nie wiem czy masz obsesje, nie chce Ci nic zarzucac, ale takie mozna odniesc wrazenie.

Jeeeeeeezo.

tak, chodzilo mi zawsze o "bicie piany" dlatego wlasnie nie odzywalem sie w temacie przez miesiac, czekajac na OFIARE. Odświeżałem temat co minute, od momentu rozpoczecia watku, miesiac temu, wiesz ile to klikania mysza?

Zjawilas sie ofiaro, dziekuje, mam co zrec.

Rece opadaja.

Jak juz powiedzialas co wiedzials to mozesz sie odniesc do tych 4 krotkich punktow. I na ile jest to dla ciebie spoko i do przyjecia.

Ja wiem ze wpadlas tu tylko potaplac sie w koleczku adoracyjnym, ale teraz sie wysil, i napisz jednym, dwoma slowami, jakie jest twoje zdanie.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-02-28 22:36:40 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #8 Ocena: 0

2014-02-28 22:55:10 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-02-28 22:36:40, ewa28300 napisał(a):
Ale do czego mam sie odnosic? Blooby wyczerpal temat. Pedofilia to kwestia konkretnego kraju. W jednym to sex z dzieckiem ponizej 13, innym 15 lat. Reszte i tak sprowadzisz do nekrofilii i zoofilii. Przerabialismy to juz przeciez.
Nie krytykuj Murzyna bo jest czarny, a geja bo jest gejem. Jak jeden lub drugi popelni okreslone przestepstwo to stanie przed sadem, zostanie osadzony za to co zrobil, a nie za kolor skory czy swoja orientacje. Tyle.

Iiiiiii ewunia ominela temat. Nie ma wlasnego zdania? to ci dopiero...

Kolega bloby zastosowal prosta demagogie ktora ci idealnie pasuje, nic ponaddto. Nie, pedofilia to nie kwestia "konkretnego kraju". Kraje jedynie okreslaja wiek przyzwolenia. To nie ma bezposredniefo zwiazku z pedofilia jako parafilia.

Czy ja dobrze widze, czy ty porównujesz homoseksualiste do "murzyna"? :-] To ci dopiero. To jeszcze udowodnij ze homoseksualizm jest warunkowany wylacznie genetycznie, jak kolor skory.

Ale glupoty............. ale rozumiem, piatek, popilas, itd...

Do góry stronyOffline

antek77

Post #9 Ocena: 0

2014-02-28 22:59:54 (11 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2007

Pisałem już nie pierwszy raz i napisze kolejny,przedstawię to w równaniu matematycznym dla lepszego zobrazowania problemu

1.Bezpłodność = Choroba.
2.Homoseksualizm = Bezpłodność = Choroba.

Nie trzeba być wykwalifikowanym naukowcem aby to pojąć *NO*

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-02-28 23:03:01 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »