MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 803 z 846 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 802 | 803 | 804 ... 844 | 845 | 846 ] - Skocz do strony

Str 803 z 846

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2024-04-13 22:52:18 (rok temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2024-04-13 20:08:32, Gwontownik napisał(a):
A co to ma do rzeczy, spytam ponownie?
Jak powtórzę, że nie o to chodziło w wypowiedzi!
A na zakończenie stwierdzę tylko, że zdjęcia ilustrujące artykuły rzadko są powiązane z ich treścią i najczęściej są tylko ilustracjami z dostępnej bazy fotografii. Tak jak w tym przypadku. Potwierdza to fakt, wierząc przedmówcy, że zawartość zdjęcia jest inna niż zawartość tekstu.
Tymczasem wspomniane przez ciebie uzbrojenie można znaleźć tutaj.
I tyle twojego pisania poszło w 3,14zdu

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 13-04-2024 20:15 ]

Czy ty w ogóle czytasz czy tylko umiesz pisać czy rżniesz głupa? W linkowanym przez ciebie artykule jak wół stoi napisane że Ukraina już dostała i jeszcze dostanie polskie rakiety systemu NEWA, oprócz innych, nowszych. Zdjęć Dźwiny i Wolchowa nie musisz mi pokazywać bo sam osobiście na obydwu siedziałem sobie okrakiem i rozkrecalem do ostatniej śrubki.
Wykaż się bystrością i wygoogluj jakie było głośne osiągnięcie jednej z tych rakiet. Bardzo mało ludzi o tym już pamięta.

A glownie chodzi ci o to że Duda nie powiadomił cie osobiscie, najlepiej na pismie, że zamierzamy przekazać Ukrainie kolejne dostawy broni. Zapewniam że o kolejnych dostawach też nie będziesz powiadamiany.
Nie chce mi się już gadac...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

BAT_BAT

Post #2 Ocena: 0

2024-04-14 00:48:35 (rok temu)

BAT_BAT

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2023

Post na ukraińskim kanale:

tu

Reakcja Ukraińców na sondaż w którym 75% Polaków jest przeciwna wysłaniu polskiego wojska na Ukrainę.

Odnośnie Polaków w komentarzach dominuje określenie słowem na "K" z wszelkimi dodatkami typu "sprzedajne "K"" itd.
Nie brakuje życzeń nagłej śmierci, wojny na terenie Polski, że Polska to przyszły wróg, że Polska to już państwo ukraińskie i lepiej niech Polacy myślą co mówią...

Ze względów etycznych nie będę tutaj przytaczał tych komentarzy.
Jeżeli ktoś zna trochę język rosyjski może się tam dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy o Ukraińcach i ich stosunku do Polaków, a jeżeli nie władacie na tyle rosyjskim, to zawsze jest tłumacz google.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2024-04-14 07:47:03 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2024-04-13 22:52:18, andyopole napisał(a):
Cytat:

2024-04-13 20:08:32, Gwontownik napisał(a):
A co to ma do rzeczy, spytam ponownie?
Jak powtórzę, że nie o to chodziło w wypowiedzi!
A na zakończenie stwierdzę tylko, że zdjęcia ilustrujące artykuły rzadko są powiązane z ich treścią i najczęściej są tylko ilustracjami z dostępnej bazy fotografii. Tak jak w tym przypadku. Potwierdza to fakt, wierząc przedmówcy, że zawartość zdjęcia jest inna niż zawartość tekstu.
Tymczasem wspomniane przez ciebie uzbrojenie można znaleźć tutaj.
I tyle twojego pisania poszło w 3,14zdu

Czy ty w ogóle czytasz czy tylko umiesz pisać czy rżniesz głupa? W linkowanym przez ciebie artykule jak wół stoi napisane że Ukraina już dostała i jeszcze dostanie polskie rakiety systemu NEWA, oprócz innych, nowszych. Zdjęć Dźwiny i Wolchowa nie musisz mi pokazywać bo sam osobiście na obydwu siedziałem sobie okrakiem i rozkrecalem do ostatniej śrubki.
Wykaż się bystrością i wygoogluj jakie było głośne osiągnięcie jednej z tych rakiet. Bardzo mało ludzi o tym już pamięta.

