Str 772 z 846 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2023-12-09 23:36:17 (rok temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Aaa I jestem dumny z nhs . mialem wypadek w Polsce 2022, 2 tygodnie w szpitalu, ile można mowic , bylo "fajnie" , ale wypadek z glowa. W Polsce co 2 dzien skan mózgu. Wrocilem do UK, dzwonie do GP, tlumacze, a co doataje w odpowiedzi? " Panu nie leci krew w oczow i uszow, bedzie Pan zyl", no w sumie żyje, ale do dziś mnie śmieszy te brawa dla NHS o 17 godzinie w czasach lockdowns, jak tępi sa ludzie którzy to robili i jak tępi są ludzie którzy chwalą ten system
|
Gwontownik | Post #2 Ocena: 0 2023-12-09 23:58:51 (rok temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Jak już jesteśmy przy narzekaniu na NHS to to co mam do powiedzenia:
1. Coś mi się dostało do oka, jakiś piasek, którego nie dało się usunąć żadnymi plukaniami. NHS potrafił to zrobić dopiero na trzeciej wizycie i to w okulistycznym szpitalu dopiero, gdzie czekać trzeba było w kolejce pół dnia. 2. Poszedłem z dolegliwością, nie ważne jaką. W diagnozach internetowych jest cała lista różnych możliwości mogących być przyczyną dolegliwości. Myslicie, ze lekarz podjął próbę zdiagnozowania przyczyny? Nie, on mnie po prostu wysłał do pielęgniarki aby mnie przeszkolila jak z tym żyć, zniwelować skutki. A co z przyczynami? 3. Poszłem,bo miałem blisko, jakbym miał dalej to bym poszedł, z dolegliwością x. Zrobili badania laboratoryjne, postawili diagnozę, przepisali leki. Niestety nie zadziałały. Zmienili leki, nie zadziałały. I tak raz jeszcze. Stwierdzili, że wyczerpali już zakres swych możliwości. W końcu się wkurzyłem i zacząłem się leczyć googlem. Znalazłem lek ziołowy, który na te pospolitą dolegliwość w aptekach niektórych krajów jest rozdawany (nie sprzedawany) za darmo. Zastosowałem, pomogło. Jedyne wyrazy szacunku, dla lekarza, nie dla systemu, gdy żona miała problem i recepcja nie chciała zarejestrować natychmiastowej wizyty. Po krótkiej rozmowie z lekarzem nakaz natychmiastowego przyjazdu do placówki. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 10-12-2023 00:24 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Maat17 | Post #3 Ocena: 0 2023-12-10 00:42:53 (rok temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2023-12-09 23:04:19, Wielim napisał(a): Nie chce mi sie czytać twoich wypowiedzi typu "copy and paste" z typowych stronek dla wierzących. Te twoje systemy wykrywały tyle razy u mnie "kowida" , wysyłali mi listy typu zaszczep się, nachodzili mnie w domu , malo tego kiedys dostalem bana na siadanie na ławkę xddd jeszcze żyje, nie zaszczepiłem się nie wierzę w wojny gdzie prezydent jest zydowski komik I tak dalej No I dlatego, że nie czytasz to nie wiedz jak bardzo moja opinia się zmienila. A wklejka jest o secondary infection. Ps… ja tez się nie szczepiłam. ![]() |
BAT_BAT | Post #4 Ocena: 0 2023-12-10 00:47:12 (rok temu) |
Z nami od: 15-06-2023 Skąd: york |
Ja z NHS nie korzystam, stary dziad jestem i zdecydowałem że umrę zdrowy.
