MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Propozycja - Protest Polaków po wypowiedziach premiera Camerona

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 5 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-01-09 01:39:15 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Geronimo

Post #2 Ocena: 0

2014-01-09 01:42:33 (12 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2007

Cytat:

2014-01-09 01:39:15, konduktor68 napisał(a):

...sorki jak będziesz miał dzieci to w tedy porozmawiamy...

To porozmawiajmy, bo mam... :-8

[ Ostatnio edytowany przez: Geronimo 09-01-2014 01:43 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2014-01-09 01:42:52 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

Nigdy nie przeliczałem piw na jedzenie dla dzieci...

Przestań!!! Jak to nie przeliczałeś? Przecież to 25 piw tygodniowo. No fakt, z polskiego sklepu....

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-01-09 01:44:07 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Geronimo

Post #5 Ocena: 0

2014-01-09 01:48:34 (12 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Cytat:

2014-01-09 01:44:07, konduktor68 napisał(a):
Cytat:

2014-01-09 01:42:33, Geronimo napisał(a):
Cytat:

To porozmawiajmy, bo mam... :-8

Ups...
No to chciałbyś żeby miały zle czy dobrze?

Pewnie że dobrze. Tylko że z tego powodu nie muszę chyba posuwać się do wyłudzania? Aż tak źle nie jest... :-8

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Post #6 Ocena: 0

2014-01-09 01:51:44 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2014-01-09 01:53:30 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2014-01-09 01:44:07, konduktor68 napisał(a):

Może zle to ujęłem...nigdy to nie było dla mnie priorytetem...

Eeeee to z Tobą nie gadamy jak piwo to nie priorytet.

Ludziska...komuś pada na głowę? Powiedział Cameroon idiotyzm bo tak mu napisali na kartce, ale to ten rząd zaczyna coś robić z tymi na których nawet my robimy!!! Ok, moja żona robi, bo ja już 4 lata w domu siedzę.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2014-01-09 01:58:46 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-01-09 01:16:06, Geronimo napisał(a):
Wytłumaczyłbym to tak, jak ja to czuję.

Potem okazało się, że cała ta masa wciąga jak pelikan nie tylko miejsca pracy, ale (dzięki sprzyjającym warunkom) zaczyna się płodzić jak króliki, przyjeżdżać całymi rodzinami z dziećmi i w ten sposób zachwiała systemem szkolnictwa i lecznictwa.
Jak widać, nie wspomniałem w moim prostackim wywodzie o mendach dojących system z benefitów bo uważam, że nawet na tle rodzimych Brytyjczyków nasze dojenie przypomina raczej dojenie kota, niż krowy, bo mimo wszystko jesteśmy bardziej pracowici od Brytyjczyków.
Ciekawe w tym jest to, że polska fala wcale nie przestała tu napływać, coraz bardziej paraliżując i pogrążając brytyjskie lecznictwo i szkolnictwo, a najciekawsze jest to, że oni nie mają możliwości zatrzymania tej fali, związani przepisami UE.
A to Cameronowi wcale się nie podoba. Stąd coraz częstsze grożenie palcem w kierunku Brukseli i szantażowaniem jej gotowością wyjścia z UE.
Uff...
Starałem się w najkrótszy i najprostszy sposób przedstawić źródła niechętnych imigrantom nastrojów w UK.
Ps. Zauważcie, że wizy do USA zniesione są w takich krajach jak Litwa, Łotwa, Słowacja, Węgry, Czechy, a Polacy tak lekko nie mają. I mimo, że ani nie jesteśmy wylęgarnią terroryzmu ani eksporterem kokainy a wręcz (jak twierdzą kolejni prezydenci) największym i najważniejszym partnerem USA w Europie Wschodniej, to właśnie nasi kochani Amerykanie boją się zalewu ogromną falą polskiego buractwa i chyba wiedzą co robią.
Tako rzeczę [:-}

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Geronimo</i> 09-01-2014 01:19 ]

Ty masz rację, ale tylko wnikłym procencie.
Podobnie jak Cameron i reszta jak to mówisz ciemnych lewaków.
Tyle że oni mają w tym interes.

Owszem dzieci się rodzą i to dużo, i to tak dużo że w Polsce politycy znający sie na planowaniu gospodarki dłużej niż na 4 lata, zagryzają poznacie do łokci.

To że ludzie tez chorują, umierają, normalna sprawa, jest to koszt uzyskania, przychodu, tak jak koszt napraw pojazdu w firmie przewozowej.

Zauważ że z Polski wyjechała przedewszytkim młodzież, młoda silna siła robocza, młode laski i ogiery co im się chce mnożyć, ale i gro takich co chce pracować a nie tylko wegetować.

Ci ludzie i ich dzieci płacą i będą płacili podatki, pracują przy produkcji i w usługach, Brytyjczycy dostali za free, wykształconą dorosłą siłę roboczą, oraz ich dzieci które również będą pracowały na utrzymanie swoich rodziców.

Nie wiem gdzie ty mieszkasz i w jakim środowisku się obracasz, ale *NO* Współczuje w takim razie.
Ogromna ilośc Polaków nie tylko nie chce żadnych zasiłków, malo tego, radzą sobie o niebo lepiej niż wielu lokalnych moze sobie pomarzyć. Płacą i nic nie biorą.

Cytat:

2014-01-09 01:22:23, Geronimo napisał(a):
Cytat:

2014-01-09 01:12:32, konduktor68 napisał(a):

raczej chodzi mi o to że jak przyjeżdża tu jedno z rodziców do pracy to dlaczego dzieci które zostały w Polsce mają dalej klepać biedę.
Sam pracowałem parę lat w niemczech i nie korzystałem z żadnego zasiłku( a w polsce mi nie przysługiwał,bo przekraczałem limit)
Żałujesz tych 20 funtów na ciepły posiłek (być może jedyny w ciągu dnia)...kurcze nie bądz jak emigrantka:-U

To ja odwrócę sytuację. Jeśli jeden z rodziców tu pracuje, to jeśli kocha swoje dziecko, posłanie tych 20 funtów tygodniowo chyba go nie zrujnuje?
Parę piw mniej i da radę... :-8

OK to ja to odwrócę jeszcze raz, od dziś podatek który nadpłaciłeś, zamiast żądać zwrotu przekazujesz na osierocone dzieci.

Te parę stów które i tak już nie miałeś w kieszeni cię nie zrujnuje.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #9 Ocena: 0

2014-01-09 02:06:17 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Geronimo

Post #10 Ocena: 0

2014-01-09 02:12:52 (12 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Cytat:

2014-01-09 01:58:46, krakn napisał(a):

OK to ja to odwrócę jeszcze raz, od dziś podatek który nadpłaciłeś, zamiast żądać zwrotu przekazujesz na osierocone dzieci.

Te parę stów które i tak już nie miałeś w kieszeni cię nie zrujnuje.

Co do pierwszej (długiej) wypowiedzi, to jak ciebie czytam, nadziwić się nie mogę, że do tej pory żaden z Polaków jeszcze nie został następcą tronu Zjednoczonego Królestwa.
Samorodne talenty i tytani pracy. Japończycy pewnie patrzą, fotografują nas zza węgła i wyciągają stosowne wnioski.

A co do problemu dzieci i moich podatków, to jeszcze nie zdarzyło mi się żądać zwrotu nadpłaconych. Zawsze niestety muszę dopłacać...

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,