MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 75 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 74 | 75 | 76 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

Str 75 z 850

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bloby00

Post #1 Ocena: 0

2014-04-01 12:07:24 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2014-04-01 10:34:31, wiciazkruzewnik napisał(a):
Temat o Ukrainie, otworz sobie nowy o UKiP i Farage'u i pisz do woli.

Ty to jesteś naprawdę ciężki gościu:

Cytat:

2014-03-31 10:35:13, bloby00 napisał(a):
W między czasie zaś Północna z Południową Koreą robią sobie "próbne" strzały w swoje strony :-] zaś w UK Nigel Farage: I admire Vladimir Putin

Cytat:

2014-03-31 10:53:06, wiciazkruzewnik napisał(a):
Zgadzam sie z opiniami Farage'a. Madry facet.

Cytat:

2014-03-31 11:44:14, bloby00 napisał(a):
Cytat:

2014-03-31 10:53:06, wiciazkruzewnik napisał(a):
Zgadzam sie z opiniami Farage'a. Madry facet.

Czyli uważasz, że UE nie powinna była robić żadnej oferty dla Ukrainy, bo jest to jak to Farage określił "dotykanie niedźwiedzia kijem"?

Nawet jeśli Ukraina odzyskała niepodległość kosztem Krymu, to i tak według mnie był to oczywiście dobry ruch. Cokolwiek aby odciąć się od idiotycznego Putina i jego autorytarnej kontroli.

P.S. Jeśli zgadzasz się z opiniami Farage, to zapewne też z tymi odnośnie wprowadzenia dostępu do broni palnej w UK (broń krótka), odrzucaniu poglądu o globalnym ociepleniu (w którym ludzie się przyczyniają - dzisiaj wyszedł długi raport o tym, pewnie jest kłamliwy jak zwykle), czy też zwiększeniu wydatków na armię (czyli jej zwiększenie), pomimo tego, że Farage powiedział, iż UK za dużo miesza się w konflikty międzynarodowe. Nie mówiąc o jego sprzeciwie odnośnie zakazu palenia w miejscach publicznych (oczywiście sam jest palaczem). Farage to tchórz, skupiony na tylko interesach własnego narodu (i często pokrywającymi się z jego).

Cytat:

2014-04-01 01:22:02, wiciazkruzewnik napisał(a):
,,skupiony tylko Na interesach wlasnego narodu". Rozumiem drogi chlopcze, ze najlepsi Sa politycy co skupiaja sie Na interesach innych narodow?

Tak, jestem za tym wszystkim co wymieniles i podzielam opinie Farage'a o globalnym ociepleniu. Gosc winduje sondaze i zyskuje Na popularnosci wiec swiadomie robia z niego ksenofoba i wariata. Jakby u nas rzadzili politycy, ktorzy kierowali by sie interesem tylko naszego kraju pojecie emigracji byloby Nam obce wiec nie widze Nic zlego jesli bedzie rzadzic tutaj ktos podobny. Jako niepalacy Bede chodzil do lokali dla niepalacych i wlos mi z glowy nie spadnie.

Dowiedzmy sie moze lepiej co tam w brukowcach znowu napisano. Krazy po Londynie czarny polonez Na bialostockich blachach i porywa ostatnie biale dzieci? Pijany Wladek uderzyl pijana Wande dzbankiem, ktory rykoszetem rozbil najwieksza dynie w hrabstwie Cheshire? Nagonka na dyniobojcow znad Wisly trwa, byc czujny.

Nie rozumiesz czegoś powyżej czy potrzebujesz obrazków do wytłumaczenia? Napisałem o Faragu w kontekście jego wypowiedzi do UKRAINY. Ty skomentowałeś, że zgadzasz się z jego opiniami a ja zapytałem o potwierdzenie czy na pewno się zgadzasz z jego opinią o UKRAINIE i dałem w P.S. pytanie czy na pewno popierasz jego wszystkie poglądy.... po czym twoja odpowiedź nawiązała do tematu zupełnie z tym nie związanym (zignorowałeś pytanie o UKRAINIE), bo rozumiem był to twój personalny atak "prześmiewczy" bo oczywiście brakuje ci argumentów na dyskusję, to lepiej przyczepić się do czegoś zupełnie nie w temacie. Tak?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-04-01 18:36:20 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-04-01 18:55:54 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-04-01 19:01:40 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2014-04-01 20:49:33 (11 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2014-04-01 18:55:54, ewojtek66 napisał(a):
... Pamietam jeszcze dobrze nasze idee wolnosci sprzed 25 lat,co zostalo z nich? Ano to , ze jestesmy tu a nie w pl.

