MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Boicie się żyć w UK?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: +1

2014-02-03 18:49:03 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-02-03 18:38:41, konduktor68 napisał(a):
Cytat:

2014-02-03 18:24:49, krakn napisał(a):

A u nas jest zupełnie inaczej, fakt w koszulce z orłem nie biegam, ale wszystcy w koło wiedzą że jesteśmy Polakami, machają nam z daleka, paczki przynoszą, pilnują domu, na świeta kartki wrzucają, a nawet wpadnie ten czy tamten złożyć życzenia, a jak cos się dzieje to zaraz się schodzą z kilku domów i próbują pomagać, choćby taka głupia sprawa jak wrzucenie motocykla na Vana, czy wypchnięcie samochodu, albo odpalenie gdy akumulator padnie, nie trzeba szukać sami przychodzą gdy tylko ktoś zauważy i oferują pomoc, spoooko Anglicy. *THUMBS UP*
Może dlatego że sami mają mało czasu, zarobieni są i nie mają czasu słuchać pierdół i są niedoinformowani? *DONT_KNOW*

U mnie podobnie,a największe zdziwko było jak się wprowadziliśmy i sąsiedzi z ciasteczkami przyszli.
Może chcieli zobaczyć na własne oczy ludzi z kraju ,gdzie niedżwiedzie po ulicach chodzą...*DONT_KNOW*

A wizyta z ciasteczkami na herbate to przecież lokalny zwyczaj jest, czasami też sąsiedzi wrzucają kartki powitalne.
A nawet przynoszą kwiaty.

My jak sie z Londynu przenieśliśmy tutaj na obrzeża...
Podjechaliśmy Vanem, takie małe osiedle w lesie, ślepa droga, do sklepu 20 minut na piechotę :-8

No więc tak, van otwarty, chcemy nosić graty, bo kolega ma następnego klienta, a tu nam się co chwile ktoś przychodzi witać, przedstawiać, wypytywać, opowiadać ... i zapewniać że jak by co to nie wahać się prosić o pomoc.

I nie zawiedli gdy jej potrzebowaliśmy i nawet prosić nie musieliśmy, a jak się wyprowadzaliśmy to nam też pomagali, kwiaty przynieśli.

Potem przenosiny tu, to troszkę luźniejsze przywitanie, ale też, karteczki były w skrzynce, też zaczepaiali gdy się napotkało wychodząc z domu.

Jak Beaty śiostra przyjechała to zgłupiała, bo wyszła przed dom i z daleka ją zaważyli sąsiedzi i mahają do niej, a ona nie wiedziała co ma zrobić, bo przecież ich nie zna, oni jej też nie...

No ale mówi, "tak do mnie machają że się zaraz wywrócą, więc im pomachałam też..."
Była w takim szoku że przez dwa dni nie chciała sama wychodzić z domu bo bała się że ktoś obcy będzie do niej machał *ROFL**ROFL**ROFL*
Autentyk :)):-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

wilanowiak

Post #2 Ocena: 0

2014-02-03 18:56:43 (11 lat temu)

wilanowiak

Mężczyzna

Z nami od: 17-01-2014

Cytat:

2014-02-03 18:39:53, binus1 napisał(a):
Cytat:

2014-02-03 18:33:39, wilanowiak napisał(a):
A chętnie bym wpadł :)

W koszulce z orlem w koronie?:-8.Nie bedziesz sie bal?

Mam taką z euro 2012, może by darowali

Do góry stronyOffline

wilanowiak

Post #3 Ocena: 0

2014-02-03 19:02:38 (11 lat temu)

wilanowiak

Mężczyzna

Z nami od: 17-01-2014

Cytat:

2014-02-03 18:46:47, Martyna000 napisał(a):
U mnie problemow nigdy nie bylo ale....
W tamtym tygodniu w Manchester pojawily sie ogromne bilboardy na ktorych wprost pisza ze chca zeby UK wystapilo z Unii miedzy innymi dlatego ze przyjezdni pobieraja benefity....
Jak ktos nie wierzy to zaraz wkleje do mojej galerii zdjecie jednego z nich to bedzie mozna zobaczyc. Zdjecie nie jest zbyt wyrazne bo byl zakaz fotografowania i moja siostra po kryjomu pstryknela ta fotke.Te bilboardy pojawily sie na piccadilly train station. Dokladniej to sa 3 jeden przy drugim. Normalnie by mi to wisialo ale zauwarzylam ze 2 dni pozniej moja sasiadka Angielka szukala powodu do klotni-wczesniej wszystko bylo super, sasiadka milutka, zawsze z daleka mi sie klaniala a tu nagle ni z gruszki ni z pietruszki zaczela jakas durna awanture z moja siostra o jakas pierdole.

Bardzo chętnie zobaczę. A z sąsiadami, to zawsze przykra sprawa

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-02-03 19:03:14 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: +1

2014-02-03 19:10:17 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-02-03 19:13:38 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: +1

2014-02-03 19:15:03 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-02-03 19:20:35 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2014-02-03 19:21:40 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cezar99

Post #10 Ocena: 0

2014-02-03 19:23:00 (11 lat temu)

Cezar99

Mężczyzna

Z nami od: 14-09-2013

Ja z kolei w pracy nosze badge na bialoczerwonej smyczy z napisami na przemian Polska ,Pologne Poland co i tak niektorych nie powstrzymuje od pytan skad pochodze:)Wtedy odpowiadam from China:) Na co czesc patrzy na mnie z niedowierzaniem i mowi niepewnie : chyba nie......
Today is the oldest you have ever been and the youngest you will ever be so enjoy the day as best as you can

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,