2014-02-03 18:38:41, konduktor68 napisał(a):
2014-02-03 18:24:49, krakn napisał(a):
A u nas jest zupełnie inaczej, fakt w koszulce z orłem nie biegam, ale wszystcy w koło wiedzą że jesteśmy Polakami, machają nam z daleka, paczki przynoszą, pilnują domu, na świeta kartki wrzucają, a nawet wpadnie ten czy tamten złożyć życzenia, a jak cos się dzieje to zaraz się schodzą z kilku domów i próbują pomagać, choćby taka głupia sprawa jak wrzucenie motocykla na Vana, czy wypchnięcie samochodu, albo odpalenie gdy akumulator padnie, nie trzeba szukać sami przychodzą gdy tylko ktoś zauważy i oferują pomoc, spoooko Anglicy.

Może dlatego że sami mają mało czasu, zarobieni są i nie mają czasu słuchać pierdół i są niedoinformowani?

U mnie podobnie,a największe zdziwko było jak się wprowadziliśmy i sąsiedzi z ciasteczkami przyszli.
Może chcieli zobaczyć na własne oczy ludzi z kraju ,gdzie niedżwiedzie po ulicach chodzą...

A wizyta z ciasteczkami na herbate to przecież lokalny zwyczaj jest, czasami też sąsiedzi wrzucają kartki powitalne.
A nawet przynoszą kwiaty.
My jak sie z Londynu przenieśliśmy tutaj na obrzeża...
Podjechaliśmy Vanem, takie małe osiedle w lesie, ślepa droga, do sklepu 20 minut na piechotę

No więc tak, van otwarty, chcemy nosić graty, bo kolega ma następnego klienta, a tu nam się co chwile ktoś przychodzi witać, przedstawiać, wypytywać, opowiadać ... i zapewniać że jak by co to nie wahać się prosić o pomoc.
I nie zawiedli gdy jej potrzebowaliśmy i nawet prosić nie musieliśmy, a jak się wyprowadzaliśmy to nam też pomagali, kwiaty przynieśli.
Potem przenosiny tu, to troszkę luźniejsze przywitanie, ale też, karteczki były w skrzynce, też zaczepaiali gdy się napotkało wychodząc z domu.
Jak Beaty śiostra przyjechała to zgłupiała, bo wyszła przed dom i z daleka ją zaważyli sąsiedzi i mahają do niej, a ona nie wiedziała co ma zrobić, bo przecież ich nie zna, oni jej też nie...
No ale mówi, "tak do mnie machają że się zaraz wywrócą, więc im pomachałam też..."
Była w takim szoku że przez dwa dni nie chciała sama wychodzić z domu bo bała się że ktoś obcy będzie do niej machał

Autentyk

![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )