MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 771 z 846 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 770 | 771 | 772 ... 844 | 845 | 846 ] - Skocz do strony

Str 771 z 846

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2023-12-09 22:05:06 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2023-12-09 21:49:42, BAT_BAT napisał(a):
USA wzywa Kijów do zniesienia zakazu adopcji ukraińskich dzieci. Ukraina zakazała adopcji ukraińskich dzieci przez obywateli USA od 2021 roku.

Kongresman Chris Smith przedstawił rezolucję wzywającą rząd w Kijowie do zniesienia zakazu. Powiedział, że przywrócenie tej praktyki podczas obowiązywania umowy o wolnym handlu leży w interesie Ukrainy, ponieważ adopcja międzynarodowa pomoże połączyć dzieci z rodzinami, które są gotowe "zapewnić zdrowe, bezpieczne i stabilne środowisko z otwartymi ramionami".

tak że ten... A nie to tylko teorie spiskowe *THUMBS UP*

Adopcja = wolny handel
Rzeź wolynska = przekonać pokrzywdzonych do pozytywnego myślenia.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 09-12-2023 22:06 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2023-12-09 22:19:40 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2023-12-09 22:04:29, Wielim napisał(a):
Tylko napomnę, pisalem tutaj tzn nie na tym wątku ale ogólnie na forum , co myślę o kowidzie , to pisalem jiz na początku 2020, że to zmowa , że to sprawdzenie Rotschildow, Morganow I Goldmanów jak daleko mogą się posunąć( wtedy nie wspomniałem nazwisk tylko to że to zmowa). Zmowa byla , zaraz ktos napisze , niestety , że jego bliski odszedl przez kowid . Współczuję i nawet przyznam racje. Tak przez kowid. Bo nie było operacji na raka czy białaczkę (odwołano 6kk operacji , 6 MILIONOW W CIAGU NIESPEŁNA 2 LAT, bo wtedy leczono tylko na kowida w szpitalach, wszystko inne odeszło w dal) . Codziennie w mediach , rozumiem media bo musieli to robić, pewnie inaczej koniec albo śmierć podawano liczby ile osob dzis umarlo na kowid... no tak , umarli na kowid , bo nie mieli operacji , bo nie mieli pomocy w szpitalu, bo umarli na jedna z 1000 czy 1000000 chorob świata ale byla pandemia to oczywiscie umarli na kowid. Ja pisalem wtedy tutsj ze wstrzykneli mi cos tutaj w szpitalu I nagle czuje sie super. Proponowali a nawet wymuszali szczepionke. Nie wzielem. Kilka razy mialem rozne sprawy , zakaz lotów , zakaz opuszczania domu, naloty NHS , a nawet smieszne sytuacje "na zewnątrz" , malo tu pisze bo nie mam czasu . Zniewolone spoleczenstwo po kowidzie oburzone "wojna" na ukrainie. Taki byl lockdown na swoecie a tu nagle wpada do Polski 2 MILIONY ludzi bez szczepionki , bez testów. Wczesniej w kraju , w Polsce, 2 miesiace wczesniej byl zakaz poruszania sie bez maseczki ... nagle wybuch "wojny" I kowid zniknąl... miliony Polakow juz pomagaja, biora do siebie ,utrzymują, tacy dumni ... a mi soe tak chciało śmiać... nagle pozniej Polacy źli jak to cale zycie płacą podatki a do lekarza specjalisty rok , dwa a nawet trzy lata oczekiwania a tu ukrainiec , z zachodniej ukrainy gdzie nigdy nie spadła jedna bomba dostaje odrazu lekarza , zakwaterowanie i tak dalej.. dostałem bana , teraz "wojna" w strefie Gazy ... proatesty w całej Europie, coś szwankuje bo każdy widzi co robią Żydzi, miało to wyglądać inaczej to Hamas atakuje Izrael ... mialo to wygladac inaczej ale jednak ludzie cos kumają, ze to Izrael morduje lidzo ktorzy bronia swojej ziemi . O powstaniu Izraela jak powstało, kto finansował Hitlera do dojacia do władzy i dlaczego biedni Żydzi byli wywozeni na wschód a bogaci na zachód można poszukać w necie czy w bibliotece. Dobranoc

bez urazy, ale w szpitalu byłeś z powodu zapalenia płuc, nie covidu?