Gdyby nie to co sie wydarzylo "25 lat temu" widzialbys UK od czasu do czasu w TV a po paszport chodzilbys za kazdym razem na milicje. O ile w ogole bys go dostal...:-U

Do góry stronyOffline

kaz59

Post #6 Ocena: 0

2014-04-02 01:08:34 (11 lat temu)

kaz59

Mężczyzna

Z nami od: 27-07-2006

w Polsce to co spowodowało rozbicie ustroju PRL-u to zaczęło się znacznie wcześniej jak 25 lat wstecz ... to był 1976 te krwawe strajki w stoczni Szczecińskiej i palące się komitety ( milicja wtedy strzelała do ludzi ostrą amunicją - a nie ślepakami jak wpierała wtedy telewizornia - wiem to bo jako dzieciak ciekawski byłem na ulicy z grupką też takich szczyli jak ja i z przejeżdżającego gazika posiała po nas z broni automatycznej Milicja ( do dzieci) tak ,że tynk spadł ze ściany za nami - czyli to nie były ślepaki ) , potem 80 rok i Wałęsa i okrągły stół rozwalił te PRL ale tylko połowicznie .. cene tej połowiczności do dziś jeszcze Polska płaci . Ukraina najwyraźniej obecnie ma taki zryw wolnościowy .
Co do ideologii Putinowsko-Stalinowskiej to nie widze nic w tym do podziwiania .
Co do UK to kiedyś by tu wjechać turystycznie nawet to musialeś mieć 500 funa w gotówce do pokazania celnikowi angielskiemu i dobrze rozumieć co on do ciebie mówi bo pytania zadawał podchwytliwe ,a to do kogo jedziesz i po co - gdzie -adresy itd jak coś źle się odpowiedziało ( mętnie tłumaczyłeś się ) się to odmówić ci wjazdu miał prawo bez podawania przyczyny ..ot tak nie bo nie .
- a praca to wtedy tylko na czarno , nie jak dziś na legalu ido tego większość Polaków nierozumie dobrze angielskiego i mimo to tu żyje i pracuje .

[ Ostatnio edytowany przez: kaz59 02-04-2014 01:27 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

kaz59

Post #7 Ocena: 0

2014-04-02 14:27:52 (11 lat temu)

kaz59

Mężczyzna

media na zachodzie straszą nas armią Putina , a te na wschodzie (czyli pod wpływem rosyjskiej propagandy ) straszą armią USA ..cyt.
Wiadomości › Świat › Kryzys na Ukrainie
dzisiaj 13:39
W Doniecku boją się żołnierzy-mutantów z USA?
Sym­pa­ty­cy oba­lo­ne­go pre­zy­den­ta Wik­to­ra Ja­nu­ko­wy­cza, po­dat­ni na ro­syj­ską pro­pa­gan­dę, są skłon­ni wie­rzyć we wszyst­ko.
Także w to, że do Do­niec­ka na wscho­dzie Ukra­iny wkro­czy armia ame­ry­kań­skich żoł­nie­rzy-mu­tan­tów. W Do­niec­ku opo­wia­da się także hi­sto­rie o żoł­nier­zach, któ­rzy do­sta­ją her­ba­tę z nar­ko­ty­ka­mi.link do źródła tej informacji
widocznie naoglądali się tam filmów Universal Solidier ?

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Jakobs

Post #8 Ocena: 0

2014-04-02 19:22:24 (11 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

kaz59

Post #9 Ocena: 0

2014-04-03 17:02:28 (11 lat temu)

kaz59

Mężczyzna

mapa Europy według Putina czyli propozycja federalizacji ?
Obrazek
widać ,że ta federalizacja Ukrainy objęła też Europe i Unie Europejską ?

[ Ostatnio edytowany przez: kaz59 03-04-2014 17:03 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2014-04-09 19:53:49 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 75 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 74 | 75 | 76 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,