Str 762 z 847 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
daavid |
Post #1 Ocena: 0 2023-10-07 12:09:36 (2 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2023-10-07 10:28:29, karjo1 napisał(a):
Jeszcze niedawno takie slowa byly niepoprawne politycznie:
'- Ukraina nie spełnia jeszcze kryteriów członkostwa w Unii Europejskiej - powiedział były szef Komisji Europejskiej Jean-Claude Juncker. Polityk podkreślił, że "nie powinno się składać fałszywych obietnic obywatelom Ukrainy, którzy sami cierpią". " Każdy, kto miał jakiekolwiek stosunki z Ukrainą, wie, że jest to kraj skorumpowany na wszystkich poziomach społeczeństwa" - dodał.'
link
Cały czas w dyskusjach ekspertów było słychać tylko takie głosy, że Ukraina będzie mogła wystąpić do UE i NATO jak spełni standardy, a więc nieprędko. Nie wiem gdzie słyszałaś coś innego.
|

|
 |
|
|
SweetLiar |
Post #2 Ocena: 0 2023-10-07 16:04:58 (2 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Ja też słyszałam opinie, że "Ukraina powinna jak najszybciej przystąpić do NATO i UE" brzmiało to jak sen szaleńca dla mnie, ale być może trwał zbyt krótko i nie wszyscy zdążyli go odnotować.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #3 Ocena: 0 2023-10-07 17:15:49 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
To jeszcze proponuje doczytac koniec cytatu, co glownie stoi na przeszkodzie.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #4 Ocena: 0 2023-10-07 17:38:03 (2 lata temu) |
Niestety długo się to nie zmieni. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #5 Ocena: 0 2023-10-07 22:50:24 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
Każdy, kto miał jakiekolwiek stosunki z Ukrainą, wie, że jest to kraj skorumpowany na wszystkich poziomach społeczeństwa" - dodał.'
Tam dla polityki idzie się po to, aby mieć większe możliwości. Prosty przykład: nic nie warty aktorzyna zostaje szefem i kupuje willę za 5mln usd. Ja mu nie żałuję, tylko pytam; czy legalnie zarobił?
A tu przykład z życia: swego czasu pracowałem dla niemieckiej firmy i w ramach tej pracy pomagaliśmy uruchomić produkcję u klienta w stolicy banderlandu. Aby fabryka chodziła wymagana była linia elektryczna i pneumatyczna. Maszyny są, materiał jest ale nie do użytku bo infrastruktury brak. Zleciliśmy szefowi wykonanie takiego czegoś, a on mówi tak: " hola, to nie takie proste. Nie kupię dziś materiałów, ale poczekajcie jutro po południu będzie wszystko co potrzeba. No i pracownicy poszli nocą do sąsiadów i zdemontowali im wszystkie kable i rurki, a potem spali w firmie aby ich taka niespodzianka nie spotkała. I nie są to odległe czasy, a nie sądzę aby do dziś coś się zmieniło.
A Dawid zaraz napisze, że szerzę wroga propagandę i sprzyjam putinowi. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 07-10-2023 23:34 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
|
SweetLiar |
Post #6 Ocena: 0 2023-10-07 23:20:53 (2 lata temu) |
Cytat:
2023-10-07 22:50:24, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
Każdy, kto miał jakiekolwiek stosunki z Ukrainą, wie, że jest to kraj skorumpowany na wszystkich poziomach społeczeństwa" - dodał.'
Tam dla polityki idzie się po to, aby mieć większe możliwości.
Tak to akurat jest wszędzie, u nich to ma kosmiczny wymiar. Nie masz nikogo na górze? Jesteś dosłownie nikim. I wszystko można z tobą zrobić. I nikt nie będzie specjalnie ani dociekał ani pytał. Był chłop nie ma chłopa na **uj drążyć temat?
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #7 Ocena: 0 2023-10-07 23:38:07 (2 lata temu) |
Na pocieszenie proponuję spojrzeć wstecz i zobaczyć jak skończyli współpracujący z USA, którzy na pewnym etapie stali się niewygodni. I nie to abym komukolwiek źle życzył. Taka będzie przyszłość, bo zbyt wiele g****na przez te kanały przeleciało. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
daavid |
Post #8 Ocena: 0 2023-10-07 23:41:39 (2 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
Cytat:
Tam dla polityki idzie się po to, aby mieć większe możliwości. Prosty przykład: nic nie warty aktorzyna zostaje szefem i kupuje willę za 5mln usd. Ja mu nie żałuję, tylko pytam; czy legalnie zarobił?
A tu przykład z życia: swego czasu pracowałem dla niemieckiej firmy i w ramach tej pracy pomagaliśmy uruchomić produkcję u klienta w stolicy banderlandu. Aby fabryka chodziła wymagana była linia elektryczna i pneumatyczna. Maszyny są, materiał jest ale nie do użytku bo infrastruktury brak. Zleciliśmy szefowi wykonanie takiego czegoś, a on mówi tak: " hola, to nie takie proste. Nie kupię dziś materiałów, ale poczekajcie jutro po południu będzie wszystko co potrzeba. No i pracownicy poszli nocą do sąsiadów i zdemontowali im wszystkie kable i rurki, a potem spali w firmie aby ich taka niespodzianka nie spotkała. I nie są to odległe czasy, a nie sądzę aby do dziś coś się zmieniło.
A Dawid zaraz napisze, że szerzę wroga propagandę i sprzyjam putinowi. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 07-10-2023 23:34 ]
O premierze pewnego kraju, którego żona obraca nieruchomościami wartymi 120 milionów nigdy się nie wypowiedziałeś, a szkoda.
Przypomnę, że w Polsce też mieliśmy bardzo dużą korupcję.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #9 Ocena: 0 2023-10-07 23:46:23 (2 lata temu) |
Cytat:
2023-10-07 23:41:39, daavid napisał(a):
Cytat:
Cytat:
A Dawid zaraz napisze, że szerzę wroga propagandę i sprzyjam putinowi.
O premierze pewnego kraju, którego żona obraca nieruchomościami wartymi 120 milionów nigdy się nie wypowiedziałeś, a szkoda.
Przypomnę, że w Polsce też mieliśmy bardzo dużą korupcję.
Wypowiadałem się tylko jak zwykle celowo nie pamiętasz i manipulujesz.
Odszukaj sobie. To akurat było w dyskusji z tobą to powinieneś wiedzieć.
Przyzwyczajony do bezpodstawnych oskarżeń to wciąż czekam na udowodnienie "uporu maniaka"
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 07-10-2023 23:53 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
BAT_BAT |
Post #10 Ocena: 0 2023-10-07 23:53:04 (2 lata temu) |
Z nami od: 15-06-2023 Skąd: york |
Columbus Informazione: Ministerstwo Spraw Zagranicznych Ukrainy:
- "Ukraina zdecydowanie potępia trwające ataki terrorystyczne przeciwko Izraelowi, w tym ataki rakietowe na ludność cywilną w Jerozolimie i Tel Awiwie. Wyrażamy nasze poparcie dla Izraela w jego prawie do obrony siebie i swojego narodu".
|

|
 |
|