A glownie chodzi ci o to że Duda nie powiadomił cie osobiscie, najlepiej na pismie, że zamierzamy przekazać Ukrainie kolejne dostawy broni. Zapewniam że o kolejnych dostawach też nie będziesz powiadamiany.
Nie chce mi się już gadac...

A co mnie obchodzi gdzie ty siedziałeś i co rozkręcałem? Ja swoje napisałem jasno, a ty w swej megalomanii piszesz i piszesz psu na budę, bo nic to nie zmienia faktu.
Co do sposobu informowania, a w tym wypadku nieinformowania to Wypowiadałem się nie będę. Może ty nie potrzebujesz tych informacji i ja też ich nie potrzebuje ale.
Ale skoro strony coś ustalają i jedna z nich informuje o tym swych obywateli, a druga nie informuje, a ludzie pozyskują te wiedzę od tej pierwszej strony to świadczy to o poziomie rzadzacych i ich stosunku do reszty społeczeństwa. I tylko z tego faktu wynika że niektórzy lubią być traktowani jak śmieci i się na to godzą. Prawda kolego Andyopole? Skoro tak lubisz być traktowany, a to jednoznacznie z twych wypowiedzi wynika to czerp z tego przyjemność i przyklaskuj dalej władzy. Oni na pewno docenią wysiłki twe. Tymczasem ja nie mam przyjemności z obcowania z takimi ludźmi o charakterze bezwolnego podnóżka.
Jak się nauczysz czytać ze zrozumieniem i pisać na temat to pogadamy. Tymczasem grzeczne PA.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 14-04-2024 08:26 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2024-04-20 22:28:37 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

W końcu jest decyzja o pakiecie pomogły dla Ukrainy. Szkoda, że tak późno.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 20-04-2024 22:35 ]

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2024-04-20 22:46:55 (rok temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

“Prosecutors said the man agreed to provide information to Russian spies about security at Rzeszów-Jasionka airport, in southeastern Poland, about 100 kilometers (62 miles) from the border with Ukraine.

Zelensky is known to use the airport when leaving on foreign trips, as it is one of the closest airports to the Ukrainian border. The airport often receives military aid and civilian goods from the US and across Europe because Ukraine’s airspace remains closed to non-military flights.”

A tego nikt nie czytał?

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 20-04-2024 22:47 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2024-04-20 23:45:25 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Wiadomości sprzed paru dni. Złapali jakiegoś typa który oferował swoje "usługi" Rosji. Miał oferować pomoc w zabiciu Żeleńskiego. Chyba w tej chwili nic więcej nie wiadomo.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 20-04-2024 23:57 ]

Do góry stronyOffline

BAT_BAT

Post #7 Ocena: 0

2024-04-21 00:05:04 (rok temu)

BAT_BAT

Mężczyzna

Zelenskiego do banderowskiego raju wyślą anglosasi zarządzający tą mizerną "wojenką" - jak już klaun przestanie być przydatny-a zacznie
być kłopotliwym i zawstydzającym problemem.

Nie odnajduje w historii żadnego narodu, który dobrze wyszedł na konszachtach z anglosasami.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2024-04-21 00:08:35 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Jasne. Za to na bycie podbitym przez ruskich wszystkim wyszło na dobre. Tak skutecznie wszystkich podbili, że nikt nawet nie narzeka..

Do góry stronyOffline

BAT_BAT

Post #9 Ocena: 0

2024-04-21 02:34:20 (rok temu)

BAT_BAT

Mężczyzna

No bo kto miałby narzekać? Tam gdzie Rosja tam cywilizacja białego człowieka, ciężko odrzucić.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2024-04-21 08:15:12 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2024-04-20 22:28:37, daavid napisał(a):
W końcu jest decyzja o pakiecie pomogły dla Ukrainy. Szkoda, że tak późno.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 20-04-2024 22:35 ]

W koncu ukraincy dostana nowa pomoc ktora beda mogli swobodnie rozkrasc tak jak to robili do tej pory.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Strona 803 z 846 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 802 | 803 | 804 ... 844 | 845 | 846 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,