Kolega z pracy miał wypadek samochodowy. Na oko "lekarza" nic mu nie było a że plecy bolą - paracetamol! Bolą dalej? - cocodamol! - nie przestaje boleć? plasterki z morfiną! - zero prześwietlenia, badań. O czymś takim jak masaże, rehabilitacja to "doktory" nie słyszały w tym kraju szczęśliwości. Po plastrach morfinowych kolega często zapomina rzeczy, mylą mu się zmiany i czasem się śmieje nie bardzo wiedząc z czego. taki off topic skoro handel dziecmi nikogo jakoś nie wzburzył. |
daavid | Post #5 Ocena: 0 2023-12-10 00:57:34 (rok temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Ja nawet swoich zmagań z NHSem opowiadać nie będę. Powiem tyle, że ich system wywala, że jestem ciężko chory i wymagam ciągłych szczepień na COVID pomimo, że mi nawet badań nie zrobili a lekarz z Polski (taki z pozycją
uniwersytecką) ich diagnozę określił jako bzdurę a proponowane leczenie (przy założeniu nie odklejenia diagnozy od rzeczywistości) za kontrowersyjną. Nie biorę nic z tego co mi proponują (np. obniżanie dobrego cholesterolu do mega niskich wyników, szkodliwymi statynami) i nic mi nie jest. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 10-12-2023 00:58 ] |
|
|
Maat17 | Post #6 Ocena: 0 2023-12-10 01:03:19 (rok temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Ja też nie korzystam.
Trochę wiem z praktyki, reszte w książkach, nowości z internetu. W domu stary/ratownik… Koleżankę pielegniarke mam, czesto rozmawiamy. Bez testów nie wiesz na czym stoisz. Ja swoje robie w Polsce raz w roku prywatnie. Ooo.. Daavid to podobnie jak z moim polowkiem. …. I co 3 miesiące łazi. Garść tabletek dwa razy dziennie. [ Ostatnio edytowany przez: Maat17 10-12-2023 01:07 ] |
daavid | Post #7 Ocena: 0 2023-12-10 02:12:42 (rok temu) |
No prawie, bo ja byłem u lekarza w Polsce i ten mi powiedział, że to są głupoty, GP też powiedział to samo, no ale w systemie jest niby specjalista. Nigdzie nie chodzę, bo nie potrzebuje szkodliwych pigułek, wysoki poziom cholesterolu zwalcza się dietą a na dodatek cholesterol nie jest tak zły jak kiedyś myślano, przynajmniej w umiarkowanym poziomie i jeśli jest powodowany np. wysokim poziomem spożywania jajek. Niebezpieczne są stany zapalne wewnątrz organizmu wynikające z nie dbania o siebie i ze złej diety.
A takie piguły jak statyny to ostateczność a nie pierwszy wybór. Osobiście nie biorę nic z tego co mi proponowali. Chciałem łykać trochę różnych specyfików "uzupełniających"(magnez i parę witamin), ale jakoś zawsze zapominam. |
BAT_BAT | Post #8 Ocena: 0 2023-12-10 02:19:27 (rok temu) |
Z nami od: 15-06-2023 Skąd: york |
bloga jakiegoś napisz dawidku albo pamietnik dla potomnych. nie zapomnij wspomnieć jak pobiegłeś się pędem owczego stata wyszczepić w założonym na twarz kagańcu. że ty masz jeszcze czelność się odzywać... małpi rozum.
|
daavid | Post #9 Ocena: 0 2023-12-10 02:58:52 (rok temu) |
Jak i pod tym nickiem dostaniesz permanentnego bana to założysz następne konto?
|
iwona38 | Post #10 Ocena: 0 2023-12-10 10:41:16 (rok temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat: 2023-12-09 19:29:42, andyopole napisał(a): Cytat: 2023-12-08 21:27:48, iwona38 napisał(a): Ale ty naiwny jestes. Projekt byl, ktos myslal, ze nikt nie zauwazy a tu zonk. I to w dwoch roznych krajach. No prosze Cie🙂 Może zamiast walkowac wiatraki powiesz coś np. o "elektrowni" w Ostrołęce albo o świeżo wybudowanej za 2 miliardy kopalni węgla(Bzie), otwartej hucznie przez Morawieckiego. Okazało się że tam nie ma węgla. Czlowieku a czy ja wychwalam PiS? Czy jak pokazuje paluchem, ze lewica to takie samo g..no to znaczy, ze kocham PiS? Uwazasz, ze wystarczylo zmienic wladze, w nawiasie mowiac, na taka co juz poprzednio pokazala na co ja stac, to juz bedzie w Polsce cacy? Dlatego napisalam, ze jestes naiwny. Za sznurki pociaga UE a nie jakis polski rzad. Nie kupuje w Amazonie.
|