Do góry stronyOnline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2023-12-09 22:37:14 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Wielim. Miesiąc wcześniej zanim Polacy zaczęli przyjmować uchodźców z przyjaznego kraju, był zakaz wspólnego spędzania świat Bożego Narodenia ze wzgledu na niebezpieczny wirus.
A spacerujac z wlasna, prywatną zoną po ulicy musiales bezpieczny dystans zachowac, bo wirus. Nawet w lesie wewiurki I wiatry wirusa noisily bo w obawie o twe zdrowie do ladu wejsc sie nie dalo.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 09-12-2023 22:40 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2023-12-09 22:39:20 (rok temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Noooo , wpadlem do szpitala w srodku nocy , nie pierwszy raz bylem tam, tzn wczesniej duzo razy z dzieckiem. Zawsze parkingi pełne, kolejka do A&E dla dzieci. Kolejki wszędzie. Tym razem wszystmo puste. A&E dla dzieci puste. Szpital, recepcja w "plastiku" , nawet "rękawy " by nie przejść obok ochroniarzy. Wczesniej ten szpital nie posiadał ochroniarzy. Wchodzisz do pustej recepcji . Kierują cie na poczekalnię tylko dal kowid . Dla reszty jest , ale zamknięta. Czekalem na lekarza dluggo , przeszedłem sezon w FIFIE na telefonie, coś mi podali ale nie dożylnie tylko w tym cos jak kroplówka. Nagle mi gorączka zeszła i wyszedlem . Wyjechałem. Z pustego parkingu , z pustego szpitala. Ile to osób zmarło w ten dzień, przez ten szpital, przez "kowid" ? Nie wpuszali innych widzialem

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2023-12-09 22:46:32 (rok temu)

Wielim

Mężczyzna

null
Cytat:

2023-12-09 22:19:40, daavid napisał(a):
Cytat:

Tylko napomnę, pisalem tutaj tzn nie na tym wątku ale ogólnie na forum , co myślę o kowidzie , to pisalem jiz na początku 2020, że to zmowa , że to sprawdzenie Rotschildow, Morganow I Goldmanów jak daleko mogą się posunąć( wtedy nie wspomniałem nazwisk tylko to że to zmowa). Zmowa byla , zaraz ktos napisze , niestety , że jego bliski odszedl przez kowid . Współczuję i nawet przyznam racje. Tak przez kowid. Bo nie było operacji na raka czy białaczkę (odwołano 6kk operacji , 6 MILIONOW W CIAGU NIESPEŁNA 2 LAT, bo wtedy leczono tylko na kowida w szpitalach, wszystko inne odeszło w dal) . Codziennie w mediach , rozumiem media bo musieli to robić, pewnie inaczej koniec albo śmierć podawano liczby ile osob dzis umarlo na kowid... no tak , umarli na kowid , bo nie mieli operacji , bo nie mieli pomocy w szpitalu, bo umarli na jedna z 1000 czy 1000000 chorob świata ale byla pandemia to oczywiscie umarli na kowid. Ja pisalem wtedy tutsj ze wstrzykneli mi cos tutaj w szpitalu I nagle czuje sie super. Proponowali a nawet wymuszali szczepionke. Nie wzielem. Kilka razy mialem rozne sprawy , zakaz lotów , zakaz opuszczania domu, naloty NHS , a nawet smieszne sytuacje "na zewnątrz" , malo tu pisze bo nie mam czasu . Zniewolone spoleczenstwo po kowidzie oburzone "wojna" na ukrainie. Taki byl lockdown na swoecie a tu nagle wpada do Polski 2 MILIONY ludzi bez szczepionki , bez testów. Wczesniej w kraju , w Polsce, 2 miesiace wczesniej byl zakaz poruszania sie bez maseczki ... nagle wybuch "wojny" I kowid zniknąl... miliony Polakow juz pomagaja, biora do siebie ,utrzymują, tacy dumni ... a mi soe tak chciało śmiać... nagle pozniej Polacy źli jak to cale zycie płacą podatki a do lekarza specjalisty rok , dwa a nawet trzy lata oczekiwania a tu ukrainiec , z zachodniej ukrainy gdzie nigdy nie spadła jedna bomba dostaje odrazu lekarza , zakwaterowanie i tak dalej.. dostałem bana , teraz "wojna" w strefie Gazy ... proatesty w całej Europie, coś szwankuje bo każdy widzi co robią Żydzi, miało to wyglądać inaczej to Hamas atakuje Izrael ... mialo to wygladac inaczej ale jednak ludzie cos kumają, ze to Izrael morduje lidzo ktorzy bronia swojej ziemi . O powstaniu Izraela jak powstało, kto finansował Hitlera do dojacia do władzy i dlaczego biedni Żydzi byli wywozeni na wschód a bogaci na zachód można poszukać w necie czy w bibliotece. Dobranoc

