Nie chce mi sie o tym gadac, po raz setny, wiec krotko
Cytat:
Ages of consent in Europe - W Hiszpanii np można więc uprawiać seks z osobą która ukończyła już 13 lat. W Polsce jest to 15.
Cytat:
10 lat, jak zasugerowałeś, będzie nielegalny, bo według zarówno osób które profesjonalnie do tego podchodzą, jak i nawet szarych osób jak ty i ja, 10 lat stanowczo nie jest wiekiem w którym dziecko byłoby dorosłe na tyle, żeby rozumieć co się dzieje i czy ktoś inny jej/go nie wykorzystuje seksualnie.
Wiek przyzwolenia nie ma zadnego wplywu na orientacje seksualna.
To jest jedynie regulowane prawnie.
Jaki jest wiek przyzwolenia w islamie?
Jak panowie doktorzy, zaczna powoli przekonywac ze "seks z mlodszymi jest ok", to wiek stopniowo bedzie obnizany.
W UK byla propozycja obnizenia go do 13 lat. Smacznego.
Cytat:
Współżycie z innymi gatunkami - wszystkie inne gatunki niż ludzie nie mają takiego samego poziomu świadomości jak my. Co oznacza chociażby, że mogą się one nie godzić na taki akt i nie jest on więc niczym innym niż znęcanie się nad zwierzęciem bo ono świadomie nie może powiedzieć, że może i chce kopulować z ludźmi. Gdyby było inteligentne tak jak ludzie to... byłoby ciekawie ale jestem pewien, że w którymś punkcie zostało by przynajmniej częściowo zalegalizowane.
Przyzwolenie na seks nie ma zupelnie wplywu na orientacje seksualna.
Poszukaj zooseksualnosci, i osob zooseksualnych. Smacznego.
Cytat:
Seks ze zwłokami (zarówno zwierzęcymi jak i ludzkimi) działa na tej samej zasadzie. Druga osoba nie wyraża swojego zdania, więc nie jest to obopólna decyzja/zgoda.
Jakiekolwiek gadanie o "przyzwoleniu" w odniesieniu do jakiejkolwiek orientacji seksualnej jest pozbawione sensu. Orientacja seksualna nie jest zwiazana z przyzwoleniem na akt.
Cytat:
Co do powyższego ma fakt współżycia i wspólnego życia osób dorosłych, na tym samym poziomie inteligencji/świadomości, a jedynie różnicy takiej, że zamiast płci przeciwnej podoba im się ta sama???
Ma wszystko - bo orientacja seksualna zupelnie nie jest zwiazana z tym "kim/czym" ta druga osoba jest.
Krotko zapytam - jakiej orientacji seksualnej jest gwalciciel gwalcacy babke w krzakach?
Cytat:
Zaraz zaraz, no a jak są to osoby które są przeciwnych płci i również nie mogą doprowadzić do zapłodnienia? Nie należy im się pomoc? Mają nie mieć dzieci bo jedno z nich ma problemy zdrowotne?
Nie nalezy im pomagac w ten sposob, legalizujac handel dziecmi. Bo to DOSLOWNIE - jest handel dziecmi.
Cytat:
Nie zdajesz sobie sprawy z tego na co NHS już płaci. Ot np za odsysanie tłuszczu osób które przez większość życia miały w tyłku dietę i zdrowe odżywianie. Przecież mogą sobie później odessać to na NHS i po sprawie. Czy to jest również fair? Czy fair jest płacenie na benefity dla osób które są leniwe i wolą siedzieć w domu? Itp.
Porownujesz odsysanie tluszczu do placenia za dzieci? Czlowieku...
Cytat:
No a co jest złego w tym, że człowiek urodził się z upodobaniem do płci przeciwnej. Nie łamie żadnego prawa a jest poszkodowanym.
Jest w pewien sposob "uposledzony".
Jednak to czym jest, nie upowaznia go do teroryzowania "normalnych" swoja propaganda, prawda?
Cytat:
Czy fakt, że taki się urodził ma oznaczać, że jego życie ma być beznadziejne? Że nie może mieć tego co każdy inny może mieć? Tym bardziej, że w podejściu czysto prawno-moralnym nie robi on nikomu żadnej krzywdy.
No tak, bo jezeli nie moze miec to MUSI ZMUSIC "normalnych" zeby mu bylo dane... Innymi slowy, ze swojej nienormalnosci robi na sile normalnosc.
Czy to jest w porzadku?
Przy podejsciu prawno moralnym jak najbardziej robi krzywde - zmienia prawo i moralnosc POD SWOJE POTRZEBY. Przypominam ze to jest nadal mniejszosc...
Cytat:
Chciałbym dodać - ta "inność" gejów jest praktycznie taka sama jak osób które np urodziły się od razu bez możliwości reprodukcji
Nie, nie jest rownowazna.
Cytat:
Są pełnowartościowymi osobami. Nie są też inwalidami czy upośledzeni.
Maja swoja wartosc jako "czlowiek". Sa tez "uposledzni" pod pewnymi wzgledami.
Cytat:
Trzeba im pomóc i upewnić się, że będą mieli takie same życie jak i my.
Dlaczego? Oni sa INNI, i NIGDY nie beda miec takiego samego zycia jak "MY". Bo sa jacy sa.
Sugeruje zerkniecie do starych tematow. Naprawde nie chce mi sie juz o tym pisac...
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.