MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Unia przyjela projekt antydyskryminacyjny.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2014-02-04 13:50:10 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

unia-narzuci-nam-homozwiazki-pe-przyjal-skandaliczny-raport-lunacek

Rezolucja wzywa m.in. do wzajemnego uznania konsekwencji prawnych związków - w tym związków homoseksualnych - we wszystkich krajach UE, wzywa WHO do wykreślenia zaburzeń tożsamości płciowej z katalogu zaburzeń psychicznych oraz proponuje kryminalizację wygłaszania opinii, które mogą być uznane za homofobiczne.

W pale się nie mieści...

Ją optuje za wyjściem z tej chorej unii...

---------

Edit:

Okazuje się że przyjęto projekt zastępczy, o podobnym brzmieniu...

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 04-02-2014 14:42 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zeten1

Post #2 Ocena: 0

2014-02-27 09:35:46 (11 lat temu)

zeten1

Mężczyzna

Z nami od: 27-02-2014

Heh. Takie projekty "antydyskryminacyjne" tylko potęgują tą dyskryminację. Strzał w stopę.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Alter_Ego

Post #3 Ocena: 0

2014-02-27 11:03:13 (11 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-04-2010

Cytat:

2014-02-04 13:50:10, Markywee napisał(a):
unia-narzuci-nam-homozwiazki-pe-przyjal-skandaliczny-raport-lunacek

Rezolucja wzywa m.in. do wzajemnego uznania konsekwencji prawnych związków - w tym związków homoseksualnych - we wszystkich krajach UE, wzywa WHO do wykreślenia zaburzeń tożsamości płciowej z katalogu zaburzeń psychicznych oraz proponuje kryminalizację wygłaszania opinii, które mogą być uznane za homofobiczne.

W pale się nie mieści...

Ją optuje za wyjściem z tej chorej unii...

---------

Edit:

Okazuje się że przyjęto projekt zastępczy, o podobnym brzmieniu...

Mam nadzieje ze w projekcie zastepczym jest uwzgledniona ochrona pedofili i zoopedonekrofili !!
Sex z nieletnimi oraz zwierzetami od urodzenia, jak sie bawic to na calego, a jak :-U

oraz proponuje kryminalizację wygłaszania opinii, które mogą być uznane za homofobiczne.

To mnie martwi bo nie bedzie juz tak wesolo na ulicach, zakarza smiechu czy jak ? :-]

Czy smiech jest juz forma "wyglaszania opinii które mogą być uznane za homofobiczne" czy jeszcze nie? :-]:-P

Cytat:

2014-02-04 13:50:10, Markywee napisał(a):

W pale się nie mieści...

Ja optuje za wyjściem z tej chorej unii...

Wedle tych zalecien unijnych ja postuluje za odwaleniem sie od trynkiewicza i wyplaceniem mu dziesieciomilionowego odszkodowania za bezpodstawne przetrzymywanie przez ponad cwierc wieku, przeciez chlop tylko kochal dzieci, prawda? Milosc nie wybiera :-(

Panie widzisz i nie grzmisz :-? :-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: Alter_Ego 27-02-2014 11:11 ]

"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec

Do góry stronyOffline

Alter_Ego

Post #4 Ocena: 0

2014-02-27 12:37:48 (11 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cieszy się biedroń, cieszy się grodzka,
cieszy się zboków POlszewia cała.
Na Wiejskiej stanie olbrzymi posąg
uciskanego PEDAŁA.
Każdy POlszewik z radości sika
bo już nie ważne czy chłop czy baba.
czy koń, czy piesek a nawet żaba,
byle by "dziura" była wygodna
Niech żyje UNIA !!!
Głupia lecz modna.

:-8

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: Alter_Ego 27-02-2014 12:45 ]

"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #5 Ocena: 0

2014-02-27 14:15:54 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

No i co w tym złego? Powiedzcie mi jedno, co wam osobiście przeszkadza w tym, że geje są i chcą mieć prawo do wspólnego formalnego życia i tego żeby ich nikt nie stygmatyzował?

Porównywanie gejów do pedofilii czy zoofilii? To już samo dno :-o

Żyj normalnie i daj innym ludziom też tak żyć. Zwłaszcza, że oni w żadnym stopniu nie wpływają na wasze życia.

Byście się wstydzili z takimi opiniami, zwłaszcza w kraju takim jak UK. Najlepiej pojedźcie sobie do jakiejś Nigerii, gdzie właśnie wprowadzili prawo anty-gejowskie. Szkoda słów....