Widze po avatarze czy jak to sie nazywa, bromisz ukraincow, czy wiesz ze 98% samochod w Polsce na rejestracji z ukrainy maja pochodzenie z zachodu kraju? Tam nigdy bomba nie spadla, dla nich to wrota na dostatnie zycie. Zakwaterowanie , wyzywienie , opieka zdrowotna, szkoła dla dzieci, emerytura jeżeli przepracujesz jeden dzień w Polsce , PESEL, to jest tragedia, upodlenie Polski jako kraju. A teraz mamy w Polsce statystyki kryminalne , morderstwa, gwałty, pobicia, wg narodowości. Coś podobnego jak Merkel przyjęła imigrantow spoza Europy. To nie moje wymysły, postudiuj internet.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2023-12-09 23:00:06 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2023-12-09 22:46:32, Wielim napisał(a):
null
Cytat:

Cytat:

Widze po avatarze czy jak to sie nazywa, bromisz ukraincow, czy wiesz ze 98% samochod w Polsce na rejestracji z ukrainy maja pochodzenie z zachodu kraju? Tam nigdy bomba nie spadla, dla nich to wrota na dostatnie zycie. Zakwaterowanie , wyzywienie , opieka zdrowotna, szkoła dla dzieci, emerytura jeżeli przepracujesz jeden dzień w Polsce , PESEL, to jest tragedia, upodlenie Polski jako kraju. A teraz mamy w Polsce statystyki kryminalne , morderstwa, gwałty, pobicia, wg narodowości. Coś podobnego jak Merkel przyjęła imigrantow spoza Europy. To nie moje wymysły, postudiuj internet.

Pytanie było nieco inne. Oczywiście nie zmuszam do odpowiedzi.

Do góry stronyOnline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2023-12-09 23:00:17 (rok temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

Cytat:

Czyżby?
To było secondary infection…

A tu więcej ten temat.
“ Secondary bacterial infections are a known complication of viral respiratory infections, often leading to clinical deterioration. Secondary bacterial infections were a significant cause of morbidity and mortality in previous well-studied influenza pandemics and during seasonal influenza, as well as in other respiratory diseases1,2. Mechanistically, disruption of airway epithelium and its barrier function due to viral-induced immune-mediated damage, and dysregulation of both, the innate and adaptive immune responses are thought to promote the colonization of various bacteria3,4.

Despite the clinical importance of secondary bacterial infections, their contribution to COVID-19 severity and mortality is still not well established. Several studies addressed this issue, but variations in testing methodologies, site-specific nosocomial infections, different definitions of early vs. late infections, and differences in treatment modalities, complicate the analysis of these data5,6.

Influenza and COVID-19 have different disease courses, with influenza having a shorter incubation time and disease duration7. These differences might reflect disparities in the magnitude and kinetics of the immune response to these pathogens, affecting the type and time of the appearance of secondary bacterial infections, as well.”

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2023-12-09 23:04:19 (rok temu)

Wielim

Mężczyzna

Nie chce mi sie czytać twoich wypowiedzi typu "copy and paste" z typowych stronek dla wierzących. Te twoje systemy wykrywały tyle razy u mnie "kowida" , wysyłali mi listy typu zaszczep się, nachodzili mnie w domu , malo tego kiedys dostalem bana na siadanie na ławkę xddd jeszcze żyje, nie zaszczepiłem się nie wierzę w wojny gdzie prezydent jest zydowski komik I tak dalej

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2023-12-09 23:13:19 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2023-12-09 23:04:19, Wielim napisał(a):
Nie chce mi sie czytać twoich wypowiedzi typu "copy and paste" z typowych stronek dla wierzących. Te twoje systemy wykrywały tyle razy u mnie "kowida" , wysyłali mi listy typu zaszczep się, nachodzili mnie w domu , malo tego kiedys dostalem bana na siadanie na ławkę xddd jeszcze żyje, nie zaszczepiłem się nie wierzę w wojny gdzie prezydent jest zydowski komik I tak dalej

dobra, dobra. Ile razy, oprocz tej akcji, byłeś w szpitalu?

Do góry stronyOnline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2023-12-09 23:31:49 (rok temu)

Wielim

Mężczyzna

Jestem w uk 16 lat, 3 razy bylem w szpitalu ogólnie, moja najdluzsza wiztya trwa 3 godziny cos w 2010 roku jak mialem problem z stopą, lekarz sciagnal z neta I przeczytal " nie mozna nosic butow roboczych z zlym rozmiarem" ... ehh

Do góry stronyOffline

Strona 771 z 846 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 770 | 771 | 772 ... 844 | 845 | 846 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,