Do góry stronyOffline

Alter_Ego

Post #6 Ocena: 0

2014-02-27 14:49:59 (11 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2014-02-27 14:15:54, bloby00 napisał(a):
No i co w tym złego? Powiedzcie mi jedno, co wam osobiście przeszkadza w tym, że geje są i chcą mieć prawo do wspólnego formalnego życia i tego żeby ich nikt nie stygmatyzował?

Porównywanie gejów do pedofilii czy zoofilii? To już samo dno :-o

Żyj normalnie i daj innym ludziom też tak żyć. Zwłaszcza, że oni w żadnym stopniu nie wpływają na wasze życia.

Nic w tym zlego, jesli dwie osoby tej samej plci, w wyniku kontaktu seksualnego sa w stanie doprowadzic do zaplodnienia i urodzic dziecko, nic mi do tego, ale jesli tutejszy NHS planuje placic matkom-surogatkom 15 tysiecy funtow za urodzenie dziecka dla par tej samej plci, To mam z tym K***a powazny problem. !!

Skoro mniejszosci seksualne typu "GLBT" i ostatnio nawet "I"
domagaja sie swoich praw to ja jako zdeklarowany milosnik seksu z martwymi zwierzetami DOMAGAM SIE uznania moich preferencji seksualnych za powszechnie uznawane i nie dyskryminowanie mnie ze wzgledu na nie. !!

Dodatkowo DOMAGAM SIE zniesienia minimalnego wieku rozpoczecia wspolzycia seksualnego !!

Jesli zakocha sie we mnie 10 latka chce moc z nia legalnie zalozyc rodzine !! i nic wam do tego :-]

Skoro w belgii dzieci moga stanowic o swoim byc albo nie byc vide eutanazja(bo przeciez sa wystarczajaco dorosle) to ja domagam sie tego samego na terenie calej unii.

Tak jak twierdzisz Bloby:
Cytat:

2014-02-27 14:15:54, bloby00 napisał(a):

Moj kontakt z martwymi zwierzetami lub dziesieciolatkami w zaden sposob nie bedzie wplywal na zycie innych, nawet gdyby ta 10 latka byla twoja corka, bo to jej osobisty wobor i nic komukolwiek do tego.

Kazdy rozumny zlapie powiew szyderstwa w tym co napisalem, niemniej jednak tego typu pomysly unii otwieraja puszke pandory, o pardon, juz otworzyly.

*DONT_KNOW*

Bloby, gdybys cos przespal to odsylam tutaj:
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/47/50689/The-zoophile-rights-day-1022014-Berlin,10#post1173847

[ Ostatnio edytowany przez: Alter_Ego 27-02-2014 14:52 ]

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #7 Ocena: 0

2014-02-27 15:34:25 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Nie wiem od czego lepiej tutaj zacząć bo zazwyczaj osoby o mocnych prawicowych poglądach ciężko czymkolwiek przekonać.

Ages of consent in Europe - W Hiszpanii np można więc uprawiać seks z osobą która ukończyła już 13 lat. W Polsce jest to 15.

Dlaczego ten wiek się różni? Zwyczajnie dlatego, że ciężko jest obiektywnie stwierdzić czy osoba jest już wystarczająco dorosła na rozumienie tego co się dzieje w sprawach seksualnych w wieku x czy y, zwłaszcza, że każdy ma inny okres dojrzewania i może szybciej rozumieć dokładnie co i jak. Mimo wszystko wiek ten jest w podobnej zazwyczaj granicy bo widocznie wiele osób które tworzyły prawo zrobiło dokładne psychologiczne badania, które uznały, że taki wiek jest odpowiedni.

10 lat, jak zasugerowałeś, będzie nielegalny, bo według zarówno osób które profesjonalnie do tego podchodzą, jak i nawet szarych osób jak ty i ja, 10 lat stanowczo nie jest wiekiem w którym dziecko byłoby dorosłe na tyle, żeby rozumieć co się dzieje i czy ktoś inny jej/go nie wykorzystuje seksualnie.

Współżycie z innymi gatunkami - wszystkie inne gatunki niż ludzie nie mają takiego samego poziomu świadomości jak my. Co oznacza chociażby, że mogą się one nie godzić na taki akt i nie jest on więc niczym innym niż znęcanie się nad zwierzęciem bo ono świadomie nie może powiedzieć, że może i chce kopulować z ludźmi. Gdyby było inteligentne tak jak ludzie to... byłoby ciekawie ale jestem pewien, że w którymś punkcie zostało by przynajmniej częściowo zalegalizowane. To samo może dotyczyć potencjalnych UFO.

Seks ze zwłokami (zarówno zwierzęcymi jak i ludzkimi) działa na tej samej zasadzie. Druga osoba nie wyraża swojego zdania, więc nie jest to obopólna decyzja/zgoda.

To samo jest z seksem z osoba upośledzoną. Może ona być w takim stanie psychicznym, że nie zdaje sobie wystarczająco sprawy z tego co się dzieje i czy ona chce to robić czy też nie.

Chodzi tutaj głównie o dojrzałość psychiczną - dlatego sex z dziećmi, upośledzonymi (zależy w jakim stopniu) czy zwierzętami nie jest dopuszczony.

Co do powyższego ma fakt współżycia i wspólnego życia osób dorosłych, na tym samym poziomie inteligencji/świadomości, a jedynie różnicy takiej, że zamiast płci przeciwnej podoba im się ta sama???

Cytat:
Nic w tym zlego, jesli dwie osoby tej samej plci, w wyniku kontaktu seksualnego sa w stanie doprowadzic do zaplodnienia i urodzic dziecko, nic mi do tego, ale jesli tutejszy NHS planuje placic matkom-surogatkom 15 tysiecy funtow za urodzenie dziecka dla par tej samej plci, To mam z tym K***a powazny problem.

Zaraz zaraz, no a jak są to osoby które są przeciwnych płci i również nie mogą doprowadzić do zapłodnienia? Nie należy im się pomoc? Mają nie mieć dzieci bo jedno z nich ma problemy zdrowotne?

Nie zdajesz sobie sprawy z tego na co NHS już płaci. Ot np za odsysanie tłuszczu osób które przez większość życia miały w tyłku dietę i zdrowe odżywianie. Przecież mogą sobie później odessać to na NHS i po sprawie. Czy to jest również fair? Czy fair jest płacenie na benefity dla osób które są leniwe i wolą siedzieć w domu? Itp.

No a co jest złego w tym, że człowiek urodził się z upodobaniem do płci przeciwnej. Nie łamie żadnego prawa a jest poszkodowanym.

Owszem, uznaję, że ktoś kto rodzi się gejem czy też transwestytą "odbiega nieco od normy". Nie, że jest upośledzony ale w naturze podejście gejowskie jest czymś nienaturalnym (czymś co prowadziłoby do zakończenia nawet całego gatunku).

Czy fakt, że taki się urodził ma oznaczać, że jego życie ma być beznadziejne? Że nie może mieć tego co każdy inny może mieć? Tym bardziej, że w podejściu czysto prawno-moralnym nie robi on nikomu żadnej krzywdy.

P.S. Chciałbym dodać - ta "inność" gejów jest praktycznie taka sama jak osób które np urodziły się od razu bez możliwości reprodukcji czy podobnymi problemami (np chłopiec którego hormony spowodowały rośnięcie piersi). Są pełnowartościowymi osobami. Nie są też inwalidami czy upośledzeni. Trzeba im pomóc i upewnić się, że będą mieli takie same życie jak i my. Z pewnością nie wytykać palcem i ograniczać praw które sami posiadamy.

[ Ostatnio edytowany przez: bloby00 27-02-2014 16:01 ]

Do góry stronyOffline

skamil

Post #8 Ocena: 0

2014-02-28 15:03:49 (11 lat temu)

skamil

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2013

Cytat:

2014-02-27 12:37:48, Alter_Ego napisał(a):

Niech żyje UNIA !!!
Głupia lecz modna.

:-8

sam korzystasz z tego co Ci Unia daje, ale pierwszy jestes do nazywania jej glupia.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2014-02-28 15:11:32 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #10 Ocena: 0

2014-02-28 17:18:21 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Nie chce mi sie o tym gadac, po raz setny, wiec krotko

Cytat:
Ages of consent in Europe - W Hiszpanii np można więc uprawiać seks z osobą która ukończyła już 13 lat. W Polsce jest to 15.

Cytat:
10 lat, jak zasugerowałeś, będzie nielegalny, bo według zarówno osób które profesjonalnie do tego podchodzą, jak i nawet szarych osób jak ty i ja, 10 lat stanowczo nie jest wiekiem w którym dziecko byłoby dorosłe na tyle, żeby rozumieć co się dzieje i czy ktoś inny jej/go nie wykorzystuje seksualnie.

Wiek przyzwolenia nie ma zadnego wplywu na orientacje seksualna.
To jest jedynie regulowane prawnie.
Jaki jest wiek przyzwolenia w islamie?

Jak panowie doktorzy, zaczna powoli przekonywac ze "seks z mlodszymi jest ok", to wiek stopniowo bedzie obnizany.
W UK byla propozycja obnizenia go do 13 lat. Smacznego.

Cytat:
Współżycie z innymi gatunkami - wszystkie inne gatunki niż ludzie nie mają takiego samego poziomu świadomości jak my. Co oznacza chociażby, że mogą się one nie godzić na taki akt i nie jest on więc niczym innym niż znęcanie się nad zwierzęciem bo ono świadomie nie może powiedzieć, że może i chce kopulować z ludźmi. Gdyby było inteligentne tak jak ludzie to... byłoby ciekawie ale jestem pewien, że w którymś punkcie zostało by przynajmniej częściowo zalegalizowane.

Przyzwolenie na seks nie ma zupelnie wplywu na orientacje seksualna.
Poszukaj zooseksualnosci, i osob zooseksualnych. Smacznego.

Cytat:
Seks ze zwłokami (zarówno zwierzęcymi jak i ludzkimi) działa na tej samej zasadzie. Druga osoba nie wyraża swojego zdania, więc nie jest to obopólna decyzja/zgoda.

Jakiekolwiek gadanie o "przyzwoleniu" w odniesieniu do jakiejkolwiek orientacji seksualnej jest pozbawione sensu. Orientacja seksualna nie jest zwiazana z przyzwoleniem na akt.

Cytat:
Co do powyższego ma fakt współżycia i wspólnego życia osób dorosłych, na tym samym poziomie inteligencji/świadomości, a jedynie różnicy takiej, że zamiast płci przeciwnej podoba im się ta sama???

Ma wszystko - bo orientacja seksualna zupelnie nie jest zwiazana z tym "kim/czym" ta druga osoba jest.

Krotko zapytam - jakiej orientacji seksualnej jest gwalciciel gwalcacy babke w krzakach?

Cytat:
Zaraz zaraz, no a jak są to osoby które są przeciwnych płci i również nie mogą doprowadzić do zapłodnienia? Nie należy im się pomoc? Mają nie mieć dzieci bo jedno z nich ma problemy zdrowotne?

Nie nalezy im pomagac w ten sposob, legalizujac handel dziecmi. Bo to DOSLOWNIE - jest handel dziecmi.

Cytat:
Nie zdajesz sobie sprawy z tego na co NHS już płaci. Ot np za odsysanie tłuszczu osób które przez większość życia miały w tyłku dietę i zdrowe odżywianie. Przecież mogą sobie później odessać to na NHS i po sprawie. Czy to jest również fair? Czy fair jest płacenie na benefity dla osób które są leniwe i wolą siedzieć w domu? Itp.

Porownujesz odsysanie tluszczu do placenia za dzieci? Czlowieku...

Cytat:
No a co jest złego w tym, że człowiek urodził się z upodobaniem do płci przeciwnej. Nie łamie żadnego prawa a jest poszkodowanym.

Jest w pewien sposob "uposledzony".
Jednak to czym jest, nie upowaznia go do teroryzowania "normalnych" swoja propaganda, prawda?

Cytat:
Czy fakt, że taki się urodził ma oznaczać, że jego życie ma być beznadziejne? Że nie może mieć tego co każdy inny może mieć? Tym bardziej, że w podejściu czysto prawno-moralnym nie robi on nikomu żadnej krzywdy.

No tak, bo jezeli nie moze miec to MUSI ZMUSIC "normalnych" zeby mu bylo dane... Innymi slowy, ze swojej nienormalnosci robi na sile normalnosc.
Czy to jest w porzadku?
Przy podejsciu prawno moralnym jak najbardziej robi krzywde - zmienia prawo i moralnosc POD SWOJE POTRZEBY. Przypominam ze to jest nadal mniejszosc...

Cytat:
Chciałbym dodać - ta "inność" gejów jest praktycznie taka sama jak osób które np urodziły się od razu bez możliwości reprodukcji

Nie, nie jest rownowazna.

Cytat:
Są pełnowartościowymi osobami. Nie są też inwalidami czy upośledzeni.

Maja swoja wartosc jako "czlowiek". Sa tez "uposledzni" pod pewnymi wzgledami.

Cytat:
Trzeba im pomóc i upewnić się, że będą mieli takie same życie jak i my.

Dlaczego? Oni sa INNI, i NIGDY nie beda miec takiego samego zycia jak "MY". Bo sa jacy sa.

Sugeruje zerkniecie do starych tematow. Naprawde nie chce mi sie juz o tym pisac...
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,